16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak se klube šídlo z pytle

S články Jiřího Pehe na vnitropolitické téma lze jen obtížně polemizovat, stejně jako s farářem na téma Neposkrvněného početí. Pravda Jiřího Pehe je otázkou víry v to, že Václav Klaus a ODS navrch musí být zničeni, alespoň politicky. Na politické cestě tohoto muže, pečlivě shrnuté na jeho vlastní internetové stránce, můžeme snadno nalézt konstantu, kterou je bezedná antipatie k ODS a úběžník, kterým je jeho vytrvalý posun směrem ke stále levější politické levici.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
trinity 10.11.2005 10:58

http://blog.lide.cz/bloger.r

http://blog.lide.cz/bloger.r
valec 9.11.2005 23:09

to je

opravdu blby clanek. pan Pehe je erudovanejsi nez vetsina techto modrych komsomolcu a oni to dobre vedi.
Otakaro 9.11.2005 22:17

neobycejne trefne!!

Pehe je nechutny, obcas ma dobrou intuici a pruhledy, ale je to zridkave.
drzim nam palce, jen se trosku bojim aby volebni den nesvitilo moc slunko (na chatickach ci u vody je pak prilis krasne...)
:-)
autor 9.11.2005 20:30

díky za diskusi

Netroufám si moderovat, ale já jsem nijak nesrovnával volbu Klause a Havla za presidenta. Pouze konstatuji, že:
- Paroubek prohlásil, že ODS je horší, než KSČM (navíc s KSČM otevřeně v parlamentu spolupracuje)
- Havel by s politickým stylem Paroubka neměl problém (tedy ani s vyjádřením srovnávajícím KSČM a ODS
- to celé jsem doprovodil konstatováním, že za dobu Havlova presidentování mu byla ODS podstatně důlžitějším a významnějším soupeřem, než KSČM a Havel také ideovým i praktickým sporům s ODS věnoval mnohem více energie, než vztahu s KSČM, který byl spíše klišé.
 
Dodávám, že zákon, který pozici komunistů v této zemi zachránil - zákon volební, který změnil většinový systém v systém poměrného zastoupení, byl s komunisty dojednán Havlem. Zákon, který mohl komunisty přirozeným způsobem z politiky vytlačit (jako každý jiný extrémní směr) - novelu volebního zákona z roku 2000, až neuvěřitelným úsilím s využitím všech možných i nemožných prostředků - zhatil Havel.
Ale to nebylo předmětem statě. Ve stati jsem se pouze ptal, zda v průběhu fungování v politice nedospěl Havel k názoru, že pro něj a jeho politický styl je ODS větším nebezpečím, než KSČM. Tato otázka nepadla z nebe, ale vyvolalo ji cukrování s Paroubkem.
Co se Pehe týče, ten již nejméně dvakrát horoval pro odstavení Klause (a ODS) spojenými silami KSČM a ČSSD pod vedením Paroubka. Pehe svoje přesvědčení vyjádřil jasně, tam se není na co ptát
KARTÁČ 9.11.2005 19:28

SROVNÁVAT NESROVNATELNÉ-

 SEOVNÁVAT zvolení  HAVLA a KLAUSE PREZIDENTEM za pomocí komunistů je  NESMYSLNÉ .K H avlovi mohu mít výhrady,např.že se nechal zavléct do spárů PREKABÁTĚNÝCH  atd-ale takovou sviňárnu a
SPROMINUTÍM PRASÁRNY,JAKO VYRÁBÍ  K L A U N,který nepřímo zahrabává "SVOJI  ODS ", PODOBNĚ JAKO SE POKUSIL ZAHRABAT ČSSD  ZEMAN,ALE TEN TAK ČINIL VĚDOMĚ.......
kocour 9.11.2005 20:07

Re: SROVNÁVAT NESROVNATELNÉ-

Člověče, vy jste magor. Právě jsem vám uvedl čísla, ze kterých vyplývá, že Václav Klaus nebyl zvolen díky komunistům, a vy si dál melete svou.
Renata D. 9.11.2005 20:54

Re: Re: SROVNÁVAT NESROVNATELNÉ-

Jak to víte, byly to přeci tajné volby. Nebo ODS  znala nějaký způsob jak to z volebních lístků zjistit kdo jak volil?  A pro mě je Havlova volby komunisty pod tlakem revoluční ulice přece jen důvěryhodnější než Klausova volba komunisty 12 let po revoluci, kdy už bylo pěkně něco za něco. Co to asi bylo? Že by jen ta fotka Grebeníčka v Lánech?
velvet 9.11.2005 20:59

kocour bývá k dámám zdvořilý,

tak přebírám štafetu. Renato - Vy jste taky magor. :-) A dokažte mi, že Sokol v této volbě nedostal 38 komunistických hlasů.
Renata D. 9.11.2005 21:11

Re: kocour bývá k dámám zdvořilý,

A co je mi do Sokola, to prezident není. Mě by vadil, až kdyby se těmi komouškými hlasy stal prezidentem jako Klaus. Nadávky jako argument neberu, takže nic podstatného jste vlastně neřekl .
velvet 9.11.2005 21:15

To byste se Vy

musela na nějaký relevantní argument zmoci, abych Vám jej mohl jiným svým vyvrátit, drahá...
Renata D. 9.11.2005 21:30

Re: To byste se Vy

Tak tady máte jeden z inauguračního projevu VK: "......že umím docenit význam toho, že jsem získal hlasy napříč celým politickým spektrem, čehož si opravdu velmi vážím. Je to dobrým závdavkem do budoucna." Povšiměte si slova CELÝM - nikoli CELÝM DEMOKRATICKÝM, ale CELÝM. Neříkejte že když to řekne Klaus, že mu snad nevěříte, to byste mne pobavil.
kocour 9.11.2005 22:52

Re: Re: Re: SROVNÁVAT NESROVNATELNÉ-

Vím to tak, že ve Sněmovně dostal pokaždé 109 hlasů, v Senátu dostal poprvé 30 hlasů, podruhé 33, a ten rozdíl 3 hlasů rozhodl o Klausově zvolení. V Senátu byl tehdy komunista jeden jediný, ODS volila Klause od začátku, takže ty 3 hlasy musely přijít od pravdy a lásky, vy ... nebeská. Prostá logika, nic víc.
KARTÁČ 9.11.2005 21:01

Re: Re: SROVNÁVAT NESROVNATELNÉ-

 KAŽDÝ MELEME TU  S V O U ,ale jen nevidoucí a neslyšící a pochopitelně NEPŘEMÝŠLEJÍCÍ  JE SPOKOJEN,KAM TO SOUČASNÉ VEDENÍ ODS SPOLU S KLAUSEM VEDE........
velvet 9.11.2005 21:10

Vy si hlavně přehoďte z těch verzálek.

Dead_Man 10.11.2005 19:32

Re: Re: Re: SROVNÁVAT NESROVNATELNÉ-

Kartáči, kam současné vedení ods vede co? Mě se třeba taky nelíbí jejich vnitrostranická personální politika a současná strategie, ale pořád se jedná jen o politickou stranu. Zatímco souh Parobuek a jeho banda upřímnejch diletantů vede CELOU ZEMI k jakýmusi pseudosocialistickýmu RaJi .    
KARTÁČ Josef 11.11.2005 11:44

Re: Re: Re: Re: SROVNÁVAT NESROVNATELNÉ-

 NEMOHU SI POMOCI,ale trvám na tom,že pokud se  O D S  nezreformuje,činí pro občana ještě NEBEZŮPEČNĚJŠÍ SUBJEK NEŽ  je bohužel ČSSD........
kocour 9.11.2005 19:22

oprava předchozího

1. kolo 3. prezidentské volby:
 
Klaus         115 v PSP       32 v Senátu        celkem 147
 
Sokol          81 v PSP       47 v Senátu        celkem 128
 
===========================================
 
2. kolo 3. prezidentské volby (ve kterém VK nebyl zvolen):
  Klaus         109 v PSP       30 v Senátu        celkem 139
  Sokol          83 v PSP       46 v Senátu        celkem 128   ===========================================   3. kolo 3. prezidentské volby (ve kterém byl VK zvolen):   Klaus         109 v PSP       33 v Senátu        celkem 142   Sokol          78 v PSP       46 v Senátu        celkem 124  
kocour 9.11.2005 19:06

Jak to bylo s tou Klausovým "zvolením komunisty"

1. kolo 3. prezidentské volby:
 
Klaus         115 v PSP       81 v Senátu        celkem 147
Sokol           32 v PSP       47 v Senátu        celkem 128
===========================================
2. kolo 3. prezidentské volby:
 
Klaus         109 v PSP       30 v Senátu        celkem 139
Sokol           83 v PSP       46 v Senátu        celkem 128
===========================================
3. kolo 3. prezidentské volby (ve kterém byl VK zvolen):   Klaus         109 v PSP       33 v Senátu        celkem 142 Sokol           78 v PSP       46 v Senátu        celkem 124 =========================================   Počet hlasů pro Klause zůstal ve Sněmovně stejný ve druhém kole i ve 3. kole. Naopak v Senátu dostal ve 3. kole o tři hlasy víc. TYTO TŘI HLASY ROZHODLY O TOM, ŽE KLAUS BYL ZVOLEN PREZIDENTEM. Senát byl tehdy doménou pravdy a lásky.
pohled zvenci 9.11.2005 18:38

Vubec nelze porovnavat komisticke hlasy pro Havla v 1989 s hlasy pro Klause o 14 let pozdeji

V prosinci roku 1989 ve Federalnim shromazdeni krome komunistu bylo jen par poslancu NF. Porovnavat hlasy poslancu KSC pro Havla s tim, ze poslanecky klub KSCM, pote, kdy, 14 let po sametu, predseda komunistu marxleninsky vyhodnoti udajny "ideologicky protipol" komunistu, udajneho pravicaka, Klausejako "KSCM nejlepe vyhovujiciho kandidata na urad prezidenta", je absolutne a evidentne jina situace. Jakkoliv ji srovnavat ukazuje bud na neschopnost jakehokoliv racionalniho posuzovani faktu anebo na zaujatost a zoufalost fanousku Klause a (stale jeho) ODS tak, jak se jejich sance na ovladnuti Strakovky, na repete rabovani zeme jako za ery Klause, na to, ze by KSCM tentokrat sla i ve volbe prezidenta.
ginANDtonix 9.11.2005 18:08

Spojenectvi Paroubek - Havel je vysvedcenim...

Pro Paroubka vystavuje vybornou z uplatneni Machiavellisticke politiky. Pro Havla vystavuje nedostatecnou pro definitivni zabrednuti do smrduteho rudo-hnedeho bahna polistopadove politiky (leda ze by tam uz byl od zacatku, ale ucinne to do teto chvile zakryval). K Paroubkovi: je treba hochovi priznat kredit. Pres drobna klopytnuti (technoparty, komentare duchodove reformy atd.) je uzasne schopny smerem k mediim a k ostatnim politikum. Skoda ze stoji na spatne strane barikady. Skvely clanek: pobavi + pouci!
whocares 9.11.2005 18:28

Re: Spojenectvi Paroubek - Havel je vysvedcenim...

No ono za ty miliony od Krejciru, unipetrolu, CSA atd atd , to by bylo smutne, aby si nekoupili slusnou PR.
ginANDtonix 9.11.2005 19:42

Re: Re: Spojenectvi Paroubek - Havel je vysvedcenim...

Koho by ale napadlo si Havla ochocit? To je proste napad jako hrom: 1) Havel je mimo aktivni politiku, ale stale ma za sebou nezadnebatelny pocet stoupencu - volicu. => Jeho vyuziti znamena zisk techto volicu, nevyuziti znamena, ze tito volici budou vicemene nahodne roztrouseni na obou stranach. 2) Havel neni pronikave bystry politik (asi bych mohl i rict ze jako politik je neschopny) a ma vseobecne znama slaba mista (odpor k ODS a Klausovi, nepoliticka politika). => Kdo umi zahrat na spravnou strunu (a nestiti se toto udelat), snadno si Havla ziska na svou stranu. --------- Nejenom, ze nikdo s nim zatim nezkousel uzavrit takoveto spojenectvi (Kalousek by byval mohl, i Topolanek mohl aspon zkusit zaujmout smirlivy postoj), ono to predevsim nikoho ani nenapadlo. Paroubek je populista, demagog a nejspis peknej hajzl, zadluzi Cesko na nekolik dalsich generaci a nadela dalsi skody obrich proporci. Presto musim uznat, ze je chytrej a schopnej politik, ktery na scene nema konkurenta.
Renata D. 9.11.2005 12:34

Klausomilci

Klause vynesla do vlády tatáž dohoda s kamunisty jako Havla na prezidenta.  Nebo jak by se do té první vlády dostal a kdo ji potom v parlamentu dal důvěru - komunisti. Že mu potom pomohli ještě jednou , jen dokresluje jeho charakter - co by byl bez nich - jen obyčejný poskok na prognosťáku.
 
janabok 9.11.2005 14:48

Re: Klausomilci

...já měla vždy zato, že Klause vynesly do vlády (jak píšete) výsledky voleb...
poskok na prognosťáku, hmm...
no, vy byste tam zřejmě nemohla dělat ani uklízečku...
Renata D. 9.11.2005 18:03

Re: Re: Klausomilci

Blíží se výročí 17.listopadu, tak se podívejte prosím jak samozvaně vznikla první polistopadová vláda - volbami to rozhodně nebylo.
Pavlík 9.11.2005 15:48

Klausomilci

Klaus byl zvolen průřezem všech poslanců,a vede si velice dobře-v rámci možností.
Ti,kteří jej nenávidí,neustále připomínají,že i díky hlasům KSČM.Ovšem-kdo tyto poslance navolil do parlamentu-Marťani snad?
Je to tedy pláč na nesprávném hrobě.
Havel byl zvolen presidentem v roce 98 jenom proto,že poslance Sládka policie zavřela,aby mu byla znemožněna volba.Zajímavé je,že tuto skutečnost nikdo nepřipomíná,ač je to důležité svědectví o naší
"demokratúře".
Havel mě nejvíce "potěšil",když na přelomu let 2000/2001 pomocí postulátu"o duchu zákona" vlastě podpořil odboráře z ČT a tím umožnil bezuzdné vykořisťování občanů tímto molochem.
jarda 9.11.2005 9:11

Klausomilci

se zase ozývají se svým zoufalým křikem a zapomínají že soudruh Klaus (slunce naše, světlo našich očí) byl zvolen rukou společnou a nerozdílnou komunisty a modroptáky. Jinak je s Pehehe skutečně legrace ale to co napsal včera kupopdivu sedělo.
J. Mach 9.11.2005 11:24

Re: Klausomilci

Ani přemíra expresivních výrazů ve vašem komentáři nemůže zakrýt fakt, že Havel byl zvolen prokazatelnou a naprostou většinou komunistů, kdežto u Klause volba byla tajná a z počtů možných, pro vás ještě jednou, možných, hlasů při volbě Klause to na naprostou většinu ani zdaleka nevypadá. Spíše na jednotlivce. 
Mirek Šejna 9.11.2005 13:24

J.Machu

Havla komunisté volili pouze v roce 1989. Tehdy totiž ve sněmovně měli pořád ještě většinu nad poslanci OF, kteří byli do sněmovny revolučně kooptováni. Při následných volbách Havla v roce 1990, 1993 a 1998 komunisté byli vždy proti. Havel se opakovaně stával presidentem pouze díky hlasům nejprve OF, a později díky ODS, KDU a ČSSD. Nikdy ale (s výjimkou prosince 1989) díky komunistům.
J. Mach 9.11.2005 13:48

Re: J.Machu

Šejno, to jsem měl na mysli, ten rok 1989. A nějak jste zapomněl na Sládka, to je taly hezký příběh.