20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak se dělá právo

Člověk obyčejný, to jest právem nedotčený, by na podobnou otázku nejspíš odvětil, že nepotřebuje znát odpovědi, neboť některé věci jsou i laikům jasně průzračné jako příslovečná Grossova studánka. V

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Boleslav 19.8.2013 14:37

Paní Kovářová poněkud přehání

Ne ve všech resortech je situace mezi legislativci tak chmurná, jak ji popisuje. Existují i takové resorty, kde jsou si jejich náčelníci vědomi důležitosti legislativců a patřičně je honorují. Mzdové předpisy ve státní správě takovou možnost skýtají. Samozřejmě, že šikovní právníci si vydělají v privátní sféře víc než ve státním sektor, tak je tomu ale ve všech profesích. Kromě toho, zákony přece procházejí poměrně složitým legislativním procesem, při kterém je možné většinu problémů odchytat ještě dřív, než se tyto zákony dostanou do vlády a parlamentu.

J. Kadeřábek 19.8.2013 14:44

Re: Paní Kovářová poněkud nepřehání

Stačí si uvědomit, že poslanci schválili vlastní snížení příjmů a pak se náramně divili a nahlas naříkali. Myslím, že více již říkat netřeba.

Z. Švrček 19.8.2013 10:21

Pravda pravdoucí

Ono to asi tak nějak skutečně funguje. Akorát že paní autorka nemluví z nezávislého nadhledu, patří do té první skupiny a tedy popisuje to, co důvěrně zná, neb z pozice ministryně iniciovala a řídila tvorbu práva na MSpr. a zároveň přišla do styku se skupinou druhou. Byla tedy nedílnou součástí toho všeho, ani lepší ani horší. A co vlastně? Je snad tady nějaká "Utopie", kde by se právo mělo tvořit "jak se to má", tedy desetiletími opatrného dolaďování nějakého prvotního "čistého, shůry seslaného a božskou rokou napsaného" návrhu? Nikoliv, právo je i zde, jako ostatně mnohde jinde, objektem zájmu různých skupin, právníky nevyjímaje, které za jeho pomocí dosahují lépe na peníze svých klientů, neklientů i na peníze z daní. EU je zrovinka zářným příkladem.

V. Váňa 19.8.2013 8:19

Velmi zdařilý článek,

alespoň podle mého názoru.

Je vtipně napsán nádavkem ke svému pravdivému obsahu.

Paní autorko, díky.

V. Ondys 19.8.2013 3:45

:)))))))))))))))) Ba, ba, u nás nikdy není nad představy společensky příkladných tupců

Vždy znají správná pravidla a veřejně horlí, aby je dodržovali :))))))))))) ostatní, jinak patří do :)))))) ťurmy s nucenou prací v zájmu mírumilovné společnosti!

L. Krajicek 19.8.2013 1:31

Kdyby to ve skutečnosti nebylo k pláči,

tak by to bylo i k smíchu.

V souvislosti s tím mě již mnohokrát napadlo, jakým klíčem jsou vybíráni ti puberťáci na ministerstva. Odpověď jistě nebude těžká, neboť otázka není záludná. Ale mozek se s tím tak nějak odmítá vyrovnat, tak jako se nikdy nesmíříte se smrtí.

A ještě si říkám, proč vážený lékař odejde do neváženého místa poslance. Odpověď jistě nebude těžká . . .

J. Stejskal 19.8.2013 1:15

Paní Kovářová

nechť zůstane u erotiky.

L. Krajicek 19.8.2013 1:33

Re: Paní Kovářová

A u čehopak zůstáváte vy?

P. Čulík 19.8.2013 7:09

Re: Paní Kovářová

U autoerotiky.

L. Krajicek 19.8.2013 7:37

Re: U autoerotiky.

:-))  :-))  :-))

P. Zeman 19.8.2013 10:14

Re: Paní Kovářová

A vy raději u lopaty než u Internetu ;-).