20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak prosté, drahý Watsone

Ministr financí a místopředseda české vlády Andrej Babiš je ve střetu zájmů dosud v Čechách nevídaném. To víme všichni od chvíle, kdy vstoupil do vlády jako „nepolitik“ se svým hnutím ANO 2011.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Hroza 17.9.2016 15:38

kde jsou ti vaši spravedliví?

Dobrý den, paní Kozumplíková, je někdo z dnešního kabinetu, sněmovny a lokálních vlád v krajích a okresech mezi těmi kteří..."si nešijí vlastníma rukama z ostudy kabát a chovají se, jak se sluší a patří, aby nezneužívali veřejné pozice pro vlastní zvýhodňování či obohacování jakýmkoli způsobem"....?

Nestyďte se, jmenujte je, vždyť je to pochvala a ti ocenění vám budou vděční, ne? To by byl randál, co? Že vy jste už ta jména zapomněla?

J. Schwarz 18.9.2016 22:08

Re: kde jsou ti vaši spravedliví?

Nebylo by potřeba "spravedlivých" nebýt korupčních "veřejných peněz". Zrušme dotace i všeliké "pobídky" a "výjimky" a pak ať klidně šéfuje radnici i místní vykuk. Může si dát za obecní peníze pivko a řízek a já mu popřeju dobrou chuť. Ale bazén ani AUDI Q7 si z obecního nepořídí...

V. Čermák 16.9.2016 22:40

Takových pomlouvačných článků už tady bylo...

Stačí pár recyklovaných fráziček a další antiBabiš je na světě, že paní Kozumplíková? Po revoluci nás rychlokvašení pravičáci přesvědčovali o závistivosti obyčejných Čechů, taky je nazývali čecháčky apod. Vynikal v tom zejména pan Kalousek, to je ten, co z krize dokázal vytvořit svým úsilím ještě větší krizi. No a teď zase zlobí Babiš. Je zajímavé, že tomuto bohatému miliardáři kupodivu převážně chudší Češi nezávidí. Naopak to vypadá, že mu závidí jeho političtí kolegové, peníze, úspěch, schopnosti. Že střet zájmu je záminka vědí všichni, ale vadí, že jim šlápl na penězovod. Jak prosté, paní Kozumplíková....

M. Hoblík 16.9.2016 15:04

Babiš se chová tak, jak mu volič dovolí.

Protože jeho voliči jsou duše prodejné, dají se snadno koupit za mrzký peníz. Nevadí jim, že mají holé zadky; hlavně když jejich guru vítězí!

J. Ráž 16.9.2016 14:31

Opravdu, jak jednoduché

Nejprve: Nejsem příznivec Babiše a považuji jeho dojení státního rozpočtu ve prospěch svých firem za prasárnu...ale

Babiš se vůbec netajil s tím, co vlastní a vzhledem k tomu, že většina jeho firem je napojená na dotační penězovod, muselo být každému naprosto jasné, že ve vládní funkci bude ten tok dotací zvětšovat. Věděli to voliči, když mu dali hlasy, věděl to Sobotka i Bělobrádek, když s ním uzavřeli koalici! A teď najednou dělají, že jim to vadí. Proč nevadí Jurečkovi, že i jeho společnost vydělává na zelené naftě a na dotacích do biopaliv,? Vždyť i jeho rodina pěstuje na desítkách hektarů řepku a komu ji asi prodává? Vždyť jsou vláda které Babiš své návrhy předkládá všichni. Sobotka i Bělobrádek i Babiš, a v Parlamentu mají pohodlnou většinu. Proč sakra tedy Babišovi schvalují všechny jeho nápady jak zvýšit státní dotace do všeho možného, co vyrábí Agrofert? Proč mu to neztrhnou hned , když s tím nápadem přijde? Není to tím, že na tom také vydělávají i podniky se zatajenou majetkovou strukturou a poslanci ČSSD a Lidovců v nich mají podíl?

V majetku to není, co vadí všem na Babišovi. Vadí jim to, že si mysleli, že ANO dopadne jako Úsvit nebo před tím Veverky. A místo toho se dočkali nemilého překvapení, že Babiš je ve volebních preferencích válcuje. To je důvod, proč po něm jdou...střet zájmu je jen prostředek, jak Babišovi přistřihnou křidélka.

Myslím, že se přepočítají. Ten jejich soustředěný útok na Babiše mu přinese jen další hlasy!

P.S. Sobotka i Bělobrádek a všichni jejich poslanci je jen banda pokrytců...nic jiného. Na Babišovi se přiživují a že jim to dá teď zpátky "sežrat" je více než jasné!

M. Prokop 16.9.2016 15:57

Re: Opravdu, jak jednoduché

tak on Bureš samozřejmě není nijak lepší než Bárta a ANO než VeVerky. Jen to lidem bude déle trvat, než jim to dojde. Koblihy a "všetci kradnů" je pro blby přímo geniální.

V. Čermák 16.9.2016 22:48

Re: Opravdu, jak jednoduché

Zůstávám v klidu. Vaše zaručené prognózy se dlouhodobě míjí s realitou. Vlastně by se dalo říci, že to dopadne vždycky úplně opačně.

K. Vyšata 16.9.2016 14:01

Výzva k voličům,

aby začali používat rozum je na místě. I když se ukazuje, že ho používají už dost dlouho. Výsledek těžko tráví spousta lidí včetně autorky, nepochopila tu jednoduchou pravdu, Zeman i Babiš jsou výsledkem obrody zdravého selského rozumu v populaci, znevěrohodnění našich "elit" neschopných pochopit demokracii. "Lex Babiš", celkem rozumná zákonná norma s rakovinou přidanné nenávisti k Babišovi odhalila zoufalství politiků, že se jim voliči utrhli z řetězu a jsou schopni je vytlačit z korýtek.

Ani horko těžko uplácaná novodobá Národní fronta Kalouska to asi nezachrání, spíš Babiše v očích veřejnosti posílí.

J. Chaloupka 16.9.2016 11:11

Babiš bude příštím ministerským předsedou a Sobotka

nahradí Jourovou v Bruselu. Přece jí nepřenechá to místo, kde za minimum práce máte půl mega měsíčně a královskou penzi (Špidla socdem vzor)? Jen přemýšlím, jak se tam domluví, když se učil angličtinu a VB odejde z EU? Ostatně to už se nějak zařídí.

P. Lenc 16.9.2016 13:48

Re: Babiš bude příštím ministerským předsedou a Sobotka

Je to sice úvaha děsivá, ale bohužel, vysoce pravděpodobná.

J. Ráž 16.9.2016 14:40

Re: Babiš bude příštím ministerským předsedou a Sobotka

Zajisté jste si všimli, že většina relevantních evropských politiků ten "slavný" Junkerův projev sepsula. Dokonce se i někteří němečtí politici dali slyšet, že tímto projevem Juncker prokázal, že v čele EK nemá v této době co dělat.

Jediný Sobotka bezprostředně po projevu prohlásil, že Junker se projevil jako státník, který ví co EU trápí a že je odhodlán EU vést k obnovení důvěry i zvýšení akceschopnosti Evropské komise.

Přeloženo: Sobotka si naleštil svou hlavu lubrikantem, aby se mu do řiti Junkera a jeho patronky Merkelové dobře zasunula. Takže jeho místo v Bruselu se dá považovat za zcela jisté a ne jen pouhého komisaře pro nic, jako má Jourová.

L. Písařík 16.9.2016 9:06

Už i ty, Nevitelný pse ?????????????????

To jste se teda na psovi pochlapili, když tisknete Kozumplíkovou. Štvavý článek, nic jiného. Co špatného udělal Babiš, když na svoje ha bere stejné příspěvky jako třeba Jurečka? Co špatného je na tom, když Agrofert vyhraje veřejnou soutěž tím, že nabídne nejlepší podmínky a cenu? Co špatného je na tom, že Babiš dělá ministra zadarmo ?

Snad byste, redaktoři, měli na Kozumplíkovou zareagovat a ctěným čtenářům vysvětlit, TŘEBA CO BY O TAKOVÉM PŘÍPADU NAPSAL ČAPEK? Nebo taky budete mlčet, jak je v poslední době zvykem. Stanovisko prezidenta jste doufám nepřehlédli, kdo to bude komentovat?

Kdyby takový názor zastával můj pes Brok, řekl bych mu: FUJ, STYĎ SE, BROKU.

P. Rudolf 16.9.2016 12:37

Re: Už i ty, Nevitelný pse ?????????????????

Váš viditelný pes takový názor zastávat nebude, neb je evidentně chytřejší než mnoho zdejších psů neviditelných.

I. Schlägel 16.9.2016 12:40

Re: Už i ty, Nevitelný pse ?????????????????

Článek jste evidentně nepochopil.

P. Lenc 16.9.2016 13:42

Re: Už i ty, Nevitelný pse ?????????????????

Jó pane Pisaříku,když on je Babiš takový fízl svatý, ba přímo andělský.Tu koblihu, co má místo svatozáře, no nežerte ho.

K. Janyška 16.9.2016 8:54

Ano,

navídaném... Dzp.

M. Prokop 16.9.2016 7:41

Souhlas, ale ....

Přeslavná EU používá "peníze z Brusele" na utužení svého vlivu, místní čunitelé také nepohrdnou možností si při přerozdělování něco přirozdělit i sobě, "všeholid" doufá, že jiným bude ukradeno a jim dáno.

Zrušit či omezit to vše by bylo nesmírně záslužné, ale skoro neproveditelné.

M. Valenta 16.9.2016 9:05

Re: Souhlas, ale ....

Představte si, že Brusel neexistuje a zkuste to ještě jednou.

I. Schlägel 16.9.2016 12:42

Re: Souhlas, ale ....

Peníze z brusele lze nahradit kterýmikoliv jinými veřejnými penězi sloužícími zhusta jako návnada pro voliče. Ten Brusel je "bonus" navíc.

M. Prokop 16.9.2016 15:59

Re: Souhlas, ale ....

Čemu nerozumíte, to si škrtněte sám.

P. Rudolf 16.9.2016 7:27

ANO

a právě proto, že slušný a v hlavě mozek mající člověk zvažuje, kdo s ním jedná fér a kdo nikoliv, nehodí to nikdy tý vaší podvodný ODS.

M. Vondráček 16.9.2016 7:39

Re: ANO

Z toho plyne , že Vy budete volit ODS.

M. Prokop 16.9.2016 7:42

Re: ANO

Spíš nějaké eurofašisty. :-P

D. Polanský 16.9.2016 7:25

Drahý Watsone,

my dva víme, že se nemá závidět. A co se zdá na první pohled jednoduché, je vždy o hodně složitější.

J. Mrázek 16.9.2016 6:08

Bez korumpujících dotací....

...by nebyla možná existence EU. Takže zrušit EU, zpět k socialismu a k rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví (stejně to mnozí úspěšně zvládali a měli nahrabáno...) a možná se nám bude konečně ten milosrdný návrat zpět na stromy i zamlouvat svou jednoduchostí a přímočarostí. Vzhledem k tomu, že celý svět k tomu socíku směřuje, tak se možná ještě dnešní generace dožije "světlých zítřků", modifikovaných ala 68" ....

J. Hejna 16.9.2016 9:50

Re: Bez korumpujících dotací....

Divná logika. Vaše, pane Mrázku.

I. Schlägel 16.9.2016 12:44

Re: Bez korumpujících dotací....

Od EU existuje pouze cesta k socialismu? No prosimvás? A s EU vede ta cesta kam, prosím pěkně, k nesocialismu?

J. Ráž 16.9.2016 14:47

Re: Bez korumpujících dotací....

Zrušit EU znamená naopak odklon od socialismu. Vždyť EU ovládají právě v socialistických ideálech osmašedesátého roku zamrzlí politici a ti, co v životě nepoznali nic jiného , než politiku (Sobotka, Merkelová a spol.) se k nim z vypočítavosti přidali. Návrat na stromy, tedy zpět k jednoduchosti a přímočarosti, by znamenal návrat ke skutečnému kapitalismu.

Z. Velínský 16.9.2016 1:28

Přesně tak, paní autorko, bylo y to snadné.

Ale Čechům podvodníci a lháři nevadí. Ve všech volbách to dokazují. Možná proto, že většinou si Češi přejí být také tím podvodníkem, který všechny ostatní napálí. Změní se to až tehdy, když společnost zjistí, že každý podvod sice pomohl výherci, ale uškodil všem ostatním. Tedy i každému voliči osobně. A tedy že by bylo lepší podvodníka nevolit.

P. Sulc 16.9.2016 2:51

Re: Přesně tak, paní autorko, bylo y to snadné.

Trochu to pletete. Podvodniky ci nepodvodniky si volime zde, v USA. Volime primo osoby, nikoliv strany, za kazsou stranu jeden kandidat v okrsku. V CR si voli strany, jmena spise jen doporucuji, je to znacne nepruhledny system, mandat je od strany a nikoliv od volicu, poslanec sklada ucty strane a ne volicum a dokud se to nezmeni, bude to stale stat za prrd. Je to jen takova hra na demokracii a ti hloupejsi tomu veri. Ostatne veri i tomu nesmyslu, ze exekutiva a legislativa jsou oddeleny a to i presto, ze ministr je poslanec. CR je Kocourkov, ale kocourkovskym vlastencum se to tak libi a pokud bude pivo , bude dobre.