18.4.2024 | Svátek má Valérie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
misa 7.1.2009 12:32

nemáte pravdu

"Pokud by totiž téměř třetina až polovina pacientů své poplatky i nadále

platila z vlastní kapsy, byl by to pro naše postbolševiky pořádný úder

pravačkou, mnohem účinnější, než Langrem slibovaný „pravý hák“." - a proč? Jestli někdo chce platit ze svého, ať platí, nemyslím si, že by to někomu z ČSSD mělo vadit. Slib voličům - neplacení popl. v krajských nemocnicích bude splněn a jestli někdo této možnosti nevyužije je to přece absolutně jeho věc. No problem.

Vodák 5.1.2009 22:29

dar

četl jsem někde v dizkuzi zajímavý nápad. Nechat si poplatek od kraje vrátit a darovat ho ODS. Ukazuje to na nesmyslnost toho, co Rath zavádí a peníze od něho, pro ODS? 

jezevec 6.1.2009 2:02

Re: dar

+1 R^:-D

Smějící se 7.1.2009 5:32

Re: dar

Nejvíc vztyčují prsty mladé uhrovité děti českých rychlozbohatlíků.

I-Worm 5.1.2009 22:12

Cha, cha, cha

čím víc lidí odmítne dar poplatků a zaplatí je sami, tím déle tyto Potěmkionovy vesnice vydrží! Kdyby ovšem voliči ODS nedbali na propagandu Paroubkova agenta Bartoně, tak houfem polezou do Rathových nemocnic a budou požadovat "dar poplatku". A hospodaření kraje se do parlamentních voleb sesype!

milan007 5.1.2009 22:28

Re: Cha, cha, cha

Pokud tam hospodaří socani, tak se ten rozpočet sesype tak jako tak. :-D

H.K. 5.1.2009 22:29

Re: Cha, cha, cha

R^R^

Smějící se 7.1.2009 5:33

Re: Cha, cha, cha

Ado,lescenti si hrají na velké ekonomy !

JaS 5.1.2009 22:01

"zachovat rozum, chovat se pokud možno předvídavě, když už ne slušně"

To je asi to nejtěžší, když ta samotná volební kampaň byla všechno jiné než slušná. Taky ten drtivý výsledek je s nulou jen právě v tom výsledku - hlasování tak drtivé nebylo - nějakých 60:40.

Smějící se 7.1.2009 5:34

Re: "zachovat rozum, chovat se pokud možno předvídavě, když už ne slušně"

No a co: Při hlasování 60:40 má kdo většinu?

Věra 5.1.2009 18:10

Rath

Rath od 17:30 žvanil na ČT24. Opět snůška demagogie. Diabetici a hypertonici prý nemají peníze na poplatky a přestali užívat léky, pacienti si mu stěžují, že nemají na lékaře. Moderátorka (D.Drtinová) dávala příklad polikliniky v Praze 4, kde za vybrané poplatky zřídili nové diagnostické centrum, které vybavili drahými přístroji. Rath kontroval tím, že lékaři si za vybrané poplatky můžou klidně jezdit na francouzskou Riviéru nebo kupovat drahá auta (BMW). Dále tvrdil, že částka, vybraná na poplatcích, tvoří jen asi 1 % peněz, které pojišťovny platí zdravotnickým zařízením. Koukat dneska na Interview ČT24 prostě chtělo silné nervy.8-o

Pavla B. 5.1.2009 19:09

Re: Rath

Je to ůl. Vím o diabetických dětech, jejichž rodiče nemají desetitisíce na proužky do glukometru - sama je kupuji dceři každoročně za cca 20.000 Kč. Poplatky jsou to nejmenší....

jj 5.1.2009 22:56

Re: Rath

Řekl bych Pavlo B., že ůl jste vy sama. Kdybyste myslela hlavou, zajímala byste se na př. proč se ve zdravotních pojišťovnách stále, a zatím bez užitku, válí desítky miliard, zatímco spousta lidí má těmi poplatky pouze zvýšenou cenu života a poplatky pouze umožňují pojišťovnám další bobtnání jejich kont.  Zřejmě nejste schopná vlastní úvahy poté, co Váš ideologický guru zavelel. 

Věra 5.1.2009 23:44

Re: Rath

Sorry, ale těch 35 miliard, o kterých neustále mluví dr. Rath, to je finanční rezerva, kterou musí ZP mít. To, že se tam válí, jsou pouhé populistické bláboly. Stačí náročné operace nebo epidemie a prachy jsou fuč. Pro nás starší je důležité, aby byly peníze na léčbu závažných onemocnění. Abychom totiž nemuseli roky čekat, to bychom se třeba dočkali akorát kremace.:-/ Paralen a ostatní levnější léky bez předpisu si každý může koupit za své. Já to taky tak dělám (jsem samoživitelka v důchodu) a poplatky mi vyhovují, lékaři se ke mně chovají teď daleko lépe než před poplatky.

jj 6.1.2009 0:33

Re: Rath

Mluvíte sice pěkně paní Věro, ovšem naprosto nelogicky. Prostě jste ten Julínkův podvod sežrala i s navijákem!  Ale si se vám líbí naprosto neprůhledný systém, kde se na jedné straně peníze rozhazují stylem Bendlova ředitele nemocnice Petríka, který sebral všechny prachy na které dosáhl (dokonce i na ty , které měly jít na platy lékařů a sester) a na druhé straně nejsou slušně zaplaceni lékaři a sestry v nemocnicích. Veřejná kontrola to je to chybí. Ale když vás baví platit Julínkovo všimné za kravály před volbami 2006? Proti gustu...   

     

Věra 6.1.2009 1:17

Re: Rath

Mně ale jde o to, aby se ke mně personál ve zdravotnictví choval slušně. Co jsem zažila za poslední léta (cca od 1998), tomu by nikdo nevěřil. Naprostá absence lékařské etiky, hulvátství, vyhazování z ordinace, nadávky. Pro onkologickou pacientku v důchodovém věku to není nic příjemného (a to jsem bývalá zdravotní sestra s nedostudovanou LFUK). V mém případě se po zavedení poplatků přístup lékařů zlepšil, všichni totiž dostali z ministerstva příkaz, že se mají chovat k pacientům slušně (ostatně jsme to četli v denním tisku). Za šéfování dr. Ratha bylo zdravotnictví v žalostném stavu.(Y)

Ivan 6.1.2009 15:40

Re: Rath

No to je skvělé. Lékaři dostali od ministerstva příkaz chovat se slušně a hned se chovají slušně. Předtím jim asi chyběl ten příkaz z ministerstva. Kde na to ty Věrušky chodí?

Smějící se 7.1.2009 5:40

Re: Rath

Aha, tak za asi 1 rok ministrování MUDr. Ratha bylo zdravotnictví v žalostném stavu, před tím, ani po tom ne? .... Aha - a vy nemáte ideologické brýle modré barvy, že ? .... Zajímavé, že to špatrné chování zdravotnického personálo je až po roce 1989. Ale myslím si, že máte dokonce pravdu. Kapitalismus vycvičil lékaře k tomu, že na prvním místě jsou peníze, na druhém peníze, na třetím peníze .... pak na dalších osobní prebendy ... a někde vzadu se krčí pacient!

Martin 5.1.2009 16:08

Je to poznatek...že...

Kdyby Julínek nedělal reformu tak,aby šel na ruku různým skupinám (pojišťovny,farma firmy,lékárníci),ale udělal reformu podle vyzkoušeného modelu z německa,tak tenhle ostudnej cirkus nemusel být. Jenže Julda v té jeho špekaté kebuli vymyslel zmetek a tady jsou důsledky.

jirka.s. 5.1.2009 16:56

Re: Je to poznatek...že...

A ty alespoň tušíš, přitroublíku, jak vypadá tan "vyzkoušený německý model" ? 8-o

hulwat 5.1.2009 17:16

Re: Je to poznatek...že...

Určitě ví! Nebo aspoň tuší, že by zaplatil při první návštěvě lékaře zhruba tisícovku v každém čtvrtletí.;-D

Jarda 5.1.2009 18:28

Re: Je to poznatek...že...

A urcite vi, ze ten litr by zaplatil at by sel na prohlidku jednu nebo jich absolvoval padesat... Jojo, to je skvely model, co maj v tom Nemecku ;-D

novaz 5.1.2009 21:09

Re: Je to poznatek...že...

Jarouši, spočítej si, kolikrát za rok bys musel jít k doktorovi, než bys po třiceti korunách zaplatil ty čtyři tisíce. Nemluvě o tom, že je zaveden strop pět tisíc. Nechval cizí, doma máš lepší. Ale to ty nevíš, nebo nechceš vědět, že, ty kluku ušatá.

jj 5.1.2009 22:59

Re: Je to poznatek...že...

Bože ti modří jsou takoví hlupáci, že si ani nejsou schopni zjistit, jaký poplatek se v Německu platí jednou za čtvrtletí. Bohužel modří ignoranti tisicovka to není, ani zdaleka!

Niky 5.1.2009 15:22

Darovací listina,kterou zavedl Rath,

stojí více jak třicet korun,voliči socanů jsou političtí a ekonomičtí diletanti.

Etana 5.1.2009 17:43

Re: Darovací listina,kterou zavedl Rath,

je hlavně poukázka na odpustky za všechny daňové úniky, podfuky a obezličky. Když může hledat, jak obejít zákon hejtman, tak může každý.

franta tyčka 5.1.2009 15:10

Moc se mi líbí jak se tady všichni dohadukí o poplatcích

Přece je naprosto jasné,že poplatky většinu neohrozily.Je to prkotina rozvádět ja tohle téma ovlivnilo volby.To, že nejsou v rozpočtu peníze skoro na nic vzniklo již v počátcích budování kapitalismu tím, že se rozumně nevyužil ten obrovský potenciál z privatizace. Kdyby se zabránilo tunelování a jiným kriminálním praktikám které se pak sanovaly z rozpočtu nemuselo se takové množství peněz dlužit. Další věc je ta, že to přebyrokratizování které v těch počátcích vzniklo je také obrovská zátěž rozpočtu. Kdyby se úřednistvo dostalo alespoň na stavy před 89tým to by ubylo výdajů! Myslím, že by to zalepilo zdravotní a důchodový systém jako nic. Jenže kdyby to jsou chyby povídal Švejk.Snad by se nemělo tak intenzivně diskutovat o poplatcích ale spíš o tom, jak zeštíhlet státní aparát. Jenže t o v naší "demokracii" nejde protože jak se mění vlády je třeba pro kolegy a příbuzné vymýšlet stále nové posty a trafiky takže konec narůstání nikdy nebude. A předražené státní zakázky a zlaté státní padáky atd atd. Pravda, že před převratem se nehospodařilo nejlíp ale jak se hospodaří dnes to už je fakt na hlavu. Takže nazbývá neždát za pravdu Kabátům jak tam je v jedné písníčce verš:A to si pište, že budem platit.

ranbow 5.1.2009 15:44

Re: Moc se mi líbí jak se tady všichni dohadukí o poplatcích

Ale ohrozily , přiznejme si to. Tady nejde o absolutní částky státního rozpočtu - nakonec ODS před volbama slibovala 15%daň z příjmu, pak to díky fíglu se supermzdou vytáhla na 22, hejbala s DPH, teď koncem roku chtěla znížit těch tzv.15%stáhnout na 12, atd, kdyby si to napřed spočítala a nedělala populistický sliby, tak by se ty prachy našly. Tady jde prostě o to že ty poplatky zavedla tím nejhloupějším způsobem. Tam kde se nikdy neplatily , začaly se vytahovat peněženky, a to nejen u vybraných skupin (cigarety, alkohol,dálniční známky),ale všichni i ti nejzranitelnější - důchodci a děti. Tady nejde o těch 30Kč (pro někoho pivo, pro někoho cesta do práce, pro někoho jídlo na půl dne), ale o ten pocit. No a protože ani ministři ani poslanci, ani krajští a místní zástupci nemají funkce na doživotí,ale jen do konce svého období, došlo všem velmi brzy že je to pro lidi nepopulární a že je asi volit nebudou. Teda možná ano, ale to by je musel, každý politik či jeho strana sám za sebe přesvědčit, že s poplatkama nemá nic společnýho...A to byl začátek konce...

Etana 5.1.2009 16:59

Re: Moc se mi líbí jak se tady všichni dohadukí o poplatcích

přesně o to šlo, o ten pocit. O pocit, že zdravotnictví není zadarmo a je třeba ho užívat jen pokud je to nutné. Nezavedla je tím nejhloupějším způsobem, naopak, ale zavedla je těm nejhloupějším voličům navzdory.

S DPH zatím hejbal každý- ono to ani jinak nejde.

15% snížení na 12% bylo v zákoně už vloni, jaképak koncem roku. Daně jsou  prý 22%, ale všichni bez výjimky platí méně než když nejnižší sazba byla 12. Divný, co? 

Mimochodem, děti a důchodci nejsou ti nejzranitelnější, právě naopak. Jsou to ti, kteří nemusí mít nikdy strach, že nedostanou to, co potřebují.

Holt ty dojmy a pojmy se někdy míchají, že?

ranbow 5.1.2009 19:33

Re: Moc se mi líbí jak se tady všichni dohadukí o poplatcích

Bohužel volby a z nich zvolení poslanci nejsou o pojmech ale o dojmech, o důvěře voličů v ně vloženým. A voliči je budou volit, pokud budou mít dojem, že za jejich vlády si dost vydělají (kdepak jsou ty platy na úrovni EU), že si za své vydělané peníze budou moci koupit co nejvíc zboží (a že jim je neseberou jakési poplatky, za cokoliv - což není jen zdravotnictví). Že za své, draze zaplacené pojištění budou mít zajištění ve stáří a v nemoci. No a když jim někdo tenhle dojem bere - může mít 100x ekonomicky pravdu, rádi ho mít nebudou. O ničem jiném to není - nikdo se nechystá poslance a ministry ODS lynčovat či defenestrovat - vzali na sebe nevděčnou úlohu, čest a sláva jim. Nakonec, k životu stačí i pocit z dobře udělané práce a nemusí sedět celý život v poslaneckých lavicích za statisícové platy...