25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak (ne)porazit Andreje Babiše

Rozhodnutím státního zástupce Jaroslava Šarocha navrhnout zastavení stíhání pana Babiše se zdánlivě komplikuje jedna z možností, jak jej odstavit od moci. Ale opravdu jen zdánlivě. Žádná taková totiž ani neexistovala.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Richter 7.9.2019 12:07

Re: Kateřino,

co?

P. Grigar 7.9.2019 14:35

Re: Kateřino,

.. víme, Richter, víme. Ale jsme lidé tolerantní a vůbec se kvůli tomu, na vás i vám podobné, nezlobíme. Pozdě bycha honiti..

J. Richter 7.9.2019 18:47

Re: Kateřino,

kde ses flákal?

P. Grigar 8.9.2019 9:00

Re: Kateřino,

.. to víte, Richter, spousta zajímavějších věcí je v mém světě. Léto jak vyšité, kolo, sluncevodavzduch - ale výhradně v tuzemsku! Já si to globální oteplení nemůžu vynachválit a nějaké neřešitelné, pořád dokola omílané "problémy", jsou mi tak nějak jaksi u ... však víte kde. Ale na vás si občas vzpomenu..

J. Richter 7.9.2019 8:57

Oslava komunistického udavače na plné pecky..

kdo jiný, než závistivá lůza a postbolševická sebranka by oslavovali tu podkarpatskou estébáckou krysu? Vojta Filip, Marta Semelová i stalinista Skála vypustí duši za svého soukmenovce, t.č. vinou tupé lůzy premiéra. Dnes není poptávka po morálce, po právu, po ústavních zvyklostech a pravidlech hry. Volba vypité mstivé lidské trosky na Hrad, která velmi dobře ví, jak oslovit slabé duchem a dělá to dnes a denně otevřela stavidla hnusu, zvrácenosti, vypustila do prostoru závistivé, nespokojené s vývojem po 89, nespokojené s rokem 89. Chtějí revanš. Všichni komunisté a dnes i Trikoloristé si připnuli svatojiřskou stužku a hlásají jim, že za podělané životy může Západ, EU, muslimáci a Soroš. Zároveň jim jako espéďáci a komunisté přímo ukazují směr a to je Východ a s jeho mongoloidními právy, civilizací a životní úrovní. Zbytek revolucionářů od VKml to zatím jen naznačuje a čeká...

Oslava kvalit premiérování udavače STB je poměrně komická, když se daří světové ekonomice a my jsme navázáni na vývoz, může být premiérem i Kateřina Konečná a na zvyšující se HDP to nebude mít vliv. Ovšem to asi brzo skončí a estébák bude muset zvyšovat daně atd atd...jediný úspěch téhle odporné bolševické kreatury je doprava zdarma pro důchodce a nefunkční EET pro živnostníky. Každý, kdo ho má si s ním vytře prde*l, soudruhu Bureši.

Ale nepochybuji, že chudáci a retardové tě budou adorovat, ty grázle. Babiš skončí špatně, s tím počítejte.

I. Skokan 7.9.2019 9:00

No, ale počkáme si. Nebude to rychle - škoda.

P. Hlosta 7.9.2019 9:18

Re: Oslava komunistického udavače na plné pecky..

V tom vašem vyhřeznutí je nejlepší to mongoloidní právo. Jasně ukazuje na vaše podvědomé tíhnutí k rasistické ideologii. Už jen to vaše ukazování, že vámi odsuzovaní směřují na východ, je podtržení faktu vaši podvědomé orientace k rasismu.

Jen tak dál vyhřezávejte, pomáháte tím právě k podpoře Babiše, protože takový blb to není jako vy!

J. Richter 7.9.2019 9:26

Re: Oslava komunistického udavače na plné pecky..

Ani při nejlepší vůli nejsem schopen pochopit tok vašich myšlenek.

Co berete?

P. Hlosta 7.9.2019 9:30

Re: Oslava komunistického udavače na plné pecky..

Mé myšlenky tekou dle vašich slov, které používáte ke svému výhřezu. Vaši neschopnost chápat chápu. Možná byste měl cosi s tím dělat, abyste nevyhřezával tak okatě.

I. Skokan 7.9.2019 9:48

a na psychiatrii jste stím také byl?

J. Richter 7.9.2019 9:49

Re: Oslava komunistického udavače na plné pecky..

:-)) chápu, že se vám to, jak jsem vás a vám podobné popsal, nelíbí. Také by se mně nelíbilo, kdyby mě někdo nazval podobně.

Už se ale dál neztrapňujte, nejste evidentně pochopit smysl mého příspěvku a trošku se přestáváte ovládat.

J. Richter 7.9.2019 10:11

Re: Oslava komunistického udavače na plné pecky..

schopen pochopit...

K. Janyška 7.9.2019 8:49

Fiala je EUlotr.

V tom to vězí... Dzp.

I. Skokan 7.9.2019 8:53

Jo rozhoduje o dotacích z Bruselu pro společnost, kterou přepsal na Manželku :))

M. Varadinková 7.9.2019 7:59

Souhlas s autorkou

Jen bych dodala, že kromě obou táborů, tedy zarytých babišovců a zarytých antibabišovců, existuje ještě skupina třetí, kterou bych nazvala pozorovatelé. Ty Babišův "boj proti kmotrům" neoslovil, protože Babiš to zejména zpočátku s tím "všichni kradou" dost přeháněl. Jeho kritika 90.let a zejména Klause byla populistická a hloupá. Ani jeho "podnikatelský profil" nebudil moc velkou důvěru, ba naopak spíš mnohá temná podezření. Stejně tak ANO, poslepované z lidí zleva zprava, ex-socanů, ex-ODS, včetně některých profláknutých pravdoláskařů, nebudilo žádnou velkou důvěru, pokud jde o ideové směřování.

Jenže poté, co se Babiš dostal do vlády, nepočínal si zas tak špatně. A s rostoucími preferencemi ANO rostla i úporná snaha pravdoláskařských medií i konkurenčních politiků za každou cenu najít na Babiše něco, čím by bylo možné ho zlikvidovat. Zřejmě ale v jeho "temné minulosti" nic nenašli, tak museli vzít zavděk korunovými dluhopisy, Čapím hnízdem a údajnou spoluprací s StB. Všechno slabé, přefouknuté, k likvidaci nedostačující. Korunové dluhopisy propagoval přece Kalousek, u Čapího hnízda média přes usilovnou snahu nepopsala nic, co by mělo být kriminalizováno a teď se ke všemu ukázalo, že takový názor má i dozorující státní zástupce. Spolupráce s StB - opět slabé, nevěrohodné, vyčpělé, není ani znám nikdo, koho by tehdy Babiš udal. Kdyby někdo takový byl, určitě by nám to média omílala dnes a denně.

Ta zběsilost, s jakou jdou média, konkurenční politici, pravdoláskařská "kulturní fronta" a jimi manipulované davy Babišovi "po krku", včetně hyenistického pronásledování jeho rodiny, nutně i v neutrálních pozorovatelích musí budit k Babišovi spíš sympatie. Ne snad, že by Babiše kvůli tomu začali volit, ale už jim jeví být očištěn od všelijakých "temných podezření" (nic pořádného se antibabišovcům najít nepovedlo, a že se snažili!) a jako premiér si nepočíná zas tak špatně. Vlastně je po Klausovi druhý nejlepší.

I. Skokan 7.9.2019 8:19

Jestli ten Bureš není takový Jan Hus 

M. Varadinková 7.9.2019 8:32

Re:

I Hus se stal Husem až tím, že ho upálili. Jinak by možná dnes po něm už ani pes neštěkl.

I. Skokan 7.9.2019 9:14

Mistr Jan byl z Husy od narození a jeho nabodeníčko krátké a dlouhé by podle mého soudu přetrvalo. Pokud Bureše lůza upálí zbude po něm smrad a dým.

P. Hlosta 7.9.2019 9:27

Re:

Dle všeho, vám by se líbilo, kdyby lůza opět vzala moc do svých rukou. Že by začala třeba tím upálením Babiše, lynčem. Tak nějak si tu demokracii a obranu jejich hodnot představujete?

I. Skokan 7.9.2019 9:47

Ne, přeji si aby Bureš prožil prozření a vše či nakradl vrátil, omlouval se všem kterým ublížil a ty jež poškodil jim nahradil škodu tak aby oni byli spokojeni. Takovému člověku musí KAŽDÝ odpustit a přijmout ho jako svého bratra.

J. Richter 7.9.2019 8:57

Re: Souhlas s autorkou

nemnožit se prosím!!

J. Sedlář 7.9.2019 11:32

Re: Souhlas s autorkou

Začni u sebe prosím. Budeme tě následovat.

P. Hlosta 7.9.2019 9:11

Re: Souhlas s autorkou

Na politické scéně zatím nemám koho bych preferoval do voleb. Pro zklamání z Klause jako prezidenta, jsem opatrný při porovnávání Babiše a Klause mezi sebou. Jako premiéři jsou nepoměřitelní, protože Klaus skutečně budoval stát, ač třeba to nedopadlo podle představ většiny občanů. Babiš stát nebuduje. Možná si kdo myslí, že ho opravuje, nebo ničí, já si ovšem myslím, že především Babiš buduje své impérium kapitálu. Nejde vlastnit totiž kupu miliard a nestarat se o ně. U kapitálu platí, že kdo se nesnaží ho zvyšovat, ten o něj přijde. No a to je přesně důvod, proč miliardář by neměl státu dělat ani ministra, natož premiéra.

Můj názor ovšem není o tom, že by se měl Babiš odstranit z vlády jeho kriminalizací. Volby jsou jediný pro mně správný způsob, jak Babiše dostat z vrcholné politiky. Musíme ovšem mít na paměti, že velký kapitál ovládá v podstatě svět. To je prostě fakt, kterého se nemůžeme zbavit, pokud bychom nešli levicovou utopií, která ale v důsledku vede ke krachu ekonomiky.

I. Skokan 7.9.2019 9:52

Tak to máte vyřešené není koho volit = nejdu k volbám = nezajímá mne to.

Já to mám horší, musím si z toho hnoje něco vybrat a je tak nějak jedno z které strany zasunu vidle stále to něčím smrdí.

V. Pavelka 7.9.2019 13:38

Re:jo

Jeho právníci při čapáku" určitě spolupracovali na parametrech ,a pochybuji že by to udělali tak mizerně aby je někdo dostal,to vystavuje novinářskou obec důkazu břídilství.

M. Prokop 7.9.2019 7:48

Ano, ale ...

Obávám se, že porazit Bureše ve volbách dokáže jen ještě větší slibotechna, než je sám Bureš a Venezuela Maláčová dohromady. Což by neunesla ekonomika. Že by lidé prozřeli a pochopili, že za jednu korunu od státu obdrženou tomu státu dvě koruny zaplatí, to nehrozí.

Piráti se sice pozvolna odkopávají, ale s jejich voliči je to jako s voliči Bureše. Jejich bláznovství je pevné a nevymluvitelné, jako u všech jehovistů.

I. Skokan 7.9.2019 8:51

Piráti vznikli daleko dříve než vstoupili do parlamentu. Spojovala je jedna myšlenka a když ani pravice ani levice jejich problémy nechtěla řešit založili si vlastní stranu. Narozdíl od zelených, TOP, ANO, US, VV vznikla tato strana dlouho před tím než se dostala do parlamentu. Peníze neměly, ale to se změnilo po prvním 3% výsledku. A je vidět, že když máte dost peněz na propagaci už můžete opravdu politicky soupeřit. Jejich neohrabanost je někdy k smíchu, ale těžko by jste našli nějakou levou domů jako jsou dotace na řepku, na pekárnu, na hospodu, nenajdete tam žádnou nyndu která za kabelku zařídí u Bartoše to či ono. Nenajdete tam žádného dědka který pějeje intrnacionálu na 1. května. A nenajdete tam knížete který schvaluje humanitární bombardování.

P. Hlosta 7.9.2019 8:54

Re:

Celkem tam pravicově založený volič zkrátka nenajde nic, proč by je měl chtít do vlády poslat. Pro jejich výrazně levicovou orientaci určitě ne.

M. Šejna 7.9.2019 10:46

pane Skokena

asi jste přehlédl kauzu jednoho poslance za Piráty, který ve svém poslaneckém bytě, hrazené z daní poplatníků, těžil bitcoiny tak intenzivně, že se mu několikrát zvýšila spotřeba elektrické energie. Tu samozřejmě yaplatili daňoví poplatníci.

I. Skokan 7.9.2019 11:00

a co tam máte dál :))? Tuto kauzu jsem samozřejmě zaznamenal a celá částka za proud (včetně svícení) byla cca 3000,- CZK. Já bych to nazval klukovinou.

Kromě toho, že se zmíněný poslanec omluvil, vydělané peníze vrátil, protože je to morálně špatně

, tak náš premiér/ODS/TOP se k podobným záležitostem staví velmi odlišně.