23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak (ne)ovlivnit volby?

S blížícím se termínem každých voleb se politici usilovně snaží vytahovat na světlo kostlivce ze skříní svých konkurentů. Vše podle hesla: „Když voliče nepřesvědčíme, jak jsme dobří, tak ho přesvědčme o tom, jak jsou jiní špatní.“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Han 18.9.2021 19:29

Temelín na uhlí nejede. Fakt.

V. Klepetko 18.9.2021 14:04

Myslím, že pokud jde o to ovlivnění voleb, tak důležité jsou hlavně ty samotné kandidátky, ty lidi na nich...

U nás v Praze je ta volba pro mě letos celkem jednoduchá. Který pražský leader je tak dobrý, jako Patrik Nacher? Chytrý, rozumný člověk!

Z dalších kandidátů osobně velmi dobře znám i našeho místostarostu, Zdeňka Růžičku, a Jitka Carbolová, to je sousedka, bezvadná ženská!

Myslím, že v zastupitelské demokracii nejsou důležité různé machinace kolem jakýchsi magorů ale především je důležité to, KDO KONKRÉTNĚ NÁS ZASTUPUJE v tom parlamentu.

V tom je ta volba!

J. Jurax 18.9.2021 19:17

Jenže pro nejmíň devadesát procent voličů jsou osobnosti kandidátů z úradku stran a hnutí napsaných na kandidátky neznámé; zná je jen z mediálního obrazu, jenž je natolik deformován, že není k použití. A navíc nevolíme osobnosti, nýbrž strany a hnutí; kroužkování je nápravou jen částečnou.

V. Klepetko 18.9.2021 19:54

To chápu. Jen jsem se zamyslel nad tím, co je důležité pro mě. Ale rozumím tomu, že třeba mezi Piráty může být pár známých sympaťáků, ale přesto bych je nevolil kvůli programovému zaměření.

Ale ty kandidátky jsem si prohlížel odjakživa a věřím že je pro řadu voličů důležité, zda je tam Flákanec nebo Nacher!

Z. Lapil 19.9.2021 10:05

Určitě máte pravdu, těch několik politiků, které jsem měl možnost potkat já, jsou vysloveně sympaťáci. Ale zvolte je, a výsledkem je, promiňte mi to ošklivé slovo, parlament.

V. Klepetko 19.9.2021 16:20

Njn..

Jenže co jiného by se dalo očekávat? :-)

P. Dvořák 18.9.2021 14:00

Jak tak sleduji různá prohlášení v různých diskusích, nikdo nebude volit

1) ANO 2) Piráty 3) SPD

Takže mi výsledek voleb vyšel takto:

1) ANO 2) Piráti 3) SPD

V. Kolman 18.9.2021 11:21

Nazývejme věci pravým jménem. Kantar (a ostatní agentury) jsou:

"AGENTURAMI PRO VYTVÁŘENÍ A OVLIVŇOVÁNÍ VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ."!!!!!!

Tak prosté to je.

O. Karen 18.9.2021 13:26

Kantar ovšem naprosto nestydatě přidává "správným" stranám. U něj nejsou rozdíly 1% jako mezi jinými agenturami, ale hned třeba 5 %!

V. Mokrý 18.9.2021 15:25

masáž zatím vždy působila kontraproduktivně

věřme, že to tak zůstane

J. Plzák 18.9.2021 9:05

Kantar je podnik na výzkum trhu, nikoliv organizace na průzkum veřejného mínění.

O. Karen 18.9.2021 10:27

Kantar tradičně vybočuje o několik procent ve prospěch stran oblíbených ČT (zejména TOP0.9) ve srovnání se všemi ostatními průzkumy. Vhodný způsob nakládání s takovými daty je dávno známý - oba extrémy (minimum a maximum) zahodit jako nedůvěryhodné.

L. Harvánek 18.9.2021 10:31

Koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Tohle staré lidové přísloví platí nejen pro Kantar.

F. Navrátil 18.9.2021 8:54

Nejúčinnějším prvkem Babišovy předvolební kampaně jsou prohlášení a akce politiků opobloku. Za největší zklamání v předvolebním klání považuji Šlachtovu Přísahu, která začala jako radikální protikorupční subjekt, aby skončila jako strana mírného europokroku v mezích zákona.

L. Harvánek 18.9.2021 10:36

Ač jsem dost skeptický vůči předvolebním slibům a už vůbec nejsem příznivcem SPD, zaujalo mne jedno jejich hodnocení volebních soupeřů, mimo jiné i Přísahy a Trikolory: to, čím se snaží zaujmout, je naprosto marginální. A když se nad tím jeden zamyslí, tak musím dát SPD za pravdu. I když ho volit nebudu.

J. Kalina 19.9.2021 20:23

tak SPD je levicová standardní populistická strana s jedním tématem, který je nejdůležitějším pro náš stát. Je to postoj proti nelegální imigraci. Až se to tady namixuje jako v západní Evropě, nedomluví se už vůbec nikdo s nikým resp nevznikne žádná většinová vláda pravicová ani levicová, ale zasra,..ý střed, který bude vládnout "pořád". Mohli by to pochopit ti co měli,mají výhrady k opoziční smlouvě a přitom obdivují schopnost se domluvit v Německu, kde mají přesně tuto vládu už desetiletí. Nemluvě o tom, kdyby se to začlo tady řezat.

S. Ševeček 18.9.2021 8:29

on někdo ty trapné politycké besedy sleduje ?

P. Pepax 18.9.2021 8:36

:-) já jsem asi neviděl ani jednu, máte pravdu je to trapné žvanění.

J. Jurax 18.9.2021 19:26

Zejména nesmíte sledovat besedy svých případných favoritů, abyste o nich neztratil iluze.

S. Sedlák 18.9.2021 5:16

Když už, autorko, chcete korektně argumentovat, tak laskavě nelžete. Sice se to od vás, jako zastánkyně největšího gaunera na pozici premiéra dá čekat, ale co je moc, to je příliš.

Především aféra Bartončík nevznikla pát týdnů před volbami, ale pár hodin (v době moratoria) a byli za ní lidé kolem Havla - Žantovský a Ruml. Dodnes si pamatuji, jak Žantovský na dotaz o věrohodnosti důkazů o spolupráci Bartončíka s stb polohlasem navrhoval "aby se něco pláclo", protože neměli v ruce nic.

"Fialova" neziskovka CDK je jeho v tom, že byl u jejího zrodu v roce 1993 a od roku 2004, kdy se stal rektorem v ní působí jen jako člen správní rady. Za dobu existence CDK čerpala celkem 28 milionů, což 5 milionů ročně nedá ani žákovi páté obecné. Navíc na řešení se jako spolupracující subjekty podílí nejvýznamnější vysoké školy včetně Karlovy univerzity. Je to pochopitelně aktivita, kterou bych od politologa očekával a je na hony vzdálená zlodějně, podvodům a korupci, jejíž symbolem se stalo Čapí hnízdo - soukromé školící středisko Agrofertu - symbolu oligarchického vlivu na naši zem.

Píši symboly, protože nemá smysl vyjmenovávat desítky lumpáren, v kterých má Babiš pařáty a zdaleka není čapák tou největší.

V tom vašem výčtu (kupodivu ;-)) chybí nějaký z pseudokostlivců, který vytáhl ten váš oblíbenec. Abychom nešli zbytečně do minulosti, ve které nejste pro paměťové schopnosti žížaly žádným přeborníkem, připomenul bych kauzu lithium, kterou Babiš vytáhl před volbami 2017, kdy se prsil, že je nedá a zachrání pro nás. Podotýkám, že se 4 roky nedělo nic, aby se ji pokusil opět před volbami oživit, jen nemá nikoho, na koho by hodil to, že ji chce ukrást.

Závěr je jasný. Vytahujete pseudokostlivce, abyste realativizovala ty reálné Babišovy.

P. Válek 18.9.2021 7:56

Pane Sedlák děkuji. Ti Babišovi nohsledi mají vždy paměť jen na něco. Je mi moc líto,že se kolem něj drží hlavně lidé schopní,ale především všeho schopní.Jen včera v předvolební besedě, se jak lvice za něj bila minystryně Dostálová.Ona ,Brabec a Vojtěch a zvlášť Havlíček se Šilerovou ti jsou fakt lidé na svém místě.To jsou, ne amatérští,ale profesionální herci. No a jeho voliči to jsou prostě věřící,jinak by museli vidět co tu tropí.

J. Moravec 18.9.2021 12:46

Hlavně, že máte jasno a víte kdo je kdo. Nezapomeňte však, že vše lze nějak vysvětlit. S použitím vašeho slovníku - všichni jsme někoho nohsledi. Optimisti většinou věří, že ANO bude líp. Pesimisté pak ruku v ruce se závisti a nenávisti hledají viníka svých problémů.

J. Jurax 18.9.2021 19:28

Ehm ... Vy skutečně máte za to, že pí Lhotská je Babišovým nohsledem?

V. Církva 18.9.2021 13:48

Tak paní Lhotská napsala článek ve smyslu, že je někdo krémový, a že stěžovat si, že není čistě bílý je podlost a stejně to autorům ve volbách nepomůže. Vy jste napsal že lže, protože je to skoro bílé. Asi patříte mezi demagog.cz. Jo, a pak tu manipulujete, že jen Babiš krémový není a je černý. Tento druh hnidopišství nějak smrdí už dost profláknutým způsobem manipulace progresivistů. Ono totiž, když je něco nepřesné ale není to podstatná nepřesnost, není to lež!

S. Sedlák 18.9.2021 18:53

S tou vaší krémostí Babiše a hnodopištvím se jděte laskavě bodnout. Neexistuje absolutní bílá stejně tak, jako na tomto světě absolutní černá, tedy pokud zůstaneme na Zemi.

Vy a autorka máte tendenci vyjmenovávat pseudoprohřešky jiných, aby to pro neinformované vypadalo, že každý má nějakého toho kostlivce ve skříni nebo je krémový. Tady ovšem diskutujeme o relaci, vztahu. V tomto stovnání je Babič černý jak bota a ostatní vyjmenovaní jak bílý list (který ovšem v noci také zžerná, že?).

Ubezpečuji vás, a myslete si co chcete, že Babišovy lumpárny v počtu desítek jsou takového rozsahu a závažnosti, že jiný by už dávno seděl. Proč nesedí je otázka a jedním z vysvětlení je mega střet zájmů. Je prostě hlavou exekutivy stejně jako je její součástí Policie a státní zastupitelství. Možná někdo věří, či chce věřit, že to nesouvisí, já věřím, že ano, protože těch kauz jsou desítky a jen jednomu Babišovi to prochází.

A tak máme ty čapáky nebo Bečvu o které odborník tvrdí, že se nepodaří vyšetřit/potrestat proto, že chybí přímý důkaz a ten chybí, protože vzorky rybářů inspekce vylila a své nevzala. Poprvé se nepodaří havárie takového rozsahu vyšetřit. Hlavně, že máme ministra životního prostředí s číslem legitimace 3, který už druhý den věděl, že to DEZA nebyla a znalecký posudek vydá trumpeta, která je schopná tvrdit, že voda se promíchala až po 3.5 km po třech jezech a čtyřech peřejích, přičemž opravdový odborní prokázal promíchání po max. 800m. A výsledek? Ta patlovká - matlovská inspekce ho popotaje, že vylil v místě podezřelého kanálu 20kg solanky.

V. Čermák 18.9.2021 21:05

Tak mám pocit že u voleb dopadnete zase jako Sedláci u Chlumce, nicméně pokračujte....;-D

S. Sedlák 19.9.2021 7:53

To si povíme po volbách, vypatlaná hlavo (nicméně pokračujte). Ještě, že mi dovolíš poukázat na lumpárny toho gaunera, kterému lezeš do zadku.

J. Pokoutný 19.9.2021 9:22

Vysmrď, trolle.

J. Berger 18.9.2021 3:34

Zaprvé nechápu, jak se paní Lipovská, která má občas i docela rozumné názory, mohla dát dohromady s profesionální političkou (tj. za každého režimu) Bobošíkovou a už vůbec ne s p. Volným... To totiž veškeré její názory absolutně degraduje.

V. Církva 18.9.2021 12:22

Právě to nechápu, Bobo je taková ambiciozní, nepochopená, ale když se přes to přeneseme nějak by se její názory daly tolerovat. Volný je magor a blb jak píše Aston - mašíbl.