28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak na Babiše?

Babiš podoben červotoči se zakusuje do naší demokracie a postupně ji drolí. Když to necháme bez povšimnutí, ovládne za chvíli všechno a na demokracii budeme jen vzpomínat. Potřebujeme se vzpamatovat: polít se studenou vodou a bacit se do hlavy palicí. Jinak bude stále hůř.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Baloun 22.4.2018 22:21

to je teda síla

Autor při psaní článku asi nebyl při smyslech. KDU a STAN už to spolu zkoušeli, ale nešlo jim to. Jejich partikularismus se ukázal být silnějším, než společný zájem. A že by se Ťopka vrátila zpět do lůna KDU!? Mirda schovaný za širokými zády čím dál tím vypasenějšího Pospíšila!?

To je teda slint, tahle agitka.

V. Klepetko 22.4.2018 19:24

Místo sepisování dalších článků -

"polít se studenou vodou a bacit se do hlavy palicí", ano, dobrý nápad, autore! :-)))

Možná že se kompozitivní paralýza lekne a poněkud ustoupí:-)...

K. Janyška 22.4.2018 11:33

Jak na Babiše ? Babiš samozřejmě otřesným morálním

i trestně-právním problémem je, ale skutečným problémem je používaný model demokracie. Ten vede k totalitě z podstaty své existence.

Zločinné většiny vládnou bez omezení a výsledkem je zločin na lidstvu, neboť demokracie zásadním způsobem narušuje jedinou možnost přežití lidstva, jeho spontánní řád. Lidstvo musí přejít k demarchii, tedy k institucionalizované vládě jediného práva pravého, práva soukromého, které ve skutečnosti řídí občany 24 hodin denně. Ne prakticky vždy pitomá rozhodnutí zločinných vlád... Dzp.

V. Čermák 22.4.2018 12:24

Re: Jak na Babiše ? Babiš samozřejmě otřesným morálním

Díky takovým "Géniúm" vašeho typu, s Kalouskem v zádech právě Babiš drtivě vyhrál. Samozřejmě za pomocí spontánních sil......

A. Nový 22.4.2018 12:52

Vy určite veríte tomu, že deti nosí bocian

Babiš vyhral voľby vďaka koblihožrútom ako je Čermáčik a jemu podobným.

J. Kopis 22.4.2018 15:05

Re: Vy určite veríte tomu, že deti nosí bocian

I kdepak, Čermák má naprostou pravdu!

J. Kozák 22.4.2018 18:01

Re: Vy určite veríte tomu, že deti nosí bocian

Možná má, možná nemá. Syslové, bobři, nebo veverky také nevědí, kdy přestat s hromaděním svých zásob. Do hlavy Babiše nevidíš, ale je možné, že vedle své hromady ho popadla touha stát se Česko-Slovenským Winstonem Churchillem, kdo ví? :-)))

K. Janyška 22.4.2018 20:47

Re: Vy určite veríte tomu, že deti nosí bocian

Nemá žádnou pravdu. Ducký, Mrázek, Kelja, Kovarčík... Dzp.

M. Hoblík 22.4.2018 11:19

Babiš a jeho parta dokazuje,

že Češi nemají holubičí povahu, mají povahu slepičí. Kdo jim nadrobí, tomu zpívají.

K. Janyška 22.4.2018 11:31

Re: Babiš a jeho parta dokazuje,

18 % má povahu zločinoidní... Dzp.

V. Čermák 22.4.2018 12:25

Re: Babiš a jeho parta dokazuje,

Vy jako Neplatič dání si samozřejmě drobíte sám....

Š. Hašek 22.4.2018 9:27

Opět docela trapný článek ...

Volně - "řada voličů se bála, že se jejich strana do parlamentu nedostane" (zde uvedeny STAN, TOPvrchol, KDU-ČSL) "a tak volili koblihy". Nějak opsáno, použito vícekrát, něco objevného by nebylo? No, nebylo, že?

Pane Payne, budete muset vytáhnout na světlo zas soudružku Šiklovou/Pajerovou, soudruha Pitharta, aby voliči dostali více odvahy a bruselského nadhledu. Už vidím, jak nebojácní lidovci mají devadesát poslanců!

To se nedá číst, je to jak z nějakého eurohodnotového textového procesoru.

J. Chaloupka 21.4.2018 19:53

Babiš udělal jen to, co Klaus st. radil svým kritikům:

založte si stranu a projděte volbami. No tak to Babiš udělal. A teď je tolik křiku ohledně "nesystémových" stran. Jak nesystémových, když prostě se jen zařadily do systému.

Š. Hašek 21.4.2018 21:55

Re: Babiš udělal jen to, co Klaus st. radil svým kritikům:

Přesné.

Politiků málo, politologů jako sra...... .

P. Szirotný 21.4.2018 19:32

Naprosto souhlasím s tím, že

tři strany s volebním ziskem 5% nedají po sloučení 15% a dost možná by se do sněmovny nemusely dostat vůbec. Autor zapomíná, že TOP09 vznikla odloupnutím části členské základny KDU. STAN se před minulými volbami zase odporoučel z další spolupráce s TOP09. Animozity mezi těmito stranami i jejich voliči jsou jistě větší než se zdá nyní, kdy se jakoby semkli proti svému společnému nepříteli Babišovi. A dohadování o tom, kdo bude předsedou nové sjednocené strany a jaké bude rozdělení jednotlivých pozic na kandidátce už se neumím představit ani v nejhorších snech. Všechny tři okrajové strany mají nyní šanci obhájit své místo na slunci. Je to jen na nich a jejich invenci jak voliče více zaujmout. A obávám se, že neustálé omílání mantry o trestně stíhaném premiérovi k tomu stačit nebude. A možná je to i dobře. Situace na politické scéně se pročistí, voliči těchto stran se přelijí jinam. Nejspíš k ODS, ČSSD a Pirátům.

J. Kopis 21.4.2018 19:00

Ono to spíš vypadá

že má Payne červotoče v hlavě!

V. Čermák 21.4.2018 15:37

Kdyby takových "Paynů" bylo méně,

asi by Babiš ani tak drtivě nevyhrál....

J. Pospíšil 21.4.2018 14:03

Z jistého hlediska by se politické dějiny České republiky

daly brát jako spojování a rozpojování, řetěz nadějí a zklamání z těchto pravolevých, pravdoláskovních malých stran.

Z. Lapil 22.4.2018 19:58

Re: Z jistého hlediska by se politické dějiny České republiky

Čili "Prvek očekávání a prvek zklamání". Ten Jára Cimrman byl stejně génius.

Vlastně bez ironie.

L. Kubeš 21.4.2018 12:30

Tak že Babiš může za to

že se STAN, TOP 09 a KDU-ČSL nespojili? =)). Co by měl třeba Kalousek za volební program, kdyby nemohl permanentně na Babiše útočit? Nic jiného nenabídl...

Š. Hašek 21.4.2018 21:56

Re: Tak že Babiš může za to

Asi tak.

M. Šurgot 21.4.2018 11:40

Babiše "stvořily" tzv. demokratické síly svou stupiditou

Za 25 let od změny režimu se politici, dnes sami sebe označující za "tradiční demokratické strany", dopustili tolika přehmatů a kopanců do ledví demokracie, navíc umocněné absurdní ignorací k potřebám občanů, že není divu, že se vynořují postavy, které mají šanci s demagogií, slibující nápravu "věcí veřejných". Personálně se točí "demokratické strany" v bludném kruhu za snahy udržet se na "trhu" za mnohdy prázdné plácání všude možně, které se však často ukazuje jako zástěrka za "práci" pro nejrůznější lobistické skupiny a figury. Občanovi se naordinuje milion poplatků zákonnými nesmysly, jejichž vejvar končí v kapsách spřízněných duší a oklikou i u politiků.

Jedním z příkladů je rozšířená praxe vyplácení mzdy na dvě části. Oficiální a "na ruku". Nikdo z demokratických politiků neřešil tento stav, ochuzující zaměstnance a státní kasu. Kolik miliard se tak protočilo v černých penězích za dvě desetiletí už nikdo nespočítá, ale všichni víme, politici nejlépe, že to jsou nezákonné peníze.

Autor zmiňuje tři strany, které "by měly" mít potenciál na změnu, ačkoliv je jasné, že 3 x 5 nikdy nedá 15, naopak občas i nulu. Navíc jsou personálně vyčpělé a neumí vymyslet pořádnou kampaň, natož program. Zatím se vždy ukázaly programově impotentní...

Vzestup STAN + TOP 09 vytvořil Karel s čírem, sloužící nesmrtelnému Kalouskovi jako štít. Jakmile Karel "odpadl", propadli se do nicoty. Nejen volební, ale i programové. KDU - ČSL je na tom podobně, Kalousek pochází z KDU - ČSL, takže když nevytvořil programovou bombu v mladším věku, už nic nevymyslí. Jiří Pospíšil je politickým turistou, který zdatně proplouvá životem pod různými vlajkami a stále se mu daří. Rád bych viděl za ty vysoké mzdy výsledek. Jenže stále nula, za Pospíšilem a ani KDU - ČSL program žádný.

"Demokratické síly" vyrabovaly pojem demokracie v očích českého občana a samy sebe zdiskreditovaly v úloze jeho ochrany, takže není divu, že chce občan najít někoho, kdo mu řekne, že se "o to postará".

K. Janyška 22.4.2018 10:25

Re: Babiše "stvořily" tzv. demokratické síly svou stupiditou

Nesmyslné... Dzp.

K. Janyška 22.4.2018 11:32

Re: Babiše "stvořily" tzv. demokratické síly svou stupiditou

Nebo ne ? Jen zčásti ? Dzp.

S. Šporková 21.4.2018 10:18

souhlas i nesouhlas

Souhlasím s vaším názorem na Babiše, absoutně však nesouhlasm s tím, že "lékem" by měla být uvedená trojice, především TOPka. Demokracie je dnes totiž ohrožována ze dvou stran - nejen z té koouškosbabišovské, ale i z té neomarxistické, které svými činy (i když ne slovy) podporují právě politici TOPky

F. Navrátil 21.4.2018 10:15

Úkrok mimo realitu

Klasický omyl politických schizofreniků. Tři nuly nejsou tisíc, ale zůstávají stále třemi nulami.

Š. Hašek 22.4.2018 12:08

Re: Úkrok mimo realitu

Velice přesně řečeno.

K. Janyška 21.4.2018 9:02

Jak na Babiše ? Babiš samozřejmě otřesným morálním

i trestně-právním problémem je, ale skutečným problémem je používaný model demokracie. Ten vede k totalitě z podstaty své existence.

Zločinné většiny vládnou bez omezení a výsledkem je zločin na lidstvu, neboť demokracie zásadním způsobem narušuje jedinou možnost přežití lidstva, jeho spontánní řád. Lidstvo musí přejít k demarchii, tedy k institucionalizované vládě jediného práva pravého, práva soukromého, které ve skutečnosti řídí občany 24 hodin denně. Ne prakticky vždy pitomá rozhodnutí zločinných vlád... Dzp.

L. Kubeš 21.4.2018 12:33

Re: Jak na Babiše ? Babiš samozřejmě otřesným morálním

Janyška, daj si na hlavu led a už neotravujou s těmi svými teoriemi, už je to únavné !!

F. Houžňák 21.4.2018 20:43

Ale ne, co bysme si tady bez kompositivní

teorie počali ...