24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak Miloši Zemanovi chutná moc

Prezident Miloš Zeman je ve své funkci od 8. března 2013, přičemž prezidentské volby proběhly již o dva měsíce dříve. Pomalu tak končí stodenní lhůta hájení, a tak je dobré lehce zrekapitulovat jeho kroky a vystupování poté, co usedl na Pražský hrad.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Sulc 22.5.2013 4:54

Chutna moc, chutna, co by nechutnala.

I Havlovy zachutnala."povedu zemi jen do prvnich svobodnych voleb" A potom se z toho Hradu ne a ne utrhnout. Jestlipak bude mit Ovar take tolik poradcu-kamaradicku ? Jestli ano, to aby u sv Vita rovnou otevreli palirnu.

M. Dubanová 21.5.2013 22:51

Jak Miloši Zemanovi chutná moc?

Jsem zvědavá kdy se začne domáhat rozšíření prezidentských pravomocí??

M. Dubanová 21.5.2013 22:45

Jak Miloši Zemanovi chutná moc?

MOC!!

M. Dubanová 21.5.2013 22:47

Re: Jak Miloši Zemanovi chutná moc?

pardon, pane Kusý.

J. Vintr 20.5.2013 11:44

To co pan Zeman předvádí na veřejnosti

je sice (pro někoho) pobuřující, ale není to nic podstatného. Vážnější asi bude, jak se pan Zeman z pozice své funkce bude odvděčovat těm, kteří financovali jeho zvolení. Je velmi pravděpodobné, že tihle lidé ty peníze nedali jen tak, ale že předpokládali mnohonásobnou návratnost této investice. Samozřejmě ne z kapsy pana Zemana, ale z kapes všech daňových poplatníků. Ovšem, dá se očekávat, že z kroků pana Zemana v tomto směru se (na rozdíl od jeho klaunských výstupů) nic do médií nedostane ...

T. Kočí 20.5.2013 13:13

Re: To co pan Zeman předvádí na veřejnosti

Ano tak. V Rakousku popíchl Rakušany ještě kecy o jaderné elektrárně. Za dobu své vlády neudělal ještě nic rozumného.

J. Malá 20.5.2013 16:47

Re: To co pan Zeman předvádí na veřejnosti

Souhlasím, pane Vintr. Jenomže, bohužel, se to netýká jen Zemana. Stejně jsou přece voleny strany, takže celá vláda i parlament jsou ztělesněním korupce. Proč asi různí mafiáni před volbami si zavazují strany milionovými dary? Jak se jim to vrací? A proč, když strany vyssávají  ze státního rozpočtu stovky milionů na svou činnost  ,potřebují ještě tzv. sponzory? A tragický výsledek přímé volby se také dal očekávat.Kdo asi může ze svých prostředků uvolnit 50 milionů a ucházet se? Takže kandidovali zase jen ti, kteří mají za zády mafiány s miliony a ne, jak bychom si přáli, lidé vzdělaní, čestní, charakterní,na které bychom mohli být hrdi . Domnívám se, že není  naší vinou,že nebylo z čeho vybrat.

T. Pansky 20.5.2013 23:21

Re: To co pan Zeman předvádí na veřejnosti

Ale kandidovali.  Jenze my si je bez tech milionu nevsimneme.  Takze ti cestni lide nemaji sanci, nebot vetsina lidi takhle neuvazuje.

J. Sever 20.5.2013 11:34

Milý autore, ...

... nejraději mám ty - jak jim říkal můj nebožtík kamarád - rozumné idioty, kteří se postaví jakoby nad ony dvě svářící se strany s tím, "že by se měly dohodnout".

To muselA BÝT "MAKAČKA NA BEDNU", NEŽ JSTE NA TO PŘIŠEL - NENÍ-LIŽ PRAVDA?

(sorry). Já rozumím - že jsme my volové, nezvolili Vás...

V. Kusý 20.5.2013 10:39

Jak Miloši Zemanovi chutná moc? Moc!

P. Kolar 20.5.2013 12:57

Re: Jak Miloši Zemanovi chutná moc? Moc!

Trefné !

P. Čech 20.5.2013 10:21

A proč to takto všechno dopadlo?

Protože byl vypracován a diletanty v parlamentu schválen ústavní zákon č.71/2012 sb, jehož čl.56, odst.5 je v příkrém rozporu s ústavním pořádkem ČR, konkrétně s čl.1 a čl. 21, odst.4 Listiny základních práv a svobod.Pokud by toto nebylo, troufám si tvrdit, že by volba prezidenta dopadla zcela jinak.To, že máme zvoleného prezidenta pana Zemana, ba dokonce, že do druhého kola voleb postoupili pánové Zeman a Schwarzenberg nebylo věcí voleb (občanů - voličů), ale zmíněného zákona z nějž vychází opět systém.Opět musím konstatovat,že prezident byl zvolen především systémem a až potom voliči. Voliči totiž musí volit v rámci systému. Je-li tento systém nesvobodný a nespravedlivý, stejné jsou i volby, které se podle něj konají. A o tom to všechno je.

A. Novák 20.5.2013 10:00

Husák byl směšný bezmocností, Havel krátkými

kalhotami a koloběžkami na Hradě, Klaus byl směšný čilskou propiskou, Zeman virozou...

Je dobře, že presidenti mají lidské vlastnosti :o)

J. David 20.5.2013 8:16

Zeman

Tak nevím, co si o tom mám myslet. Ale nějak mi to připadá, že Zeman zakvedlal klackem v termitišti. A to je dobře. Že je občas jako snop? Jukněte na lučebníka Kalouska, toť vzor křesťanské střízlivosti. Ten je také s "virózou" na štíru. Halt ty stavovské rozdíly, šafář Nyklas byl ožralej, pan správce Paser byl jen trochu veselej. Četník ale v rybníce polykal žabinec, tak jako tak.

R. Langer 20.5.2013 12:39

Re: Zeman

Fakt jako snop? 8-o

J. David 20.5.2013 13:41

Re: Zeman

Já jsem kluk skoro z vesnice. Snop se nám vždy nějak kácel, babička nám hrozila povříslem.  Ora et labora.

J. Farda 20.5.2013 14:28

Re: Zeman

V kampani slíbil, že bude pro těch spodních deset tisíc. Teď se chová jinak. Nějak mi začíná připomínat Werichovu pohádku o zlaté rybce a rybářce, co chtěla něco lepšího než jen bydlet ve flašce od octa a nakonec v ní zase pro svoji nenažranost zase skončila zpět. Zeman se funkčně posunuje od standartního selského rozumu k Pontifiku Maximu - viz odkaz níže: http://www.iencyklopedie.cz/pontifex-maximus/. Běda falešným zavirovaným prorokům! Tečka.

J. David 20.5.2013 20:03

Re: Zeman

Halt má "pontifikát" přímé volby, něco jako právo první noci...

T. Pansky 20.5.2013 5:29

Cesti obcane se rozhodli si zvolit prezidenta a take ...

... tak udelali.  Za svoji svobodu poneseme nasledky.  ...  Autor se dopustil nekolika nepresnosti.  Prvni byla v pripade eurohujerstvi.  Ja sam take vidim potrebu spojenych evropskych narodu.  Ale naprosto odmitam evropsky socialismus, ktery soucasna eurounie vytvari.  Ze je knize pro spolecnou Evropu je pochopitelne.  Neni to hlupak.  Ale Zeman udelal neco naprosto odlisneho: pred volbou delal na Evropu velka ramena, po svem jmenovani se z nej stal evropsky podvratak.  Tech pripadu je vice, kdy Zeman delal velka ramena, ale ukazuje se, ze na funkci prezidenta proste nema.  Nicmene, zvolili jsme si ho.

P. Pavlovský 20.5.2013 0:52

Je to od druhé světové války poprvé, kdy na Hradě vlaje trvale jiná, než česká nebo československá vlajka?

Je to otázka chápání slova "trvale". Jiná, než československá vlajka tam po druhé světové válcevládla často a dlouho, vždyť přece "...a nikdy jinak!"

Spíš bych řekl, že je to poprvé od roku 1918, kdy na Hradě jako druhá nevlaje vlajka okupanta!

L. Křivan 20.5.2013 0:20

Zeman nevydrží do konce období.

Do roka, maximálně do dvou bude ze zdravotních důvodů abdikovat. Viroza je těžká nemoc. Zvlášť, když ji provází jaterní cementoza. U Zemana nejspíš už dosáhla granitového stadia.

J. David 20.5.2013 9:14

Re: Zeman nevydrží do konce období.

Pane Křivane, a Vy nechlastáte? Training dělá divy, abstinent ale podlehne, to nebude "granit", ale dle Mohsovy stupnice "korund" a dle radiologa Hegera exitus. Alešpoň víte, jak to vše dopadne.

L. Křivan 20.5.2013 15:28

Re: Zeman nevydrží do konce období.

Ne. Nechlastám. Sklenka vína ke špagetám, půllitr piva k vepřové,  to není chlastání.

Jak to vše dopadne ? Abdikací ze zdravotních důvodů. Řekl bych do dvou let ?