23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Anonym 21.11.2006 18:54

I love You

VVVVVVVVVVVV

P 21.8.2006 20:43

Hloupost ODS

je i Vaše hloupost. Vy jste volby nevyhráli. Paroubek se chová na rozdíl od Vás rozumně. Nehodlá Vám darovat moc v tomto státě. To jste nepochopili. Logicky by bylo přistoupit na taktiku protivníka. To znamená jmenovat svou vládu, zkusit získat důvěru v parlamentu. Pokud ji nezískáte, smířit se s tím, že bude sestavovat vládu Paroubek. Ten může být úspěšnější než Vy, například získat některého zeleného, rozladěného Vaším přístupem (může Vás považovat za podrazáky). Pokud ani Paroubek neuspěje, prosazovat předčasné volby. Před nimi by to chtělo udělat menší revoluci v ODS, vytvořit volební alianci s lidovci a evropskými demokraty. Taková aliance by měla šanci získat dostatečný rozdíl ve sněmovně k prosazení pravicové vlády. Paroubkovi můžete znepříjemnit život žalobou na způsob voleb poslanců ČSSD.

dr.Meluzín 21.8.2006 18:37

LANGERE

šašku, ty nikdy této zemi prospívat nebudeš! Jedéééš, kšáááá ;-O

Malý Aston 22.8.2006 11:17

Re: LANGERE

Já naopak jsem přesvědčen,že pan Langer oproti panu Bublanovi,hasiči průserů u policii,který se někde angažoval v disendu ale chová se jako sluha bolševika,může přinést něco nového. I když s Vámi nesouhlasím,respektuji Váš názor.Kde berete tu Vaši jistotu že jen bolševik je určen k vládnutí?Kde berete tu jistotu,že jen ČSSD je určena k vládnutí. Každá politická strana,která je motivována ideology a ideologií,je stranou která ohrožuje princip výběru možných řešení.Pro příznivce Marxe a Lenina,je jen jedna volba,diktatura proletariátu a diktatura měnšiny nad většinou. U pravicových stran,tato ideologie neplatí,platí zákony ekonomické,společenské a princip solidárnosti,pro udržení sociálního smíru bez uplácení menšin s konkrétním určením pomoci.

KROKODYL 21.8.2006 18:16

DOPORUCUJI PRECIST

Pane Langere, doporucuji Vam precist dnesni clanek

POLITIKA: Co vlastně chce ODS? - najdete v nem pravdu, a to podotykam jsem pravicovy volic...

herdekbabka 21.8.2006 17:55

mnó, pane Langr - pochopila jsem pravý význam -SLOVÁCKO SA NESÚDÍ - protože by grunt přišel na buben.

víte, nevím jestli je to alzheimer, nebo profesiální momentální ztráta paměti. Když si tak vzpomenu na - stačí jen některé - Vaše výroky před volbami - žasnu, že si dovolíte klást výše zmíněné požadavky či morální poučky. Docela mne zajímá , jak byste hovořil - pardon psal, kdyby byl výsledk voleb opačný. Asi bychom se ... ááále co...

PP2 21.8.2006 18:07

Re: mnó, pane Langr - pochopila jsem pravý význam -SLOVÁCKO SA NESÚDÍ - protože by grunt přišel na buben.

 Kdyby pan Langr odešel z politiky, mám za to, že preference ODS posílí alespoˇo 10%

tomfuk 21.8.2006 21:37

Re: Re: mnó, pane Langr - pochopila jsem pravý význam -SLOVÁCKO SA NESÚDÍ - protože by grunt přišel na buben.

Vy PP2 ,jste ubožáci neboť Vaše myšlení a myšlení Vám podobných je na úrovni opic v pralese.To Vám ještě moc lichotím a opice poškozuji.Pokud jste nepochopili kam politika ČSSD a KSČM tuto republiku dovedla hospodářsky i občansky,je to totální devastace hodnot demokracie.Schodek rozpočtu na rok 2007,prohrané arbitráže v miliardách,prohrané soudy ve Štrasburku,zahraniční politika uplně v pytli jak ve vztahu k NATU a Americe."Investice "-Nošovice,Hranice na Moravě,Vodochody aero a jiné ,jiné.....Konzolidační banka,kakaový král         a jiní.Nemám teď čas se s pitomci vybavovat čekám zákazníka.(Y)

TOM 21.8.2006 17:37

A jakou politiku dělá nyní ODS ?

Co vlastně ODS - hlavně její vedoucí představitelé od ČSSD - Paroubka očekávali ? Že, po volbách Paroubek nadšeně poblahopřeje ODS k výtězství a tiše odejde do opozičního ústranní vyplakat se na rameno Zemana ? Jestli toto, tak jste v ODS pěkné najivky. 

Začněte jednat jako chlapi a ne jako baby. Vyhráli jste volby, poslední průzkumy vám dávají více jak 40 % preferencí, nezrazujte své partnery a nevymlouvejte se na Paroubka. Osud své strany a potažmo i státu máte ve svých rukách.  Tak ukažte nyní, že vám nejde jen o koryta a že váš volební program završený smlouvou s voliči nebyl jen cár papíru. Proč jednáte s ČSSD - Paroubkem a kopete do svých dnes už bývalých partnerů ? Opět opoziční smlouva ? Jak se nyní bude jmenovat ? Ale to už bude vlastně jedno, spolehlivě tak přijdete o své voliče.

Paroubek do 48 hodin po vyhlášení výsledku voleb už věděl co se bude v následujících týdnech dít a rychle tomu přizpůsobil svoji taktiku. Nejdříve vás rozhádal s koaličními partnery, přislíbil znovu zvolení Klause presidentem a za jeho podpory prosazení ČSSD do vedení sněmovny. Nyní bude ODS ještě trochu natahovat na skřipec a potom ODS nechá vládnout, ale takovým způsobem a tak dlouho jak bude chtít on. Nechá vás vyžrat to nejhorší a za dva roky se představí jako spasitel národa, vše slíbí všem, hravě dá dohromady 101 hlasů na odvolání vlády ODS. Kdy ? Patrně ještě před presidentskými volbami. A začne vládkout, na to možná nebude potřebovat ani nové volby. A když ano, tak je v pohodě vyhraje !!!  ODS a možná i Klas odejdou s dlouhými nosy. Proč ?  Protože vedení ODS v létě 2006 nebylo ochotno sice takticky prohrát, ale udržet si strategickou iniciativu.

Seberte se, se zelenými a lidovci, vytvořte pořádnou a důvěryhodnou vládu a jděte se o ni poprat do sněmovny. A když to nevyjde, tak znovu a když opět ne, tak úřednickou na jeden rok, a nové volby. Pracujte už nyní na nich. Zradou svých voličů a hrbením se před Paroubkem je nevyhrajete, ale přijdete o vše. 

PP2 21.8.2006 17:57

Re: A jakou politiku dělá nyní ODS ?

 Celkem souhlasím, ale jsou zde drobné vady. ODS volby nevyhrála. Za preference si nic nekoupí. Bez Paroubka neudělá vůbec nic. Jestli nezmění volební zákon, tak i kdyby sestavila po volbách koaliční vládu bude muset celé funkční období klečet před černým a zeleným a neschválí jediný zákon bez úlitby. 

TOM 21.8.2006 18:27

Re: Re: A jakou politiku dělá nyní ODS ?

Ano, ale na změnu volebního zákona je jestli se nepletu potřeba 151 poslanců. Najdou se ? V senátu by  změna volebního zákona, která by omezila vznik patu asi podporu našla. Ale definitivně zabránit volebnímu patu nejde. Snad jedině změnou volebního zákona v duchu vítěz voleb bere vše, mimo změn ústavy a ústavních zákonů.  Ale taková změna volebního zákona se v našich zeměpisných šířkách nenosí. Protože se všichni bojí všech. Na druhé straně, jistá úlitba černým nebo zeleným také není někdy na škodu. Nedělejme si iluze, moc korumpuje a s jídlem roste chuť, ODS by si nemohla zase tak všechno dovolit, (pokud by se nechtěla chovat jako ČSSD - skrytě hledat podporu u rudých). Ale manévrovací prostor pro prosazení podstatné vědšiny svého volebního programu by zcela určitě měla. Ostatně bezprostředně po volbách když jednali ODS + lidovci + zelení se nadějné náznaky ve shodě objevovaly.    

horduch 21.8.2006 18:03

Re: A jakou politiku dělá nyní ODS ?

nejhorší varianta je vláda ODS ,řízená Paroubkem!!

PP2 22.8.2006 20:39

Re: Re: A jakou politiku dělá nyní ODS ?

 Ano, přesně tak to bude. Nevolil jsem Paroubka. Chci aby vládla ODS a sama. Jedinou cestu vidím ve změně volebního zákona na většinový. To bez Paroubka nejde. Myslím, že  něco takového chce Paroubek říct mezi čtyřma očima Topolánkovi. Možná je ještě něco co by mohli společně udělat, ale hned potom předčasné volby. Vůbec nechápu kam Topolánek míří. Kdo bude do předčasných voleb vládnout je jedno a souhlasím s tím aby si Parobek slíznul co si nadrobil.

euroteeeel 21.8.2006 17:26

jednoduché

Pánové Topolánek a Paroubek se sice snaží ,ale každý si hraje na svém písečku jen se svými bávovičkami a jak se zdá obzvláště p.Paroubek si to pěkně vychutnává.

Co ale nechápu, že všem poslancům je úplně jedno ,že nic nedělají a že by mohli zatím začít pracovat na novém zákonu o změně počtu poslanců ,aby se do budoucna současná situace neopakovala.  

hufv 21.8.2006 15:45

jednoduché.

Prostě jste se měli vykašlat na sněmovnu a hotovo. Pokud by nedošlo ke zvolení vedení sněmovny, tak po 3 měsících kdy je sněmovna nefunčkní mohly být vyhlášeny předčasné volby a bylo to. Teď je sitauce stejná a možná horší. Přestaňte jednat s Paroubkem, sestavte vládu a jděte s ní do parlamentu. A když ani poprvé ani podruhé se nepodaří dostat důvěru, nic se neděje. Řekl bych, že Vlček se neodáží zůstat ve vedení sněmovny, aby navrhoval předsedu parlamentu. Takže podá demisi a pokud se nepodaří nikoho za něj zvolit (což by se mohlo stát, pokud byste se domluvili se SZ a KDU), tak to máme opět na ty tři měsíce. 

A pokud chcete prodat program, se kterým jste vyhráli volby, za pár měsíců ve vládě, pak příště už volby nevyhrajete. Pokud vaši voliči uvidí, že skáčete podle Paroubka a Filipa jen proto, abyste byli u moci, tak jste skončili. Tak si rozmyslete, co je rozumější.

PP2 21.8.2006 17:14

Re: jednoduché.

 Všecko jenom řeči který nikam nevedou. Topolánek asi nepatří do politiky. Hodinu po volbách se měl s Paroubkem domluvit na změně volebního zákona na většinový a programu přijatelném pro oba a už dávno mohl vládnout- říkejte si tomu třeba koalice,ale je to nezbytné a naposledy. Každé jiné řešení povede k tomu,že po příštích volbách ať dopadnou jak chtějí bude vládnout černej se zeleným. Nevolil jsem Paroubka,ale už mi lezou krkem řeči o vítězi voleb. Kdyby nějaký byl tak už dávno vládne.

Ken 21.8.2006 19:33

Re: Re: jednoduché.

Nezlobte se, pokud si vzpomenete na afektovaného premíéra hodinu po volbách, tak žádná domluva nebyla možná.

V normálním státě je vítěz voleb ten, kdo má nejvíce hlasů, ale v české kotlině je to pořád problém.

Hezký den

PP2 22.8.2006 20:51

Re: Re: Re: jednoduché.

 Ten projev jsem bohužel propásl. Myslím ale že v té chvíli Paroubek neznal skutečný stav věcí. Totiž počty křesel. Slyšel jsem, že si myslel,že vyhrál. Jinak  souhlasím že volební sistém se všema přepočtama je špatný  a navrhuji změnit na většinový.

vládík 21.8.2006 14:43

Jak ukecané a nevěrohodné

ve srovnání s Haasovým článkem.

blabla 21.8.2006 13:34

Politici - advokatni koncipienti

Vazeny pane Langer, mozna, ze jako specialista v policejnim oboru byste mel neznale poucit,  zda  "prace" politika v advokatni kancelari neni v tomto state jeden z naprosto neprustrelnych zpusobu jak prijimat uplatky. Laika napadne, ze interesenti proste uplatky poukazuji advokatni kancelari za fiktivni sluzby - to nelze realne napadnout - a advokatni kancelar je otevrene vyplaci jako mzdu svemu zamestnanci - politikovi. Zadne kufriky plne penez - to je tak leda pro burany. Vse podle zakona a dokonce zdaneno. Jak snadne MUDr JUDr Watsone!

AAA 21.8.2006 15:32

Re: Politici - advokatni koncipienti

Bezpochyby, i koncipient Gross by to urcite potvrdil :)

Slavek 21.8.2006 13:28

A co takhle bouchnout na držák?

Nevím, ale asi bych už s Paroubkem přestal vyjednávat. Protože když mu takhle polezete do ...., tak můžete taky ztratit všechno ( pokud za všechno počítáte hlasy voliců).

Sch.glosátor 21.8.2006 13:28

Kdo prohrál volby ? Tak jednoznačné to není.

Ve čtyřiaosmdesátém při návštěvě Karlových Varů jsem si při prohlížení značek automobilů kladl otázku zda to je Německo, které prohrálo Druhou světovou válku. Došel jsem k závěru, že Druhou světovou válku vyhrálo tzv. Západní Německo (Bundesrepublik Deutschland) po boku svých západních spojenců.....

Em 21.8.2006 15:01

Re: Kdo prohrál volby ? Tak jednoznačné to není.

Dnes si tam dokonce pro změnu můžete koupit u rusů v jejich krámku ruské noviny. A to vše bez války.

pan Havran 21.8.2006 12:59

Prospěšný

Jiří Paroubek by měl přestat myslet jen na sebe a měl by si uvědomit, co skutečně prospívá této zemi. Měl by si uvědomit, že této zemi prospívá Ivan Langer!

cesky lev 21.8.2006 12:57

a co jednou slusne?

predcasne volby co nejdrive jsou jedina moznost pro seriozni demokracii, obsazeni prezidentske kresla je v soucasnosti nepodstatna zalezitost, navic po smesnych sexualnich exhibicich by bylo vhodne abdikovat daleko drive, coz ovsem plati pro vsechny

NikaHolden 21.8.2006 12:20

Souhlas

Díky, pregnantně formulováno, jen bych dodal- jde o moc a o vnitro!!( nedejbože abyste se Vy a ODS dostali k určitým materiálům a nedejbože abyste sáhl na pelechy starých dobrých kádrů tam. To by znamenolo konec velkého bratra Jirky a jeho kumpánů, tak o to jde v té nekonečné debatě.Doufám, že už to konečně někdo řekne nahlas.

Štváč 21.8.2006 12:13

nedůvěryhodný Langer

Ani nemá cenu dále psát o Langerovi. Většina jeho charakter přesně vystihla. Je to jeden z těch, kteří brání ODS ve vyšším volebním zisku.

Miloš Zfrantišku 21.8.2006 12:11

Znělo by to rozumně,

kdyby autorem nebyl  pan Langer, ochotný účastník opoziční smlouvy. ODS má možná poslední šanci dokázat, že se nechová jako frakce. Moc tomu nevěřím. Klaus s Paroubkem tajně fabrikují další opoziční paskvil a obrana ODS stále slábne. Jediné řešení jsou předčasné volby a to co nejdříve. Chce to jen odvahu, slušnost.

brok 21.8.2006 13:31

Re: Znělo by to rozumně,

Napřed změnit volební systém.