24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak dlouho bude mlčet opozice

Sjezdy tří hlavních opozičních stran během ledna nebudí takovou pozornost možná z toho důvodu, že jsou tři.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Staronový 18.1.2020 21:33

Neudělá. Protože je to totální pitomost, která by nadělala víc škody, než užitku.

J. Jurax 19.1.2020 11:21

No jo, investoři si odvážejí zisk ze svých investic. Nelze jim přikázat, aby jej zde reinvestovali.

Kdo že to sem lákal cizí investory, odpouštěl jim daně a všelijak je pobízel, aby podnikali právě tady a zvyšovali zaměstnanost, aby se politikové mohli prsit?

Vývoz zisku je druhá strana mince.

Ale jako vhodný cíl nenávisti sprostného lidu se hodí. Odvážejí si peníz vydřený z našeho pracujícího lidu! Zdanit, zabavit, sebrat - tímhle slibem se dají získat voličské hlasy. A jeho případnou omezenou realizací možná i peníz pro nenasytný státní rozpočet. Co z toho bude mít ten rozhořčený sprostný lid, to je otázka.

T. Kubín 18.1.2020 8:49

Toho Holuba by už měli zavřít do nějakého pěkného sanatoria. Tohle by normální člověk napsal jenom po značně velké dávce trifenidylu.

Liberální kapitalismus, ty kráso ....

D. Polanský 18.1.2020 8:48

Pěkná obecnina. Jenom, jak ji konkrétně uchopit.

J. Kouřil 18.1.2020 8:44

Pěkný blábol. Takový hipsterský. Naprosto mimo realitu.

Autor nechápe, že v současné době již vůbec nejde o občaby státu, jejich spokojenost a různé postupy jak toho dosáhnout, ale jen a jen o přerozdělování občanům ukradených peněz a o moc s nimi spojenou. Politické strany nejsou politické, ale zájmové, sdružující supiny vzájemně bojující o moc a využívající občany jako zdroj a prostředek k dosažení vlastního sobeckého cíle.[>-]

L. Písařík 18.1.2020 7:14

Opozice má privela náčelníků a málo indiánů. to je důvod, proč se nrmůže dát dohromady. Copak by mohl Fiala připustit, aby vůdčí osobou byl kdokoliv jiný?

J. Pospíšil 18.1.2020 6:19

Ano, je to blbec. Ale blbost není důvodem v zavírání lidí. Je nevychovaný. Ano, ale ani nevychovanost na zavření nestačí. Ublížil někomu? Myslím, že jen sám sobě.

J. Krásenský 18.1.2020 5:43

Takovou slepotu aby jeden pohledal... jak je to jednoduché, když si to tak snadno rozdělíte. Myšlení bolí, práce ještě víc, viďte. Kdo volí babiše? Většinou lidé, kteří už vyzkoušeli, jaké to je volit ODS, ČSSD a další koaliční strany, vyzkoušeli si, že volební program je takové demo, ovšem praktickou politiku určuje "jazýček na vahách" obvykle lidovci nebo zelení a tak většina dostane co nikdy nechtěla. Proč ? Protože demo-kracie. Děkují tvůrcům ústavy, panu havlovi a slovutnému ústavnímu soudu. Za co? No přeci za tu měsíční pětistovku na účtu za elektřinu, za každoroční desítky miliard vhozených do kapes enviromentálních baronů, na ničení přírody biopalivy, za kůrovce a OKD... Stačí? Ne? Tak se jich zeptejte a každý z nich vám dokáže vyjmenovat desítky afér, pro které ty zavedené strany volit nebudou. A Piráty také nevolí mladí kapitalisté, ale obdivovatelé Karla Marxe, zachránci planety a přilehlého vesmíru. Nevěříte? Tak mezi ně běžte. Nevěřil bych, že po zkušenostech národů, které okusily marxistický ráj téměř beztřídní společnosti, je mezi mladými dost takových, kteří marxe obdivují a jeho plody omlouvají nepochopením.

ps. babiše jsem nevolil, nevolím a doufám, že ani nebudu muset - snad jen v případě, že by hrozila vláda pirátů či podobných blouznivců.

J. Krásenský 18.1.2020 5:46

A jak dlouho bude opozice mlčet? No určitě do doby, než pochopí, že postarat se o místní píseček je důležitější než zachraňovat celý svět. Jenže to smrdí prací.

Š. Hašek 18.1.2020 9:04

Přesně.

Opozice je sbor vztekle dupajících dětiček, které ale vědí, že občas přijede rozmazlující tetička štrasbrusel. A ta nabídne cukrátka.

J. Jurax 19.1.2020 11:32

Celkem by se dalo i souhlasit.

Nevolil jsem ANO, nicméně souhlasím s tím, že než rudozelení eurohujerní Piráti, bylo by i ANO výrazně menší zlo.

Z. Lapil 19.1.2020 18:30

Nezapomínejte, že lidé pod zhruba 40 let komunismus reálně nepamatují.