19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Sebaus 18.11.2006 17:12

Re: Kdepak jste se Mileno toulala,

"... Jinak děkuji za výborné zhodnocení Topolánka. Jsem stálým voličem ODS, ale takové břídilství jsem od něj nečekal. ..."

A to jako proc? Opozicni smlouva c. 2 jako vysita :-P Nihil novi sub soli

Jiří K. 18.11.2006 12:56

Bravo Mileno, tomu říkám kouzlo nechtěného.

"... Ale mohli by se ke státnickému činu vzchopit komunisti, až zjistí, že ze spoluvládnutí s Paroubkem nebude nic a že by naopak mohli ve volbách přetáhnout na svoji stranu nespokojené voliče ČSSD, ..."

To je ono, to je totiž ta pravá podstata celého slavného tažení ODS proti nebezpečí komunismu. ODS nevadí komunisti, ODS nevadí ani že by posílili a nabyli na významu, ODS vůbec nevadí komunisti pokud je může využít ve svůj prospěch (volba prezidenta, vyslovení důvěra/nedůvěry vládě, úprava ústavy, vyvolání předčasných voleb. Na cestě za koryty a mocí vše dovoleno, vše žádoucí.

ODS vadí, pokud by se komunisté měli stát naopak překážkou v dosažení těchto cílů. To se pak ovšem spustí mohutná kampaň o komunistické hrozbě a stavění hrází novým únorům.

Závěr? Silná KSČM vlastně ODS velice vyhovuje a naopak jedinou skutečnou cestou ke zmenšení komunistického vlivu a síly je posílení ČSSD (což Paroubek v praxi předvedl) a otupení jejich radikálnosti postupným zapojováním do spoluodpovědnosti za správu věcí veřejných.  To v praxi zkrotilo i jinačí revolucionáře než je dnešní KSČM.

ICHoCVH 18.11.2006 15:44

Re: Bravo Mileno, tomu říkám kouzlo nechtěného.

Modří bolševici z ODS se chovají jako bolševici barvy jiné v 50 létech minulého století. Kdo slyšel projev předsedy (vnitrostranické vzdělávání) nebo Němcové dojemnou storry o červenooranžovém a modrém drátě, kvičení delegátů viděl jasnou paralelu se XIV. sjezdem KSČ.

Je to skutečně kouzelné.

janoryna 18.11.2006 17:29

Re: Bravo Mileno, největší nebezpečím není KSČ,

 ale sociální demokracie. Za vlády ODS také KSČM dosahovala lepších výsledků. nyní ji socani hlasy odebrali. Nakonec, podívejte se po Evropě. Kde škodí komunisti ?

Jara London 19.11.2006 20:12

Kde škodí komunisté

Všude. Proto je také všude pěkně drží u huby.

ucitelas 18.11.2006 12:54

mileno

I ty brute ?

Starý J. 18.11.2006 11:40

Paní Varadínková

Velice dobře rozebráno, co by bylo, kdyby to Topolánek myslel vážně! Spolu s LV chci věřit, že „Třeba to byl jen tah, jak si vymoci od kongresu zákaz dalšího laškování s Paroubkem“, jako zbraň proti Klausovi, který jak se zdá, má sice Paroubka plné zuby, ale chce předvádět jakousi „státnickou zodpovědnost“, kdy politici si mají „poradit s každým výsledkem voleb“! Ať si s ním poradí Paroubek po svém!

Podle mě máte pravdu v tom, že Paroubek s vládou s přeběhlíkem a komunisty se musí lidem zprotivit, protože jako každý diktátor, nemá jinou volbu, jen utahovat šrouby volnosti, přitvrzením (jako nový tiskový zákon apod.), bojovat proti nevoli občanů.

Já bych k tomu dodal, že ještě větší problémy bude mít na poli finanční strategie. V podstatě již není co privatizovat a nafouklý „sociální státní rozpočet“ s rostoucími mandatorními výdaji bude neufinancovatelný. Centrální banka a finanční analytici předpovídají pokles růstu HDP, žádné reformy se Paroubek neodváží dělat a žádné nejsou udělány, za celých 8 let socanské vlády vzrostl jen státní dluh. Řeči o tom, že je to výsledek vlády Klause jsou nesmysl, protože sám Sobotka v TV debatě musel přiznat, že krom úroků z dluhů, neplatili žádné „transformační náklady“. Ty úroky na začátku Sobotkovy činnosti byly 20 miliard, dnes již 40 miliard! Peníze z velkých privatizací lukrativních podniků se vesele prožraly – to byli ti pečení holubi, které svým voličům slíbili. Nechal bych Paroubka se Sobotkou to sestavování státního rozpočtu v příštích letech vyžrat, na svou finanční politiku ať doplatí sami. Na místě ODS bych za ně kaštany z ohně netahal. Že se blíží průšvih, důrazně naznačil již rozpočet na příští rok. Snad potom se ASPOŇ ČÁST  jejich voličů KONEČNĚ přesvědčí, že ta hra na pečené holuby je veskrze FALEŠNÁ!

Starý J. 18.11.2006 11:39

Álfons, haló

Že Vy tady od rána jen rozpustile laškujete? Neříkejte, že to snad myslíte vážně!

Pepino 18.11.2006 11:37

Topolánek směřuje tam, kde skončili Emanuel Moravec a Philippe Pétain,

t.j. až na dno zrady, které se oba jmenovaní dopustili navzdory svým dosavadním zásluhám o stát ( Pétain zachránil Francii v bitvě u Verdunu v roce 1916 aby pak v letech 1940-45 kolaboroval s nacisty stejně jako Emanuel Moravec, který byl za první světové války československým legionářem bojujícím za naši samostatnost). Topolánkovi zase hrozí, že navzdory tomu, že ODS vyhrál všechny volby, zdiskredituje kolaborací s Paroubkem Občanskou demokratickou stranu natolik, že jeho sliby v příštích volbách ( srov. smlouvu s voliči, kterou uzavřela ODS před letošními volbami do poslanecké sněmovny ) nikdo nebude brát vážně a Topolánek tak přes své dosavadní zásluhy zapříčiní katastrofální ( a v případě kolaborace s Paroubkem zcela zaslouženou ) porážku ODS, a tím i (s ohledem na blok ČSSD+KSČM) demokracie v ČR. ODS by proto na nynějším kongresu měla buď uložit Topolánkovi okamžitě vycouvat z jednání s Paroubkem i za cenu odchodu do opozice a v případě, že by to Topolánek odmítl, zvolit předsedou ODS někoho jiného, který s Paroubkem kolaborovat nebude, a to bez ohledu na všechny dosavadní Topolánkovy zásluhy, neboť v opačném případě by se Topolánek velice rychle proměnil z resuscitátora v hrobaře ODS.

huhu 18.11.2006 11:54

Re: Topolánek směřuje tam, kde skončili Emanuel Moravec a Philippe Pétain,

vezměte si prášek. I když blbost a nenávist je nelečitelná (Y)

Pepino 18.11.2006 12:03

Re: Re: Topolánek směřuje tam, kde skončili Emanuel Moravec a Philippe Pétain,

To máte pravdu - s tou blbostí jste exemplární případ...

huhu 18.11.2006 10:55

ano, vláda šibala s bolševikem a plojharem je jen zbožným přáním socbolševiků

R^ :-D

divana 18.11.2006 10:43

při tiskovce,

kdy se dohodl topolánek s paroubkem, se oba smáli jak dementi. kdo ale měl větší vlastně důvod ke smíchu? a pak to vtipkování o švestičkách...to snad nebylo normální, nebo bylo?

ll 18.11.2006 9:47

Vzpomínka na podzim roku 1997

Zdánlivě odrovnaná a zlikvidovaná ODS, jejíž preference byly pod 10%,  předčasné volby ustála a získala v roce 1998 neuvěřitelný výsledek. Na tomto příkladě je vidět, jakým je ve skutečnosti Paroubek zbabělcem.

Malý Aston 18.11.2006 10:10

Re: Vzpomínka na podzim roku 1997

Souhlasím s Vámi. Zbabělec,který se bojí nových voleb,zůstane vždy zbabělcem. Já nemám zájem aby takový představitel nějaké politické strany,posraný strachem zastával jakoukoliv funkci ve státě.Pokud to nevadí té pidistraně ČSSD,která se musí spojit s KSČM,je to jejich věc.Mohou přijít vážné situace například mezinárodní,to se zase Paroubek schová za komouše?Odmítám jednání se zbabělci,odmítám aby tato pidistrana se podílela na řešení věcí veřejných.Mezinárodní postoj komoušů je v přímém rozporu se zájmy Evropy počínaje NATO a konče postojem k Fidelovo a KLDR. Takže Paroubek je nositel přímého ohrožení naší zahraniční politiky i s tím blbem Zaorálkem. Kdo se opře o komouše,je sám komouš.Paroubek je ten největší. Filip je normální,možná že tomu dokonce věří.Jenže tato krajní levice je určena k vymření a já nemám zájem aby je socani nahradili svým programem .

bruno 18.11.2006 10:20

Re: Re: Vzpomínka na podzim roku 1997

Přesně!R^

Sebaus 18.11.2006 17:17

Re: Re: Vzpomínka na podzim roku 1997

Genitalni myslenka! :-D

Takze pan Vaclav Klaus je, podle Vasi teorie, komous?

janoryna 18.11.2006 17:31

Re: Re: Vzpomínka na podzim roku 1997 obránče

KSČ. Vzhůru proti socanům za silnější KSČ !

Radajan 18.11.2006 20:09

Re: Re: Vzpomínka na podzim roku 1997

Malý a ještě menší Astonku. Začínáš ve svých závěrech přitvrzovat a hlavně používat sprostá slova. To se asi něco podělalo. Začínáš připomínat inteliganta na sjezdu ODS, který "paroubkovým rytím držky v hnoji" nastavil novou úroveň veřejné komunikace v rámci ODS. Jinak jsem se v tobě nezklamal.

Malý Aston 18.11.2006 9:41

Paroubku,Paroubku ti komouši ti nepomohou!

To že to soudruh Paroubek přepískl,zná již každý.Tam musí být ještě nějaký průser,o kterém nás ještě neinformovali.Začal pěkně,prosral co mohl,chtěl vyjednat nějaké přijatelné podmínky pro socany ale přehnal to.Nasadi do boje výkvět socanů,Tvrdíka,Ratha,Jičínského,Jelínka,Křečka no prostě socany jak vystřižené z dikobrazu.Jen blb,druhý milionář.I ta funkce,mluvčí za Filipa nebyla špatná,on a on má 100 poslanců,dnes 99+1 kterého chrání policie aby přežil. V KDU vzpora,Kalousek si vzpoměl na ministerský plat a hned  Jirko,komouši mi nevadí,oni jsou to dobří hoši.Tak proč,dnes kdy každý považuje podporu od komoušů za vlastizradu,jedná ODS o nějaké smlouvě se spojenou rudou soldateskou ČSSD+KSČM? Nevím. Komouši ať mi políbí šos.Socani,pokud tady nějací jsou ať nenadávají nám ale sobě. Měli si doma udělat pořádek,jasně a zřetelně se oddělit od komoušů a ne s nimi uzavírat tajné nebo veřejné dohody.

Vladimír 18.11.2006 9:37

Naprosto s Vámi souhlasím...

Naprosto s Vámi souhlasím... Počkejme na výsledek kongresu. Ale bojím se, bojím, že ve většině z nás skrytý gén kompromisu, strachu a potřeby «jistoty» má bohužel opět naději se projevit jako dominantní. Spolupráce se sprosťákem  Paroubkem, poté co od voleb ukázal, by byla sebevražda ODS a další skluz občanů této Republiky do ještě hlubšího nezájmu o věci veřejné. Možná to «kdosi nahoře» takhle chce...

divana 18.11.2006 10:45

Re: Naprosto s Vámi souhlasím...

zdravím :-))   kdosi nahoře je EVROPSKÁ UNIE !

LV 18.11.2006 9:06

doufám v kongres

Třeba to byl jen tah, jak si vymoci od kongresu zákaz dalšího laškování s Paroubkem. Tedy jakási minimalistická obdoba té bouřky, co proběhla u lidovců...

Já se tím,zatím, byť nepřesvědčivě utěšuju!

Ale 18.11.2006 8:54

Nejsmutnější je

Topolánek hraje v mantinelech, které mu vytvořily jednak volby, jednak váš svatý obrázek jménem Klaus.

Protože Topolánka nepovažuji za idiota, který se rozhodne zveřejnit představu o velké koalici těsně před kongresem, aby se zasebevraždil po vzoru Kalouska, počkal bych s hodnocením po kongresu.Je tady nenulová pravděpodobnost, že právě radikální názory kongresu mají v Topolánkových úvahách svoje místo a že je do svých karet potřebuje.

drt 18.11.2006 9:08

Re: Nejsmutnější je

Pitomec Topolánek určitě není. ODS negeneruje kretény. Takže všechno má nějaký smysl.

Bor 18.11.2006 10:14

Re: Re: Nejsmutnější je

ODS opravdu negeneruje kretény. Kreténi v ODS už jsou, a jde o to, zda všichni.

odborar 18.11.2006 8:40

"Česká společnost na svoji maturitu ještě čeká," soudí předseda vlády.

 Určitě, jen jí už z toho čekání notně bolí nohy.Až konečně začne fungovat vymáhání práva tak jako jinde v zemích EU a soudy proběhnou téměř bezprostředně po došetření trestného činu.Až si tu nebudou diktovat Koláčkové, kde chtějí mít soudní proces, aby tím zpomalili soudní jednání, protože nový soudce bude měsíce číst spisy a zatím se jejich zločiny promlčí.O svobodu stále, dnes a denně musíme bojovat," připomněl premiér Topolánek.viz.iDnes.Bohužel nějak ten boj není vidět a stává se to v ústech politiků vyčichlou frází.Jinak by neběhalo 5000 odsouzených venku,kteří nenastoupili trest i za cenu,že by se pro ně měli udělat hlídané laciné dřevěné baráky,které by umožnili vynmáhání spravedlnosti,když jsou vězení přeplněná. Soudní procesy se vlečou léta, policie polovinu trestních případů odkládá protože je buď uplacena nebo to jsou složité ekonomické zlodějiny,které není schopna dořešit, vymáhání spravedlnosti je v ČR na nejnižší míře a pan Topolánek nám tu říká cosi o tom,že je třeba za svobodu stále bojovat? Konečně to neříkám jen Topolánek,ale každý druhý politik. Svoboda, demokracie,to je nejen svoboda projevu, kterou by politici nejraději cenzůrovali zákonem jako Paroubek,ale i ochrana soukromého majetku,fungování státních orgánů a chycení lumpa, když mě okrade či napadne,rychlý soud a trest.Zatím běhají po republice a občané jsou už skepsí přímo zoufalí, jak je to u nás s vymáháním práva. A do toho ještě Langer rozpustí finanční policii, která měla nejlepší výsledky. I zahraniční policisté se ťukají do čela. To co udělala ODS s právním vědomím občana v případě §183i až 183n Obch. zákoníku to je také boj za svobodu nechat okrást občany? V rozporu s evropskou směrnicí 2004/25/ES, která sice řeší vyvlastnění / což je s Všeobecnou deklarací lidských práv diskutabilní/, ale také řeší sell outem ochranu minoritních akcionářů, třeba když dojde k soudu v otázce ,,férové ceny" má dokazovací povinnost ne okradený,

odborar 18.11.2006 8:41

Re: "Česká společnost na svoji maturitu ještě čeká," soudí předseda vlády. pokračování 2

ale ten kdo ho okradl, tedy ten kdo vyvlastnil. O nástrojích jak se dostat k ,,férové ceně" ani nemluvím. Hlavně, že máme plná ústa boje za svobodu a demokracii, dodržování lidkých práv, abychom je nejvíce pošlapali od roku 48 /kdy komunisté ukradli majetky /naprosto podobným a bezprecedentním zákonem v rozporu se Všeobecnou deklarací lidských práv čl.17-(1) Každý má právo vlastnit majetek jak sám, tak spolu s jinými.

(2) Nikdo nesmí být svévolně zbaven svého majetku, nebo čl. 30- Nic v této deklaraci nemůže být vykládáno jako by dávalo kterémukoli státu, kterékoli skupině nebo osobě jakékoli právo vyvíjet činnost nebo dopouštět se činů, které by směřovaly k potlačení některého z práv nebo některé ze svobod v této deklaraci uvedených.

Ve stejném ranku se zákon o vyvlastnění účastnických CP potýka i s ústavním zákonem Listinou základních práv a svobod čl.11-1) Každý má právo vlastnit majetek. Vlastnické právo všech vlastníků má stejný zákonný obsah a ochranu.3/Vlastnictví zavazuje. Nesmí být zneužito na újmu práv druhých anebo v rozporu se zákonem chráněnými obecnými zájmy. (4) Vyvlastnění nebo nucené omezení vlastnického práva je možné ve veřejném zájmu, a to na základě zákona a za náhradu./ ovšem kde byl veřejný zájem vyvlastnit mu akcie za uplacené znalecké posudky,které zákon umožňuje, ve prospěch jiné soukromé společnosti?/ Je to trapný výsměch obnčanům, když politici vedou řeči o svobodě a demokracii právě 17.litopadu, když jí o té doby těžce nabitou v každém svém denním dění a práci nehorázně pošlapávají a ústavní soud není schopen zákon prohlásit od samého počátku za neplatný, pošlapávající v té podobě jak byl schválen nehorázně lidská práva.

Bor 18.11.2006 10:17

Re: Re: "Česká společnost na svoji maturitu ještě čeká," soudí předseda vlády. pokračování 2

Jsem proti znárodňování ODS pomocí konkusu. Jsem proti vládě jedné strany. Jsem proti zlodějinám ODS. Jsem proti fašismu ODS. >-

Alois Jirásek 18.11.2006 16:59

Re: Re: Re: "Česká společnost na svoji maturitu ještě čeká," soudí předseda vlády. pokračování 2

Jsem proti všemu!