18.4.2024 | Svátek má Valérie


POLITIKA: Jak ČSSD porušuje zákony v předvolební kampani

4.5.2010

Lidé opravdu musí zřetelně pociťovat, že slušnost a dodržování práv a povinností se vyplatí. I to je věta z volebního programu ČSSD. Jakákoliv reálnost bledne tváří v tváří současné předvolební kampani sociální demokracie.

Je to právě strana Jiřího Paroubka, která do České republiky vnesla prvky anonymní negativní kampaně, kde zneužívala logo protivníka. Pokračuje tak dodnes, kdy zase uvádí na plakátech nepravdivé údaje. Kdyby to ale bylo jenom tohle, tak by se to dalo přejít, záludné útoky kampaně ČSSD jsou však mnohem častější.

Stačí si připomenout nedávné mítinky ČSSD na východě Čech, kde oranžoví stejně jako předČeský Krumlov 3 evropskými volbami používali na „ochranu“ tajné policisty, kteří protestující demonstranty legitimují nebo jim přímo vyhrožují zatčením. Volební mananžer pak bez uzardění dodává, že na mítincích by se někomu něco mohlo stát....

ČSSD takový zákrok obhajuje, protože je třeba respektovat svobodu slova a prostor pro vyjádření názorů a narušitelé ji prý znemožňují. Jak si ale vysvětlit počínání sociální demokracie na několika místech České republiky, kdy nelegálním výlepem zakryla nejen plakáty konkurence, ale i všech ostatních akcí, viz Prachatice, Český Krumlov (snímky použity z facebookového profilu Tomáše Horny), Přibyslav (snímek v příloze, použito z facebookového profilu Vaška Henzla) a další. A to jsem ještě v tomto textu nezmínil iniciativu ČSSD proti Studentským volbám, ani agitaci na škole v Kuřimi.

Jak vidno, právo v socialistickém pojetí platí pro každého jinak. Civilizovaní lidé si pod ním představí respekt ke svobodě všech, Paroubkovci však pod ním vnímají privilegia jen pro sebe. To je důležité sdělení před následujícími volbami – jakmile se zprotivíš, tvoje svoboda zmizí. Tak jako zmizela svoboda zastupitelů Středočeského kraje, když jim Rath dal na krk nůž v podobě čtyřmilionové kauce...

Český Krumlov 2

Autor je výkonným redaktorem CEVRO Revue