25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Já neříkám tak, ani tak

Tak se dá dešifroval rozhodnutí hlavního prokurátora, totiž nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, že zrušil rozhodnutí o zastavení trestního stíhání premiéra Babiše a někdejší členky představenstva společnosti Farma Čapí hnízdo Jany Mayerové. Případ se tak vrací policii do fáze vyšetřování.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 6.12.2019 17:49

A Bureš je Kdo?

D. Mach 6.12.2019 20:05

Vy neznáte toho slovesnkého eštébáka? Je to snad z vaší strany nějaká účelovka?

Š. Hašek 6.12.2019 20:54

Já znám víc jmen než Vy.

Jen se to luští ze stránek, kdy na každé je osm - dvanáct písmen, zbytek ohořel. Je jasné, že vám to neva. Mně to va.

Tak pokračujte, hrdý luštiteli! Po třiceti letech!

Jsem čistý a nepište mi v oslovení s.!

D. Mach 6.12.2019 21:15

Spisy agenta Bureše zrovna moc ohořelé nejsou. Zřejmě se to postarali ti, na které donášel, neboť oni donášeli také. Taková soudružská partička.

J. Paleček 6.12.2019 12:19

Rozhodnutí Zemana je vlastně Babišova výhra. Z 11 obžalovaných zůstali dva. Už to samo o sobě vypovídá, že je něco špatně. Osvobodit Babiš zrovna když z Bruselu přišel audit jaká to je žába na pramenu by asi Zemanovi zlámalo vaz a z bruselského auditu udělalo v očích veřejnosti útok na Českou republiku. A ono to tak vlastně je.

L. Písařík 6.12.2019 11:27

Pane Vlku, chce to publikovat váš článek v dalších mediích, psa moc lidí nečte. Jinak jste popsal výstižně, co se zde děje.

V. Mokrý 6.12.2019 14:42

No, v ČT, ČRo, se těžko objeví.

F. Kusák 6.12.2019 11:24

Napsáno drsně, ale pravdivě. Kdo nesouhlasí, ať uvede jinou politickou alternativu, která nahradí ANO. Já v současné době takovou neznám. A těm obdivovatelům pana Petra Fialy a Pavla Blažka bych doporučoval, aby si prověřili vazby na jistého Daniela Křetínského.

Š. Hašek 6.12.2019 12:11

Tak.

Chytili se do vlastních želez. A není z nich úniku. Už i Fialovi nezbude nic jiného, než pokřikovat na Babiše "I já už bych dávno rezignoval!!!" Kdybych ovšem vůbec měl na to být předsedou vlády a umět vyplnit aspoň zlomeček faktur Agrofertu.

Občanům opakovaně sdělili, že pokud by mohli - budou o všem rozhodovat jen a jen listiny ze štrasbrusele.

Bylo výročí podpisu Lisabonské smlouvy - viz Rychetský, Ústavní soud ČR a dvě podání k němu (presidentské a senátorské). Odmítnutím presidentem a jeho abdikací podepisuje předseda Senátu ČR (Sobotka).

P. Pavel 6.12.2019 15:00

Tak, tak, ksč se taky považovala za nenahraditelnou. Zde sice nejde o celou stranu ale pouze o jednoho podvodníka, ale i tak to není podobnost čistě náhodná.

F. Navrátil 6.12.2019 10:24

Zemanovo rozhodnutí je rozhodnutím politickým v zájmu pokračování jeho kariéry. S právem nebo dokonce se spravedlností to nemá nic společného.

J. Kraus 6.12.2019 10:13

Oni ti Piráti a jim podobní nejsou zcela svými pány. Jsou hlavně výkonnou silou, dávající dnes průchod historické aversi části Němců vůči Čechům (Slovanům). A ta averse vůči "Východu" se z Německa rozšířila dál do Evropy - to v 90.letech nebylo. V politice je to snad jen méně viditelné než třeba v průmyslu. Přitom tehdy byli naši technici a montéři přinejmenším rovnocenní svým západním kolegům. Ti dnes na ně hledí spatra, i když objektivně naši jsou stále stejně dobří, zatímco západní se zřejmě propadají - některým řečem bývalých kolegů se ani nechce věřit. Ale být Němcem, dělal bych to s námi taky tak. Věděl to Bismarck i nacisté, stačí podívat se na mapu. Že se jako hlupáci nevidící si na špičku nosu předvádějí jen některé naše(?) elity, to je malá útěcha, protože právě tyto elity jsou pro Západ perspektivní.

J. Fridrich 6.12.2019 9:56

Dnes celkem úplný souhlas s hodnocením většiny témat zmíněných v příspěvku pana Vlka...

K minulému jeho vyjádření - dosti přisprostlému a urážejícímu - obhajoby " rusáků v akci " ne nepodobné akcím muslimským barbarům na mé vyjádření jsem uvedl - posílám obě reakce :

V. Vlk St 22.11.2019 14:58

Oni mááágóóre jak říká Kryton o jisté osobě , která se domnívá, že je geniální a je jaksi na opačném konci spektra inteligence. Pane, Čečenci, Kyrgyzové, Tádžikové , Turkmeni atd. všichni hovoří rusky. Takže to není žádný důkaz. Zahalené tváře jsou naopak nepřímý důkaz, že to asi nebyli Rusové. Ale někteří z muslimů. Islamisté si naopak na takovýchto videích, pokud nejsou Arabové ( semité) a nebo příslušníci některého z turkických národů tváře nezahalují. Uvedené vraždění je způsob, jakým vraždí s oblibou tyto národy, a jedná se vlastně o způsob, jakým podřezávají a pak čtvrtí zvěř, ponejvíce ovce. Takže pane, v tomto případě jste pomatená mediální ovečka vy.

Moje odpověd‘ slušnému Vlkovi :

" Oni mááágóóre jak říká Kryton o jisté osobě , která se domnívá, že je geniální a je jaksi na opačném konci spektra inteligence." -

Sebekritika vás šlechtí, soudruhu Vlku... V Katyni to byli také nerusové, že.... A v gulazích kde zlikvidovali cca 20 milionů vlastních nevinných občanů to byli také NERUSOVÉ, že ? A kolik svých občanů zavraždili cíleným hladomorem na nejúrodnější půdě Světa na Ukrajině - atd. atd.

J. Krásenský 6.12.2019 16:26

Možná byste měl zvážit, zda byl CCCP vystaven na nacionálních nebo internacionálních myšlenkách i s ohledem na odsouzení Husáka za buržoazní nacionalizmus. Až se s tímto vyrovnáte, můžete se podívat na národnostní složení "stranyavládyanejvyššíhosovětu" od revoluce až po samotný konec.

J. Fridrich 7.12.2019 6:55

Děkuji za rady... Jsem celkem vyrovnán...

M. Zikmund 6.12.2019 9:37

Nemyslím si, že stíhat členy rodiny byla prasárna. Naopak platí, že zastavení jejich stíhání dokládá účelovost celého stíhání vůči Babišovi. Pokud byl převod majetku dotační podvod, pak tento podvod spáchali i Babišovi příbuzní, kteří jsou dospělí a svéprávní. Pokud šlo o podvod, takový, jak je popisován, pak jej nemohl Babiš spáchat bez jejich účasti, vědomí a zodpovědnosti (sloužili dobrovolně ve funkci bílých koňů). Třeba by jako bílí koně měli být potrestáni méně než vůdce bandy, ale nemohli se vyhnout trestu za spoluúčast. NSZ Zeman tím, že zrušil jejich stíhání ve skutečnosti rozboural strukturu skutkové podstaty a tím pádem jen doložil, že celé "stíhání" je kvůli Babišovi, nikoliv hledáním spravedlnosti ve smyslu zločin a trest. Zdokladovat vinu Babišovi nelze bez zdokladování činnosti jeho příbuzných na celém "komplotu". A NSZ Zeman sdělil, že jim jejich vinu zdokladovat nelze....

Š. Hašek 6.12.2019 11:29

Jednání předsedy vlády stran jeho majetku schváleno: 1. Úřady ČR, vytvořen i novozákon. Na žádost plnědemokratických partají. Tedy schváleno komplet.

2. Komisí štrasbrusele - dotace přiklepnuta. Razítko nerozmazané.

3. Kdys i Bursíkem a Zelenými, neboť benzín je v řepce. Řepku umí Agrofert (KDU modlení).

Jednání předsedy vlády neschváleno:

1. Politiky opozičními (po rozležení se v hlavě a poznání faktu, že volby nedokáží situaci umravnit).

2. Štrasbruselskou komisí, po čase, po upozornění "nestrannými" práskači z České republiky, kteří nemají vliv na soudy/orgány ČR a tak píší jinam. Na tu současnou listinu dal štempl jiný ouřada.

3. Minářem a lidovým soudem pod širým nebem.

4. Bursíkem, protože se mu rozleželo v biomase, že řepkou šlápl do h....... Podobně viz sluneční elektřina

5. ČT, která má obecně rozhodovací konečnou pravomoc a má asi přístup k dokumentům nejlepší. Sama sebe jmenovavala nejvyšším kontrolorem všeho dění v ČR.

A tak to tady máme, paní Müllerová, každý den ..... vobden.

L. Písařík 6.12.2019 11:31

Synku, nejsi náhodou zastuzený marxista? Stíhání rodiny za viny otce, to už tady bylo v patesátých letech.

Velmi dobře pamatuji, zažil jsem na vlastní kůži.

M. Zikmund 6.12.2019 11:43

1. Netykej. 2. Nauč se chápat psaný text. 3. nevolám po stíhání rodiny za vinu otce (manžela, škvagra atd.) 4. nemyslím si, že se Babiš dopustil zločinu a tedy ani jeho blizcí 5. popisuji logický ROZPOR v jednání NSZ Zemana - pokud pokud se měl Babiš něčeho dopustit, tak v daném konkrétním případě logicky pouze ve spojení s rodinnými příslušníky = když stíhat, tak všechny (polopaticky - když nemá důkazy proti rodině, nemůže mít důkazy proti Babišovi, protože nemůže doložit konstrukci skutku)

L. Písařík 6.12.2019 13:36

Dobře, ale proč tykáš ty mně. Jinak , my 75+ tykáme každému, i mladšímu, je to zvyklost strécú z Moravy.

Můžeš mi říkat Láďo.

J. Jaroš 6.12.2019 16:50

Ne pan je zřejmě právník a jak to čtu dobrý.

J. Lukavsky 6.12.2019 17:20

"Stíhání rodiny za viny otce" no takže oni ti rodinní příslušníci (vlastně nesvéprávné děti) vůbec netušili, že na ně tatínek či strýček přepsal "Škodovku, ČKD, Hnízdo...". A dozvěděli se to až z novin? To by pak bylo opravdu stíhání rodiny za viny otce. J.L. end

J. Štipák 6.12.2019 9:25

Já neříkám tak, ani tak, ale na má slova dojde. Bože, to je blábol.

P. Götze 6.12.2019 8:40

Zeman si to mel ale vyrikat s Bradacovou. Saroch to uzavrit musel, protoze dostal termin od Bradacove. To prece dobre vime. I kdyz Saroch zrejme vedel, ze to neni dokoncene, uzavrit to musel. To Bradacova snad nevedela, ze mu to Zeman vrati v takovem stavu? To uz i Bradacova a Zeman maji zcela jiny pohled na takovou zasadni vec? To se v tom ale muzou hrabat dalsich 10 let.

D. Polanský 6.12.2019 8:40

Pavel Zeman ví dobře, o co jde, o jeho pohádkově placený flek.

P. Pepax 6.12.2019 9:53

R^

V. Mokrý 6.12.2019 9:59

!!

K. Salajka 6.12.2019 8:30

Je to dobré hodnocení. nelze ale srovnávat Ficovu aféru s tím8-o, co se vytýká Babišovi. Fico roky bydlel v komplexu Bonapart v bytě vedle Kočnera. takže se s ním nemusel scházet. Na úřadu vlády zaměstnával dva lidi, nepochybně napojené na Vadalu a Ndraghettu (Jasaň, Trošková, oba figurovali v jeho firmách zapsaných v obchodním rejstříku). Samozřejmě, že není náhoda, že ke zveřejnění odposlechů z Gorily které byly k dispozici sedm letech došlo až teď spolu s přepisy SMS zpráv šifrovaných Treemou, a že se tím sleduje nikoli spravedlnost, ale politické zadání. Ale taky je pravda, že prokazatelně si vysocí pracovníci slovenské justice šifrovaně dopisovali s Kočnerem, který figuroval v největších kauzách. Padlo také obvinění, že vrchní šéf prokuratury byl zakoupen u poslanců. To ukazuje jak pochybná je představa, že by k očistě justice stačilo zrušit odvolatelnost státních zastupitelů.

K. Salajka 6.12.2019 8:17

Zeman rozhodl kasačně, nejen proto, že se mu to hodila, ale především je obvyklejší, že rozhoduje kasačně, když považuje za potřebné, před úvahou o podání obžaloby, provést dokazování. Dozor má jinou funkci než přenášet odpovědnost za rozhodování na vyšší šarži. Jako armádu , o které rozhoduje vrchní velitel může vidět zastupitelství jen zběhlý student ve svých Chvilkách , kterého ani nenapadne , že takové pojetí prokuratury bylo vlastní prokuratuře za socialismu - ta dostávala úkoly od Ústředního výboru Komunistické strany ČSSR. Mikuláš aspiruje na návrat pojetí článku čtyři Ústavy o vedoucí úloze jedné strany - k tomu mu dopomáhej krizový manažer označující se za emeritního děkana právnické fakulty v Plzni, děvče tetované v cizím písmu a žurnalističtí vynálezci nově pojaté nezávislosti.

Líbí se mi představa, že český právní řád bude vykládat někdo, kdo se štítí používat češtinu !!!

Z. Ukolébavka 6.12.2019 8:34

Dobře napsáno, pane Salajko.