24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Investice se Miloši Zemanovi nevrací

President republiky Miloš Zeman je soustavně kartáčován za to, že jezdí do Číny, je vůči Číně devótní, paktuje se s Moskvou a Putinem. Velmi rádi ho jeho kritici označují za ruského švába, pohůnka či podobně a tato označení, podle mě hodně nespravedlivá, nezaznívají jen v bezvýznamných facebookových či twitterových diskusích, ale i od známých figur mediálního či politického spektra.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. John 8.1.2020 23:51

No to se podívejme.... prý by tam do rusobolševistánu měl prezident jet a pěkně jim to říci, o tom jednadvacátým... a proč také ne o padesátých ? To jste zapomněl ?... Oni si tedy rusobolševici sednou na zadek, když jim to ten čučkař řekne... již to vidím v "barvách"... na to tam nemusí jezdit tahle naše ostuda.... v Rusku mají své novináře a historiky, kteří vědí, která bije... ale někteří byli povražděni, jestli náhodou nevíte... asi ne... přiznejte se, že si tu děláte srandu, nebo jen tak přilizujete ?.. Těžko říci....

J. Paleček 8.1.2020 18:23

Huawei chce v Evropě postavit fabriku. Bude to u nás? Jen těžko, Zeman, i kdyby se rozkrájel tak tu Hřibovu aroganci nepřebije. Nemluvě o dalších odbornících na kybernetickou bezpečnost. Tak kdepak to asi Číňané postaví.

P. Pavel 8.1.2020 20:03

Ovar vlez čínské opici do zadku pěkně hluboko - počet vyjednaných investic = 0 (trapas se slávií nelze počítat). Zkus vlézt ještě hlouběji, třeba ti čínská opice pohodí nějaký zbytek. Do korejských, tchajwanských či německých zadků nikdo nelez - jejich investic tady máme za stovky miliard.

V. Čermák 8.1.2020 21:15

Tak Oslí mládenec Pavel slezl z kompostu, kde si doposud lízal zadek, pokýval svou velkou ušatou hlavou a začát Tý-kat;-D;-D;-D

J. Kříž 8.1.2020 13:08

Konečně hodnocení bez emocí. Děkuji.R^

P. Pavel 8.1.2020 20:15

Chtěl jste říct, že holásek zas lže bez emocí. Nejde totiž jen o nějaké ovarovo "mluvení s velmocemi z východu". Merklová si snad jako poradce zvolila čínského agenta a podvodníka, který vzápětí beze stopy zmizel kdesi v Číně? Nezvolil. Merklová snad dostává hysterické záchvaty, když si nějaký německý ústavní činitel dovolí jet na Tchaj-wan, právě v rámci ekonomické diplomacie, kterou jinak tak vehementně prosazuje a kydá kýble z prstu vycucané špíny na německé tajné služby, když upozorňují na čínská rizika? Nedostává a nekydá. Atd. atp. S velmocemi z východu se jistě mluvit musí, ale musí se s nimi mluvit sebevědomě a nikoli jako bezpáteřní červ, jak to předvádí ovar. V takovém případě budou ty "velmoci z východu" považovat takového vyjednavače leda tak za hadr na podlahu. A přesně tím je ovar v očích číny - špinavý hadr na podlahu.

V. Kučer 8.1.2020 11:56

Zajímavé je že Rusové a Číňani se u nás integrují velice dobře. Děti Rusů a Ukrajinců které se zde narodili nejsou k rozeznání od rodilích Čechů. Potomci Vietnamců, Číňanů a pod. se liší pouze vzhledem. O jiných migrantech se toto říci nedá.

Š. Hašek 8.1.2020 12:06

Neboť ve Vámi jmenovaných zemích, jaksi již od dětství, je jasné, že pečení holubi nelétají.

Zajímavé je, že:

1. Tyto země jsou hlupci označovány za bolševické. Hodně hlupců se najde mezi politiky "štrasbruselského ražení".

2. Případný školní neúspěch našich ťutínků (sedících ve stejných lavicích a majících stejné učitele) je vydáván ihned za "obtížnost/nesmyslnost zastaralé výuky".

Tyto jasné údaje tají/tutlají modernohodnotoví gauneři na místech ministrů (Valachová). Nejen tihle, často to jsou jen ti, kteří prostě na pořádné studium nemají buňky. Pílí se všechno nedožene.

J. Ptáček 8.1.2020 10:35

Být prezidentem a milovat becherovku a spol., nedal bych na Čínu dopustit už kvůli její historické moudrosti. Většina veršů shrnutých do díla Zpěvy staré Číny (u nás vyšlo 1947) vznikla už zhruba sto let před příchodem Cyrila a Metoděje na Moravu a rozumíme jim dodnes. Laskavě posuďte sami:

"Nic se nevyrovná přítomnému opilství, v němž dobro i zlo, smutek i radost, jsou stejně zapomenuty. Vždyť ve vesmíru zlo i dobro, žal i radost, jsou ve skutečnosti nicotou."

Teď už Miloši lépe rozumím.

M. Valenta 8.1.2020 9:14

Jednodušší a hlavně kratší by bylo napsat, že Rusové i Číňani mají vrtichvosty a pisálky omluvných traktátů na háku. Zůstává záhadou, že tohle Zemanovi nedošlo. Tak snad teď.

E. Pawlica 8.1.2020 7:53

"A žluté plemeno bude vládnout světu nikoliv zbraní, ale mincí ..."

Tak píše Sibylla.

A budou čeledíni budou vládnout svému bílému plemeni, a toto své plémě zaprodají vládnoucímu žlutému plemenu za otep plesnivé polní trávy ...

Tak píšu já.

:-P ;-D :-P

D. Stirsky 8.1.2020 7:53

Zeman nezískává nic. Je to senilní (nemyslím to vůbec zle) starý pán poznamenaný svým nezdravým životním stylem, který je ovládán a možná i šikanován svým okolím. Holásek tvrdil, že při novoročním projevu měl Zeman jiskru v oku - to aspiruje na bludný výrok roku. Byť jeho projev byl vcelku OK. Žádná hrůza a také žádná sláva. Zeman je osmašedesátník, takže odsudek Ruska k 21. 8. je u něj pochopitelný. Ale zaplať Bůh za něj.

E. Pawlica 8.1.2020 7:57

Nemrtvý z Hradu je $ráč.

Žádná moudrost a mysl děravá jako ústa staré squaw.

;-D

K. Šubrt 8.1.2020 7:29

"Iracionálně" nenávidí..........? Dobrý vtip autore.

R. Vacek 8.1.2020 6:06

Prezident se snaží, stejně jako jiní zahraniční potentáti. Ale u nás doma máme hlučné kazisvěty, kteří dělají vše možné, aby vzájemné vztahy zhoršili.

Nevím, jestli se něco takového vyskytuje i v jiných zemích.:-)

Š. Hašek 8.1.2020 7:47

Máte pravdu.

Myslím, že vyskytuje.

E. Pawlica 8.1.2020 7:58

Máte pravdu. Vyskytuje a více, než z jedné poloviny.

8-o

V. Církva 8.1.2020 13:23

Myslím, že nevyskytuje. Francouzi i Němci sklapli podpadky a rovněž soutěží, kdo Číňanům (ale i Iráncům) zaleze hlouběji do zádele. Myslím že žádný Hřib se tam nekoná. Piráty ani Hřiba nemusím, ale co se týká smlouvy s Pekingem, snad bych je i podpořil. Je to znak demokracie že se neřídíme rozkazem jednoho furera.

O. Schnabl 8.1.2020 5:52

Respektuji Vaši snahu vykreslit konání našeho prezidenta v růžových barvách. Zkuste ještě vysvětlit jeho chování vůči "jeho nepřátel" u nás doma, jeho zapšklost a třeba i jeho pomstichtivost. Děkuji

M. Krátký 8.1.2020 4:02

Vážený pane Holásku - drazí přátelé - dnes za 1*** - a ještě R^R^R^

E. Pawlica 8.1.2020 7:58

Ba ne - holenku, na Holáska jste příliš krátký ...

;-D ;-D ;-D

S. Sedlák 8.1.2020 2:13

V každé normální zemi by prezident po takových kopancích v zahraniční politice šel sám a pak se pohyboval kanály. Místo toho ty kanály provozuje na Hradě.

S tou vaší sebereflexí je to podobné. Až teď se pokoušíte relativizovat jeho přehmaty, ačkoliv minimálně od doby návštěvy čínského prezidenta v ČR a ostudném dopisu čtyř je jasné, co je to zač.

Š. Hašek 8.1.2020 7:54

Jak dalece se Vám zdá ČR, její politikové sumárně, její občané, Vy sám .... nenormální?

Pochopitelně "beru v potaz", že maxima byla již komisionelně přidělena Václavu Havlovi ....... tak o čem to tady tlacháte??? Jest vymalováno, ne?

Na zemi je cca 190 států, normálních je kolik? Podle koho normálních? Podle Vás?

E. Pawlica 8.1.2020 8:09

Hašku, plete si ti všechno - nohy i jazyk, jen myšlenky ne, ty jeden aby pohledal.

Jděte s Brettschneiderem raději do Kalicha pokračovat v intoxikaci alkoholem ...

;-D

Š. Hašek 8.1.2020 11:23

Tykání jest znakem prostoduchých/drzých/nevychovanců ....

Nějaká myšlénka by nebyla?

J. Uzel 8.1.2020 15:06

No ten seznam normálních zemí by mne též zajímal.

T. Kohout 8.1.2020 2:05

Pane Holásku, Vy nečtete úvodníky pana Neffa? Asi 30x nás v uplynulém roce učil, že Rusové nedovednou vyrobit ani budík. - Jistě by se dalo přesně spočítat, kolikrát tuto myšlenku v r. 2019 napsal, možná si to eviduje sám. Jako je evidence kolik a kdy se objevilo motýlů Monarch na Pelee Is.

V. Kolman 8.1.2020 11:04

Malé připodotknutí k (ne)schopnosti Rusů "vyrobit budík".

Výrobky pro plebs - to je pouze odpad, který zbude po splnění vojenské výroby, která má absolutní přednost!!! Výrobky pro vojáky - to je naprosto jiná kategorie.

Nakolik je ruská vojenská technika srovnatelná s USA vojenskou technikou, to si netroufám posuzovat.

Š. Hašek 8.1.2020 11:35

Řekl bych, že "sumárně" jest Rusko srovnatelné s velmocemi Čínou a USA. USA uvádím na druhém místě za Čínou.

Svědčí o tom reálné počínání si politiků. Tedy politiků vyšší jakostní třídy, než jsou třeba Gazdík, Pekar-Adam, Rakušan, ......

V. Církva 8.1.2020 13:29

Tak ruská vojenská technika není lepší než americká, především proto, že nemá technologickou základnu z jiných oborů jako USA, ale téměř se jí vyrovná.

Pravda je někde uprostřed. Na rozdíl Cíny, je Rusko ve výrobě spotřebního zboží na úrovni Ameriky, ale té jižní. Co se týká vědců, vojenských a kosmických technologií, jsou ale na špičce.