18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

POLITIKA: Informace, nebo manipulace?

Dlouhodobě mě zajímá problém komunikace. Aniž bych prováděl nějaké průzkumy a vycházím jen ze svých zkušeností a veřejných zdrojů, mám pocit, že jednou z nejčastěji používaných frází je ta, že se máme/musíme domluvit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Venc 30.11.2015 12:14

Výborný a podnětný článek

Manipulace je všudypřítomná, před 89 i dnes. Je otázkou, jestli s rozvojem internetu a souvisejících technologií není manipulace s míněním lidí přece trochu obtížnější.

L. Novák 26.11.2015 17:14

Manipulace a demagogie vládne Česku

A nejenom tady. Stačí intenzivně sledovat (po omezenou dobu, jinak jste v silném ohrožení ducha :) média. Dnes už ani tak nejde o nějaké seriózní informace, ale o reklamu všeho druhu. Valí se na nás ze všech stran, a kdo se nedokáže aktivně bránit, jede v tom po nějaké době s ostatními (ovčany). Bohužel, i ve veřejnoprávní ČT a ČRo. I v nich si člověk s kritickým myšlením musí neustále filtrovat bokem všechny ty nesmysly a ze souvislostí vytržené bláboly omílané ve zpravodajských relacích stále dokola. Docela by mě zajímalo, jak tohle dopadne. Stačí sledovat Rusko. Lže úplně stejně, jako za okupace Československa v roce 1968. Občané zhlouplí jednostranným výplachem mozků od narození (v komunistické totalitě). Jejich děti se stejným postižením (přenos od rodičů)...

Z. Rychlý 24.11.2015 22:29

Nic proti textu,

jen připomínám, že některé zásadní otázky mají jen dvě možnosti: Ano, nebo ne. Žádný kompromis.

F. Kusák 24.11.2015 16:34

My důchodci bychom si měli vzít příklad

z lékařů, resp. ze způsobu nátlaku. Oni mají Lékařskou komoru, vlivnou lobbingovou organizaci nebo Lékařský odborový klub, proti kterému je ČMKOS jen parta amatérů. A konečně, dal si někdo práci, aby spočítal počet lékařů v politice. Tedy určitě jich je několik desítek, alespoň těch, na které je vidět. Zájmy lékařů jsou prosazovány profesionálními agenturami, takže dost často se objevuji v hlavních vysílacích časech a dokonce jako uvozující zpráva televizních novin veřejnoprávní ČT. Uvěřili jsme tomu, že většina doktorů má již sbaleno a chystá se opustit ČR. Pochopili jsme, že ubohých 65 000,- Kč měsíčně fakt není k žití.

A jak se o naše zájmy staráme my, důchodci. Nijak nebo jen velmi špatně. No tak se nedivme, že nám musí stačit jen těch 40,- Kč měsíčně a zglajchšaltovaných 1200,- Kč. Dobře nám tak. A když se objevila partaj "Důchodci za životní jistoty" pomohla jen sama sobě a my jsme jen tupě civěli.

Š. Hašek 24.11.2015 20:53

Re: My důchodci bychom si měli vzít příklad

Malá poznámka.

Já jsem na penzi, spolu se svým lékařem jsme se shodli, že největší nadávka (v oboru jazyka slušné společnost) jest -starobní důchodce-. Opakuji jsem na penzi.

A mám úplně jiný problém, než Vy. Doufám, že víte, jak komunisticky jest koncipován současný průběžný system státního důchodu? Já to vím, tedy plky o čtyřech pětkách se nezabývám. To nic neřeší, tedy grund, zásadní věci. Socany nevolím.

Otec mě od mládí učil, že se na svoji penzi musím připravit sám, bez politiků. Zkráceno.

Zdraví strojvůdce ČSD, ČD, DB  v.v., nikoliv nějakej starobní hejhula socanů.

J. Kanioková 24.11.2015 21:04

.))))))))))

Souzním, a to PŘEDEVŠÍM s předposlední větou. U nás se vždycky razilo heslo - každý sám svého štěstí tvůrce.. Nikdy jsem se na nikoho nespoléhala..

K. Gaman 24.11.2015 13:31

Děsné je ...

Děsné je, že většina těchto politiků studovala do zhruba pětadvaceti let, aniž korunou přispěla do státního rozpočtu a po celou tu dobu žila z peněz, které do státního rozpočtu přinesli dnešní důchodci. Má být oněch 1200 korun úlitbou za to nehorázné zvyšování jejich platů?

A. Alda 24.11.2015 13:53

Tak jest.

Důchodci ale nevyvolávají revoluce a tak jsou snadným cílem...

L. Novák 26.11.2015 17:21

Re: Tak jest.

No, nevím, nevím... Důchodci taky často rozumnému vývoji brání. Nebo ne?

Mimochodem, důchod a důchod není totéž. Někomu (a z totalitních dob jich rozhodně není málo!) se na důchod připlácí, protože by z toho, co v životě vytvořil, zašel hlady. A jiným se zase bere u huby, aby se ti první mohli radovat. A dohromady ještě k tomu zadlužujeme další generace, aby si nemohly moc vyskakovat a zaplatily dluhy za tento zlodějský postkomunistický stát...

Š. Hašek 24.11.2015 21:04

Re: Děsné je ...

To není děsné, to jest fakt. Platí ale i obecně i o financování všeho v "moderním současném socialismu". Pro někoho objev. Někdo nikdy nesplatí, co dostal, zejména typický, řadový volič socialistů.

Jak se tedy jako občan zařídíte tváří v tvář nějakému faktu?

Platí i pro poznámku pana Aldy.

Velice, velice zjednodušeno, zkráceno.

J. Brunner 24.11.2015 1:47

Naprostý

souhlas.

J. Fridrich 24.11.2015 7:37

Re: Naprostý

Také souhlas.

A. Alda 24.11.2015 13:52

Re: Naprostý

Ne naprostý, ale přes to velmi výrazný souhlas.

Ś. Svobodová 24.11.2015 14:04

Re: Naprostý

Taktéž.