20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Luky Strike 15.4.2006 12:23

"Normální" lidé vzbuďte se

V současné společnosti neexistuje "rovnost-volnost-bratrství",na výběr je pouze první nebo druhá strana barikády. Kde první je komunismus,který snad víme co znamená a druhá je kapitalismus,který alespoň nás normální lidi nechá žít,tj. nechá nás pracovat, nekrade nám většinu majetku šílenými daněmi, nechá nám alespoň špetku občanských svobod atd. V Čechách již začal třídní boj, kde na jedné straně stojí plebs, tedy dělníci, utahnutí na namazaném rohlíku hrstkou chytráků v ČSSD, KSČM a Odborech, a na druhé staně zbylá část společnosti. První skupina má Haló noviny, Právo a hromadu bulvárů. Ke druhé skupině snad patří Lidové noviny a MF dnes a snad dále internetové servery, i tak je to tragická nerovnováha. Proto by všechna tato média měla zásadně zpřístupnit diskuze - odkaz dát na hlavní stránku,zavést politické diskuze, umožnit,aby čtenáři zadávali diskuzní témata,umožnit neomezenou velikost přístévků. A všichni by sem měly masivně přispívat - uvádět  příklady ze svého okruhu, oboru, činnosti, života. Jen tak se podaří zamezit vítězství výše uvedeného "plebsu" a ustavovení komunismu v Čechách.

Haf 14.4.2006 20:01

Imunita

Copak tam dědek proradnej nebyl? Dávno to moh navrhnout, ale protože je to bolševickej prolhanej parchant, tak voblbuje. Ale vona už na něj čeká ta s kosou. To sou voni : zloděj volá, chyťte zloděje. Socani, si nechávaj v Liberci vod ODS platit na kraji i na městě, jako starostové v SNK, prodávaj zakázky, kšeftujou ve funkcích a teďka maj prví bod - Boj s korupcí.  Ale bohužel sou u nás blbci a dávaj lumpům hlasy. Bolševik je dobrej jenom studenej. A nasolit.

Roy Boehm 14.4.2006 14:42

Že tohle píše zrovna prof. Jičínský,

jeden z "otců zakladatelů" našeho ústavního pseudosystému, je opravdu těžká ironie. Milej pane, jak to vymysleli, tak jim to chodí!

Lada 14.4.2006 13:33

Komouš Jičínský

ASton 14.4.2006 12:45

Imunita a poslanci

Ryby si nikdy rybník nevypustí.Argumentace pana Jičínského považuji za bla-bla.Je to mediální článek k ukázce jak to ČSSD myslí upřímně.Jinak si pana Jičínského vážím i když s ním nesouhlasím. Za podstatné považuji počet poslanců pro naši republiku za vysoký v poměru obyvatelstva a jejich nákladů na udržování zdání demokracie.Imunita poslanců je důležitá a její zrušení může ohrozit i poslední zbytky demokracie-viz grosstapo,nebo jiné mocenské složky,které se mohou dostat k moci a útočit na své politické protivníky. Rozhodnutí o vydání nebo nevydání by mělo být řešeno soudy a ne politickými partajemi.Již jednou jsme Vítězný únor prožili a to demokratickou cestou.Historie by nás měla varovat.Handrkování se o placení městské dopravy,když všichni mají námi placené auta a cestovné nemusím ani komentovat. Nechci,aby poslanci byli žebráci,ať mají takový plat,aby si mohli všechno platit. Navrhuji měsíčně 200 000,00 Kč po zdanění a ihned propustit všechny zaměstnace parlamentu,kteří přidělují,kontrolují,obsluhují a hýčkají naše chudáčky poslance.Přijde nás to levněji.Ohánět se jak je to vedeno jinde ,jen pro podporu stávajícho stavu považuji za nedůstojné pana Jičínského,proč neuvádí jak to funguje i jinde?A jeho podiv nad  nárustem funkcionářů?,vždyť tam seděl ještě za komunistů,copak nezná,že počet úředníků pokud je z čeho je platit automaticky narůstá kvadraticky? Na Ukrajině jsem poznal co je to poslanec.Přišel k letadlu,z toho letadla vyvedli cestující,kteří měli řádně zaplacené letenky aby pan poslanec mohl letět.

Doufám,že to nebude i v České republice. Na Ukrajině jsem byl služebně! aby bylo jasné.

Karel 14.4.2006 10:55

Proplácení jízdného na základě dokladů

Nepochopím, jak je možné, že se poslancům neproplácí jízné na základě prokázání skutečných nákladů jako komukoliv jinému. No a imunita, to je opravdu relikt.

Je ovšem jasné, že po dobrém se poslanci všeho druhu svých prebend nikdy nevzdají, kvůli nim do parlamentu přece vlezli. Leda že by byli opravdu ohroženi, třeba intenzívním koordinovaným tlakem obecenstva. Musela by se ovšem zapojit média a ta to neudělají, sledují si svoje cíle, zejména ta německá.

http://www.odborar.webzdarma.c 14.4.2006 10:19

Imunita poslanců? To je na defenestraci a máchání ve VLtavě

Neomezená imunita, která chrání zkorumpované poslance před postihem spravedlnosti po celý život je zvěrstvo páchané na vědomí voliče po dlouhou řádku let. V našem parlamentu vládne lobing zcela otevřeně, korupce jen kvete, kdy lobisté přímo slibují výhody či peníze za prosazené přílepky k zákonům a volič se zaťatými zuby musí sledovat, jaká jsme banánová republika a v zahraničí posklouchat, jakým jsme národem Švejků. Imunita pouze na výroky po dobu mandátu kdekoli. Jinak zákon musí platit pro všechny a ne krýt darebáky, kteří se skrývají za politickou maskou a zatím prosazují mocenské zájmy různý skupiny nebo zájmy své vlastní.;-€>-;-Ohttp://www.odborar.webzdarma.cz

http://www.odborar.webzdarma.c 14.4.2006 10:11

Už i Jičínský vidí ve funkcionaření a příplatků za funkce nesmyslný stav naší sněmovny, který nemá v parlamentech EU obdoby..

Text z článku: Za závažnější považuji, že v obou komorách se rozrostl počet funkcionářů nad míru obvyklou v jiných parlamentech. Začíná to již zbytečně vysokým počtem místopředsedů komor a pokračuje obdobnými počty místopředsedů výborů i dalších funkcionářů. Komentář: To je velice skandální situace, kdy si poslanci vylepšují svůj plat nesmylsnými platy za vedení různých klubů, výborů a dalších. Často založí výbor či klub jenom účelově s tím nejhonosnějším názvem zabývající se tou největší pitomostí a sejdou se dvakrát formálně do roka. Odměny ovšem nejsou malé. Místopředseda navíc 9800Kč, předseda rovnou dvounásobek 18900Kč, k tomu auto s 500litrovým měsíčním limitem, příspěvek na kancelář, faxy a další hloupé výhody. Kdyby byly tyto funkce čestné, bez peněz, bylo by rychle po funkcionaření poslanců, které není nic jiného než vyžírka daňového poplatníka. Myslím si, že jejich platy jsou dost velké za chození do práce třech dní v týdnu/ pondělí region, kde je nikdo nenajde,tzv. poslanecké modré pondělí,v pátek v 10 je půl sněmovny prázdné/, aby se nemuseli snižovat k podobným svinstvům. ;-€>-;-OJen si poslechněte co si občané o vás myslí. http:/www.odborar.webzdarma.cz

Terry 14.4.2006 12:04

Jen si poslechněte co si občané o vás myslí.

A ty si myslíš, že v parlamentu je někdo, koho zajímají NÁZORY VOLIČŮ

Ve všech parlamentních politických stranách je u poslanců jen několik zásadních snah: před volbami se dostat na tzv. volitelná místa a po volbách se nechat nominovat do výborů, komisí, dozorčích rad, představenstev......, případně s s napřaženou rukou "naslouchat" různým lobbistům. Jejich kapsa je totiž bližší, a to postatně (obrazně i fyzicky), než nějaký volič.

Apropos: LOBBISTA . JAK SE DÁ TAKOVÁ FUNKCE DĚLAT BEZ KORUPCE ?

Moravanka 14.4.2006 10:02

Imunita by mela byt omezena

Trestne pravni imunita by mela byt limitovana pouze na projevy v parlamentu-senatu.Tak je tomu ve vsech anglosasskych zemich a pracuje to uz nekolik set let. Zbavili bychom se tak rapidne darebaku kteri se kryji imunitou. Zakony by meli platit v demokracii rovne pro vsechny, tim spise pro zakonodarce.

http://www.odborar.webzdarma.c 14.4.2006 10:00

Pan Jičínský se v mnohém mýlí a zastává se nesmyslného kupříkladu v dopravě poslanců.

Text: Ti, kdo se v médiích těmito otázkami zabývají, by měli vycházet ze srovnání s úpravou v jiných evropských zemích, aby bylo občanům zřejmé, co je, či se v nich považuje za běžné. Pokud jde o bezplatné používání prostředků veřejné dopravy, je to ustálený atribut funkce členů parlamentu např. v Belgii, Bulharsku, Itálii, Maďarsku, Německu, Polsku, Řecku, Slovensku a Švédsku. Komentář: Ano v zemích EU mají poslanci dopravu zdarma a je to zcela běžné. V tom máte pravdu.Ale zvěrstvo u nás není v tom, že by poslanci nemohli mít zdarma dopravu, ale že k tomu ještě berou 30000tisícový paušál duplicitní právě za tuto dopravu. Nazývat odtranění duplicity populisměm mě právě od Jičínského dost překvapouje. Podobné duplicity a okrádání daňového poplatníka nemá žádná ze zemí EU.Ať si poslanci konečně vyberou, buď jízdu zdarma, bez paušálů, nebo paušály a jízdné platit. Ono by bylo vůbec nejlepší, kdyby se chovali naši nadlidé jako každý občan.Na konci měsíce dodat jízdenky,cesťák na bus či auto a na základě doložených nákladů by bylo vše proplaceno dle zákona o cestovních náhradách.Dělá to tak celý národ, poslanci nejsou žádná výjimka. A ať si létají klidně letadly. Ale bez paušálů. http://www.odborar.webzdarma.cz;-€>-;-O

PUDr. Vinetů 14.4.2006 9:57

Soudruh Jičínský...

... nám také zapomněl sdělit, že je jedním z autorů (ne-li hlavním) naší skvělé ústavy, která takovouhle širokou imunitu zavádí. Třináct let mu to nijak moc nevadilo - možná by stálo za to najít si, jak on sám hlasoval, když probíhalo několik nesmělých pokusů o zkrácení požitků našich pánů posranců. Vždycky si našel důvod, proč takový hnusně "populistický" návrh napodpořit.

Je to sebranka v tom našem parlamentu.....

John 14.4.2006 10:44

Re: Soudruh Jičínský...

Ústavy ano, ale té komunistické z roku 1960, jinak souhlas.

krtek 14.4.2006 14:32

Re: Soudruh Jičínský...

Souhlas, zejména bývalý "slušný " komunista Jičínský může za ten právní Augiášův chlív.

Proč by ti poslanečtí vepříci nevyužívali  bezostyšně veškerých prebend, když právní vědomí občanů v ČR nastartoval právě velikán Jičínský takovými bláboly, že nelze přerušit právní kontinuitu, jinak že by byly neplatné všechny manželství atd. atd.

Co se týká práva v ČR obecně, je to hnu a hnus, Jičínský štěká a karavana poslanců táhne dál.

OBČAN XY 14.4.2006 9:40

NAJEDNOU PŘED VOLBAMI

 Nejen poslaneckým mechem obrostlý Jičínský, ale i většina politiků z této i jiných stran ,hovoří o snížení nadstandartních poslaneckých výhod....Tuto ohranou písničku,jakož i jiné podobné je zbytečné poslouchat....Je třeba nastolit změny na politickém kolbišti a dát příležitost solidním neparlamentním stranám.....

Bojar 14.4.2006 9:20

Soudruh Jičínský

Je několik politiků z kterých je mi na blití, ovšem ze souruha Jičínského bych nejen blil ale dostal i sračku.

Co se týče imunity, neměla by být žádná. Mluvit o účelové šikaně poslanců je hovadina. Politik má nepřeberné možnosti jak se bránit. Obyčejný občan je na tom daleko hůř, neviděl jsem, že by se ho politici někdy zastali, a že těch kauz už bylo. 

Lada 14.4.2006 13:33

Re: Soudruh Jičínský

Nejen sračku, ale i ptačí chřipku!

vládík 14.4.2006 9:14

HÁJÍTE NEOBHAJITELNÉ

1. Poslanci mají v rámci paušálu uhrazeny náklady dopravy. Není tedy rozdmýcháváním sporu konstatování že:            a/  bezplatná doprava při paušálně hrazených nákladech je svinstvo; jakéhokoliv poslance, který svinstvo obhajuje je třeba správně zařadit     b/ proplacení téže dopravy (letenky), proplacené již v paušálu je nestydatá krádež darebáckých zlodějů (toho zloděje myslím doslova - všimněme si, že mezi nimi vede poslanec za blaho lidu, poslanec KSČ).

2. Rozsáhlá imunita je v demokratickém státě nesmyslem, který se ovšem poslancům líbí /a je mi jedno, že to darebáctví obhajují stejní dravci i jinde/. Nejde jen o doživotnost imunity, ale i o její rozsah. Pokuď se dámy a pánové poslanci obávají záměrné (a zřejmě beztrestné) šikany ze strany orgánů činných  v terstním řízení, pak ať ji zabrání obecně,  ne jen pro tři stovky vyvolených

3.  Vzpomínám na vydání několika poslanců, kteří o to požádali.  Těch skutečně vydaných (bránících se) bylo minimum, pokud vůbec nějaký byl. A politický způsob hlasování např. o Doležalovi je dokladem toho, oč v imunitě jde.

4. Prvním, skutečně vydaným poslancem byl Sládek.   Byl vydán za politické výroky  (a právě politické výroky a jen ty by případně měly být předmětem imunity). Bez ohledu na mé záporné stanovisko k názorům a postojům Sládkovým jsem přesvědčen, že toto vydání byla prasárna ještě větší, než předchozí i následné nevydávání.

Závěr: Úhrady cestovních nákladů, jak jsou v současnosti realizovány a obhajovány odhalují zlodějskou povahu (přenejmenším) výrazné většiny poslanců. Rozsah imunity  dokladuje neochotu váženého sboru odpovídat za cokoliv (kromě vlastních příjmů a prebend).

Berger 14.4.2006 9:05

Ano ano, je to slohové cvičení,

alibismus, zbavování se odpovědnosti za ten konglomerát odpornejch  vyžíéků!

Lájoš B. 14.4.2006 9:00

Nic než slovní cvičení -

až zas nějaký KATO - Kavan bude tvrdit policii po nabourání auta, že to z něj netáhne alkohol, že je cítit francovka, co si ji mazal na krk, a celou záležitost ukončí máváním imunizujícím poslaneckým průkazem, pak chci vidět soudruha Jičínského, jak praští pěstí do stolu abude předkládat novelu zákona, která takovému svinstvu abrání.

I-Worm 14.4.2006 10:02

Re: Nic než slovní cvičení -

ale Kavan v podstatě mluvil pravdu, jenom nešlo o francovku, ale o frankovku a ten krk si nemazal zevně, ale vnitřně. Viz zprávy rádia Jerevan.

Roman 14.4.2006 8:27

To už je taková tradice,

že soudruh Jičínský, celou dobu spokojeně spinkající nebo cintající jalové pravní posudky k opravdu "veledůležitým" zákonům - např.registr. partnerství, se v době propadu preferencí vytasí s tímto tématem. Určitě existuje (a to mě mrzí) v naší společnosti jistá část lidí, kteří na tuto "vábničku" opět naletí a půjdou hodit hlas do urny tak, aby pan profesorissimus zůstal hačat v křesílku na další volební období.

Proč některé spoluobčany už "nenasere" tolikrát obehraná písnička, to nechápu.

VladaPing 14.4.2006 8:20

Autor "socialistické" ústavy se zakotveným článkem o vedoucí úloze...

KSČ, JUDr. Zdeněk Jičínský, publikuje na téma "omezení imunity" poslanců......

No, něco jako když obžalovaný z vraždy obou rodičů žádá soud v závěrečné řeči o shovívavost, neb je oboustranný sirotek.

vloula 14.4.2006 8:11

Vážený pane Jičínský,

naprosto nic proti Vám nemám, ale už mě - a všichni vaši kolegové, kteří čas od času s touto myšlenkou vylezou - opravdu serete. Omlouvám se za to slovo, ale příhodnější nenalézám.

Omezní imunity je otázka půl hodiny práce legislativce a deset minut práce parlamentu. A o to se slavný parlament pokouší šestnáct let.

Nezlobte se, že politiům nevěřím, ani když mluví o počasí.

mchldvrk 14.4.2006 8:18

pane Jičínský,

Na rozdíl od vlouly proti tomu bolševickýmu parchantovi opravdu něco mám. Takový jako je on, za to, co nám všem ty léta provádí, legislativec jeden bolševickej, je třeba hnát uličkou a mlátit hlava nehlava, imunita neimunita.

Terry 14.4.2006 8:41

Re: Vážený pane Jičínský,

Nezlobte se, že našim politikům nevěřím, ani když ani neotevřou pusu. Už nám "dokázali, že to dokážou" až moc důkladně.

Terry 14.4.2006 7:58

a proč

ten podmiňovací způsob?  .. by měla být omezena.  Proč ne:  ...BUDE VÝRAZNĚ OMEZENA  !!!!To by znělo moc jako závazek. Takhle je to jen nemastná neslaná proklamace. Ale co jiného lze očekávat, že?

A jen pro zajímavost, podívejte se na "výcuc", jak se strany ve svých předvolebních slibech (málokdy ovšem dodržených ;-D) staví k otázce přímé volby prezidenta a omezení imunity, vůbec tato prolematika neoslovila ODS a KDU-ČSL, asi jim současný stav nejvíc vyhovuje.

http://www.ct24.cz/volby/index_view.php?id=165088

MLOK1 14.4.2006 7:54

PROČ IMUNITA V DEMOKRATICKÉM STÁTU???

Nerozumím tomu, proč má mít vybraná skupina "těch rovnějších" nějakou imunitu v demokratickém státě? Jsem z těch "tanečků" kolem zrušení absolutní imunity, "omylem" zvýšených platů, "nedotknutelnosti" při způsobení dopravní nehody pod vlivem alkoholu (Kato Francovka), doprava zdarma+peníze na dopravu navíc.... a jiných zhůvěřilostí většiny našich pos*anců zhnusen. Tímto se zároveň omlouvám těm několika málo poslancům, kteří konají něco užitečného pro národ.  Podotýkám, že ze mně nemluví závist, ale pozastavuji se nad nebetyčnou drzostí a neomaleností některých "našich zástupců". U mě vyhraje ten, kdo se aktivně zasadí o zrušení těchto svinstev.

Terry 14.4.2006 8:05

Re: PROČ IMUNITA V DEMOKRATICKÉM STÁTU???

Právě proto, že to jsou "ti rovnější". Hitlerovské Německo mělo pro tento stav krásný název "nadlidé" (jako protipól pro űbermensch), a myslím, že tento "vzor" platí i pro naše poslance.

Roman 14.4.2006 8:17

Re: Re: PROČ IMUNITA V DEMOKRATICKÉM STÁTU???

= untermensch