25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Ikarův (Okamurův) pád

Tomio Okamura, senátor a v poslední době revolucionář vystupující na akcích Slávka Popelky, zjevně nepochopil Ústavu a roli Ústavního soudu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 12.4.2013 22:47

Re: Okamura je etalon populismu.

Asi tak.

V akademii věd se ovšem teď povedou disputace, zda John je Okamura x 1.15487 a nebo naopak Okamura je John x 0.365487. A dále jiní lidoví exoti.

Jaké řecké písmeno navrhujete pro "etalon populismu"? Aby se také studentíci na gymnasiích měli co učit?

L. Čapiński 12.4.2013 22:15

POZOR !!!

Vás by si měl pane Polanecký tento český lid hodně dobře zapamatovat.

Š. Hašek 12.4.2013 21:41

Re: Jsem zvědav,

Asi tak.

M. Prokop 12.4.2013 21:38

Re: On nezblbnul, ale pochopil, že

Ano.

J. Vyhnalík 12.4.2013 20:19

Re: Už asi před pěti, žesti lety, .....

Zkuste Vy myslet a studovat. Poradím Vám témata: Jak dosáhne jedinec (případně společnost) většiny při hlasování? Jak zvládne jedinec (případně společnost) nastudovat a pochopit všechny projednávané zákony? Kdo bude společnost řídit? Ideální je osvícený diktátor, ale jak ho vybrat? Nakonec i tomu vydrží ta osvícenost maximálně pár let.

J. Ráž 12.4.2013 18:36

Re: Jsem zvědav,

Aby se politická scéna zracionalisovala, a nejenom u nás, muselo by se zrušit všeobecné a rovné volební právo.

J. Ráž 12.4.2013 18:31

Okamura je etalon populismu.

Dřív měl nosné téma zkorumpované politiky, když se jedním z nich stal, sláva mu vygumovala mozek a chtěl být prezidentem, pak si chtěl udobřit Wagnerovou (nemluvila s ním,že prý je populista!) a tak se přidal k frašce s velezradou,kterou s Dinsbierem organisovala a teď blbne s Holešovickou výzvou a chce udělat státní převrat. Průšvih je, že takových šašků je v obou komorách Parlamentu víc!

J. Aspirin 12.4.2013 18:00

Re: Taky mě to dost překvapilo, měla jsem ho za třeskutého realistu..

Nechci se vytahovat - ale p. Okamuru jsem prokouknul téměř okamžitě... (a to o mě říkají, že jsem na "prokoukávání" naprosto tupej). :-))))

I. Skolin 12.4.2013 17:52

Re: Však ano, přesně toto byl Klausův záměr, nakopnout JUSTICI... neschopnou či všehoschopnou...

Použití amnestie k "nakopnutí" justice se dá pochopit. Zneužití žaloby na velezradu za účelem výkladu ústavy je naproti tomu diletanské a nepochopitelné.

K. Krejčů 12.4.2013 16:53

Re: Pane Polanecký,

No, já nevím -naše parlamentní demokracie zatím za moc nestojí - takže je možno jí klidně i pohrdat - to myslím není trestné - naopak to indikuje přítomnost vlastního zdravého rozumu.

K. Krejčů 12.4.2013 16:48

Re: Už asi před pěti, žesti lety, .....

No - a co je vlastně špatného na nestranické politice. Ta stranická se nám moc nevyvedla, nemyslíte? Nemyslíte. Prostě, bude to chtít čes.

Š. Hašek 12.4.2013 16:31

Jsem zvědav,

jak "nám" to dlouho vydrží.

Mám na mysli "nové prací prášky".

Čtyřkoalice, Věci veřejné, Kateřina Jaujau, John, Michálek, Okamura, DEU - psáno namátkou a bez pořadí důležitosti.

Zřejmě ještě nějaký čas potrvá, než i u nás se bude dohadovat "vlevo" a "vpravo". myslím tím docela čitelné politické strany. A tak max tři. Zatím je u nás vždy prostřeno stále novým hlasatelům všeobecného dobra pro všechny. Zazáří, oslní, vezmou plat na volební období a .... a zmizí. A hledači už zase hledají.

V. Kobetič 12.4.2013 16:28

Souhlas a autorem

J. Kadeřábek 12.4.2013 16:23

On nezblbnul, ale pochopil, že

masu svých budoucích voličů musí hledat mezi kupci zboží firmy Best a teda těch, kteří chtějí slyšet jednoduchá a rázná řešení. Tak se jim snaží vyhovět. A nejen on.

J. Kanioková 12.4.2013 15:13

Však ano, přesně toto byl Klausův záměr, nakopnout JUSTICI... neschopnou či všehoschopnou...

J. Kanioková 12.4.2013 14:00

Taky mě to dost překvapilo, měla jsem ho za třeskutého realistu..

P. Lenc 12.4.2013 13:49

Re: Pane Polanecký,

Opravdu jste mne pobavil.Děkuji.

M. Varadinková 12.4.2013 13:29

Taky jsme Okamurovi kdysi fandila

i když předvedl sem tam úlet, přece jen mi připadal docela rozumný. Ale od jisté doby je jeho působení už jen jeden permanentní úlet.

Prostě Tomio z té politiky dokonale zblbnul v rekordním čase. Dříve, než stačil udělat/navrhnout něco rozumného, se sám dokázal dokonale znemožnit.

J. Vyhnalík 12.4.2013 13:04

Re: Už asi před pěti, žesti lety, .....

Já jsem Tomia Okamuru poprvé zaznamenal zhruba před 12 lety, kdy si ho do ČRo pozvala redaktorka na povídání o japonském pohledu na Česko a českém na Japonsko, o podnikání atd.

Zapůsobil na mne velmi sympaticky, mluvil otevřeně o řadě věcí a dokázal nabídnout neotřelý a racionální pohled. Od té doby jsem ho sledoval pravidelně a moje sympatie přetrvávaly.

Občas se sice dopustil nějakého zjednodušení, ale to se přece dá podnikateli v cestovním ruchu odpustit.

Bohužel, s tím jak rostly jeho politické ambice, nechával se stále více a více strhávat k populistickým výrokům, které sice snadno bodovaly v jeho videoblogu, ale scházel jim pevnější základ. Stále častěji sám sobě odporoval.

Jeho senátorská kandidatura byla už otevřeně postavená na odmítání standardních demokratických pravidel a prosazování nestranické politiky založené na poctivých osobnostech (rozumějme Okamura).

J. Dlouhy 12.4.2013 12:46

Re: Pane Polanecký,

Pane Cech, ja si to myslim take. Zaklad chyby je ponechani komunistickych zakonu a ustavy.

S. Rehulka 12.4.2013 12:11

Už asi před pěti, žesti lety, .....

....mi moje sestra posílala výstřižky z novin, s texty a články pana Okamury. Pokud jsem věci, o které mluvil trochu rozuměl, většinou jsem s ním souhlasil a zdálo se mi, že nejen v českých mediích, ale i v politickém životě, by pan Okamura zasluhoval uplatnění. Podotýkám, že můj pohled byl tím pádem jen z druhé ruky, protože už leta žiji v Austrálii.

Ovšem, když se v České republice začalo schylovat k volbě nového presidenta, byl jsem docela udivený, jak se vcelku vyrovnané názory pana Okamury začaly měnit, jak začal "vztekle dupat nožičkama", když nebyl vybrán mezi kandidáty na prezidentůru. Nevím, ale zdá se mi, že jeho další, skoro anarchistická činnost ukazuje na jeho nevyrovnanost a mrzí mě, že jsem se v něm zklamal.

M. Pernický 12.4.2013 11:51

Hlídací psi nedemokracie.

 Podle mého soudu,řečeno, je velmi špatnou lidskou vlastností ze své význačnější pozice napadat slabší nebo nezúčastněné a tvářit se přitom jako nositel jediné pravdy. Média všech typu,tuto sílu a moc mají a je cítit. Rétorika tohoto typu ,je používana bez ohledu na system a má co nejvíce poškodit a znemožnit jedince,nebo skupinu ,jevící se jako potenciální nebezpečí pro pochlebovače současných mocných a jich samých .Popelka , Jančura,Švihliková,Okamura. Jakmile se objeví typ,který naznačí způsob vylepšení stávajícího vládnutí,odstranění zjevných chyb,objeví se naší záchranci a vpřed za zářnou budoucnosti.

Z. Švrček 12.4.2013 11:30

Re: U nás ne

Na jedné straně zdržovačky, na které ovšem by soudci měli reagovat, mají na to prostředky, jen asi ne odvahu, nebo ji to vyhovuje?

Na druhé straně si justice dává na čas a my to platíme z daní a účastníci procesu ze svého .

Tím jste ovšem neřekl nic víc, než že to vše dohromady je pěkný maglaj a jde to vše do háje. To ovšem mohl také Klaus tou amnestií chtít nakopnout, nebo ne?

Z. Švrček 12.4.2013 11:19

Re: Taky jsem kdysi Okamurovi fandil

A tím si také plným právem zasloužil svoji z různých zdrojů složenou přezdívku "Pitomio Kanimůra"

J. Aspirin 12.4.2013 10:55

Re: Pane Polanecký,

:-)) - už jenom záměr jít na konferenci o demokracii se záměrem zjistit, zda mám správné či nesprávné názory je ukázkou hlubokého pochopení principů demokracie. Mj. konference byť s účastí velvyslance Švýcarska nemůže být arbitrem ničeho - ona demokracie je totiž demokracie protože nemá Bibli, Rudou knížku, Vědecký komunismus apod.

M. Barda 12.4.2013 10:50

Re: okamura

souhlasim. populismus  v demokratickém systému je nejdůležitější protože tak lze nejsnáze získat voliče. chtěl sem říct to co sem řek : že okamura je NEJVĚTŠÍ (nebo jeden z těch nej) populistů u nás.osobně ho nesnášem a svírá se mi pěst jen ho zahlídnu tak sem si schladil veřejně žáhu.nic víc.mám snad na to právo nebo ne?

V. Mlich 12.4.2013 10:07

Taky jsem kdysi Okamurovi fandil

Měl jsem dojem, že ve srovnání s těma, co fušovali do zákonů před ním, by snad mohl být chytřejší. Došlo mi teprve když se začal angažovat v té vlastizrádné žalobě, že to bylo z bláta do louže.

T. Kočí 12.4.2013 9:45

Re: okamura

Je to hrozné,co je taky senátorem. A nejen on. Takové články by měli číst voliči, ne kandidáti.

P. Schuster 12.4.2013 9:32

Re: Pane Polanecký,

Údajů ano, ale podpisů ne. Všichni petenti byli seznámeni s pravidly přímé prezidentské volby i s kontrolou podpisových archů a souhlas stvrdili svým podpisem, včetně Okamury.

P. Čech 12.4.2013 9:17

Re: Pane Polanecký,

Pane Lenci, před asi týdnem jsem se zúčastnil konference o demokraci, na níž přednášeli politologové a politici vč. velvyslance Švýcarska. Šel jsem tam proto, abych se ev. něco o demokracii nového dověděl a proto, abych zjistil, zda moje názory jsou správné či nikoliv. Na konferenci přednesl svůj příspěvek i pan Přemysl Sobotka.  Obsah všech referátů podpořil mé názory a příspěvek pana Sobotky, který asi koresponduje s názory Vašimi ukázal jen to, že dotyčný vůbec netuší, o čem mluví, je-li řeč o zastupitelské demokracii. Demokracie totiž není o tom, jak ji kdo pojme, ale zda demokracií je či nokoliv. Mluvit v souvislosti se společenským systémem v ČR jako o zastupitelské demokracii je nebetyčná drzost.  Česká republika k tomu aby mohla být označována zastupitelskou demoktracií splňuje pouze jeden předpoklad. Má zastupiutelské sbory. Toť vše.Ostatní předpoklady zastupitelské demokracie nesplňuje.