25.4.2024 | Svátek má Marek


POLITIKA: Huml zůstal komunistickým esenbákem

23.7.2014

Poslanec Stanislav Huml, politický turista, který prošel KSČ a Bártovými Věcmi Veřejnými, nyní člen ČSSD, ukázal, že zůstal stále stejný komunistickým esenbákem, jakým byl za mlada.

Jeho výroky většinou vzbuzují v posluchačích a čtenářích veselí. Za totality se říkal vtip, že vodník, hejkal a chytrý esenbák jsou pohádkové postavy. Stanislav Huml jako by tento vousatý a letitý vtip potvrzoval. Zejména svým atakem proti naší současné nejúspěšnější tenistce.

Petra Kvitová dosáhla úspěchu, který je v našich končinách ojedinělý. Stala se po Martině Navrátilové (než ji komunisté z naší země vyštvali) druhou tenistkou, která dokázala vyhrát Wimbledon. Úspěch se neodpouští, říkalo se už za "socíku".

A úspěch zjevně neodpouští ani bývalý esenbák a komunista Huml. Petra Kvitová si změnila trvalé bydliště a přesídlila do Monaka. Tam má přitom bydliště nemálo sportovců a důvodem je fakt, že nechtějí platit vysoké daně ze svých výdělků.

Měli bychom mít na mysli, že Petra Kvitová vše až doposud danila v České republice a odvedla na daních tolik, co několik lidí za celý svůj život. Můžeme se divit, že chce ze svých poctivě vydělaných milionů také něco mít?

"Já si o tom ale vážně myslím, že bychom se měli zamyslet nad tím, že když někdo odejde z České republiky a přihlásí se do jiného státu, že by měl přijít o občanství v České republice. Odvrhuji to, že mi ta Česká republika k úspěchu i pomohla," řekl poslanec Huml Rádiu Impuls.

Možná by měl bývalý soudruh Huml vysvětlit, jak stát pomohl k úspěchu Petře Kvitové. Trénoval za ni? Platil jí trenéry, cestovné, startovné? Platil snad její realizační tým? Stát možná dal nějakou dotaci tenisovému klubu, kde Petra Kvitová vyrůstala, ale to je tak vše.

Prostředky do vývoje naší tenistky vložila především její rodina a manažer. Ti nesli riziko, že se investice do budoucnosti nevyplatí. Byli to Petřiny rodiče a manažer, kteří financovali vše, co bylo zapotřebí. A Česká republika, při veškeré úctě ke své vlasti, k úspěchu nepomohla.

Druhá rovina Humlova sdělení je daleko šílenější. Každý člověk, který se rozhodne žít v jiné zemi (v EU máme volný pohyb osob), by tedy podle dopraváckého esenbáka měl být zbaven občanství. Jak typicky bolševické.

Komunisté rádi vyháněli za hranice úspěšné a nepohodlné. Z tenisového světa se komunistického nevděku dostálo třem známým sportovcům - Jaroslavu Drobnému, Martině Navrátilové a Ivanu Lendlovi. Stanislav Huml by rád tento seznam rozšířil o Petru Kvitovou, případně další sportovce, kteří mají bydliště jinde.

Pro úplnost se patří dodat, že mezi "cizince" patří i Tomáš Berdych (Gibraltar), Radek Štěpánek či Lucie šafářová (oba Monako). Zpochybňuje snad někdo jejich "češství"? Naopak jsou vždy první, kteří naši zem reprezentují v Davis Cupu či Fed Cupu. Jsou vzorem pro mnohé děti.

Jenže vlnu nevole Stanislav Huml ještě podpořil svým dalším výstupem: "Výrok jsem nikdy neřekl a chtěl bych jej dementovat... Ublížilo to mně, ale hlavně to ublížilo i Petře Kvitové a celému českému sportu." Jenže právě nahrávka Rádia Impuls jej usvědčuje ze lži.

Petře Kvitové Humlova slova neublížila a přijde mi, že jediným důvodem Humlova rozmazávání smrdutého lejna je skryt v jeho slovech "ublížilo to mně". Málokdy souhlasím s bazénkovým Zdeňkem Škromachem, ale tentokrát nelze nesouhlasit. Na adresu svého spolustraníka pronesl: "Je to blbec, co na to říct více."

Poslanec Huml zkrátka nezapře myšlení starého komuisty a esenbáka, které má hluboko pod kůží. Můžeme ještě být rádi, že nechce Petru Kvitovou za její "opovážlivost" uvěznit. Na této věci je pozitivní fakt, že mnoho socialistů jeho názor nesdílí. Zkrátka Huml byl a je komunistický esenbák, který není pohádkovou bytostí.

Převzato z Polanecky.blog.idnes.cz se souhlasem autora