19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Hrrr na něj

Naši politici i novináři mají už dlouho snadný terč. Je jím ministr školství Josef Dobeš. Velmi pěkně se do něj strefuje, velmi pěkně se odvádí pozornost veřejnosti k triviálním nedostatkům, zatímco důležitější záležitosti zůstávají stranou, takřka bez povšimnutí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Boleslav 9.1.2012 13:19

Začal bych od toho

co je na konci článku, tj. od způsobu, jakým se VV v poslední době snaží za každou cenu zviditelnit. To, co např. v současnosti předvádějí kolem církevních restitucí, je podle mého názoru dost zoufalé. A rovněž již dříve odhalené důvody, pro které podle Bárty do politiky šly (privatizace státu pod ABL, morální kodex = ne víc než 10% z veřejných zakázek domů atd), je už zdiskreditovaly natolik, že sami nemohou moc věřit tomu, že se do parlamentu ještě někdy příště dostanou. Kalousek je samozřejmě taky pěkné kvítko, o tom není pochyb.

M. Martinovská 9.1.2012 12:09

To LOGO je vynikající!

žádná malůvka. Je to jednoduché, velice vtipné, a hodnocení "malůvka" je typický  případ naprostého nedocenění něčí práce. Vyjadřuje to zlehka a vtipně matematiku, češtinu, prostě školu, způsobem, jaký nikoho - NIKOHO -  předtím nenapadl.

Malůvka, hotová za pět minut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ale to si fakt lidi myslej! Když to vypadá jednoduše, tak to někdo určitě udělal za pět minut!!!!!!!! A teď  za to chce prachy! Tak proč do toho nejdete, pánové???????

Upozorňuju případné zájemce o snadný způsob zbohatnutí, že každé logo MUSÍ být jednoduché do té míry, že musí vypadat dobře i ve značném zmenšení. - Kdyby to bylo vyplněné šlehajícími plameny a nebo poupaty růží, tak byste měli pocit, že to je aspoň něco?!?!?! , .... ?!?! , abych neklela.   -

Nemáme, my grafici, jednoduchej život.

V. Hajková 9.1.2012 12:43

Re: To LOGO je vynikající!

Nejsem  grafik  a  ani  p. Wagner-  tudíž  nemám  duvod  Vám  nevěřit.   Je  však  puvabné  a  u  Vás  nikterak  nepřekvapující,   jak   to  hlavní  "GRO"  štvanice  na  p.  Dobeše   absolutně  pomíjíte!

R. Langer 9.1.2012 12:45

Re: To LOGO je vynikající!

To nemá nikdo...

K. Hejkal 9.1.2012 13:18

Re: To LOGO je vynikající!

Jojo, škoda, že se pan Wagner místo novinařiny nevěnuje navrhování neúděsných log. Koneckonců třeba jedna z top světových firem, NIKE, ta ho má primitivní až hamba. Každý blbec, co umí zapnout Windows, by to svedl líp.. Prostoru k pohádkovému zbohatnutí (400 kkč, no neber to) móře.. :))

O. Uživatel 9.1.2012 10:53

Uživatel požádal o vymazání
V. Hajková 9.1.2012 10:12

Díky p. WAGNERE za skvělý článek

E. Heusinger 9.1.2012 8:47

A´t je Dobeš jaký je,

hlavní je, že je sympatizant DOSTu. A tak je nutné mu vše prominout.

F. Doušek 9.1.2012 9:34

Re: A´t je Dobeš jaký je,

Ale těch 400 táců měl zaplatit alespoň ze svého, nemyslíte?

P. Lenc 9.1.2012 8:39

Vypadá to na již jasný

průnik TOPky do médií a jejich jasné účelové ovlivňování.Jak správně píše p.Kanioková,jde o mediokracii a v této souvislosti mě napadá,proč ten řev kolem Orbána.Jenom by si jistí politici měli uvědomit,že to co rozpoutali,se může snadno obrátit proti nim.

E. Vašátko 9.1.2012 7:15

Díval jsem se včera na tu komedii, kterou organizoval

pan Moravec. Myslím, že by měl tyhle nedělní hrátky opustit, narostl mu hřebínek a dělá si vlastní politiku, možná, že by chtěl být presidentem. Na druhé straně, pan Dobeš může mít stokrát pravdu, ale jestli chce na lidi zapůsobit, tak musí na veřejnosti také nějak vypadat. Nixon kvůli vzhledu, zmačkanému obleku a upocené tváři prohrál v Americe volby, pan Dobeš značně podceňuje vizuální dojem, kterým svým vystupováním působí na lidi. Myslím, že snad na to jeho ministerstvo má, aby si najalo někoho z nějaké úspěšné PR a panu Dobešovi vysvětlili, jak má před veřejností vystupovat. Nebo ať si bere příklad ze svého guru, pana Bárty, i když ho zrovna nemusím. Myslím, že většina negativních ohlasů na pana Dobeše je mezi normálními lidmi vyvolána právě jeho vzhledem - upocený, neholený v pomačkaném obleku.

P. Fiala 9.1.2012 8:26

TV Moravec za peníze České Televize

Pan Moravec na závěr pořadu nezveřejňuje, že jeho pořad "Vyrobila Česká Televize", na rozdíl od pořadu 168 hodin. Má uvedeno pouze "Česká Televize". Proč? Inu není zaměstnancem Veřejnoprávní České Televize.

BLESK by mohl prodávat zvýšené počty výtisků asi tak týden, na téma pan Moravec a ČT a lídři politických stran.

F. Doušek 9.1.2012 9:36

Re: Díval jsem se včera na tu komedii, kterou organizoval

Vzpomínám, jak se Moravec před časem stavěl do role ukřivděného a pronásledovaného moderátora, málem vyhlásil referendum o svém nenahraditelném působení v ČT.

K. Kužel 9.1.2012 6:05

Souhlasím s autorem ve všem,

zdůrazňuji myšlenku, že TOPka chce pravděpodobně vládnout se socialisty. Myslím, že HLAVNÍM cílem založení TOP09 bylo potlačení ODS.

J. Kanioková 9.1.2012 2:12

Máte pravdu,

ty štvanice mají stejný konspirační rukopis, trvalé patologické okopávání kotníků jasně vytyčeného zloducha. Jejich metoda dějinami prověřená, sází na to, že kapka za kapkou... lidem je natolik vymýván mozek televizí i tiskem, že vůbec nezáleží na tom, co si dosud mysleli. Stačí účelově nasměrovat to, co se říká v televizi, aby kompletně změnili názor.

J. Kanioková 9.1.2012 2:13

A nejen v televizi, je to mediokracie..

I. Nápravníková 9.1.2012 9:26

Re: Máte pravdu,

Jó, konspirace, to je sviňa. Hlavně, když na ni už nezabírají ani prášky.

P. Sulc 9.1.2012 1:15

Souhla s clankem

Bohuzel, v dnesni spolecnosti se telvisni i novinarske hyeny cini jak jen muzou, kazdy chce sezrat kus "masa". Asi pak dostanou pridano od te "druhe  strany".Era Peroutky ci Capka je davno a davno pryc.

v. Hrůza 9.1.2012 1:17

Re: Souhla s clankem

Ale oni nezmizeli, naopak je jich daleko více, pouze je v záplavě informací není lehké najít.

P. Sulc 9.1.2012 3:18

Re: Souhla s clankem

Asi je to tak. Vsimnete si, ze nekde na ceste si nekdo zlomil nohu. Ale nevite, ze 100 tisic lidi si tam nohu nezlomilo.

M. Varadinková 9.1.2012 1:00

Ano, je to přesně tak.

A navíc, dnešní (tedy vlastně už včerejší, neboť je po půlnoci) Moravec byl pokleslou ukázkou honu "čtyři na jednoho" a večerní pořad 168 hodin to svou neobjektivitou až vyloženým lhaním dorazil.

Že je za tím TOPka, není pochyb. Takovouto mediální kampaň umí totiž předvést jedině pravdoláska.

J. Kanioková 9.1.2012 2:14

Ano

E. Heusinger 9.1.2012 8:46

Paní Varadinková,

hon "čtyři na jednoho"  má v ČT dlouholetou tradici. Již na počátku devadesátých let jej praktikovali Bubílková s Černým. Myslím, že Vám to tenkrát moc nevadilo.

P. Kersch 9.1.2012 0:49

Ministr školství

Že autorem článku vyjmenované "tiskové orgány" (a nejen ty) zkreslují politická, právnická, ekologická i jiná fakta záměrně - o tom už naštěstí veřejnost zčásti ví, zčásti to tuší a leckdo se takovým mediálním čachrům posmívá. Ministr školství Dobeš se rád chlubí dotažením akce tzv. státních maturit. Budiž mu to chlubení přáno, byl koncovým hráčem, který dal gól, ale státní maturity se připravovaly dlouho před jeho panováním a uznání zásluhy patří i jiným. Hlavně že skutečně posloužily k obávanému porovnání úrovně škol a úrovně maturantů šk.r.2010 / 2011.  

v. Hrůza 9.1.2012 1:16

Re: Ministr školství

Když už tu tak hezky zmiňujete státní maturitu, neměla by být zařazena spíše do kategorie mediálních čachrů? Najít ze 100000 lidí pár lidí co se jí bojí a pak to presentovat jako všeobecný názor...?