23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Hrozí návrat prymulantů?

Naši epidemiologové horující pro přísné zákazy, jako například Václav Hořejší, nemohou stávajícího ministra zdravotnictví vystát. V médiích se tak šíří fáma o jeho konci a o návratu Romana Prymuly.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Máca 8.2.2021 23:02

Račte si opravit:

Profesor imunologie Václav Hořejší, bývalý ředitel ÚMG AV ČR.

L. Novák 8.2.2021 20:05

Covid mění naději dožití jak válka. Sedmdesátníkům sebral desetinu zbývajícího života

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/lonske-umirani-je-srovnatelne-s-rokem-1945-kazdy-cech-prisel/r~165b7a0c679a11eba25cac1f6b220ee8/

J. Vintr 8.2.2021 20:08

To jako všichni sedmdesátníci umřou na covid?

L. Novák 8.2.2021 20:13

Vy nejspíš na blbost...:-P

J. Vintr 8.2.2021 20:26

Že to píšete zrovna vy, který tady dáváte tak stupidní odkazy. Asi jste nepochopil, že úkol pro pisálka, který ten blábol stvořil, zněl jasně: strašit, strašit, strašit.....

L. Novák 9.2.2021 0:55

Hloupý žvanile! Vy jste to určitě nečetl... :-)

J. Kejkrt 8.2.2021 21:47

No jo no. A co s tím? Živou vodu?

To, že generace školáků nechodila rok do školy, tudíž bude méně vzdělaná a později méně produktivní, vám je jedno, že?

Jenže tahle generace školáků bude za dvacet let vydělávat na důchody, to za prvé,

a za druhé, tím, že nedosáhnou takového vzdělání, jako ti starší (nebo ti mladší - doufejme že tohle není navždy), bude jejich věk dožití významně nižší. On totiž koreluje se vzdělaností, víme?

Takže my tady dneska kupujeme životy jedněch lidí za životy druhých, shodou okolností svých potomků.

Vzhůru, svědci Kovidovi, následujte své zlaté tele!

L. Novák 8.2.2021 20:03

Bartoňovy obvyklé kecy....

Tady je něco obsažnějšího ke koronavirové pan/epidemii:

Covid mění naději dožití jak válka. Sedmdesátníkům sebral desetinu zbývajícího

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/lonske-umirani-je-srovnatelne-s-rokem-1945-kazdy-cech-prisel/r~165b7a0c679a11eba25cac1f6b220ee8/

O. M. 8.2.2021 18:56

Podstatná připomínka, Prymulovu tajnou schůzku bulvár nevyslídil, ta informace včetně fotografií byla bulváru prodána, tudíž zjevně šlo o řízenou akci proti Prymulovi.

J. Řezníček 8.2.2021 18:26

Poslušně hlásím, ten pán je hotovej nezmar. Jako nějakej Bouška z Libně. 18 x za večer ho vyhodili od Exnerů a dycky se jim tam vrátil, že si něco zapomněl. Takovej byl vytrvalej, že moh stát ministrem.

J. Kostelanský 8.2.2021 16:13

U chripečkárov je najvypuklejšia jedna vlastnosť - žijú si vo svojej bubline - či už osobnej alebo spoločenskej - a vôbec nevnímajú svet okolo seba. Vlastne vnímajú, ale egoisticky len a len zo svojho uhla pohľadu.

Prezentujú také názory, ako keby Covid bol len v Českej republike a nikdy inde. Ako keby sa len v Českej republike uplatňovali opatrenia proti jeho šíreniu. Pritom tie opatrenia sú jedny z najbenevolentnejších v Európskej únii, a dá sa povedať, že aj vo vyspelom svete. Nezaregistroval som také drastické pokuty za nenosenie rúšok ako na Západe (aj v porovnaní s reálnymi platmi), a nezaregistroval som, že by ich policajti aj dávali (Václav Klaus je trochu iný prípad). A keď už policajti niekde zasahujú, tak je to pre naozaj flagrantné porušenie pravidiel.

Chripečkárom nejako nedochádza, že situácia je podobá ako vo vojne. Straty na životoch sú dokonca vyššie ako vo vojnách. Ale to najpodstatnejšie, čo majú vojnový stav a corona kríza spoločné, je kritické ohrozenie infraštruktúry a fungovania štátu ako takého. Každému príde normálne, že počas vojny (a je jedno či u nás alebo v USA) platia trochu iné pravidlá než počas mieru). A tie sú neporovnateľné horšie než opatrenia súčasné.

J. Kostelanský 8.2.2021 16:13

Ďalší obrovský problém chripečkárov, že svet vidia veľmi staticky - ako malé deti. Nič na svete však nie je statické, ani čas. Takže aj vírus sa vyvíja, mutuje a to, čo stačilo pred pol rokom, dnes už nestačí. To, že vírus zmutoval do horšej podoby, je aj "vďaka" ľuďom, ktorí nebezpečnosť vírusu spochybňovali. Darwin to hovorí jednoducho a jasne: evolúcia prebieha neustále a jej víťazom sú vždy tí najrýchlejší a najprispôsobivejší. Covid nie je výnimkou. Čím rýchlejšie sa niekde šíri, tým viac jeho generácií vznikne, a tým je väčšia pravdepodobnosť, že sa vytvorí jeho nebezpečná mutácia.

S tým súvisí aj ďalší problém chripečkárov - absolútna neschopnosť dívať sa na svet alternatívne. Vidia len súčasný, nie moc dobrý stav. Sú ale natoľko mentálne impotentní, že ich ani nenapadne uvažovať o tom, že ďalšie alternatívy sú oveľa, oveľa horšie. Tie alternatívy pritom nie sú len v teoretickej rovine, existuje množstvo príkladov (aj z Európy), ako sa neoplatí Covid podceňovať.

M. Adamík 8.2.2021 17:39

Vy jste se nám nějak rozjel, pane Kostelanský. Ač jsem covid prodělal téměř bez příznakově (6 hodin zvýšená teplota, 2*paralen a bylo to pryč), úplně jako malé dítě nebo mentálně impotentní si nepřipadám. Spíš mi připadáte jaksi vystrašený. Myslíte, že neumřete?

S ohledem na rychlost šíření je někdy lepší ta rychlost vyšší, aby nebylo tolik času na zmutování. Vyjděte do lesa, skočte si na běžky, dejte si do pořádku zahradu, přijdete na veselejší myšlenky.

L. Novák 8.2.2021 20:10

Zkusil jste ;-O zapřemýšlet o problému zahlceného zdravotnictví neschopného v přetížení poskytovat nutnou lékařskou pomoc i v ne-covidových případech? Vidím, že ne...

J. Kejkrt 8.2.2021 21:41

Zkoušel, a co? Mám blít krev?

J. Vintr 8.2.2021 16:34

Problém s vámi kovidovými věřícími je, že slepě věříte vládní propagandě a nepoužíváte mozek.

L. Novák 8.2.2021 20:07

Vy o mozku nemáte co mluvit. S vaším mozkem věřícím, že si Američané odstřelili 11.9.2001 NewYorkská dvojčata sami, je to hodně v nepořádku...:-P:-P

J. Vintr 8.2.2021 20:21

Už zase?

P. Vychodil 8.2.2021 23:19

to ještě nevíte ? samozřejmě to byla operace pod falešnou vlajkou, a tak monstrozní, že veliké množství lidí si nikdy nepřipustí, že mohli být takto obelháni, a proto budou do smrti sami hájit falešnou oficiální verzi. budou ve své mysli vytěsňovat veškeré argumenty, které by mohli narušit jejich víru ve spravedlivý svět... Nastudujte si něco o psychologii jedince a davu...

V. Církva 8.2.2021 14:07

Babiš Prymulu nejmenuje a volby na podzim projede. Nakonec i Trumpovi Covid "pomohl" k prohře. Ono Blatný s Babišem mají pod sebou prohnilý systém byrokracie zdravotnictví. To jedny volby a volební období nevyřeší, natož změna ministra jednou za 2 měsíce.

J. Krásenský 8.2.2021 12:53

Zkušenosti z Izraele dokládají, že po vakcině se imunita buduje několik týdnů, a pokud je rozdělená do dvou dávek, pak logicky až po té druhé dávce plus pár týdnů. Ukazuje se, že účinnost vakcín se ani zdaleka neblíží inzerovaným pětadevadesáti procentům a onemocnět může i očkovaný.

V. Bok 8.2.2021 13:48

No, jistě, ovšem to inzerovali vyrobci již pred zacatkem očkování, takze se to jen potvrzuje. Ale jsou i větší vzorky nez v Izraeli. treba Čina ma uz pres 30 milonu očkovaných.. ale tam nemusí pospíchat. Maji jen jednotky za den.

J. Jirka 8.2.2021 13:57

V Číně mají přesně tolik nakažených, kolik strana a vláda uzná pro daný den za vhodné. A s očkovanými je to úplně stejné.

V. Církva 8.2.2021 14:08

To máte pravdu, ale přesto se zdá, že to tam až tak neřádí.

L. Kubeš 8.2.2021 12:42

Podobné diskuse s bojovníky za svobodu ala Klaus nemá cenu číst, oni se chtějí svobodně chovat jako prase, ať to stojí co to stojí ! RvRvRv

J. Vintr 8.2.2021 12:49

A někteří lidé chtějí žít v totalitě ať to stojí co to stojí....

V. Bok 8.2.2021 13:44

Karanténa je totalita? Toť tedy novinka... Vy byste se asi nadále stýkal s členy i své rodiny jako normálně, i kdyby jste tu chripčičku dostal?

V. Církva 8.2.2021 14:49

Tak čistě teoreticky.

Je takové socialistické rozhodnout že zakážeme podnikat. A celkem to může položit hodně drobných podnikatelů. Je hezké to podnikatelům kompenzovat, ale taky socialistické, kdo ty dluhy bude platit? Na druhé straně, restaurace můžou otevřít okno, nebo rozvážet a snažit se.

Je objektivní fakt, že nemocnice jsou na hraně. Víc než 10 tisíc lidí vloni zemřelo na komplikace s Covid19. Myslím, že je celkem prokázané, že kdyby se opatření uvolnila, bude počet nakažených narůstat minimálně do osobního lockdownu, kdy lidé sami přestanou restaurace a obchody navštěvovat. Je rovněž téměř jisté, že to zdravotní systém přehltí. Je celkem objektivní fakt, že britská mutace se bude šířit lépe.

Tak co s tím?! Je asi pravda, že by se odpovědně měli chovat především občané. A lock downy pak nejsou třeba. Dle mne, by se mělo mnohem častěji, snadněji a důstojněji testovat. Pravicové řešení je pak hnát k soudy ty co, třeba nedodržením karantény nakazí ostatní. Je jasné že SARS-CoV-2 šíří nejvíc superpřenašeči co kašlou na hygienická opatření a možnost nakažení bližních.

Máme před nimi naše oslabené chránit? Chceme naše starší a nemocné občany držet při životě, nebo je věk nad 80 tak jako tak moc a je přehnané za každou cenu zachraňovat lidi co už vlastně to skvělé v životě zažili a třeba je ještě to lepší čeká na nebi?

Tak jsem si trochu zateoretizoval. Jen jsem chtěl naznačit, že nelze Covid19 vidět jenom černobíle. Jako ta správná svoboda a ta špatná diktatura, co Covid19 zneužívá.

V. Kain 8.2.2021 14:51

A vy zase Kubeš chcete žít v kleci a dobrovolně.

J. Vintr 8.2.2021 10:49

Doteď nás chlácholili, že to omezování svobody skončí, až se objeví spásná vakcína. Teď už pomaloučku vyplouvá na povrch, že ta vakcína tak spásná nebude a také už jsou náznaky, že konec buzerace není v dohlednu. Dokonce už někdo naplno říká, že návrat k "předkovidovému" normálu nebude možný nikdy. Takže jsme vlastně nepozorovaně spadli do diktatury mnohem totatalitnější, než byla ta bolševická. Důvody k prodlužování strašení a omezování se dají najít snadno a když to bude trvat ještě nějaký čas, tak si prostě lidé na tu diktaturu zvyknou a nebude ani potřeba to strašení.