24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Nový 11.2.2009 23:05

není náhodou NERV poradní orgán ?

Tak proč se  autor   zlobí, že   NERV  neprovede Chirurgický"  zákrok !?

jeff 11.2.2009 21:57

Věřte, nevěřte pane Čermáku,

vlády krize neřeší , natož aby je vyřešily. Krize se dá pouze s menšími, či většími škodami přežít. Celosvětové vládní tanečky se stovkami miliard jsou jen nesmyslným rozhazováním vybraných daní podvodným bankám a nekonkurence schopným firmám, které se chopily své příležitosti a nastavily dlaň.

jan 11.2.2009 21:22

ono logo

říkám si že kdyby nerv logo neměl, byl by nyní panem Čermákem kritizován jako nejednoznačné seskupení, bez záštity či praporu, pánové stuodvali marketing tak předpokládám, že ví co dělají a jak prodat své závěry to samé platí o kritice sebevědomí členů nervu

franta tyčka 11.2.2009 16:06

Já pořád nevím co tady řešíte

Co tady bylo za komunistů ? Nic, ani ty blbý banány. A co je tady kromě dluhů teď? Zase nic. Tak nevím, proč se všichni tak čertí? Náramně se jim klukům ta krize hodila. Ve vykradené zemi to muselo takhle dopadnout. Holt si budeme muset zase přitáhnout opasky akorát suita v čele s náramným ekonomem a dejmupánbuvěčnouslávu i presidentem si je může trochu povolit. Tak to bylo a tak to bude akorát snad ti komunisti nebyli tak rozežraní.

mik 11.2.2009 23:36

Re: Já pořád nevím co tady řešíte

blábolíš Rv

novaz 11.2.2009 14:45

NERV

Proč by nepomohl? Má jenom poradit, rozhodnout musí vláda a ta také nese odpovědnost. Nebo by si pan Čermák přál ekonomy z NERVu v případě neúspěchu posléze postřílet, pozavírat či pověsit?

Beldor 11.2.2009 14:39

blbosti..

Dnesni krize je hlavne krizi duvery v ekonomiku.Ucelem nervu evidentne neni nejake reseni krize.Proste ho topolanek zalozil kvuli publicite,aby CSSD nemohla hykat ze se nic nedela a aby i na verejnosti ukazal ze to vsechno nejak resi s "kapacitama".Ovsem nikdo kdo ekonomice rozumi opravdu zadne vyreseni krize neceka ani kalousek+topol.Nejak mi neni jasne proc ho od NERVu cekate vy... ;-DRv

bukowsky 11.2.2009 12:39

Vůdcové opět situaci vyhodnotili tak,

že stačí opět potěmkonovské vesnice, mimikry a fingované pohyby a problém se zalekne a vyřeší sám. A to je i význam a přínos NERVu, ať s logem nebo i jinýmiznačkami "kvality" maskování.

baci 11.2.2009 12:03

něco o odbornících

V jednom psychiatrickém časopisu byl popsán pokus s 9 předními burzovním experty a 1 šimpanzem-úkol byl nakupovat a prodávat akcie a odhadnout pohyb na burse.Výsledky byl u všech 10 to skoro stejné

Podhajsky 11.2.2009 11:04

"Impresivní osobnosti" dle p. Čermáka

Jako např. p. Weigel? Člověk, který napsal Pirátovi z Prahy oficiální oslavný doporučující dopis, a to v době, kdy už bylo jasné, že Viktor tuneloval fondy?

Jiřík 11.2.2009 10:45

Jo,jo

Tak náš Mirek je charismatický a mohl by nás vyvést z krize.Je jasné,že krize za půl roku odezní a "úspěch" bude připsán NERVu a našemu nepovedenému lampasákovi- majorovi Těrazkymu-Topolovi.Pravicové deníky nám toto velkolepé vítězství budou neustále-do parlamentních voleb- připomínat.Oni při tom nekonají,v jejich případě je to to nejlepší,co pro ekonomiku mohou udělat

mlburg 11.2.2009 19:00

Re: Jo,jo

Kde se ve Vás bere to sebevědomí, že mluvíte o tom, že krize za půl roku odezní ( vždyť je to jako rýma jak hovořil náš nejznámnější superekonom) tak když to papouškujete tak to  asi bude. Věřte že tato celosvětová krize bude trochu delší a není vůbec jasné jak dlouho potrvá a jaký bude mít dopad na jednotlivé státy světa. Můžeme být i hodně překvapeni, proto bych nekritizoval premiéra ani NERV ,neb za pomoci učebnice nikdo krizi dosud nezvládl ( ani  Superk-laus)).

Štastný Jim 11.2.2009 10:16

Myslím

že je to především morální krize.A z té všecno vyplývá.Kam se poděla solidnost,čestnost a poctivost.Nahradila ji chamtivost,v.chcanost a nepoctivé jednání.Celý svět je nemocný.Zedník neumí udělat rovnou hranu,automechanik je výměnkář,politik tlučhuba a ekonom je rychlokvaška která žoviálně,s nadhledem rozumí všemu.Je cesta zpět obávám se že není.Rv 

Orlický 11.2.2009 9:49

Léčba ekonomiky.

Ono ale to konzilium pana Havla vyléčilo !

Jéňa 11.2.2009 9:17

Ale pánové,

proč tolik pesimismu. Vždyť v NERVu sedí prava ruka našeho (nejenom) ekonomického génia VK, kancléř Weigl. Ten jistě včas povolá ze zahraniční do boje naše nejlepší odborníky Koženého a Krejčíře, kteří nás zachrání.

havránek 11.2.2009 7:40

Velmi výstižné

přečetl jsem si rozhovor s " ekonomickým  expertem" Tomášem Sedláčkem , jsem absolventem VŠE Praha- fakulta mezinárodní vztahy a zahrniční obchod a  SCools of International Economics v Londýně, přednáším na vysokých školách, ale tomuhle mudrcovi bych index nepodepsal. No ještě sprostě doplním = co je titul MBA? = mlady, b.lbý, agresivní. Nic nemám ovšem proti ostatním.

buchta 11.2.2009 10:09

Re: Velmi výstižné

S MBA souhlas, se Sedláčkem nikoli. Rozhovor jsem sice nečetl, ale jeho názory (veřejně prezentované většinou znám). myslím, že ten má nášlápnuto dobře. docela dobré renomé v USA a v jeho věku být hlavní makroekonom ĆSOB, víte kolik lidí se tam tlačilo :-)) (já také ne :-) )

Bubeník 11.2.2009 13:30

Re: Velmi výstižné

Nesouhlasím. Další modla do médií. Nic nového Sedláček nevymyslel. Dosavadní tunelářské metody vlád chválil, tak jaký ekonom. Že máme i po 20 letech od komunismu státní důchodový systém či povinné zdravotní pojištění, tomuto "expertu" nevadí.

Antonín Hrbek 11.2.2009 7:40

Základním problémem je,

že členové NERVu většinou viděli skutečnou výrobu a její problémy jen z BMW. Až na pana Jahna, ale ten má automobilové brýle.

Tx 11.2.2009 7:14

Vždy se pobavím

když vidím v TV nějakého 20tiletého hocha vykládat s vážnou tváří hluboké ekonomické analyzy. Poláci jim říkají "pampersowie". Mimochodem, svého času nechali ekonomického analytika, prostou ženu v domácnosti a šimpanze (kterého naučili vytahovat papíry) vybírat akcie tak, aby za čas přinesly největší zhodnocení.Za čas byla úspěšnost všech 3 stejná... To poněkud otřáslo mou důvěrou v ekonomické analýzy (a předpovědi o ceně ropy a pod. už to jen dorazily).

Investor 11.2.2009 9:25

Re: Vždy se pobavím

Vzpomínám si na jednoho šimpanze v Citibank, který mi v době, kdy byl dolar na nějakých 14,50 za Kč navrhoval, abych se mých USD úspor zbavil a rozumně je investoval... Zaplaťpámbu, někteří z nás mají vlastní hlavu. Ten mamlas nakonec ani nedokázal přeposlat peníze z  mého účtu na druhý účet v jiné bance. Poté, co jsem si stěžoval, tam snad už nepracuje a neškodí.

Mejla 11.2.2009 7:03

NERV je sbor salónních úředníků vedených komunisty Dlouhým, Kunertem a komunisto-ROH Rusňokem.

Jen blázen si může myslet, že tito lidé vytvoří něco užitečného.

Standa 11.2.2009 6:25

Kladivo

treilo hlavičku hřebíku!

sKoba 11.2.2009 6:11

Jo, podobní pomohli dnešním problémům na svět a dělají vše pro to, aby

jen tak neskončily. Příklad za všechny: manželka mého kamaráda podnikatele, který má strojírenskou výrobu a bez větších potíží v ní pokračuje, mi včera vyprávěla, jak k ní na Moravu přijel z Prahy mladý smrad z banky, "ANALYTIK", který okamžitě přesně věděl, jaká mají rizika a proč jim zkomplikují zaúvěrování další výroby. Takže možná budou muset kvůli tomuto volovi pár z pěti set zaměstnanců propustit jen proto, aby měli dost peněz na to, co chtěli krátkodobě zafinancovat úvěrem z banky. Takže příčina toho, proč se dnešní problémy ještě potáhnou, sedí téměř v každé bankovní instituci a rozhoduje o osudech dalších. Jakoby politici nebyli už tak dost těžkou ránou ....

j 11.2.2009 6:52

Re: Jo, podobní pomohli dnešním problémům na svět a dělají vše pro to, aby

Fico nařídil bankám nevybírat poplatky za výměnu drobných. Taky dobře zvrácené. Nechci bránit banky ale i ony se musí jistit před průserem, který by na ně mohl dopadnout. Doufám, že to brzo přejde a držím kamarádovi palce

bukowsky 11.2.2009 12:36

Re: Jo, podobní pomohli dnešním problémům na svět a dělají vše pro to, aby

banky se tak jistili před průserem, až se poplatky stali jejich hlavním a často jediným výnosovým odvětvím. To, co Fico nařídil, je standart chování v západní Evropě bez nařizování. Nepřipadáte si jako méněcenný, že s náma výchoďákama zacházejí jak s barbary a trotly a bohapustě za naše vložené i splácené peníze včetně úroků nám ještě účtují poplatky? Jestliže ne, tak vězte, že pojem, pocit i skutečné naplnění onoho ideálu svobody se vám vzdaluje.

da 11.2.2009 22:24

Re: Jo, podobní pomohli dnešním problémům na svět a dělají vše pro to, aby

Svoboda vybírat poplatek, svoboda neplatit. Svobodně zvolený Fico nařizuje a nařizuje... 

V 11.2.2009 5:38

s clankem souhlasim

a nejlepsi bod vidim v tom vypichnuti, ze tito experti se nejak zvlast nelisi od tech, kteri tu krizi svym jednanim privodili v prve rade... Vrcholni politici v USA a vsude jine nakonec delaji takovou financni politiku, jakou jim ekonomicti poradci, ktere si sami vybrali, poradi.

A expert bud vi, nebo nevi. Ustavovani skupiny expertu znamena, ze nedokazeme rozlisit kdo nam rika skutecnou pravdu a kdo bludy, tak proste ten vystup z te skupiny nejak zprumerujeme anebo si nakonec vybereme z tech navrhu, kterym jsme sami od pocatku verili, at uz spravne, ci nikoli. V kazdem pripade je to slepy vudce vedouci slepe.

Klasicka ekonomika ma totiz takovy maxim, ze ekonomika se neda ridit z definice a ze to je prave duvod, proc nema vlada strkat sve paraty do ekonomickeho zivota zeme celoplosnymi opatrenimi, ale ze ma ponechat veskere ekonomicke rozhodovani na obcanech coby jednotlivcich. Rika se tomu kapitalismus. A to nestrkani paratu do ekonmiky zacina se soukromou menou, se znarodnenou menou nemuzeme hovorit o zadnem soukromem hospodareni a potazmo o kapitalismu.

Vlastne to nejvetsi nestesti statni meny nejsou tyto krize, ale i normalni casy, kdy i v tech nejlepsich ekonomika roste asi tak rychle, jako lejno vyleza z rite pri zacpe. Ale dnesi obcankove nic lepsiho neznaji.

Komik 11.2.2009 1:27

K tomu logu

Nevíte, prosím, někdo, jestli má nějaký zvláštní význam symbol ondřejského kříže?

Děkuji za odpověď.