29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Láníček 10.11.2010 17:47

Všechno je to tady jeden velký hnus,

a už hodně dlouho, tak nad čím se najednou tak vzrušujete ! Ale víte na co bych si rád počkal ? Tedy když vidím, jak všichni spílají modrým ptákům, jaké nelichotivé nálepky jim nalepují, nit suchou na nich nenechávají, je to samý kmotr a mafián sem i tam,docela bych si přál, aby došlo k tomu přirozenému spojení Nečase s Kalouskem, jak všichni pravičáci úpěnlivě preludují. Jestli by se těm odéesákům najednou udělala nějaká svatozář nad hlavami, nebo jako co by se naráz stalo. Jako že už by nebyli takoví lumpové a tak podobně. Možná by z toho těsného spojení  bývalého bratra v kristu s dalším věřícím, mohlo vzejít něco neposkvrněného, to je docela možné. Jinak jak jsem říkal již včera, já bych byl pro to, aby se v té Praze dali radši do holportu Nečas s Kalouskem, to jejich partnerství by jako přirození působilo rozhodně věrohodněji !

L. Severa 10.11.2010 13:22

Koalice na vesnicích,

případně v malých městech jsou někdy nezbytné.. Pan Vlk zřejmě obhajuje pravolevé koalice i ve velkých městech. To snad platí někde kde jiné uskupení sestavit nejde, ale pravicoví voliči vidí zradu tam ( na př. v Praze nebo v Brně), kde lze pohodlně sestavit koalici bez levice.

M. Prokop 10.11.2010 14:26

Re: Koalice na vesnicích,

Moderně by se řeklo že je to hlavně o lidech,

já bych to vyjádřil tak, že někde můžou lidské vztahy převážit nad podobností programů.

Třeba v Plzni.

M. Bílý 10.11.2010 15:06

Re: Koalice na vesnicích,

Zdravím Vás, pane Libore! Můžeme pokračovat? Je řada na Vás. Těším se. Jo a tady s Vámi souhlasím.

L. Severa 10.11.2010 16:50

Re: Koalice na vesnicích,

Dobrý podvečer, pane Bílý. Posledně jsem Vám již nestačil odpovědět, protože manželka měnila ve své lampě žárovku a zůstala ji v ruce skleněná část, takže jsem musel za použití kombinaček prokázat svoje údržbážské vlastnosti. Bohužel byla žárovka 100 W. Teď ke curiculum vitae.  V P.S., jak jsem již uvedl, jsem nastoupil jako projektant statiky. Asi po čtyřech létech jsem se nechal přemluvit, abych nastoupil do odboru vývoje. Tam byla práce zajímavá, protože jsme zaváděli nové technologie, na př v zakládání, nové provádění střech a to v HSV i PSV. Měli jsme k dispozici dílnu, kde bylo možné některé věci vyrobit a odzkoušet. Dnes zcela  běžná čerpadla na beton jsme zaváděli jako jedni z prvních u nás. Bylo to spojeno i s dost značnou administrativou, protože jsme z každého úkolu sepisovali závěrečné zprávy a k nově zaváděným technologiím přesný návod k použití-"Technologická pravidla". Ministersvo stavebnictví nám dost často zaměstnávalo různými požadavky na statistiky a další úřední nesmysly.  Často jsme naráželi na naše pracovníky na stavbách, na př. , když  jsme zaváděli, dnes běžnou, paletizaci cihel narazili jsme, protože při ručním překládání se víc vydělalo. Kuriozní také bylo, když jsme zavedli kontejnerovou přepravu (ve světě se snad používá stále -Transgas), napsali o tom článek do závodního časopisu a v zápětí byl jeden kontejner s instalačním materiálem vyloupen.  Ke konci mého působení se jezdilo hodně do Prahy, kde náš podnik stavěl několik staveb u kterých byl investorem ÚVKSČ. Tehdy jsem si připadal jako při prohlídce nějakého zámku, kdy průvodce uváděl , že třeba obložení je ze švédského mramoru, erb je vykládaný diamanty, zkrátka vybíraly se ty nejdražší technologie a materiály, hlavně z dovozu. Tam jsme také poznali to co je dnes běžné, takové to já na bráchu... Pane  Bílý, sice ještě nějaké znaky zbývají. Asi ne protože jsem toho napsal víc, ale bylo mi sděleno, že mám příspěvek zkrátit o 71 znaků. Teď je tam 39, takže BROU.

M. Bílý 10.11.2010 17:26

Je to zajímavé, co píšete, pane Libore (16:50)

...vypadá to, že jste se svým životem spokojen. Já též. Ještě dopíši svých posledních 10 let před důchodem, ale to až zítra, teď jdu na schůzi v domě. Velmi brou!

J. Kanioková 10.11.2010 15:54

Docela s vámi souhlasím, ale..

mám pocit, že to nejdřív TOPka se prsila, že s ODS néé. Tehdy to asi začlo, takové to otrkávání, vyhlašování podmínek protivníkům přes média apod.

Vždycky je to o lidech, o trucech, o ochotě se dohodnout. O tom, že ODS CHCE primátora, byť v téhle dvojici je silnější TOPka a tím má nárok.. asi je to - kdo z koho..  podotýkám, že jsem volič ods 

M. Prokop 10.11.2010 15:55

Re: Docela s vámi souhlasím, ale..

O tom je otoman.

:-P

M. Varadinková 10.11.2010 11:44

To by mne zajímalo

jak se budou tvářit všichni zdejší zavilí  odpůrci velké koalice, až budou velkou koalici s ČSSD uzavírat nikoliv ta zlá ODS, ale přímo sama hodná pravdoláska:

http://www.novinky.cz/domaci/216443-preference-cssd-dale-rostou-top-09-porazi-ods.html

Ale ona jim pravdolásková média opět nalejou patřičné zdůvodnění do těch jejich vymytých mozečků.

A oni pak  budou místo "Čtyři nohy dobré, dvě nohy špatné" bečet "Čtyři nohy dobré, dvě nohy lepší!."

že jo, pane Pekárku, Houško, Šmilauere a další.... :-)

R. Houška 10.11.2010 12:28

Re: To by mne zajímalo

Vážená, nemám vůbec nic proti koalicím, a to ani tzv. velkým, jestliže půjde o kompromis ekonomických a politických programů, který dohodnou Svoboda s Dienstbierem, Nečas se Sobotkou,... V našich podmínkách uzavírají tyto koalice ale Jansta s Janouškem, a ty politiky si k tomu zvou jako maskoty. Výsledkem jsou o 80% předražené nemocniční přístroje, Opencard a kolostezky za cenu státní silnice.

M. Varadinková 10.11.2010 14:42

Re: To by mne zajímalo

V zavedené demokratické straně ale koalici nedohodnou ani sami  Svoboda s Dienstbierem, ani Jansta s Janouškem, ale v každé straně se o tom hlasuje. Jen v TOP 09 to zřejmě shora nařídí Kalousek nebo Schwarzenberg (či snad přímo Bakala, kterému se říkalo "loutkář"?:-)  Na každého politika, který pak rozhoduje o veřejných penězích, se pochopitelně snaží nalepit podnikatelé a lobbisté, kteří po  zakázkách či dotacích prahnou. To se děje zcela bez ohledu na to, jakým způsobem ta koalice vznikla a kdo ji dohodl.  A je jedno, jestli je velká, pravicová, levicová nebo duhová. Nebo věříte tomu, že když ji dohodnou ti "správní", tak všichni  podnikatelé a lobbisté svěsí uši a přestanou usilovat o své cíle? Že existuje nějaká politická strana složená ze samých "Mirků Dušínů"? Že se z provařených politických recyklátů pouhým převlečením kabátu a moralizujícími kecy stanou najednou ti "Mirkové Dušínové"?

Nevěřím tomu, že v ODS a ČSSD  jsou samí nemravové, kteří  se nechají zkorumpovat, a u "pravdolásky" samí čistí, kteří nepodlehnou. Jedni jsou za 18 a druzí za 20 bez dvou. Dokonce ti pravdoláskoví jsou horší v tom, že už se předvedli  v mnoha kabátech, pokaždé pod jiným praporem a trošku jinou ideologií. Už to samo o sobě je činí nedůvěryhodnými. Třeba takový Schwarzenberg - jak může jít do politiky jednou za zelené levičáky a podruhé za TOP, která se snaží předstírat, že je dokonce napravo od ODS?

R. Houška 10.11.2010 17:53

Re: To by mne zajímalo

Věřte čemu chcete, je to vaše právo. I já znám členy ODS, kteří jsou čestní a zvedá se jim z poměrů v jejich straně kufr. Na druhé straně všichni svorně tvrdí, že se s tím nedá nic dělat, že je lepší mlčet, než si nechat zničit život. Také znám spoustu těch, co raději odešli z politiky. O Kalouskovi si také rozhodně nedělám iluze, jen je mi divné, že ODS ty předvolební miliony, které dostala ve stejné výši jako TOP od toho hrozného "loutkáře" nevrátilla. A být napravo od ODS, na to se nemusí TOP nijak tvářit. Nalevo od ODS je totiž celé roky už jenom extrémní levice.

M. Varadinková 10.11.2010 19:51

Re: To by mne zajímalo

Vážně věříte tomu, že ve stejné výši jako TOP? Rozhodující přece nejsou milióny stavěné na odiv, ale milióny, za které se koupí média, aby propagovala ty jedině správné Mirky Dušíny. A Bakalova média propagují  kohopak? He?

Tvrzení, že nalevo od ODS je extrémní levice znamená, že všechny ostatní parlamentní strany považujete za extrémní levici. Já jsem sice ODS nevolila právě proto, že se za Topolánka až příliš uchýlila doleva (tedy do "pravdoláskova"), nicméně z parlamentních stran je určitě ODS stále ještě nejvíc napravo. TOPu jeho pravicovost nevěřím ani omylem.

S. Vaněček Šauerová 10.11.2010 18:08

Nebudou říkat vůbec nic, paní Varadinková.

Karel Schwarzenberg už dávno před parlamentními volbami  o p a k o v a n ě  řekl, že spolupráce TOP09 a ČSSD možná JE a také za jakých podmínek. Např., cit. : "Co se týče koalice se sociální demokracií, tak se sociální demokracií ano, nikoliv však s nynějším vedením". Hovořil o tom podobně v mnoha a mnoha rozhovorech, nap. v Právu, MfDnes, aktualne.cz, etc., zkuste si to najít, není to až takový problém.  Nepokoušejte se zase blufovat, nemáte na to.

Pokud se týká Vašich větiček jako "ale ona jim pravdolásková média opět nalejou patřičné zdůvodnění do těch jejich vymytých mozečků", nemýlím-li se, právě před dvěma dny jste tady plédovala za slušnost. Vaše výrazové prostředky jsou odporné, vyjadřujete se jako opravdová spodina. Spodina, paní Varadinková, je prostě spodina. A je jedno, jestli je rudá nebo modrá. Pro Vaše vyjadřování jste nebyla připuštěna k diskusím na Virtually. Zdá se, že podobně chcete skončit i na Psu.

M. Varadinková 10.11.2010 19:40

Re: Nebudou říkat vůbec nic, paní Varadinková.

V čem podle Vás blufuju? Já přece od počátku tvrdím, dokonce ještě dříve, než to přiznal Schwarzenberg,  že TOP se nakonec sčuchne se socanama (pokud ovšem i oni budou chtít, což záleží na tom, kolik se tam ještě skrývá pravdoláskových "Dienstbierů" převelčených za socany)  a že její pravicová rétorika slouží jen pro účelové odlákání voličů od ODS, protože se skutečnou pravicí nemá levicové elitářství společného nic. Že dnes hlásá škrty je jen z nouze ctnost, protože kde nic není, ani smrt (tedy ani pravdoláska) nebere.  Ostatně byla to hlavně pravdolásková špidlovláda (socani-US-lidovci), která ty dluhy nasekala, že? Jen blázni jim tu pravicovost věří.

No, jestli mně vyhodí za výraz "vymyté mozečky", tak potom i Vás musí vyhodit za výraz "spodina". Tak to se tedy nechám překvapit, jak dlouhé jsou vaše prsty a jestli se vám udavačstvím a vyhrůžkami podaří zničit diskusi na Psovi, jako jste ji zničila na Virtually.

Ale nebojte se, vás já nepodezřívám, že máte "vymytý mozeček", vás totiž řadím k těm "vymývačům", kteří cíleně vypouštějí lži a dezinformace.

S. Vaněček Šauerová 10.11.2010 20:22

Ptala jste se přece, jak se budou tvářit ... anebo ne ?

Jako by to mělo být pro voliče TOP09 nějaké překvapení. Nebude. Váš budoucí předpoklad byl tedy mylný a velmi snadno vyvratitelný, stačilo na to jen pár kliknutí.

Nejde toliko o "vymyté mozečky", paní Varadinková. Zkuste se rozpomenout, co jste dokázala napsat jen za poslední dva dny. O "udávání", "nevymáchaných hubách", "agentech", "řídících orgánech", atd. To jsou pomluvy, paní Varadinková, a pomluva je v ČR trestný čin, už jsem se Vám to v minulosti pokoušela vysvětlit. Marně. Jedete prostě stále v tom, za co jste byla vyhozena odjinud. Pravda, na Virtually jste psala také o "sviních", napadala jste opakovaně majitelku webu. Nedivte se, že Vám byl odepřen přístup. Pokud se domníváte, že jsem na tom měla podíl, mýlíte se.  A mýlíte se i v tom, že jsem snad byla jediným člověkem, kterému Vaše vyjadřování připadá nechutné. Pro to, abyste byla znovu vyhozena, nemusím hnout ani malíčkem. Stačí, když budete dál psát. Tak, jak to umíte jenom Vy. Administrace si Vás vytipuje úplně sama.

M. Varadinková 10.11.2010 23:10

Re: Ptala jste se přece, jak se budou tvářit ... anebo ne ?

Pro voliče, kteří TOP 09 tu pravicovost uvěřili, to překvapení bude. Pro ty, co na voliče tu habaďůru s pravicovostí  pomáhali hrát (tedy pro vás) , to samozřejmě překvapení nebude.

Pokud jde o Virtually,  tak majitelce webu jste přece vyhrožovala Vy, nikoliv já. Sama jste se k tomu přiznala, nebo už si to nepamatujete? Já jsem ji pouze tvrdě kritizovala za její názorové veletoče, ale pro vás je zřejmě i kritika "napadání".

I teď vyhrožujete a přitom nikoliv já vás, ale  vy POMLOUVÁTE mne, například jste si VYMYSLELA, že tady vystupuju pod jiným jménem. Napadáte mne drze i tam, kde já ani nejsem přítomna. A zatímco já (jako každý normální člověk) to odbudu "nevymáchanou hubou", vy rovnou vyhrožujete trestním stíháním.

Vám možná připadá nechutné moje vyjadřování, mně zase připadá krajně nechutná Vaše povaha. Je mi líto všech, kdo s vámi byli kdy nuceni pracovat, zejména pak těch vašich bývalých šéfů, na které jste donášela do médií. A taky jste mi ještě neodpověděla, ač jsem se vás opakovaně ptala, proč jste tak usilovala dostat se do blízkosti Klause, když ho přímo pravdoláskově nesnášíte?

S. Vaněček Šauerová 11.11.2010 6:08

O trestním stíhání jsem, paní Varadinková,

nenapsala ani čárku, naučte se číst. Připomněla jsem Vám toliko, že pomluva je TČ, to je rozdíl. Dál jsem napsala, že administrátor si Vás vytipuje sám, na jiném místě už by se tak stalo.

Podobně, v bleděmodrém, to bylo i na Virtually. Kupodivu, já, která jsem podle Vás majitelce vyhrožovala, s přístupem na tento web nemám potíž, zvláštní věc, viďte ? :-) Pletete si vyhrožování s konstatováním, že to či ono by mohlo být trestné, to v situaci, kdy míra pomluv už dávno překonala snasitelnou hranici. Protřete si zrak a naučte se slabikovat. Kdybych Vás chtěla zažalovat, udělala jsem to už dávno. Ani teď jste nic nového nenapsala, je to stále dokola, pořád totéž ... :-) Bylo by sice možná zajímavé vidět Vás u soudu jak se kroutíte při PROKAZOVÁNÍ Vašich tvrzení o tom, že Šauerová je něčí agent nebo že vůbec kdy byla nějaký agent,  že pro někoho pracuje za peníze, etc., etc., co bych si na Vás ale vzala, osobo nešťastná ? :-)

Naučte se slušně chovat ve veřejném prostoru a přestanete mít problémy. Jenže, kdo se neumí chovat v 60ti, ten už se to asi nenaučí nikdy, to je těžká věc. Navíc, proč jen mám stále dojem, že Vaším největším problémem jsou nervy ?

Mám pro Vás návrh : přečtěte si pěknou knížku, dejte si něco dobrého k jídlu nebo pití, udělejte si vycházku do přírody, buďte milá na manžela a přestaňte se vzrušovat tím, jestli TOP09 je nebo není dost pravicová nebo s tím, co zrovna napsala Šauerová. Podívejte, já jsem od posledního zdejšího psaní projela West Hollywood, dala si kafíčko na Santa Monica Blv., koupila si pro radost nějakou drobnost na Melrose a jsem ten nejspokojenější člověk na zemi (ten Junek či Bakala, co mě platí, jak píšete s paní Skalovou, tak ti se tedy zase ale prohnou, chacha). No, vidíte, paní Varadinková, nepřipadáte si směšná ?

S. Vaněček Šauerová 11.11.2010 6:13

Jo, ještě něco : Voliči TOP9 se taky netrapte.

Oni si s tím "problémem", který ovšem žádným problémem není, to jen Vy se jej tady snažíte někomu vsugerovat, nějak poradí sami ... :-)

M. Varadinková 11.11.2010 8:37

Re: O trestním stíhání jsem, paní Varadinková,

Já si směšná nepřipadám, směšná mi připadáte Vy. Vždycky to totiž probíhá stejně: já sem napíšu svůj názor  k věci, aniž bych se zabývala Vámi či oslovovala Vás, načež Vy vyletíte jak čertík z krabičky a začnete se do mne navážet. Mám pocit, že místo toho kafíčka na Santa Monice číháte neustále u internetu, abyste mohla hájit zájem pravdy a lásky proti těm, kdo prokouknou její převleky a neupřímnost.  Dokonce i když někdo úplně jiný (např. paní Skalová, kterou já ani neznám) sem napíše názor podobný mému, Vy opět vyletíte jak čertík z krabičky a opět se začnete navážet do mne. Připadá Vám to normální?

Čímpak to asi je? Proč jste tak umanutá mnou? Že by to bylo Vaším šťastným a spokojeným životem v Hollywoodu (mně se tam sice líbilo, na turistický výlet fakt doporučuju, ale dlouhodobě žít bych tam určitě nechtěla), který tu teď bůhvíproč stavíte na odiv? Já bych spíš řekla, že to je Vaším špatným svědomím. Já bych totiž ve Vaší kůži a hlavně s Vaším životopisem a Vaší karmou (tím myslím původní vyznám toho slova, nikoliv hodnocení blogerů na idnes) nechtěla být ani minutu.

A stále mi chybí odpověď, proč jste se vtírala ke Klausovi, když ho tolik nesnášíte? Pověřil Vás tím někdo?

S. Vaněček Šauerová 11.11.2010 18:12

A mele, a mele ... :-)

Vždycky to neprobíhá stejně, paní Varadinková, před dvěma dny jste např. komentovala můj příspěvek pod názorem Tomáše Panského, to asi proto, že já jsem "tak umanutá" ... :-) Nelžete, lhát se nemá. Jste teď stejně důvěryhodná, jako když jste plédovala za slušnost a nenapadání diskutujících, když jste jen pár hodin předtím pod stejným článkem vychrstla kýbl pomluv ... :-) Soudnost nemáte žádnou, jinak byste se nemohla domáhat vstupu na Virtually poté, co jste tam více než rok předváděla. Opravdu jste se domnívala, že budete připuštěna ? :-)

O Klausovi nevíte ve skutečnosti ani zbla, viděla jste ho v životě maximálně v televizi. O tom, zda jsem se vtírala či nevtírala, jste četla kde, osob nešťastná ? Hoďte sem nějaký pramen ...  :-)

Za další, na mojí "kůži" se vykašlete, ta Vás snad trápit nemusí, já jsem s mým "životopisem" docela spokojená ... :-) To, co píšete, jsem navíc četla asi tak třistapadesásedmkrát, úplný kafemlejnek či deska, která se zasekla ... :-)

Nevím nic o tom, že bych hájila zájmy "pravdy a lásky", to je Vaše, poněkud zvrácená, představa. Píšu svobodně to, co sama uznám za vhodné a je mně vcelku ukradené, co si o tom myslíte Vy nebo kdokoliv jiný.  Uznávám, že pro lidi Vaše typu to musí být nepochopitelné. Jak si, herdek, někdo něco podobného může dovolit ? Určitě je někým placen a řízen !! Milá paní Varadinková, ten bolševismus je ve Vás ale zažrán ! :-)

Ještě se podívejme na to, co prozměnu hájíte Vy. Bolševika Čubu a prázdného a falešného Klause, politického intrikána a oportunistu, který pravicové ideje vždycky používal jen jako zástěrku pro své mocenské ambice. Takového člověka bych se prozměnu styděla hájit já. Jste také někým řízena a placena ? Ale kdež, kdo by Vás za tu otrockou vášeň platil ? :-) Tak zas někdy, milá paní Varadinková, bye, bye ... :-)

J. Láníček 10.11.2010 11:02

Svatou pravdu má pan autor

- a o strašlivém nebezpečí plynoucím z velké koalice halekají ponejvíc politici, kterým v daný okamžik hrozí, že se neproderou ke korytu, a pak mnozí investigativci, kteří chtějí být pravicoví za každou cenu (nebo za každé prachy). Přitom spojení umírněné pravice a umírněné levice by bylo za současné situace a po létech neustálé konfrontace a střetů, prospěšným počinem.  V každé partaji jsou namnoze ti, kteří by rádi trochu z toho zcizího, ale co by tomu řekl jejich volič ! Někteří pravičáci by klidně snesli trochu toho sociálna, levičáci by zas rádi přidali toho trhu. Ve velké koalici by mohli svému voliči oznámit, že některé ústupky byly holt výsledkem nutného kompromisu. A je dobré vzpomenout našeho velkého nepolitického politika a příležitostného humanistu-bombarďáka, Václava Havla. Tento velký státník po uvedení do prezidentské fukce nemeškaje spěchal za velkým bratrem, aby mu hrdě oznámil, že zlikvidujeme zbrojní průmysl (Slováci jej za to do dnes a asi navěky nenávidí) a už nebudeme více žádných zbraní do světa vyvážeti. Američani jej pochválili, zatleskali,po zádech poplácali i metál mu přišpendlili. Zasloužil si to. Jen bych rád slyšel, co si o něm povídali třeba na toaletě a na kterou část těla si při tom ťukali. V každém případě velmi rychle zaplnili námi vyklizené trhy. A stačí si někde zjistit, za kolikanásobek peněz v porovnání s celým zbytkem světa, své zbraně do světa fedrují ! 

M. Prokop 10.11.2010 14:28

Re: Svatou pravdu má pan autor

Jaroušku, jak Havla rád nemám, zbrojní průmysl zlikvidovala zastaralost sortimentu a nemožnost vyvážet za hubičky či na dluh všelikým černým hubám.

Havel se k tomu svými kecy jen připletl, tak nepište takové blbosti.

M. Prokop 10.11.2010 14:30

Re: Svatou pravdu má pan autor

Dnes jsou k dispozici mnohem lepší životopisy W.S.Ch. než ten Matějkův, dost poplatný své době.

J. Láníček 10.11.2010 17:34

Co to zas melete za nesmysly !

A do té doby to nebylo zastaralé, když jsme to v takové míře vyváželi ? Samozřejmě jsme to vyváželi tam, kde o to byl zájem. A jestli to byl zastaralý sortiment, o tom Havel v té době stejně neměl ani ánunk. Jemu šlo především o to patolízalské gesto. A mimochodem, jak to dopadlo s tím mobilním radarem Tamara, což měl být sólokapr ve zbrojařství, a který si Američani  vypůjčili na testování ? Nejdřív ovšem u nás zavřeli na mnoho let toho borce, co  výrobu tohoto zařízení zprivatizoval (nebo koupil ?), to už si nepamatuji. Od té doby jsem o tom nic neslyšel ani nečetl.

M. Bezouška 10.11.2010 10:01

ono se tu prý nesmí mluvit sprostě

takže žádný vzkaz diskutujícím jako je pan Schlägel, pan Houška a řada dalších nebude. Škoda, docela rád bych jej poslal. Víte, vážení, představy o politice, prezentované dnes a denně kam se člověk podívá  novinami, televizí atd, jsou naivní a hloupé. Máte-li pochybnosti, přečtěte si, prosím, třeba životopis W.Churchila (tuším od pana Matějky, ale možná se mýlím), "Profily odvahy" od pana Kennedyho nebo třeba některé texty TGM. Ona je totiž havelná představa nepolitické politiky jen  horentní nesmysl, stejně jako odkaz "blbé nálady" spojené s nadáváním na všechno, co nepochází z jistých kruhů. Už to zkusilo mnoho nadšenců, namátkou ODA. ED-DEU, pan Zielenec a spousta dalších,  a všichni zvadli jako salátový list. Nikoli ovšem proto, že jim to "zkazili ti lumpové", nýbrž proto, že byli neschopní. Viz ostatně výše zmíněný, z nedostatku místa velice chudý, odkaz na literaturu.

R. Houška 10.11.2010 10:23

Re: ono se tu prý nesmí mluvit sprostě

Pane Bozouška, můžete mi prosím sdělit, co mají lidé typu Šloufa, Čermáka, Janouška, Jansty, Starky, Oulického a, z nedostatku místa, atd..., za politický názor?! Tito lidé rozhodují o všech velkých koalicích ve městech a krajích. Praktické výsledky v Ústí a ve Varech jsou myslím dosti výmluvné.

Nejkřiklavějším příkladem vámi kritizované nepolitické politiky jsou právě tyto velké koalice založené na vzájemném vysávání na daních vybraných peněz.

J. Urban 10.11.2010 11:31

Re: ono se tu prý nesmí mluvit sprostě

Nepolitická politika? No ta se právě ve velkých koalicích dělá nejlépe. Nejde ani o ideje, ani o argumenty, ani o koncepce, ani o obecný prospěch, ani o žádnou ideologii, jde JEN a JEN o prachy. Ale tohle myslím Havel nemyslel.

M. Prokop 10.11.2010 14:30

Re: ono se tu prý nesmí mluvit sprostě

Dnes jsou k dispozici mnohem lepší životopisy W.S.Ch. než ten Matějkův, dost poplatný své době.

M. Moravcová 10.11.2010 8:53

Souhlas.

Ano pane Vlku, zdravý rozum a ne ideály.  Ideálů se nikdy nikdo nenajedl, a světlé zítřky nikdy nikde nepřišly. Tady novináři, kritikové u  PC vědí, jak by se a co by se mělo, ale jen u počítače. Prakticky to nidky nezkusili, protože na to nemají. Jen na to žvanění a snění, až nás budou milióny.