19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Hledání presidenta

Zdá se, že naše společnost prostě z voleb neunikne. Ještě doznívá maškaráda z voleb parlamentních a už se na nás sype další show - nejspíše ještě podařenější.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Schlägel 18.12.2017 15:55

Re: Přemýšlivý sluníčkář Vodvářka poukazuje na špatný

Myslím zdravotní kondici. Často nemocen byl až po ukončení prezidentování. ..."kondici v předvídání, politickém rozhodování, omezování se v sebechvále"... Záleží na úhlu pohledu. Charakter Zemana je a byl čitelný a je odpudivý. Stačí sledovat jeho politickou dráhu počínaje Bambergem. Zdraví? Nejde pouze o nohy a hlavu. Neméně důležité jsou i ostatní orgány, byť u Zemana jsou jistě v kvalitě kdejakého panice.

Š. Hašek 18.12.2017 15:33

Re: Přemýšlivý sluníčkář Vodvářka poukazuje na špatný

Myslíte kondici v předvídání, politickém rozhodování, omezování se v sebechvále, ......... . Mám nejasný dojem, že 68 % pracovních dní v roce byl na lůžku, fest na lůžku. Nemyslím jen rýmu!

Já si nezačal, někdo si stále plete Zemanovy nohy s jeho hlavou. Tu hlavu mu jaksi malinko závidím, ty nohy mám, díky Bohu (zatím) v cajku.

Š. Hašek 18.12.2017 15:27

Re: Nevím koho volit, vím koho nevolit.

Pane Rastislave,

Peroutka označil v prosinci 1938 Třetí Říši za seriozní stát kulturních Němců, nemusel.

President republiky na to poukázal, musel, musel reagovat na hloupost novinářů a mezery v obecném povědomí.

Dále viz několikastránkový rozsudek, ze kterého "láska a pravda" cituje jen čtyři řádky. Možno tedy (z dalších stran rozsudku) dále odvodit, že president se ani vlastně nemusí omlouvat paní/vnučce, která ani svého dědečka nečetla pozorně v originále. Škoda papíru.

Co se týče mstivosti (jen taková poznámečka), zde přeji presidentovi jeho výhodu, ať si ji plně užije - bélbečkové v ČSSD i jinde netušili, co mysleli Řekové a Římaní tím, že personální volby vždy tajně!!!! Ostatně to nevěděl ani Respekt/Tabery a JauJauBursík. Takže dobře tak Sobotkovi, měl studovat právo a logiku poněkud pozorněji. Problémy, které později mohou nastat - po volbě budoucích "velících" osob po jménech, kontrolovaně, totiž znal za mojí maturity (Husákov) i trojkař. Zkráceno.

M. Valenta 18.12.2017 14:50

Re: Nevím koho volit, vím koho nevolit.

Zemanova paměť? To nesouhlasí s bodem 2. Jinak ta Zemanova "krasojízda" začala opoziční smlouvou a těch negativních bodů je kvantum. Např. jste zapomněl na servilní omluvu Číně, jíž byl Zeman iniciátorem, či z nepochopitelných důvodů málo zmiňovaná podpora čínskému ocelářskému průmyslu ničící ten evropský dumpigem a v neposlední řadě až neuvěřitelná okatá podpora ruské anexe Krymu.

To že jde po vlastní straně jako slepice po flusu je jen taková "prkotinka" a ta skvadra kolem něho? Raději už končím.

I. Schlägel 18.12.2017 14:46

Re: Přemýšlivý sluníčkář Vodvářka poukazuje na špatný

V roce 2003 po ukončení 2. volebního období byl Václav Havel v podstatně lepší kondici než je současný Miloš Zeman.

I. Schlägel 18.12.2017 14:44

Re: Nevím koho volit, vím koho nevolit.

Když mu k dobru přičtete Bamberg a další chuťovky, je zřejmé, co je to za člověka. Že se umí postavit za Izrael ho sice šlechtí (pokud to nedělá účelově), ale nevyviňuje.

P. Boublíková 18.12.2017 14:15

Re: Asi jsem jojo

Pardon, patří úplně jinam :-)

P. Boublíková 18.12.2017 14:14

Asi jsem jojo

https://ekonomika.idnes.cz/dotace-potravinarstvi-agrofert-babis-d8n-/eko-zahranicni.aspx?c=A171218_111107_eko-zahranicni_rts

Myslela jsem si, že dotace na potraviny jsou mnohem vyšší. Co to je 400 mio (za rok)? Vždyť je to méně, než stál výkup jednoho prasečáku. Obnáší to 40 kč/osobu/rok v cenách potravin.

L. Severa 18.12.2017 14:11

Re: Nevím koho volit, vím koho nevolit.

Souhlasím, ovšem v mezinárodní politice má většinou pravdu.

Z. Lapil 18.12.2017 14:07

Re: Zase jenom hloupé kecy.

Vida, co se člověk nedozví :-).

Ovládáte-li němčinu, snad oceníte náš rodinný vtip (píšu foneticky): "Ich štéhe dich nicht fr".

I. Novák 18.12.2017 13:55

Po převratu jsem si posteskl, že mi Kojzar a spol. jaksi budou chybět. Ona cizí blbost svým způsobem pobaví. Nyní mohu už být spokojen. Vstali noví Kojzarové.

M. Rastislav 18.12.2017 13:54

Nevím koho volit, vím koho nevolit.

Po revoluci se mi líbil Zeman, ale když v r. 1997 jako premiérem prohlásil, že přebírá rozvrácenou a zničenou zemi, řekl jsem si, co to je za pitomce. Když dodal, že je taky provokatér, bylo to pro mne první varování.

Jako president řekl o F. Peroutkovi, že uveřejnil článek „Hitler je gentleman“, ale neprokázal existenci článku a ani se neomluvil pozůstalým. Bylo to druhé varování. Když 28. října nebyl oceněn Jiří Brody, věřil jsem důvodům jeho neocenění ministru Hermanovi, nikoliv argumentům Zemana. Varování 3.

S většinou argumentů v projevech Zemana souhlasím, uznávám jeho paměť, znalosti, politická zdůvodnění, některé bonmoty, ......

Přes tyto „klady“ nechci za presidenta „provokatéra“, člověka, který se nedokáže za svou chybu omluvit a člověka mstivého, kterému nemohu věřit.

J. Václavíková 18.12.2017 13:48

Re: Zase jenom hloupé kecy.

To byly dvě aféry. Kalašnikovem by odstranil nepohodlného politika, novináře by redukoval jako v Rusku. Ostatně, tam se chvástal tím, že čeští novináři ,,dolžny rozuměť po russki". Takže on vlastně ani rusky neumí, rozumět je ponimať.

Z. Lapil 18.12.2017 13:02

Re: Zase jenom hloupé kecy.

S těmi kalašnikovy a novináři se mi to nějak nezdá. Jestli si dobře pamatuju, tak původně byla řeč o tom, jak se zbavit politika: volbami nebo kalašnikovem. Což je koneckonců pravda.

I. Mertl 18.12.2017 12:53

Re: Přemýšlivý sluníčkář Vodvářka poukazuje na špatný

Akorát nevím, zda lži patří k nadhledu a padající hlava a ztráta soustředění k eleganci.

P. Klíma 18.12.2017 12:37

Přemýšlivý sluníčkář Vodvářka poukazuje na špatný

zdravotní stav pana prezidenta.

Havlův zdravotní stav mu zjevně nevadil.

Na rozdíl od Havla současný prezident své povinnosti plní a účastní se všech předepsaných činností. S elegancí a nadhledem.

O. Prokop 18.12.2017 12:33

Když vloni 24.5.2016

Zeman coby svědek u soudu v kauze Lidový dům soudkyni řekl, že se na tu dobu pamatuje dobře, že tehdy netrpěl demencí jako teď, tak to mohlo vypadat jako vtip. Teď víme, že je to pravda.

více na:

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328-udalosti/216411000100524 - cca v 19. hodin 11 minut

M. Pesat 18.12.2017 12:15

slepota, spise zaslepenost

"Je jen s podivem, že jeho zchátralý zdravotní stav jeho příznivcům nevadí. Denně jsou svědky, jak je pošoupáván do schodů, jak je podpírán a zvedán. "

citace z clanku

--------------------------

Soudruh Churchil doporucoval cist stare noviny, ono to obcerstvuje pamet, pokud by si soudruh Vodvarka /a zdaleka nejen on/ precetl napr. Rude pravo z dob husakovske normalizce, kuprikladu z dob zakladani Charty 77, ano soudruzi, to jsme byli denne "informovani" o zradcich/zaprodancich/slouzich revansistu. Medialni stvanice se tomu rika, kazdy den plivnout/kopnout/hodit blatem, ono neco ulpi, kdyz je jeden vytrvaly. Pro jistotu upresnim, ze nejsem volicem/ani priznivcem soudruha Zemana, ja ovsem nejsem ani priznivcem normalizacnich praktik/honu na carodejnice. Uz jsem to rikal mnohokrat a rikam stale , mezi priznivci/volici soudruha Zemana a jeho odpurci je jeden obrovsky rozdil, jsem si jist, ze volici/priznivci soudruha Zemana/vetsinove/ by prijali jeho porazku vyrazne smirliveji/tolerantneji. Jedna z veci kterou si muzeme byt jisti o priznivcu P&L a vubec vsech verich/i zataty spartan/banikovec jsou verici/, tak tim, ze neco jineho rika/hlasa a jeho ciny/chovani jsou v prikrem rozporu s jeho slovy. Pravda a laska dlazdena lzi a nenavisti. Cest :-)

Ś. Svobodová 18.12.2017 12:04

Zas o ničem

Jestli je jediná klasifikace pro budoucího prezidenta míra slušnosti, pak je něco špatně. To by tam mohl sedět vycpaný tetřev. V diskuzích se kandidátů ptají na debilní otázky, ty zásadní nezazní: Jak se doposud angažovali pro občany - ať místně nebo celostátně? Budou podporovat obchod směrem na východ i západ? Dokáží získat nové smlouvy? Dokáží být partnery v diskuzi Maronovi a Merkelové? Dokáží ustát nátlak různých skupin?

K. Kořinek 18.12.2017 11:57

Ano, Topolánek je od pasu dolů úplně zdravý, jak světu předvedl v Itálii, ale ta jeho hlava, to se nedá ani léčit, ta musí odemřit.

K. Kořinek 18.12.2017 11:54

Vodvářko, vy jste přemýšlivější část národa ? Kterého ? ;-)

Š. Hašek 18.12.2017 11:34

Re: Já jsem tehdy i v druhém kole

Zde na rovinu řeknu, že když do někoho "soustavně šijí Kavčí hory" a leninská/Che/Šabatovká avantgarda, byla u mě vygenerována "určitá náklonnost". Jasná hlava Miloše Zemana je (i díky třeba kecům Horáčka) mimo diskusi.

M. Klas 18.12.2017 11:28

Re: Zase jenom hloupé kecy.

Naprostý souhlas, myslím, že se kdysi naučil spousty citátů, které si opakováním zažil a používá je stále. Jak to má v hlavě srovnané ukazují příklady s "článkem vlevo dole", kalašnikovem jako řešením, "snížením počtu novinářů" apod. Rád intrikuje, podporou Babiše protlačuje do vlády bolševiky, kteří už se ve volbách skoro vytratili. Nevím, zda je to jeho úmysl, nebo selhání racionálního myšlení.

A. Alda 18.12.2017 11:11

Já jsem tehdy i v druhém kole

hlasoval vědomě neplatně pro svou kandidátku z prvního kola. Posléze jsem zjistil, že jsem byl wuol przeweliky a jsem rád, že se paní doktorka presidentkou nestala.

Tentokrát budu volit Zemana. Ne z náklonnosti, ale z rozumu. Osvědčil se a přitom jeho protikandidáti jsou pro mne nevolitelní. Chvíli jsem si myslel, že by třeba ten Fischer... ale po několika jeho vystoupeních vím, že ne. Ani jeho nechci. Mám proti Zemanovi spoustu výhrad, osobních i odborných, ale budu ho volit.

P. Maleček 18.12.2017 11:04

Re: Neplacená reklama

Ano Zemanova neplacená reklama, dokonce i podpora - viz můj text níže.

Š. Hašek 18.12.2017 10:55

Re: Jsem o půl roku starší než pan prezident

Vy si to určitě nepletete, pane Selingere, ale určití (demokratičtí) "funkcionáři"/novináři si pletou nemoc nervů v končetinách s určitým jasným politickým názorem v plně zdravé hlavě.

Na rovinu řeknu, že od presidenta požaduji jasnou hlavu, politické šachy na aspoň patnáct/dvacet tahů dopředu, ............ .

Že bude na vozejku kvůli nohám ...... ? Takový Dienstbier, možná Sobotka by potřebovali vozejk kvůli "svým hlavinkám". Zkráceno a poněkud nicht höflich/nezdvořilé.

K. Vyšata 18.12.2017 10:31

Jak pěkně nám autor vymazal z kandidátů

(podle jeho kritérií) Horáčka. Ten se poslední dobou prsí tím, jak nechce spojovat a jak chce vyvolávat rozruch a hádky. Jinak článek jak z dob boje proti kapitalistům, účelová manipulace bez dopadu a pro ("přemýšlivé") trapně směšná.

Š. Hašek 18.12.2017 10:22

Re: Neplacená reklama

Zeman nerozdává iluze.

Iluze rozdává Drahoš.

Š. Hašek 18.12.2017 10:20

Re: Souhlas, pane.

Já volil Miloše Zemana i minule.

Co s takovou personou, která se ani kvůli presidentování nevzdala "náhradních dokladů", přísahala by na Ústavu ČR a myslela při tom na brusele. Krom toho, nějak jí leží president Beneš stále v žaludku - spolu s nedokonalou množinou čecháčků (ale vládnout by jim chtěl). Míněn majitel nemovitosti Orlík. Zkráceno.

Co s takovou odněku přilétnuvší personou, která hned zkraje podepisuje petice, že její ev. budoucí voliči jsou primitivní xenofobové a nedemokraté. Trošku hapruje logika. Míněn vědec, který stejně utekl od bádání do funkcí. Zkráceno.

F. Navrátil 18.12.2017 10:18

Neplacená reklama

Takové články jsou vlastně neplacenou reklamou Miloše Zemana. Autor klouže po povrchu a vyčítá prezidentovi vulgární mluvu, podlomené zdraví, klábosení s tetkami na náměstí, hloupé bonmoty, a pod. Nemyslím si, že Zeman vstávaje lehaje myslí na problémy drobných lidí. Jeho starost a lidovost jsou patrně vypočítavým jednáním. Dává lidem iluzi, že se o jejich problémy někdo stará a chápe je. Lidé nevolí Zemana kvůli jeho vulgaritě nebo přiblblým bonmotům, ale jim navzdory. Je jim bližší než abstraktní fantazírování vítačů, sluníčkářů a společenstva pravdy a lásky.