26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Hlad, bída a... zisk holdingu

Zapomeňte na švýcarskou čokoládu, italské sýry, norského lososa a začněte si zvykat na uzeniny bez masa, chemií rychlenou zeleninu a nedostatek jídla v zimě. A připravte si peněženky, chybějící konkurence vše zdraží.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Pávek 27.1.2021 8:05

Asi tak. Pracně a nákladně obnovíme to, co jsme měli. Problém vidím v tom, jak otočit ty ruce obrácené dlaněmi ven dlaněmi dovnitř.

V. Vlach 27.1.2021 7:54

Zdechovský jako aktivista pláče, že nebude mít norské lososy a švýcarskou čokoládu! Hmmm...opravdu uchylné. Přichází doba, kdy většina domácností bude prahnout po něčem zcela jiném. třeba po důstojném a klidném životě - což EU rozhodně nenabízí.

V. Vlach 27.1.2021 7:50

Celé to lze shrnout heslem Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Konec řepky, konec solárů, máme jednu z nejlepších půd na pěstování čehokoliv v rámci naší zeměpisné šířky. Bude práce!!!: budou se stavět cukrovary, mlýny, vepříny, etc etc... a těch příležitostí pro mladé! Nebude třeba již donekonečna brečet, že mladí nemají příležitosti. Jasně, lehy skončili, někdo vydělávat prací musí a nikdo to za nás neudělá. Staronové obory se vrací.

A. Forman 27.1.2021 7:14

Volbou mezi semtexem, dynamitem nebo perunitem.

I. Pávek 27.1.2021 7:08

První absurdita: české zemědělství na to není připravené

Jak se to stalo, že se výkonné zemědělství dostalo do tohoto stavu? Kdo nebo co za to může? Dále přípisku není třeba číst.

J. Anděl 27.1.2021 6:29

... ve volebním roce vlastně.

J. Anděl 27.1.2021 6:29

Nenechával bych stranou ani šestou absurditu - že zákon je možná tak pitomý schválně, protože počítá s tím, že ho někdo zarazí. Nicméně vyjmenovaným stranám udělá v předvolebním roce reklamu, jak myslí na české zemědělce a soběstačnost České republiky, ale zlořečený Senát nebo nějaká zlá Evropská unie jim to zakázala.

L. Novák 27.1.2021 5:52

Alespoň víme, kdo přesně pro to potravinové kvotační kravinium hlasoval:

poslanci SPD, ANO, ČSSD, KSČM i Václav Klaus ml. :-P

Prop mě je překvapivé, že mezi pachateli není KDU-ČSL. ;-)

J. Strakoš 27.1.2021 5:47

Rozhodně to EU nějak extra nezlepší - možná nenavrhne takový paskvil o potravinách, nicméně částečně je tento zákon kvůli navrhován právě kvůli dotacím napříč EU. Pokud tyto dotace v EUnebudou a přesto se bude vyplácet vozit zeleninu přes půl Evropy, pak se nedá nic dělat, lokálně se ji pěstovat prostě nevyplatí. Dovozu zvenčí se můžeme bránit cly.

A pokud chceme být v budoucnu soběstační na úrovni ČR, musíme hranice dát na stejnou úroveň a zavádět cla i u nás, tohle poloviční řešení, kdy si jednou hrajeme na velkou EU rodinu a následně na menší ČR rodinu je dlouhodobě neudržitelné.

R. Langer 27.1.2021 5:40

No, pokud je něco chybou místní vlády, vždycky je možné volbami tuto vládu změnit. Jakými volbami ovšem chcete změnit ty bolševiky z Brusele? :-P

J. Krásenský 27.1.2021 5:00

Pokud jsou hlavním problémem místní vlády, pak je něco shnilého v demokracii. To co navrhujete ovšem situaci jen zhoršuje - demokracii odstraňuje a místo ní zavádí poslušné protektoráty fašistické Evropské unie. Místo subsidiarity opět tvrdý centralizmus a absolutizmus nevolených evropských fašistických struktur. Děkuji nechci, už jsme to zažili.

M. Grundmann 27.1.2021 1:16

I když si to většina lidí nemyslí, hlavním problémem evropských států není Evropská unie, ale jejich vlastní vlády. Britové nyní zjistí, že téměř všechny místní nešvary byly způsobeny jejich vlastní vládou a že výstup z Evropské unie situaci jenom zhorší.

Výhodou Evropské unie je to, že se státy často neshodnou a je mnohem těžší prosadit nesmyslná opatření. Svým způsobem nás Evropská unie chrání před našimi těžko kontrolovatelnými politiky. Problém nastane, když se nesmysly rozšíří současně do několika zemí. Ale i tak přirozená nedůvěřivost vůči sousedům je určitou bariérou šíření nesmyslů.

Tento ochranný prvek Evropské unie je důležitou součástí naší prosperity, bezpečnosti i svobody.