23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Hlad, bída a... zisk holdingu

Zapomeňte na švýcarskou čokoládu, italské sýry, norského lososa a začněte si zvykat na uzeniny bez masa, chemií rychlenou zeleninu a nedostatek jídla v zimě. A připravte si peněženky, chybějící konkurence vše zdraží.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 27.1.2021 11:08

Antibabišoidní udač Zdech jakmile začichá, že by mohl kromě ostatních Čs zemědělců vydělat i Argrofert, stane se rázem odborníkem i na zemědělství a ventiluje. Agrofert zajišťuje objem Čs potravin z 2,5%. Prý Čs zemědělci nejsou připraveni, hm, zákon má sice platit až za rok, ale oni nejsou a nebudou, říká Zdech...;-D

M. Šejna 27.1.2021 11:02

Zákon je sice nedomyšlený, ale Zdechovský se zas pro změnu dobývá do otevřených dveří.

Dodržování zákona se totiž dá kontrolovat až ex-post na základě hlašení tržeb supermarketů. No a Zdechovský určitě ví, že zahraniční speciální potraviny rozhodně nejsou v přepočtu na váhu převažujícím sortimentem supermarketů.

Lidé většinou nakupují mléko, mléčné výrobky, pečivo, mouku, maso, nápoje a zeleninu s ovocem. Ve všech těchto komoditách umí být Česko soběstačné, pokud chce a pokud se to farmářům rentuje.

No a pokud Zdechovský tvrdí, že naši farmáři nejsou schopni pokrýt českou poptávku po mléku, masu, bramborách a jablcích, tak problém není v našich zemědělcích, ale ve zcela pitomé dotační politice EU, tedy i v politice Zdechovského, který sedí v Bruselu na zadnici za plat daňových poplatníků, tedy i českých farmářů, a není schopen hájit jejich zájmy.

J. Jurax 27.1.2021 11:27

Souhlas.

L. Netolická 27.1.2021 10:14

V článku jsou nejdůležitější dva řádky a to o dotacích. Jakmile bude zákon odsouhlasen a vejde v platnost, min. zemědělství VYPÍŠE DOTACE .... a dál si to domyslete.EU to shodí, dotace zůstanou.

V. Čermák 27.1.2021 11:29

Pokud by Čs vláda vypsala dotace zemědělcům, byly by to dotace Kompenzační, tedy narovnávaly by pouze silně pokřivenou dotační politiku EU, kdy západní zemědělci pobírají 2-4x vyšší dotace než Čeští. Takže i kdyby to byla pravda, jako, že o tom pochybuji, bylo by to v pořádku...;-D

L. Netolická 27.1.2021 13:13

A hádejte, kdo si z těch dotací ukrojí největší koláč, malí a střední to určitě nebudou. A kvůli dotacím to projde a EU to za nějaký čas zarazí, to už mezitím dotace budou vyčerpány. A přijde z EU zemědělský audit a jeho konečné znění. Jakpak asi dopadne?8-o

D. Polanský 27.1.2021 10:11

Vždyť již neumíme vyrobit ani droždí. Ovšem proč neomezit elektroniku, tu komplet dovážíme. A hned budeme o 50 let zpět. A to se hlásíme k Západu. Takže kamže?

M. Šejna 27.1.2021 11:03

Ale umíme. Jenže dotovanému droždí z EU se dá těžko konkurovat.

A. Jaroš 27.1.2021 11:07

Pane Polanský, na základě tohoto vašeho příspěvku se ptám, či umíte už jen pindat, nebo ještě zvládnete PIN dát? Ale jináč dobrý, občas píšete i rozumně.

J. Ptáček 27.1.2021 10:00

Jsem všemi deseti pro české potraviny! Ale nesmí to řešit zákon ale soutěž, tedy výroba kvalitních potravin, levnějších než nabízí zahraniční konkurence. Jinak namísto volkswagenů, renaultů, oktávek či toyot budeme jezdit zase v předražených stodvacítkách. A taky jsem si všiml, že nejsme soběstační ve výrobě dopravních letadel. Nemělo by se s tím něco dělat?

D. Polanský 27.1.2021 10:11

Tak si je kupujte!

M. Šejna 27.1.2021 11:04

To jsem si nevšiml, že automobily a letadla jsou dotované komodity, jako zemědělství.

J. Jurax 27.1.2021 11:24

Ano.

Až budou naši zemědělci dotovaní stejně jako ve Francii nebo líp až v EU budou všude zcela zakázané dotace do zemědělství, proč ne?

J. Ptáček 27.1.2021 12:12

Tak je dotujme, v tom na EU nebrání. A mně nevadí když jím potraviny dotované francouzskými poplatníky. To ať si vyřídí Francouzi s jejich vládou.

J. Jurax 27.1.2021 12:32

Ano.

Ovšem dotace jsou obecně zlo a taky stěží bychom mohli dotovat své zemědělce jako Francouzi.

A mimochodem jíte francouzské dotované potraviny, jež díky těm dotacím umožňují hojně vydělat jejich dovozcům a prodejcům, což naše firmy moc nebudou. A Vy to cálujete, včetně likvidace našich zemědělců.

P. Čech 27.1.2021 9:31

"1.absurdirta: České zemědělství na to není připravené"

Tak to je od pana Zdechovského opravdu "kvalifikované" tvrzení. Je totiž odborníkem na zemědělství. Jaké má vzdělání? Vystudoval gymnázium v Ledči nad Sázavou a poté magisterské obory pastoračně sociální asistent a pedagog volného času na Teologické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Vedle toho absolvoval i bakalářský obor politická komunikace na Papežské salesiánské univerzitě v Římě a magisterský obor mediální studia a žurnalistika na Masarykově univerzitě v Brně.[7][8]. To je skutečně nejvyšší kvalifikace k tomu, aby mohl hodnotit české zemědělství. Naprosto nechápu, jak mohou média takové žvásty vůbec tisknout. A nrebo že by poslanec EU měl automaticky kvalifikaci na všechno? Asi ano. A právě proto je celá "slavná" EU jakékoliv akce neschopná a zralá k rozpadu.

J. Vavrochová 27.1.2021 10:16

;-D;-D;-DR^

L. Netolická 27.1.2021 10:18

Na tento paskvil který odsouhlasili naši zákonodárci, nemusí být člověk vysokoškolsky vzdělaný v oboru zemědělství, ale stačí ho posoudit každý, kdo si dokáže dát několik věcí do souvislostí. S p. Zdechovským souhlasím.

A. Forman 27.1.2021 10:37

Už je vám líp, ušmudlanej kádrováku ?

P. Götze 27.1.2021 9:24

pane Zdechovsky, jste naprosto zdiskreditovana osoba, doufam, ze z politiky zmizite spise drive, nezli pozdeji. Jste ukazka toho, jak by europoslanec urciteho statu nemel nikdy vypada a jednat.

P. Čech 27.1.2021 9:34

K tomu, aby to takto dopadlo, nesmí voliči volit koalici ODS, TOP 09 a KDUČSL. V podstatě by neměli volit žádnou politickou stranu. Politické strany totiž od roku 1993 jasně prokázaly, že stát (vlstně vůbec nic) řídit nedovedou a tudíž ani nesmí. U moci je udržují jen hloupí voliči, kteří je volí

D. Polanský 27.1.2021 10:13

Právě že takové tam máme vesměs. Prostě je to typický prototyp europoslance. žiju v blahobytu, ale nic pro vás neudělám.

P. Čech 27.1.2021 12:48

Ale čeští občané jej do EU parlamentu svobodně zvolili, pane Netolický. Také o tom to je. Oni totiž nevolí podle toho, jaký je to člověk a co umí a zná, ale podle toho, která politická strana jej navrhla. Pokud si toto neuvědomíme a a nebudeme volit podle kvality kandidátů, do té doby se budeme plácat mezi socialismem a anarchií.

R. Meišner 27.1.2021 9:02

tak až v úplně posledním odstavci jsem zjistil, proč je ten traktát tak dlouhý. protože Agrofert. to, že Zdechovský bytostně nenávidí Babiše je všeobecně známo---ovšem osobní animozity by si měli chlapci vyříkat z očí do očí, nikoliv tady.

M. Valenta 27.1.2021 9:01

Co kdyby tato skupina nostalgiků, a zároveň fanklub Kremlu, Pekingu a Zemana (ANO, SPD, ČSSD, KSČM a Trikolóra), před uvedením tohoto nesmyslu vytvořeného pro potřeby Agrofertu, nejprve odsouhlasili zákon o zemědělské půdě a ukončili tak její trestuhodný a permanentní zábor.

F. De Winter 27.1.2021 9:05

Na rozumy bruselských služebníčků nikdo není zvědavý, soudruhu Valento.

M. Valenta 27.1.2021 9:38

Co byste tu bez nás dělali, ještě byste se tady ze samé nudy a souznění poštěkali mezi sebou a to přece nechcete. Soudruh volá chyťte soudruha. Tak nějak se to říká, ne?

P. Čech 27.1.2021 9:39

Podle mne to je nešťastný pokus o narovnání prostředí v supermarketech, kde je nabízeno nekvalitní zboží, v cizině jinak neprodejné. A také důsledek naprosto špatného vyjednání podmínek pro ČR (dotace v zemedělství)při našem vtupování do EU. A opět, kdo se za ČR tohoto vyjednávání účastnil? Přece politici politických stran!

M. Grundmann 27.1.2021 9:44

Pokud něco u nás funguje nebo nefunguje, je to důsledkem špatné nebo dobré politiky české vlády. Národní vlády přes Evropskou unii pouze skrývají svou vlastní neschopnost nebo rozkrádání.

P. Čech 27.1.2021 12:56

V tom s Vámi nesouhlasím. Není to politikou vlády, ale špatnou ústavou, která káže volební systém podle zásad poměrného zastoupení a ne přímé voly. Špatnou ústavou, která diktuje volnou soutěž politických stran a to bez jakýchkoliv daných pravidel. A navíc, vláda je také výslednicí volebního systému a volebního zákona. Systému, který vyžaduje tvorbu zcela impotentních koalic, aby vůbec moc zákonodárná a výkonná nějak fungovala. To, že vlivem zmíněného funguje špatně a v nemálo případech nefunguje vůbec není příčinou těch důsledků. Příčinou je špatná ústava, špatný volební systém a špatný volební zákon. A abych nezapomněl, nejzákladnější příčinou je absence skutečné demokracie a chybějící kvalitní zákon o obecném referendu.