18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

POLITIKA: Hele, nechceš dělat ministra?

Pravděpodobný předseda vlády hledá jako pověstná Maruška své zimní jahody lidi, kteří by s ním zasedli v kabinetu, který nejspíše nezíská důvěru sněmovny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 6.11.2017 18:11

Pane Vodvářko,

takže i Vy jste vykolejený z výsledku voleb.

Ten článek je docela hezká drbárna, nechci urážet Blesk a spacákovou.

Smiřte se s tím, že Váš hlas nemusí určovat povolební dění.

P. Selinger 6.11.2017 17:03

Jen blázen by se nechal najmenovat do vlády,

která zcela jistě nezíská důvěru a za dva měsíc skončí....

L. Němec 6.11.2017 15:52

Klid pro tvořivou práci

Hlavně klid a ticho, pššššt, pan Šejna se tady v diskusi přiznal, že řeší koalici, tak ať má klid na práci a ať se mu tu koalici opravdu tady na NP podaří sestavit. Tak mě napadá, pane ŠEjna, nejmenujete se Vy vlastně Marek Prchal , co dělá pro nešťastnýho Andreje to všemocný píárko ? Tak hodně štěstí.

J. Štrobl 6.11.2017 11:53

Myslím si tak.

Že si 30% voličů zvolilo stranu vedenou estébáckým poskokem a možná kriminálníkem uznávám jako jejich nezadatelné právo. Nikdo mně ovšem nemůže zakázat, abych si o nich myslel, že jsou ignoranti.

M. Šejna 6.11.2017 11:59

pane Štroble

myslet si o voličích ANO můžete, co chcete. Vládní koalici ovšem netvoři ti, co si něco myslí o voličích ANO.

Teď jde jen o to, jak vytvořit novou vládu. Pokud nechtějí "trpaslíci" spolupracovat s ANO, pak ti trpaslici budou muset spolupracovat mezi sebou. Budou tedy muset vytvořit anti-Babiš koalici.

Mohl byste nám tady nějakou takovou koalici vymyslet? Když už si tedy myslíte o voličích ANO, že to jsou ignoranti, určitě si i dokážete vymyslet nějakou koalici stran, které byly voleny NEignoranty.

J. Jelínek 6.11.2017 12:36

Re: pane Štroble

Nová vláda bude dříve či později (asi později) ustavena. O tom nepochybujte ani na malý okamžik. Nemohu se zastávat oněch "trpaslíků" jak se hezky vyjadřujete, ale pokud někoho označuji dlouhodobě za zloděje a blbečky nerozumějící své práci, pak se nesmím jako pan Babiš divit, že mě nikdo nemá rád a že si se mnou nikdo nechce hrát. Ano, trpaslíci by klidně šli do vlády s ANO, ale ne Burešem. To bude velmi, velmi těžké, ne-li nemožné. Protože Bureš natolik k operativní práci přičichl, že ví, že ho zradí vždy ten, kdo je mu nejblíž. Proto chce a musí být v centru moci a držet své kobliharisty pěkně za koule, aby se necukali. Je to patová situace jako kráva a ani ten senila se svými žgryndy o ústavě to z hradu neukočíruje.

P. Rudolf 6.11.2017 14:29

Re: pane Štroble

A kde se prosím vás ta patová kráva pase? Zatím to vypadá, že nová vláda bude brzy, zda ji někdo podpoří je sice nejisté, ale ani zdaleka ne vyloučené. A ten senila z hradu má vše čím dál víc v rukou a buduje si neustále silnější pozici pro svou druhou volbu prezidenta.

A trpaslíci neustále křičí to své mravní "s ANO NE"! No uvidíme, co jim z té zásadovosti s přibližujícím se předčasnými volbami zbyde.

J. Jelínek 6.11.2017 14:52

Re: pane Štroble

Ano, máte asi v lecčems pravdu. Hlavní však je, aby ty předčasné volby nebyly prezidentské. Můžeme se snad ukájet nadějí, že starý senila se ruče, během soboty vypořádal s diabetem a nastává tak jeho restart?

V. Čermák 6.11.2017 12:01

Re: Myslím si tak.

No nejste sám. S vámi si to myslí i Halík, Vodvářka, Payne, Doležal, Urban, Vašáriová, Džamila a další velikáni. Také hodně hulvátů vašeho typu....

J. Štrobl 6.11.2017 12:07

Re: Myslím si tak.

No, docela jsem čekal, která potrefená husa se ozve. Zase jste mne nezklamali. :-)))

V. Čermák 6.11.2017 12:10

Re: Myslím si tak.

No vy jste nám to nandal, demokrate....

J. Lepka 6.11.2017 12:23

Re: Myslím si tak.

Nepište kraviny a pokuste se nějak vlísat ke svému guru a pašalík vás nemine.

J. Hanzal 6.11.2017 10:48

Nenávist ke spoluobčanům

Pane Vodrážko z Vašeho článku vyplývá nenávist a pohrdání těch spoluobčanů, jež nevolili tak jak si to přál estabilishment. Je to stejné jako když se po volbách USA vyjadřovali a vyjadřují tzv. Democratic party.

Spoluobčané si demokraticky navolili takto a nikdo s tím nic neudělá.

J. Jelínek 6.11.2017 11:42

Re: Nenávist ke spoluobčanům

K té nenávisti. Je to asi silné slovo, nicméně, proč by měl kdokoliv cítit ždibek sympatie a respektu k někomu, kdo akceptuje estébáckého fízla jako premiéra? Já tedy ani náhodou.

V. Čermák 6.11.2017 12:05

Re: Nenávist ke spoluobčanům

Standardní demokrat ctí vítěze demokratických voleb. Vy ale demokrat nejste, jelikož vítěze voleb nectíte. Navíc jste obyčejný hulvát....

J. Jelínek 6.11.2017 12:17

Re: Nenávist ke spoluobčanům

Ctít vítěze voleb, znamená přijmout situaci jaká je a nezačínat stavět barikády. Na druhou stranu to ovšem neznamená, že musím vítězi padnout kolem krku a začít milovat jeho voliče.Ctít ještě neznamená uctívat. Co je na tom hulvátského?

J. Lepka 6.11.2017 12:33

Re: Nenávist ke spoluobčanům

Podle matematiky, která ještě platila za mých studií, získal ANOfert cca 30% z vhozených platných hlasů. Ovšem pokud to porovnáme s celkovým počtem voličů s volebním právem, tak se vašich 30% poměrně scvrkne na necelých 18%. To zas tak světoborné vítězství není, tuplem s nulovým koaličním potenciálem (pravda,vyjma SPD, s těmi ale zas do party nechce sám Babiš. Proč asi ?)

Takže vámi preferovaný demokratický přístup poněkud kulhá na všechny čtyři, zvlášť když se váš guru neustále ohání svými "zložkami".

A jen tak mimochodem, jediný, kdo bez výhrad uznává vaši konstrukci je právě proslulý hulvát a soudně uznaný lhář. Tak vám nevim...

M. Šejna 6.11.2017 13:53

jistě, pane Lepko

při použítí Vašeho vypočtu dosáhly tzv. tradiční demokratické strany ODS, ČSSD, TOP09 a KDU dohromady to samé, co Babišovo ANO. Dostali za to 56 mandátů.

A já bych moc rád věděl, co s těmi 56 mandáty hodlají dělat, aby zabránili předčasným volbám a ještě většímu fiasku.

J. Lepka 6.11.2017 19:04

Re: jistě, pane Lepko

To není můj výpočet, milý Šejno, to je čistá matematika. Pravda, trochu řízlá D'Hondtovou metodou, díky níž má ANOfert 78 křesel, přestože by měl mít podle čistě matematických převodů procent jen asi 38 nebo 39. A zase jiná věc je, že pak bychom měli v PS smečku individuí neschopných se ani domluvit na dnešním datu. Opakuje se víceméně situace s Paroubkovou ČSSD a koaličnímu potenciálu vítěze voleb. Nemusím vám snad zdůrazňovat, že jediným demokratickým postupem (v případě, že se nedohodnou, resp. že se někdo nenechá přeplatit) jsou prostě nové volby a ne vyhrožování ohnutím Ústavy. A pak další a eventuelně další dokud se situace nevyřeší. Jinak můžeme místo toho udělat loterii a tahat kandidáty jako králíky z klobouku a pak se divit, co z nich padá za kraviny. V takovém případě je na místě obezřetnost jakou slynuli obyvatelé Pratchettovy kontinentu XXXX : Vítězného politika ihned zavřeli a úřadoval z cely, ušetřilo se tak spousta času.

M. Vondráček 6.11.2017 14:10

Re: Nenávist ke spoluobčanům

Hitler taky vyhrál demokraticky ve 30-tých letech v Německu, Gottwald v roce 46 také.

Teď si přeberte Vy standardní demokrate ...

M. Šejna 6.11.2017 12:15

pane jelínku

nemusíte mít respekt k voličům ANO. Teď se ale řeší, kdo a s kým sestaví vládu. Neřeší se respekt voličů jedné strany k voličům druhé strany.

J. Jelínek 6.11.2017 12:19

Re: pane jelínku

Ale pan Hanzal tu nenávist řeší. Také nevím, proč to sem plete.

P. Rudolf 6.11.2017 10:11

Tak jinak

To, že Babiš hledá možné ministry mezi odborníky je snad normální, stejně tak, jako to, že mu na ten flek zatím mnozí nereflektují, neb jistota dlouhodobější existence v něm zatím žádná a osobní antipatie hrají jistě u mnohých taky svou roli. Takže to nejspíš s první vládou dopadne tak, že ji složí (hravě) ze svých lidí Babiš se Zemanem.

A že by měl Babiš pod sebou jen poslušné ovce, které uráží kudy chodí, to jste si pane autore vycucal ze kterého prstu?

Sociální sítě poskytují tak akorát kydání hnoje na své odpůrce (viz vy v tomto hloupém, vás opravdu nehodném článku), důkazy poskytuje policie a soud. Což zatím zoufale chybí.

Kdybych byl ale škodolibý (což bývám jen zcela výjimečně), tak vám Babišovým odpůrcům, kteří si nevidí ani na špičku vlastního nosu, poradím - jen tak dál, šijte do něj a ti vaši se po příštích (předčasných) volbách budou na Sněmovnu dívat jenom z ulice.

M. Vondráček 6.11.2017 11:04

Re: Tak jinak

Vás už Babiš oslovil , odborníku :-)

J. Lepka 6.11.2017 12:38

Re: Tak jinak

Ještě ne, proto se tak lísá.

M. Šejna 6.11.2017 9:41

pravdo-láskař Vodvářka

pravdo-láskař Vodvářka zažívá orgasmus z toho, že Babiš má problém sestavit vládu. Nedochází mu (a nejen jemu), že pokud se Babišovi nepodaří sestavit vládu, budou se muset na nějaké vládě dohodnout ostatní. A dohoda ostatních je už úplně nemožná.

Už vidím, jak vytvoři koalici "zásadový" Fiala se "zásadovým" Sobotkou. Když odečteme strany, se kterými ti "zásadoví" a "slušní" politikové "tradičních" stran nemluví, tak zbývá jen koalice "tradičních a slušných" stran ODS+TOP09+KDU+ČSSD, kteří spolu občas i dokáží mluvit.

M. Šejna 6.11.2017 9:47

Re: pravdo-láskař Vodvářka

zapomněl jsem napsat, že ta koalice "zásadových a slušných" tradičních stran ODS+TOP09+KDU+ČSSD má dohromady jen 56 mandátů.

L. Němec 6.11.2017 10:12

Re: pravdo-láskař Vodvářka

Lži-nenávistník Šejna je vzteky bez sebe, že Babiš nemůže sestavit vládu. Asi nás čekaj předčasný volby, ale jedno je jisté : Babiš čumí, kolik lidí v republice ho nemusí, jeho kecům "chci to tady konečně rozjet" se lidi smějou a nevěřej mu , a hlavně je to celý divadlo ZAČÁTKEM KONCE HNUTÍ ANO. Na zdar, sokolíci !!!

M. Šejna 6.11.2017 11:54

kretén Libor Němec ...

... si myslí, že jsem vzteky bez sebe. Já jsem ale úplně v klidu. Jen se bavím, jak jsou nasraní ti trpaslící z ČSSD, ODS, TOP09 a KDU.

Jediné, čeho se děsím, jsou předčasné volby. Narozdíl od kreténa Nováka tuším, že by předčasné volby vyhrálo ANO s ještě větší převahou, a že socani, lidovci a TOP09 by nejspíš nedostali ani těch 5% potřebných pro vstup do sněmovny. To bych pak opravdu byl vzteky bez sebe.

L. Němec 6.11.2017 12:38

Re: kretén Libor Němec ...

Vy jste ryzí demokrat, to se musí nechat, pane lži-nenávistníku Šejno. Volič AB ? Zřejmě . Nebo snad taky chcete mít někdy v těchto diskusích pravdu ? Vy přece pravdu ( a lásku ) nenávidíte. Kdo má jiný názor než vy, je okamžitě kretén. Vy by jste se hodil na ministra kultury v Babišově vládě . Proč se mu nepřihlásíte, když má Andriš potíže se sestavením vlády ? Slovák Babiš si totiž teprve teď dělá velký testíček své oblíbenosti v České republice. A někteří, hleďme, ho nemaj rádi a nechtěj s ním jít do party, to jsou ale syčáci, a přitom on to Andriš myslí táááák dobře. jak to, že se rovnou nestavěj do latě, když Andriš zavelí ? Hahahahahahahahahahaha. Poctivý rovný a čestný Bureš. Hahahahahaha.