24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 11.8.2010 20:44

Ani korunu!

Smutně se to píše, ale opakuji ani korunu.

V systému je peněz dost (až moc).

Pokud hejtmané s oranžovými šálami nemají ani floka v rezervě (protože to rozházeli na 30 Kč, na jízdné pro školáky), tak ať to teď vyškrabují (mnohdy se svými voliči) kde chtějí.

Hejtman Hašek je jeden z nich.

Trochu mě Nešas a Kalousek zklamali, opět vyhlašovat nové daně a nikoliv dát nůž na krk několika hejtmanům.

M. Matoušek 11.8.2010 16:00

povodn+ě a asociace krajů.

Autor kritizuje Haška,možná právem,možná jen proto,že je členem ČSSD.Vláda,která má daleko větší prostředky k dispozici poslala "zatím" 40 milionů.Jen č t y ř i c e t milionů,pane autore.Ta vláda,která šrtá peníze krajům,se také příliš nepředvedla.Ovšem,je to Vaše krevní skupina,že?Jako novinář jste jistě dobře honorován.Zeptám se,kolik přispěla postiženým asociace novinářů a kolik Vy osobně?

P. Kolář 11.8.2010 15:51

Není to ten Hašek, co napsal Švejka?

Připadá mi to tak.

J. Bakala 11.8.2010 12:00

tak jsem včera

nevím proc ale včera jsem si pustil televizi- poslouchal jsem asi 1.5 diskuzi v parlamentu"•Pochopil jsem ze volby byly "jako" ze tedy pro pravici hlasovalo minimum lidi protože ta spravna populace zůstala doma

ad/b stala se hrozná věc ze Vlada ma podstatnou vetsinu což asi není správně a je to divne/posl.G

ad c/ program vlády Rusi zaklady demokraci/poslanec F./tak jsem šel se psi ven do lesa -vědom si vety pana CH."čím více poznavam lidi ,tim více si vážím svých psu".Přeji hezky den

V. Kún 11.8.2010 11:00

Pan autor by se měl zamyslet

Ten "pouhý" jeden milion pomoci vůbec neznamenal, že kraje by darovaly milion a šmytec. Ten byl určen k absolutně nezbytné a neodkladné pomoci - k okamžitému nákupu a dodávce balené vody. Ta také byla ještě za trváni povodní rozdána. Pravda, dalo se té vody nakoupit za půl miliardy, ale došla by za půl roku a děti by si jí v zimě polévali kluziště.

Také mi není nic známo o rušení ženijnách jednotek v české armádě, dokonce prý z podnětu ČSSD. Ženisté jsou nadále rozmístěny po celém území a zasahují při každém povodňovém ohrožení (viz  nasazení mj. 15. ženijní brigády, tzn. vojáků ze 151. ženijního praporu z Bechyně, 152. ženijního praporu z Rakovníku, 153. ženijního praporu z Olomouce a samostatné záchranné roty z Rakovníku v loňských i letošních povodních). Otázkou ovšem je, proč drazí ženisté mají lelkovat někde v Afganistánu, kde stejně nic nedělají a opraví-li už něco, dtuhý den jim to Talibán stejně zničí (jde většinou o vojenské stavby), zatímco doma by měly práce nad hlavu. A nejen při povodních. - Proti jejich vysílání do Afghanistánu a Iráku pak ČSSD na rozdíl od ODS samozřejmě je, a nevím, proč by neměla. Ty "expedice" totiž stojí stamiliony a Nečasova vláda je hodlá financovat např. ze zrušených sirotčích důchodů, či tak nějak.

T. Kočí 11.8.2010 8:49

Haškova sprosťárna

Článek mi mluví ze srdce.Napadlo mne totéž.Prostě co socan to blb.

M. Matoušek 11.8.2010 16:03

Re: Haškova sprosťárna

Pane Kočí,nerad používám urážky ale u Vás udělám výjimku.Blb jste Vy sám.

J. Kejkrt 11.8.2010 8:44

Hašek už prostě je taková povaha.

Ryzí socanský charakter.

Smutné je spíš to, že je tady vysoký podíl občanů, kteří na ty jeho osloviny pochvalně kývou.

J. Slanina 11.8.2010 11:17

Re: Hašek už prostě je taková povaha.

Jojo. Někdy koncem sedmdesátých let si četla jedna prostá žena v místních Kravských rozhledech a užasle mi povídá: "Představte si, pane Slanina, oni dají do městského Dopravního podniku MILIÓÓÓN korun."  Měli jste vidět ten výraz v jejím obličeji, když jsem ji sdělil, že to si tedy nejspíš v těch třech autobusech, co za ten milióóón pořídí, teď budeme coby obyvatelé krajského města válet šunky a už si nebudeme muset v těch ranních návalech šlapat po nohách. Myslím, že coby stará ortodoxní bolševička se diví do dneška.

M. Matoušek 11.8.2010 16:08

Re: Hašek už prostě je taková povaha.

A představte si pane Slanino,že dnes,když se postaví nájemní dům se šesti,osmi bytovými jednotkami,píše se o tom jakoby se postavilo sídliště.Takový úspěch to dnes je.

J. Slanina 11.8.2010 19:16

Re: Hašek už prostě je taková povaha.

Baviči. Kousek za barákem mi vyrostlo sídliště cca pro deset tisíc lidí a kromě místní čubičky po tom ani pes něštěkl.

J. Slanina 11.8.2010 8:20

To je úplně jedno!

Ono je to úplně jedno, jestli bude té jánošíkovské bandě kaučovat hurvínek nebo ozubená pleš. Každopádně je to do příštích voleb dobrá zpráva.

J. Kanioková 11.8.2010 10:24

To si nemyslím, bohužel,

Hašek se začíná některým lidem dost moc líbit, je svou "ušlechtilostí" dost zákeřný a přitom ne hulvátský, slyším to kolem sebe

J. Slanina 11.8.2010 11:01

Re: To si nemyslím, bohužel,

Nebojte se, sosácká "ušlechtilost" má velice úzce vymezené hranice.

M. Matoušek 11.8.2010 16:11

Re: To si nemyslím, bohužel,

Ta odesácká chamtivost a tunelování nezná hranic.Všimněte si ten návrh Kalouska,jak je ušlechtilý.Ten kdo má příjem 100.000 dá na povodně stovku právě tak jako ten co bere 10.000.Spočtěte si,kolik procent ze svého dá chudý občan a kolik ten bohatý chamtivec.A taková malá poznámečka:kolik asi na povodně přispěli pánové Bakala,Kellner či náš prezident?

V. Kún 12.8.2010 8:45

Re: To je úplně jedno!

Pro Slaninu:

Vaše příspěvky jsou úplně mimo, nesrozumitelné, mimo téma, bez závěru. - Jste vůbec schopen porozumět psanému textu, zorientovat se v něm? Zorientovat se sám v sobě, abyste věděl, na co reagujete, a proč? - Komu je Vaše sdělení určeno, co jím chcete říct, proč to chcete říct? K tomu nepotřebujete mít nastudovánu stylistiku, na to stačí poctivost a zdravý rozum. Trochu sebekritičnosti a míň exhibicionismu by Vám neškodilo.

F. Doušek 11.8.2010 0:38

Na účtu Libereckého kraje například byla rezerva

100 mil. Kč zbylá po vedení ODS, určená na koupi hotelu Ještěd. Z koupě této památky sešlo, hejtmanství peníze rozpustilo na jiné "akce".

Jak by se nyní hodily...

M. Franková 11.8.2010 8:37

Re: Na účtu Libereckého kraje například byla rezerva

No ,já bych měla jen malou poznámku na okraj.Těch ušetřených 100milionů bylo rozpuštěno v zimním lyžažřském humbuku.Co kdyby teď potřebným ty peníze poskytla Kateřina,když je tak neumětelsky dokázala rozpustit ve sněhu???

F. Doušek 11.8.2010 10:28

Re: Na účtu Libereckého kraje například byla rezerva

vážená neznalá paní, těch 100 mil. nemělo nikdy s lyžařským humbukem nic společného. Byly určeny na koupi horského hotelu Ještěd od ČRA a po obsazení libereckého hejtmanství oranžovými, je tito hospodáři použili na zcela jiné účely. Dnes hejtman Eichler přemítá, kde peníze získat, dokonce se uvažuje i o sbírce.

V. Kún 11.8.2010 11:27

Re: Na účtu Libereckého kraje například byla rezerva

Těch "ušetřených sto milionů" bylo novým vedením skutečně převedeno na jiné konto, na které totiž bývalé vedení zapomnělo. Nové vedení je totiž použilo na předfinancování rekonstrukcí krajských silnic, jež získaly dotace z Regionálního operačního programu (bez onoho předfinancování by kraj žádné dotace - přišly by z Bruselu - nedostal).

K otázce Ještědu: Podle bývalého náměstka pro ekonomiku Libereckého kraje Karla Dolejšího (ODS) se tehdejší krajské vedení dohodlo s ČRa na ceně zhruba 80 milionů korun, což odpovídalo zůstatkové ceně objektu. "Na koupi Ještědu bylo v rozpočtu pro novou reprezentaci připraveno 100 milionů, protože jsme počítali s tím, že nějaké opravy začnou bezprostředně po odkoupení a pak se bude žádat o evropské dotace," vysvětloval Dolejší.

Celkové náklady na rekonstrukci památky se ale (mimo kupní cenu) odhadují na 350 milionů korun, které Liberecký kraj tak jako tak nemá. I je by chtěl samozřejmě získat v příspěvcích z evropských fondů. Už loni proto kraj požádal ministerstvo kultury o dotaci z Integrovaného operačního programu. ale žádost byla vyřazena. Letos o ni požádá znovu,ale výsledek při "šetření" Nečasovy vlády je značně nejistý.

M. Matoušek 11.8.2010 16:14

Re: Na účtu Libereckého kraje například byla rezerva

Kdyby LIberec koupil ten hotel,nebylo by na účtě rovněž nic,neboli velká N U L A.