28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Godot přijde

Úterní Václavské náměstí dokladuje, že jde o začátek konce Andreje Babiše. Jeho PR tým může ještě cosi vymýšlet, ale ono už toho moc není...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Loula 6.6.2019 21:05

Ano,

za 10 - 20 let tu nebude generace, která se nějak omočila v komunismu, to je pravda. A bude tu generace, která již byla zcela vychovávána po sametu, ale.... Věc, kterou vyčítám všem polistopadovým politikům Havlem počínaje je to, že naočkovali lidi, že svoboda znamená dělat vše, co chci, mít práva a práva, nikdo mi nesmí nic přikazovat, atd. Ale nikdo lidem neřekl, že svoboda a demokracie je především odpovědnost, odpovědnost za své činy, za svoje závazky, za svoje chování. Že demokracie není prosazování svého názoru represí nebo křikem, ale diskusí.

V. Čermák 6.6.2019 22:14

Re: Ano,

"Omočit " se v komunismu mohlo být pro mnohé velmi prospěšné. Zažít nesvobodu může mít účinek Dobrý- vážit si svobody a vědět, že není zadarmo, má svoje omezení a vyžaduje ctít Práva i Povinnosti svoje i druhých. Zlý účinek je potom naučit se Nenávidět....

A. Kratochvíl 6.6.2019 20:44

článek

lze zařadit do kategorie "přání otcem myšlenky". Pan Vodvářka se tímto v mých očích definitivně "vodvařil".

K. Horák 6.6.2019 19:05

Bolševik Vodvářka jede.

Co čekat od fanouška modrých, fialových, černých gaunerů.

T. Wiszniewski 6.6.2019 18:50

Už se zdálo, že je Vodvářka vyléčen.

Ale není, opět má záchvat protibabišovské paranoie. Topmášku, je to s tebou vážný, poraď se s nějakým dušezpytcem. Učiň tak dřív, než tě k němu dva vlídní pánové odvedou oblečeného v hezké těsné kazajce.

J. Holíček 6.6.2019 17:43

Infantilní.

Jinak to nedokážu napsat. Vy rád, pane Vodrážko, tvoříte. Něco se dá docela dobře zkonzumovat, ale v té politice je to vesměs dětinské.

Víte co je problém? Problém je v té nenávisti demonstrujících. Ani vy, ani většina z těch co se shlukují, nemohou konkrétně prokázat v čem jim Babiš ublížil, co jim ukradl, co jim uřízl, rozbil. Proto demonstrují nenávist. Primitivně, stádně.

A vy se snažíte a hledáte plac, kde by se té nenávisti víc vešlo. Přitom je to naprosto směšné. Babiš není Kalousek, on může z fleku odejít z politiky, a taky to udělá, až nebude zbytí. Zůstanou mu miliardy (nikdo ho nezavře) a nenávistníci si akorát budou hledat novou oběť. Kalousek bude velet. Vy jim budete přizvukovat.

Muhehe

D. Mach 6.6.2019 20:20

Re: Jste infantilní.

Je naprosto nepochopitelné, jak moc jsou někteří lidé ochotni bývalému estébákovi přehlížet vše, čím se provinil. On přece kradepeníze, na které nemá nárok. Ty peníze jsou určeni jiným podnikatelům, a ti nemohou udržet své podnikání. Ukradl peníze na stavbu luxusního Čapího hnízda. Nač mu máme platit jeho luxus, když si to může zaplatit ze svého? Využívá dotace na podporu inovací na stavby linek balení chleba, která vůbec inovativní není. Zneužívá dotace na podporu zemědělství a v Bruselu si lobuje za to, aby je dostávali velké podniky na úkor drobných zemědělců. A ten hnus nám prodává. Proč asi velká část nakaženého polského masa zmizela v Kostelci? nesídlí tam náhodou Babišovy Kostelecké uzeniny?

Je to podvodník, lhář a ufňukánek, který stát využívá k vysávání peněz jako jiné své firmy. Proč bych tento názor nemohl vyjádřit? A že ho demonstrující nesnáší? Vždyť vy tady zcela veřejně vyjadřujete svoji nenávist vůči Kalouskovi, tak jak se opovažujete dehonestovat druhé?

J. Kouřil 6.6.2019 20:45

Re: Jste infantilní.

Peníze Babiš neukradl. Někdo mu je přiklepl na základě regulérní žádosti. Je doloženo, že byly neoprávněně vyplaceny dotace za mnoho miliard jiným lidem. Ale to nikoho nezajímá, My chceme aby odešel Babiš. Ani nemáme nikoho, kdo by jeho pozici převzal. Nebo si snad někdo myslí, že Kalousek nebo Bartoš by byli řešením? Tak k čemu ty demonstrace jsou?

S. Sedlák 6.6.2019 21:14

Re: Jste infantilní.

Nelži, kobliho.Kdyby ukradl jen ty dotace, tak by byl skoro chudák.

V. Čermák 6.6.2019 22:38

Re: Jste infantilní.

Vy jste Chvilkař? Já jsem Babišův volič a vyjádření podobná vašemu mě vždy velmi uklidní...

J. Holíček 6.6.2019 20:57

Re: Jste infantilní.

Babiš JE v konfliktu zájmů, ale jeho další "provinění" prokázaná nejsou. Konflikt zájmů také není trestný čin. Ten byl nově formulován v druhé polovině minulého roku. Kdyby něco bylo k máni, tak už by ho dávno statní zástupce obžaloval.

Nepochybuji, že je podvraťák, ale to není trestné. Je prostě "šikovnej" a dobře využívá legislativu, kterou další podvraťák Kalousek pro své kámoše připravil. Kalousek uniká spravedlnosti už také dlouhou dobu (kryt imunitou). Rád se o tom zmíním, ale kvůli tomu bych demonstrovat nešel. Takhle je to v právním státě nastaveno. Víme.

Váš výčet "provinění" Babiše závist a nenávist jen potvrzuje. Až bude za něco odsouzen, tak můžete takové výčty seriózně používat. Takhle se jen zbytečně frustrujete, ale zřejmě to zkrz zmíněnou motivaci (závisti, nepřejícnosti a nenávisti) k životu potřebujete.

V. Čermák 6.6.2019 22:33

Re: Jste infantilní.

Jeho "Konflik zájmů" zpočívá jen v tom, že je Premiér. Ovlivnit přidělení dotace není prakticky možné, slyšel jsem na to 2 fundovaná vyjádření. Jeho provinění je, že je Premiér...

V. Čermák 6.6.2019 22:30

Re: Jste infantilní.

Pane Machu, ani jeden z těch Zlých skutků, kterými premiéra opakovaně polepujete mu nebyl prokázán. Takže jste buď velký Neználek, nebo velký Lhář. Např. "Ten hnus z Kostelce" tak zrovna ON nám ho neprodává, prodávají nám ho zahraniční Řetězce, které si ho od něj ojejdnali, s parametry, které si samy určilly. Každý výrobce uzenin samozřejmě umí vyrobit kvalitní drahé uzeniny, stejně jako levný hnus. O tom, co se bude prodávat tedy rozhodují samy řetězce. To není chyba Babiše, ale Kapitalismu, že ihned po revoluci byly zrušeny kvalitativní potravinářské normy. Takže ano, právo vyjádřit se máte, ale protože se vyjadřujete Lživě, nebude vaše Řvaní mít žádný úspěch. Spíše se bude mluvit např. o Dotacích, že nejsou příčinou všeeho zla, ale i jiných věcech a bude se zvyšovat informovanost, kterou právě vy Ŕvoni nemáte. To vy přece Dehonestujete...

D. Mach 6.6.2019 22:48

Re: Jste infantilní.

Jednak si přečtěte, co jste napsal, a pak vykládejte, kdo koho dehonestuje, a pak si opravte znalosti, protože Kostelecké uzeniny mají svoje obchody a prodávají své výrobky i do normálních prodejen mimo řetězce. Velká část těch vámi ironizovaných zahraničních řetězců, kde ale určitě nakupujete, sem dodává zboží, které lidé bohužel kupují jen proto, že se nabízá tzv. v akci. Když s tím přestanete, bude i tady kvalitnější zboží. V Německu je kvalitnější a levnější. Oni ale mají na potraviny DPH jen 7,5%.

V. Čermák 6.6.2019 23:18

Re: Jste infantilní.

Pokud vím, tak DPH snižuje Jenom Babiš, chyba ale byla, v minulosti DPH zvýšit, což se ihned promítlo do ceny. Při snižování se to do ceny už promítnout nemusí . Pokud jde o Koupěschopnost, tedy o možnost koupit si i něco Kvalitnějšího-Dražšího, tak Jenom Babiš pro tu Koupěschopnost udělal největší díl. Vypadá to, že Babiš je chytrý. zvýší lidem podfinancované platy a důchody, aby si mohli koupit dražší-Kvalitnější výrobky a může dodat do prodejen i Kvalitnější Kostelecké uzeniny. Pokud jde o Levnější Německé Kvalitní potraviny, jsou dotovány z Drahých Nekvalitních potravin Českých. Toš tak....

S. Sedlák 6.6.2019 21:15

Ty muhehe

se nejprve nauč číst, abys nekomolil jméno autora, tupče.

J. Holíček 6.6.2019 21:28

Re: Ty muhehe

Moc se tě to dotklo, pozorný čtenáři? Svolej na Letnou demošku, třeba se ti uleví. :-))

J. Holíček 6.6.2019 21:32

Re: Infantilní.

Pane Vodvářko, moc se omlouvám za zkomolení vašeho jména, nebyl v tom žádný úmysl. Naštěstí mě pan Sedláček upozornil, tak jsem to mohl napravit. Děkuji. :-))

L. Zach 7.6.2019 17:39

@J.Holíček

>Problém je v té nenávisti demonstrujících. ... Proto demonstrují nenávist. Primitivně, stádně.

Prosím, to by mne zajímalo, jak se pozná, že lidé na Václaváku "primitivně demonstrují nenávist" ?

Třeba tím, že kluk s holkou přijdou zahalení do České vlajky a drží transparent "Pravda a Láska musí zvítězit..."? Nebo, že chlapík vedle mne sundá čepici než začne v závěru zpívat Českou hymnu? Nebo že bez obav přijde táta s malým klukem ? Nebo že demonstrace probíhá naprosto v poklidu - nerozbije se jediná výloha, nikdo nepodpálí žádné auto...? Nebo jak vlastně?

M. Pivoda 6.6.2019 16:27

Nespoléhejte na další generaci lidí! Ušetříte si zklamání.

Vodvářka: "Zdá se, že potřebujeme ještě tak 10-20 let, ... ... Pak se nepochybně začnou objevovat noví lidé se zcela jiným pohledem na svět, s vizí posunout společnost jinam, ..."

Jako pamětník si dovolím MUDr. Vodvářkovi připomenout, že na další generaci, nezkaženou kapitalismem, spoléhali i čeští komunisté (v době českého reálného socialismu, 1948-1989). Jenže až přišla ta starým kapitalismem nezkažená další generace, byli to nejvíce vychcaní Pepíci (kteří zde instalovali mafiánský kapitalismus).

V. Braun 6.6.2019 19:56

Re: Nespoléhejte na další generaci lidí! Ušetříte si zklamání.

Mafiánský kapitalismus tady instalovali většinou komunisté, poněkud systémem (kumunistickým) zkažení.

J. Holíček 6.6.2019 22:01

Re: Nespoléhejte na další generaci lidí! Ušetříte si zklamání.

V tomto ohledu mohl pan Vodvářka projevit jistou jasnozřivost. Za 10 - 20 let tady mohou být usídleni snědí lidé s tmavými vlasy, jejichž pohled na svět bude formován právem šaríja. Celkem logicky, uvědomíme-li si, kdo v současné době personálně futruje demonstrace proti premiérovi, vzešlému z demokratických voleb.

To, totiž, pro demonstranty není vůbec důležité, neboť nejdůležitější pro ně je závist a nenávist. :-))

J. Jurax 6.6.2019 15:18

Jen na okraj a trochu mimo hlavní téma - "ale o obyčejnou reakci kohokoliv, kdo zjistí, že jeho peníze byly vyplaceny jinak, než bylo určeno."

Jeho? Jenom?

Nedodáno zde arciť, že jde i o naše peníze, jež jsme tam předtím poslali, nejen jeho (toho reagujícího), ale způsob jejich vyplacení či užití je už určen jen v bruseli tím reagujícím. A tohle se už vlastně bere jako normální.

Což vlastně ani s Babišem a Agrofertem nesouvisí; zda ty prachy byly použity jinak než dotátor určil a zda oprávněně je už vlastně jiný problém.

F. Dido 6.6.2019 15:08

Vážený pane Vodvářka,bylo by krásné,kdyby si to Babiš "vyžral" až přijdou časy hubené,leč domnívám se,že v té době bude již odejit a ten nebetyčný průs.r spadne na bedra vlády následující ,jež bude doufám "pravicová". Pak budou babičky se slzami v očích vzpomínat,jak jim bylo za Babiše dobře. Tak už to chodí.

M. Hanko 6.6.2019 14:30

sorry jako

Já jsem nikdy nedoufal v žádného Pana Čistého, nejsem naivní. Mě stačí, že

1) Babiš je, podle toho z čeho je dnes jen PODEZŘÍVÁN - pořád čistší, než řada čelních politiků z dob nedávných (pomněme pana Nečase a jeho metresu Nagyovou, pana Topolánka s přítelem Dalíkem, Zemana s Mynářem, pana "dálnice" Hřebíčka, Voldemorta Janouška a pana primátora Béma, opencard, tunel Blanka, atd. atp.)

2) Přes veškerou snahu se mu dodnes nepovedlo prokázat nic, co bych vnímal jako fakt průser, kriminální čin, krádež, zřejmé poškození státu

3) je silný, je to leader (opět vzpomeňme Špidlu, Grosse, nově pana Fialu, piráta Bartoše, atd.) a věřím mu, že chce posunout věci lepším směrem pro nás pro všechny.

Sorry jako, ale pořád má můj hlas. A teď se všichni pos/erte :)

S. Sedlák 6.6.2019 21:19

Re: sorry jako

Pos/er se sám, oslíku. Babišovi už bylo prokázáno plno lumpáren a jen za zlomeček by jiní už dávno byli v teplácích. Otázka zní, proč už tam není. Není se čemu divit. Státní zástupci šli tomu gaunerovi na ruku do té doby, než pochopili, že jim jde teď o kejhák.

J. Holíček 7.6.2019 6:47

Re: sorry jako

Moc tě pálí ve slabinách ten bohatý úspěšný muž, ty chudáčku s vysypanou kapsou. :-))

P. Han 6.6.2019 13:33

Nepřijde-li Godot,

přijde aspoň Vodvářka.

M. Mikulec 6.6.2019 13:22

Nevím, ze by některý narod

chtel, aby ho nereprezentoval silný vůdce, ale želé. Nechat si kalet na hlavu z Brusele si nenechají jen silné osobnosti.

V. Braun 6.6.2019 19:57

Re: Nevím, ze by některý narod

Je Babiš silná osobnost?