29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Godot přijde

Úterní Václavské náměstí dokladuje, že jde o začátek konce Andreje Babiše. Jeho PR tým může ještě cosi vymýšlet, ale ono už toho moc není...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Ruth 6.6.2019 8:12

Andrejovi

jako učebnicovému příkladu "Chucpe" zvoní hrana a tak udělá všechno proto aby se z toho vymotal bez ohledu na následky pro Česko. Věřme, že všichni si konečně uvědomí s kým mají tu čest a dle toho budou i jednat

M. Pivoda 6.6.2019 7:48

Doplňme velmi povrchní diagnózu MUDr. Vodvářky

Vodvářka: "Úterní Václavské náměstí dokladuje, že jde o začátek konce Andreje Babiše. ..." Hm. Opravdu?

Úterní Václavské náměstí dokladuje, že jde o začátek české občanské zodpovědnosti, nikoliv nutně začátek konce Andreje Babiše. Proč? Obchodníci, jako je Andrej Babiš a Donald Trump byli ve své profesi obchodníka trénováni na zvládnutí silně stresových situací.

Technická poznámka: Komunista Andrej se stal českým polistopadovým podnikatelem (s raketovým podnikatelským startem) proto, že předtím pracoval v Podniku zahraničního obchodu. A právě proto, že Andrej pracoval předtím v Podniku zahraničního obchodu, musel se tam tehdy nutně setkat a jednat i s pracovníky StB. Jinak to tehdy nešlo. Nejisté je, o čem spolu tehdy Andrej a StB hovořili. Jisté je pouze to, že Andrej nemohl udat žádného disidenta, protože v Podniku zahraničního obchodu, žádní disidenti pracovat tehdy nemohli. Zcela vyloučeno.

Jisté je také to, že každý člen Komunistické strany (včetně Andreje) byl morálně silně zavázán organizaci StB, protože organizace StB byla podřízena organizaci KSČ (plnila její úkoly), a udržovala tak KSČ při životě i v době, kdy KSČ už neměla (ani morální, ani ekonomické) oprávnění vládnout této zemi.

L. Zach 6.6.2019 8:14

Re: Doplňme velmi povrchní diagnózu MUDr. Vodvářky

Dokladů o tom, že AB oje*ával kdekoho už dávno i že velmi "kreativně" zacházel s pravdou je dost.

Otázka podle mého nezní "Kdo na jeho místo?", ale "Chceme aby takový člověk reprezentoval Českou republiku, jednal za nás v zahraničí a jako šéf exekutivy vedl vládní tým?".

https://reportermagazin.cz/a/pUwdy/jebol-som-andreje-nasadou-cez-chrbat-pribehy-z-babisovy-marocke-minulosti

https://www.ctidoma.cz/forum/2018-11-24-senator-golan-pise-babisovi-nejste-dobry-rodic-ani-slusny-clovek-jste-nejvetsim

https://denikn.cz/106525/jeden-nas-krmi-druhy-propojuje-jak-si-kellner-a-babis-rozdelili-cesko/

I. Mertl 6.6.2019 9:10

Re: Doplňme velmi povrchní diagnózu Ing. Pivody

To, co jste tu zplodil o Babišově komunistické kariéře dobře víme a vadí nám to, tu více, tu méně. Myslícímu člověku, tedy těm, kteří chodí na ony Milióny chvilek, však vadí výrazně víc jeho kariéra dnešní než ona stará, ta dnešní činnost směřující k politické privatizaci státu. Členství v KSČ samo o sobě, pokud jde o dávno minulou záležitost, stalo-li se v mládí, vlivem rodinných tradic nebo špatným odhadem směřování strany koncem šedesátých let, lze tolerovat, zvláště tehdy, ukázala-li další kariéra straníka, že si chybu uvědomil a snažil se ji odčinit. Spolupráce s jakoukoli složkou komunistické bezpečnosti, zvláště pak s tajnou, je prostě průkazem totálního morálního selhání. To platí i pro angažmá v tak službami prolezlých institucích, jako byly podniky zahraničního obchodu. Takoví lidé jsou primárně nebezpeční, určitě tehdy, vstoupí-li do politiky. Tolik k Vaší technické poznámce.

Mimochodem, Vaše vystoupení vede k myšlence, zda nehájíte sám sebe a ne Andreje Babiše.

M. Pivoda 6.6.2019 14:35

Kdo je to my, kdo dobře ví?

I. Mertl: "To, co jste tu zplodil o Babišově komunistické kariéře dobře víme a vadí nám to, tu více, tu méně. ..."

I. Mertl: "Členství v KSČ samo o sobě, pokud jde o dávno minulou záležitost, stalo-li se v mládí, vlivem rodinných tradic nebo špatným odhadem směřování strany koncem šedesátých let, lze tolerovat ..."

Vězte, že pokud vstupujete do Svazu zahrádkářů (na rozdíl od KSČ), nemusíte přísahat věrnost na celý život. Kdo je to "MY", tj. ti jimž členství v KSČ nevadí a chtějí je chtějí tolerovat? Nějaký bývalý komunista Mertl nebo USTR?

P. Kmoníček 6.6.2019 9:10

Re: Doplňme velmi povrchní diagnózu MUDr. Vodvářky

Pivodo, zapomněl jste na jednu důležitou věc. Za plat v PZO si Bureš našetřil na nákup Agrofertu a dalších podniků. Jinak je úplně čistý, že.

M. Pivoda 6.6.2019 14:39

Pro Pavla Kmoníčka

Zprivatizovat státní podnik (koupit ho pod cenou) je jedna věc, umět ho řídit v konkurenčním prostředí je druhá (a významnější) věc.

O čistotě jsem nikdy nehovořil, takže mi tu vaší myšlenku nevnucujte.

P. Kmoníček 6.6.2019 18:05

pro Miroslava Pivodu

Já ji ale z Vašich poznámek cítím. Inu, je t můj pocit. A i kupovat pod cenou předpokládá nějaký kapitál. No, věřte, že si na svoje podnikání opravdu našetřil.

J. Lukavsky 6.6.2019 7:46

Tak dlouho....

"vládl v ní typický český humor, což z nás činí celkem ojedinělý národ" stejně jako když se na Václaváku tenkrát volalo "Jakeše - do koše" já to také oceňuji a na Letnou se vypravím, nakonec jízdenku mám za hubičku. Máte pravdu "tak dlouho se chodí s džbánem na pivo...". J.L. end

M. Pivoda 6.6.2019 7:31

ANO, bude lépe?

Vodvářka: "... Je třeba stále opakovat, že Andrej Babiš se stal premiérem v době ekonomického růstu, na němž neměl on sebemenší podíl. ..."

Je třeba stále opakovat, že Andrej BAbiš se stal politikem, protože sliboval, že ukončí rozkrádání miliard. Splnil svůj slib? Splnil ho tak, že se dnes rozkrádají pouze milony, a nikoliv miliardy?

P. Lenc 6.6.2019 8:00

Re: ANO, bude lépe?

Jejda pane Pivodo, povězte mně něco o těch miliardách, buďte tak hodný.

M. Pivoda 6.6.2019 8:02

Jsou kompetentnější, kteří vám mohou odpovědět

Nikoliv já.

P. Lenc 6.6.2019 8:25

Re: Jsou kompetentnější, kteří vám mohou odpovědět

A já si myslel, aspoň dle vašeho příspěvku jak nejste "kompetentní".

M. Pivoda 6.6.2019 8:38

Čtěte pozorněji.

Výše jsem napsal toto: "... Andrej BAbiš se stal politikem, protože sliboval, že ukončí rozkrádání miliard".

Někdejší výrok Andreje Babiše lze dohledat!

R. Langer 6.6.2019 8:56

Re: Čtěte pozorněji.

No, a tak splnil to, nebo ne? Máte o těch miliardách nějaké informace? Nebo co jste tedy tím svým příspěvkem vlastně chtěl říct?

P. Kmoníček 6.6.2019 9:12

Re: ANO, bude lépe?

Musím počkat na instrukce, Pivoda.

R. Langer 6.6.2019 9:30

Re: ANO, bude lépe?

Spíš došla UI. :-D

P. Sejrek 6.6.2019 7:02

Noví lidé

nezatížené minulým režimem se začali objevovat už v roce 2004 (viz Standa Gross) se zcela jiným pohledem na svět, s vizí přesunout erární prachy do vlastní kapsy. V tuto chvíli se objevilo milion chvilek financované Sorošem k odstranění politika, který verbálně brání zemi proti migrantům a tím nesplňuje nastavený režim NWO k likvidaci inteligentní bílé rasy a nahrazení obyvatelstva Evropy smíšenou polo inteligentní beznárodní směskou hnědé barvy.

L. Zach 6.6.2019 8:16

Re: Noví lidé

Ještě chybí chemtrails a mikrovlnky.

K. Salajka 6.6.2019 6:06

Začneme

otázkou - vejde se 120 tis. lidí na Václavské náměstí ? Ani náhodou. Jde o demonstraci nebo politický projekt ? Za b je správně. Řídí ho Soroš ? Samozřejmě a taky platí. Mají demonstrace stejnou strukturu jako protesty v Bratislavě ? Tři vůdci, shodný organizátor finančního zabezpečení.

Je důvod Babiše napadat pro etické a zřejmě i protiprávní jednání ? Těch důvodů je nespočet.

Na Slovensku se zatím nedaří prokázat přímou spojitost Fica s vraždou novináře Kuciaka a jeho snoubenky Kušnírové, ale v jeho sekretariátu pracovaly dvě osoby viditelně (firmami) napojené na Ndraghettu. Jsou prokázány rozsáhlé dotační podvody zejména na východě, zatím prakticky beztrestné.

Obě hnutí směřují k destrukci politického systému a to za využití nastrčených osob, jejichž financování je naprosto neprůhledné.Fico stále ovládá Smer a jako Babiš je rozhodným odpůrcem imigrace, která porušuje všechna pravidla, platná v době, kdy jsme vstupovali do EU. Tento postoj je správný a legitimní, protože vlády tu jsou od toho aby chránily vlastní občany. Spolčení neziskovek a orgánů EU a lídrů Francie a Německa, které jim v tom brání, je nelegitimní.

Úspěch protestních hnutí povede k podobné destrukci demokratických institucí, jakou provedl Lenin.

P. Černoch 6.6.2019 6:25

Re: Začneme

Zapomněl jste na demonstrace v Maďarsku proti Orbánovi.A všechny ty demonstrace mají charakter Oranžových revolucí.

K. Salajka 6.6.2019 12:40

Re: Začneme

Nutit svéprávnou zemi, jakou má mít na svém území univerzitu, je podobné, jako zakazovat Česku kontroly masa z Polska.

Měl sedmiminutový projev v EU parlamentu - z toho ČT musela přerušit 2 minuty vstupem z pohřbu Mc. Caina. Tož to je ten demokratický veřejný prostor pro všechny.

L. Zach 6.6.2019 8:38

Re: Začneme

>vejde se 120 tis. lidí na Václavské náměstí. Ani náhodou.

Ok, čím své tvrzení podpoříte? Nějaký výpočet podle plochy a počtu lidí, kteří se vejdou na metr čtvereční? Odkaz na informace o počtu demonstrantů na Václavském náměstí v Praze při minulých demonstracích? Takhle Vaše tvrzení vyznívá poněkud nepřesvědčivě.

>Řídí ho Soroš ? Samozřejmě a taky platí.

Najdete Soroše na výpise darů z transparentního účtu spolku Milión chvilek? Jo tak - on to neposílá přímo, namítnete asi. On to pošle tisícům lidí a Ti to pak posílají spolku se zprávou pro příjemce "na další koncert". Tak nějak to asi bude. To zní dost pravděpodobně.:-))

https://ib.fio.cz/ib/transparent?a=20201117

K. Salajka 6.6.2019 12:02

Re: Začneme

K počtu demonstrantů se vyjádřilo několik lidí se zkušenostmi z armádních útvarů. Jako laik můžete počet zjistit jako biologové při počítání mravenců - rozdělíte si mřížkou - rastrem celé Václavské náměstí na čtverce o stejné velikosti. Pak spočítáte počet osob v jednom reprezentativním čtverci a vynásobíte počtem čtverců.

Kdybyste chtěl vyloučit chyby, můžete stejnou operaci provést s Václavským náměstím jiný den ve stejnou hodinu a pak zjištěný počet odečíst - jde o návštěvníky podniků, obchodů restaurací a turisty.

K. Salajka 6.6.2019 12:35

Re: Začneme

Dík za odkaz. Jenom se mi nepodařilo dohledat, kdy byl účet založen a kde se vzaly první dva miliony.

K. Salajka 6.6.2019 13:01

Re: Začneme

Tak už jsem to vyčetl. ́Podle Chvilek účet založili 5.2.2018 - nemůže se tam ale dostat na údaje.

Z. Koutecký 6.6.2019 17:12

Re: Začneme

Ono je celkem jedno, jestli na tom Václaváku bylo o nějaký ten tisíc lidí více či méně. Podstatné je, že vizuálně to náměstí ten spolek zaplnil, což se zatím od roku 1989, myslím podařilo málokomu, jestli vůbec někomu. K tomu připočtěte řadu dalších více či méně početných demonstrací v dalších městech. Při obecné nechuti Čechů chodit ve svém volnu někam demonstrovat,nutno konstatovat, že to je docela úspěch. Otázka je, kdo zatím skutečně stojí a platí třeba ty lidi, kteří se na práci s organizací těch akcí podílejí. Protože na to by nějací nezkušení dobrovolníci pracující zadarmo těžko stačili. A ten údajný organizátor,spolek Milion chvilek, s 10 členy, vesměs zřejmě studenty filozofie a teologie, na tak náročnou práci evidentně nemá. Využívání "bílých koní" je u nás ale docela běžné. Transparentní seznam blíže neidenfikovaných dárců dá sice při částce přes 3 mil. Kč za jediný měsíc trochu práce, ale není to zas takový problém.

L. Zach 7.6.2019 16:56

Velmi souhlasím, že spor o to, zda na Václaváku bylo 120 tis. nebo snad 90 tis. nebo 80 tis. je irelevantní.

K těm bílým koním a transparentnímu účtu který sídlí na stránkách v doméně "fio.cz": nerozumím jak to myslíte. Jako že někdo zaplatil Fio, aby vygenerovala úplně fiktivní výpisy ve svém internetovém bankovnictví, které používají i standardní klienti? Ten výpis se generuje tak, že z nějaké databáze pohybů se na webu zobrazují data pro dané číslo (transparentního) účtu a zadané období. Jak by asi kdo do té databáze dostal fiktivní pohyby na účtech? To je pěkná blbost. Nebo jak jste to myslel? Fakt by mne to zajímalo.

V. Kotas 6.6.2019 5:52

Přání otcem myšlenky, co autor ?

Totalita zde není, takže rozhodují volby. Majdan nebude.

P. Kmoníček 6.6.2019 9:15

Re: Přání otcem myšlenky, co autor ?

Kotasi, Vám stále nedochází, že volby vyhrálo ANO a ne Babiš. A to je postatné.