25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Godot přijde

Úterní Václavské náměstí dokladuje, že jde o začátek konce Andreje Babiše. Jeho PR tým může ještě cosi vymýšlet, ale ono už toho moc není...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Schwarz 6.6.2019 12:44

A on to zatím

dělal někdo líp než Babiš? Sice nejsem fandou ani EET, ani nejásám když ministr Brabec leze do (_!_) "ekologickým iniciativám" a rozděluje kotlíkové dotace či dotace na chytání dešťové vody, ale socani byli mnohem horší, rozdávali a kradli neuvěřitelným způsobem. Údajná "pravice" v podání ODS, TOP a KDU zase naslibovala omezení byrokracie a snížení a zprůhlednění daní, přitom byrokracie narostla a daně zůstaly. ODS se tak dlouho vyhraňovala proti předávání kompetencí do Bruselu, až Topolánek protlačil Lisabonskou smlouvu i s tou "kvalifikovanou většinou". Mimochodem, co takhle prolustrovat nejen Babiše, ale vzít stejný metr i na ostatní politiky a velkopodnikatele? Ono by se ukázalo, že málokterý politik dokáže vysvětlit svůj majetek pomocí příjmů z úřadu!

M. Vondráček 6.6.2019 12:22

tak co kobliháři :-)

Krade ten Váš Andrej, nebo ještě stále věříte že ne :-)

J. Jurax 6.6.2019 15:21

Nejraději. Čerpá.

V. Čermák 6.6.2019 18:33

Re: tak co kobliháři :-)

A co tedy vlastně Ukradl? Proč jste to na něj už dávno nepráskl? Můžete přece i anonymně, nejlépe v Praze? Anebo Brusel si Prdl a Vondráček Salutuje? Toš jak?

V. Čermák 6.6.2019 11:59

Babiš Maká, Vodvářka Tlachá.

Vlhký sen pisálka Vodvářky na téma antiBabiš....

I. Štípek 6.6.2019 11:03

Na panu Vodvářkovi si cením

že byl rozhodujícím činitelem, který mi svými nenávistnými, patologickými útoky na Babiše a prezidenta Zemana pomohl v rozhodování, komu svěřit hlas ve volbách. Druhým pomocníkem byl Fiala, hrobař ODS. Nu, a oba pánové se činí dál, o106.

V. Kotas 6.6.2019 11:08

Re: Na panu Vodvářkovi si cením

1*

L. Kubeš 6.6.2019 12:36

Re: Na panu Vodvářkovi si cením

Souhlas !

D. Novak 6.6.2019 19:55

Re: Na panu Vodvářkovi si cením

1**

M. Malovec 6.6.2019 10:10

Znovu

Neřvěte v horku na náměsí, ale nekupujte Babišovy výrobky, zaplevelil s nimi celou zemi.

V. Student 6.6.2019 9:34

Pane Vodvářko,

já tu demonstraci nechci zpochybňovat, ale vyvodit z účasti sto tisíc lidí závěr, že "už i voliči Babiše si začínají uvědomovat..." mi přijde trochu nadnesené.

Rád bych Vás upozornil, že stotisícová účast z celé republiky znamená zejména to, že dalších deset milionů lidí nepřišlo.

I kdyby se aktérům podařilo zverbovat další milion, pořád to je ještě zlomek těch, kteří o akce podobného druhu nemají zájem. Já třeba. A víte proč? Protože na hra na rok 89 má dosti zásadní trhliny, zejména tu, že od toho roku tady máme demokracii, tedy demokratické volby. Filozof Bělohradský je hodně doleva, ale i on poukazuje na nepříjemný, lépe řečeno zvrácený fakt, že politické rozhodování přechází stále více z politiků na aktivisty. To je z mnoha důvodů nežádoucí. Např. Benešová byla do funkce uvedena legálním, tedy politickým způsobem. Dnes je reálně možné, že díky řvaní aktivistů, kterým se to nelíbí, dojde ke změně. Jenže co když se jim nebude líbit ani jiná, do funkce legálně i legitimně uvedená persona? Zase budou řvát? Tak dlouho, až jim politici (opět) podlehnou a dají tam někoho, kdo se jim bude líbit, takže řev ustane? Trochu divné, ne? Asi tolik za mě.

J. Vavruška 6.6.2019 10:37

Re: Pane Vodvářko,

Mimochodem, přesně stejným způsobem, nátlakem v ulicích a několikrát opakovanými volbami se dostala k moci Hitlerova NSDAP. Začalo to pomluvami a ostouzením ideových protivníků a všech, kdo měli jiný názor. Potom přišlo na řadu jejich fyzické napadání, mrzačení a nakonec vraždy. A pak už "jinak smýšlející" začali rovnou vozit do koncentračních táborů. Ten první byl v Dachau.

Je to vyzkoušená a ověřená technologie jak nastolit totalitní režim.

L. Kubeš 6.6.2019 12:39

Re: Pane Vodvářko,

1

P. Harabaska 6.6.2019 10:41

Re: Pane Vodvářko,

Velmi správné hodnocení. A nejde jen o počty tzv. demonstrujících. Jde především o to, že - jak už je u takových "spontánně" organizovaných (nebo organizovaně "spontánních") akcí obvyklé - na tribuně se pohybují a mluví maňáskové, zatímco ruce, na nichž jsou navlečeni, se skrývají pod horní hranou toho jeviště. Samostatně přemýšlející člověk si udělá závěr pro své rozhodování sám. Jedinec v davu je strháván k rozhodování (tedy i jednání), jež je diktováno pohybem animovaného davu. Animovaného, protože dav duši (anima) nemá. Jen replikuje to, mu nějaký jedinec, tvor s duší, implantuje do podvědomí. Při vší úctě k poslednímu velkému vzedmutí "lidu" v roce 1989, kolik jen věcí bylo jinak, než jak nám byly předkládány k uvěření?

L. Kubeš 6.6.2019 12:40

Re: Pane Vodvářko,

Souhlas !

P. Hlosta 6.6.2019 9:29

Kdy založíte svou stranu?!

I vy humoristo! Předně náměstí Václavák bylo plné těch, kteří už nevěří v demokratický systém zastupitelů občanů, v parlamentní způsob soutěže o moc, nevěří na demokratické volby. Že dokázali při tom mít smysl pro humor je spíše ukázka slabosti ducha(debil se směje, ač k tomu není důvod). Pokud se jim z Václaváku podaří svrhnout vládu a při jednom i zrušit prezidenta, pak klobouk dolů před výkonem těch, co to organizovali, protože to je hodné obdivu. Z parlamentu to dosud nikdo nedokázal a že se snažili. Demokracie je prostě slabá a jen revoluce a diktatura jsou silnější. Kam to ovšem vede, dávno známe. Minimálně k ekonomickému propadu, ne-li k degradaci morálky na slabomyslnou ideologickou víru, kdy ideologie je výše, než život člověka, svoboda jedince a jeho právo v ideologické společnosti.

Demagogie je, že se dá s pomocí demonstrací demokracie napravovat. Opak je pravdou! A tak, stejně jako kdysi V.Klaus, má i dnes Babiš pravdu, když vzkazuje demonstrantům, aby si založili politickou stranu a šli do politické soutěže o parlamentní křesla a tím i o vládu nad občany, kterým hodlají upřít právo na zvolení si svého zástupce. Babiše jsem rozhodně do vlády nechtěl. Ale jsem zastánce zastupitelské demokracie. Co vy chcete, je rušení demokracie s pomocí uplatnění práva, které demokracie poskytuje.

Tak kdy založíte VAŠI stranu?!

P. Harabaska 6.6.2019 10:47

Re: Kdy založíte svou stranu?!

Nezapomeňme ovšem na to, že ač VK svoji stranu ODS zakládal, přesto v určitém okamžiku považoval za vhodné a pro něho užitečné vyzývat k MOBILISACI. To písmeno S bylo důležité.

J. Schwarz 6.6.2019 12:47

Re: Kdy založíte svou stranu?!

Klaus vyzýval svoje stoupence k mobilisaci ve volbách, nevolal je do zbraně.

M. Valenta 6.6.2019 9:21

Jedna Babišova pravda tu je.

Vytvořili ho neschopní politici před ním. A konec Babiše? Více než na demonstrantech a že si jich vážím, je Babiš závislý na hospodářských cyklech. Až přijde krize, odpadne i většina jedlíků koblih.

P. Hlosta 6.6.2019 9:32

Re: Jedna Babišova pravda tu je.

Voliči vždy odpadávají, když přichází ekonomická krize. To je zákonitost pro demokracii typická. Nadávat jim za to může jedině hlupák!

M. Valenta 6.6.2019 10:10

Re: Jedna Babišova pravda tu je.

Jedlík koblih není nadávka, je to jen pojmenování voliče, co si nevidí na špičku nosu.

V. Čermák 6.6.2019 12:01

Re: Jedna Babišova pravda tu je.

Inu, od Babišo-Zemanova Satelita Valenty to opravdu, ale opravdu sedí....

M. Valenta 6.6.2019 14:06

Re: Jedna Babišova pravda tu je.

Alespoň jste pochopil, že oběžná drána může být jen jedna a tudíž Zeman s Babišem dvojčata jsou.

M. Valenta 6.6.2019 15:21

Re: Jedna Babišova pravda tu je.

a řádně srostlá.

J. Jurax 6.6.2019 15:24

Oběžných drah je naopak nekonečně mnoho ...

M. Šejna 6.6.2019 9:17

prolhaný Vodvářka

prolhaný Vodvářka by si měl nastudovat vývoj státního dluhu za dob Babiše. Pak by tu nelhal, až by se mu od klávesnice prášilo.

Na konci roku 2013 byl státní dluh 1683 mld. Kč. Na konci roku 2018 to bylo 1622 mld. Kč. Státní dluh tedy poklesl o 61 mld. Kč.

Z tohoto pohledu Babiš ctil Starý zákon a šetřil. Vodvářka naproti tomu Starý zákon nectí, protože lže.

R. Vacek 6.6.2019 9:16

Celkem mimo

Proti Babišovi jsou od začátku milióny občanů - což dokládají kterékoliv volby. Ale pro něj je víc voličů, než pro kteréhokoliv jiného kandidáta (nebo stranu). A proč by měl o důvěru přicházet, když se hospodářství daří a může se tedy z eráru rozdávat? Copak u nás existovala vláda, která šetřila? A i když se to nezdá, tak naše vláda nijak nevybočuje z chování vlád jiných - možná je i úspornější. https://www.google.com/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:cz:sk:hu&hl=cs&dl=cs#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gd_pc_gdp&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country:cz:sk:hu:fr&ifdim=country_group&hl=cs&dl=cs&ind=false

F. Kusák 6.6.2019 9:12

Velmi často poslouchám každé ráno

pořad "Jak to vidí" na na Čro 2. Dnes tam byl Prof. Jiří Hlaváč, úžasný člověk, skvělý muzikant. I on dostal od Zity Senkové typickou a povinnou otázku stran demonstrací a auditu. Bylo mu to evidentně nepříjemné a tak se z toho, se šarmem jemu vlastním, tak nějak vymluvil. Vzpomínám si jak mnoho normalizačních dotazníků obsahovalo dotaz na "vstup spřátelených armád" do Československa v roce 1968. Byla to perverzní a záludná otázka a přímé odsouzení znamenalo třeba nepřijetí na školu, vyhazov s práce nebo zamítnutí žádosti o podnikový byt. Já jsem tu kolonku vynechával, jenže vždy se mě pak následně ptali, jestli s tím "vstupem" nesouhlasím. Vždy jsem se kroutil a okecával jsem to svým mládím. Někdy to vyšlo, jindy to znamenalo problém. Tak ta dnešní doba mi tu normalizaci silně připomíná.

F. Kusák 6.6.2019 9:14

Re: Velmi často poslouchám každé ráno

z práce

I. Mertl 6.6.2019 9:15

Re: Velmi často poslouchám každé ráno

Fakt? Nemáte to tedy lehké.