28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Game is open. Nic není rozhodnuto

Přestože zůstal v prvním kole prezidentské volby za vítězným Milošem Zemanem o víc než 12 % pozadu, v táboře Jiřího Drahoše už se začíná slavit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Krátký 19.1.2018 20:40

Po mém týdnu volna - ať se na to koukám z kterékoliv

strany - mi vychází, že naším největším problémem ( a úkolem nás všech ) - je muslimská invaze do Evropy. Takže mi z toho rébusu vychází jednoznačný vítěz - Miloš ( nevolil jsem ho a ani to není můj kůň - ten můj Topolánek nedoběhnul daleko ) - hezký den, víkend i celý příští týden

Š. Hašek 19.1.2018 19:48

Re: Šilhavej orangután

Asi tak.

Možná si odpovědi bude číst z papírku. Má strach, i když nervy má, zatím. "Hezké je, že deset dní před druhou volbou "vyrazil do světa" (za peníze Horáčka). Musí se tumlovat.

V. Kain 19.1.2018 18:12

Re: Šilhavej orangután

Drahoš se naprosto zdiskreditoval tím, když si podmínil na Primě účast v duelu jen když dostane dopředu otázky.Tím se odkopal a naprosto jasně mohu říci,že je to obyčejný zbabělec a slaboch.

Z. Koutecký 19.1.2018 18:05

Re: Zeman je obrovským favoritem

Nemyslím si, že je to tak jasné, sázkové kanceláře mají zatím opačný názor. Ale všimněme si jedné věci. K celostátním volbám, ať už do PS nebo k prezidentským, chodí více méně stále stejný soubor cca 5,1 mil. voličů plus minus cca 0,2 mil. voličů. V posledních letech stále zesiluje trend volit ne někoho, ale proti někomu. V celé EU, někde více, někde méně, je totiž společnost rozdělena v podstatě na dva tábory s odlišnými postoji zejména k imigraci a k integraci EU do nějaké formy federace. U nás k tomu ještě přistupuje rozdílnost názorů na postoj k Rusku,Číně a USA. V našem politickém zřízení nehraje prezident žádnou významnou roli. Po roce 1989 jsme měli tři, každý něco tlachal, potřásali mu rukou ti či oni státníci, chválili či haněli ho ti či oni občané, ale náš osud určoval Parlament a vláda. Prezidenti jen více či méně ochotně podepsali to, co jim bylo předloženo. Ve 2.kole volby prezidenta jde v podstatě o jakési referendum o postoji k těm otázkám, které naši společnost rozdělují. Oba kandidáti jsou jen jakýmisi symboly názorů obou táborů, protože reálně toho v naší politice sami nic moc ovlivnit nemohou. Jejich šance jsou dost vyrovnané, protože i oba tábory jsou dost vyrovnané. Avšak vytvoření atmosféry všichni proti Zemanovi může mít úspěch. Lidi v poslední době rádi volí nové tváře a volit proti někomu jsou zvyklí. Zemana mají lidé za ta léta přečteného, o Drahošovi mnozí dohromady nic neví, ale rozdíly ve vzhledu, způsobu vyjadřování a vědecké tituly určitě volbu mnohých ovlivní. Oni ti boomakeři nejsou padlí na hlavu, když tolik vydělávají, viz Horáček.

L. Němec 19.1.2018 17:44

Re: Zeman je obrovským favoritem

Semrád, už jste si někdy v životě na něco vsadil ? Asi ne, protože by vám každej bookmaker řekl, že 1,56 :1 je hodně vachrlatý a sázkovky vydlávaj hlavně na tom, že to v obrovskym počtě případů dopadá právě proti favoritům ve všech oblastech, na který průměrnej sázkař vsází. Tak Eman dostane 70% hlasů . Kolik na to hodíme kurz, Semrád ? 1,1 : 1 ?

L. Němec 19.1.2018 17:38

Šilhavej orangután

dostal od Emana medajli, tak jakpak by se asi vyjádřil ? Tenhle slintot je výraz vděku, a prokazuje to teorii, že orangutáni jsou inteligentnější, než vědci doposud předpokládali. Umí prokazovat např. vděčnost :o))))))))))))))

F. Kusák 19.1.2018 15:55

Já to chápu úplně jinak

a je mně vcelku jedno, kdo zvítězí v soutěži o prezidentský úřad. Zkusme na to jít nějakým váženým hodnocením obou kandidátů, hlavně nepoužívejte nějaké internetové nabídky, ale vytvořte si kritéria vlastní a pokud možno objektivní. A pak se rozhodněte a máte čtyři možnosti:

Zeman, Drahoš, nejít k volbám nebo vytvořit neplatný hlas.

No, není to úžasné. A pokud se rozhodnete jakkoliv, nic se Vám nestane. Je to Vaše demokratické právo. Jen bych prosil, nikomu nenadávejte, nikomu nespílejte, že si dovolil mít jiný názor. Má totiž stejná práva jako Vy. Byl bych rád, kdyby to vzali v úvahu nejen občané, ale i politici, novináři a pofidérní elity. Ty hlavně zapomínají na to, kdo a jak je vynesl v roce 1989 až do těchto "výšin"!

M. Moravcová 19.1.2018 15:37

Re: Zeman nemá kde brát?

perfekní

P. Rudolf 19.1.2018 13:15

Re: Zeman je obrovským favoritem

Rozumím vám.

Je to skutečně pro mnoho jeho voličů ztráta času. Má to tutový!

O. Zuckerová 19.1.2018 12:44

Re: Vaše dokladování, pane Žantovský

A proč, medle, vážený 714, nepíše Váš čokl do diskuse? Takový čokl, co ví, že 26 je víc než 24, se málokdy vidí! Nenaučil jste ho taky psát? To musí hravě zvládnout! Mohl by se případně spolupodepsat na výzvě "Vědců proti strachu a lhostejnosti"!

Z. Lapil 19.1.2018 12:26

Re: Zeman je obrovským favoritem

Zamyslete se ještě jednou. Opravdu z toho, že před pěti lety dostal ve 2. kole o 31% (procentních bodů, přesněji) více, nějak plyne, že to tak bude i letos? Nebo je to spíš tak, že nevstoupíš dvakrát do téže řeky?

Tedy kromě toho, že o něco víc dostane, protože ano - na to, že všichni voliči poražených Drahoše volit nebudou, se lze spolehnout jako na málo co v tomhle vesmíru.

I. Semrád 19.1.2018 12:13

Zeman je obrovským favoritem

...druhého kola.

Dostane nejméně 70 procent hlasů, což lze doložit: v minulé volbě dostal v prvním kole 24 procent, ve druhé 55. Nyní dostal již první volbě 39 procent!! Z toho lze celkem s jistotou usoudit, že i nyní dostane o nejméně 31 procent hlasů více, což je těch 70 procent.

Připomeňme si, že 38 procent voličů vůbec k prvnímu kolu nepřišlo a nyní jsou už nepochybně natěšení, aby to ve druhém kole hodili Zemanovi.

Část voličů Zemana se však ani nemusí obtěžovat k volbám, takovou má Zeman jistotu výhry. Mimochodem sázkové kanceláře už před prvním kolem považovaly Zemana za tutovku, s kurzem 1,56.

M. Baloun 19.1.2018 11:18

Re: Velmi se obávám, že Drahoš fakt vyhraje.

Nejlepší příspěvek :-))))

K. Potoček 19.1.2018 10:56

Zeman nemá kde brát?

Takovýto názor jsem si zde přečetl.

Já v prvním kole Zemana nevolil, můj kandidát to prohrál a teď mě nabádá, ať volím Drahoše. Já na to, kámo, šanci jsem ti dal, tys prohrál, tak mi do druhého kola už nekecej. Je to můj hlas. Nazdar.

(má kde brát, vážený teoretiku)

Š. Hašek 19.1.2018 10:51

Re: Drahoš je aktér a Zeman pouze přihlíží

Pane Navr8tile,

nějak se mi zdá, že bez poradců, reklamy v TV a tzv. aktivistických medií by byl Drahoš nic. Tedy ve smyslu "presidentsko - kandidátském". Jedno velké NIC.

Jinak - dobře vypadající starobní důchodce s IQ též dobrým - to je určitě. Bez diskuse.

P. Lenc 19.1.2018 9:51

Re: Neříkej hop, dokud ......

Ano, jenže "dej si pozor na manekýna" na to mnoho voličů neslyší.

F. Navrátil 19.1.2018 9:50

Drahoš je aktér a Zeman pouze přihlíží

Pokud Drahoš neudělá nějakou fatální botu, pak bude prezidentem. Největším nebezpečím jsou pro Drahoše jeho poradci a aktivistická média. Pro Zemana je největším nebezpečím Zeman.

Š. Hašek 19.1.2018 9:46

Neříkej hop, dokud ......

Drahoš jest prázdný sud. Nechat se oslavovat jako vítěz a být přitom druhý ....... no, je to na akademika přinejmenším "nematematické".

Úplně mi stačí, pokud je z "tábora" kolaboranta Halíka. Někde jsem četl podivení se, že tento kádrovač občanů ČR, který by si přál školitele brusele do každé dědiny - že ten miloučký, ctihodný, vzdělaný pán nedostal ještě na ulici od řadového plátce daní nafackováno. Asi proto, že mezi lůzou bude přeci jen více vychovaných po staru, než mezi elitáři, co stříhají státní standarty. A celých pět let si pletou řeznictví s Hradem.

Střezme se Drahoše, křivý poslouchač brusele a jinak tvárná šedost. Ale dbá o make up, to jo. Nakonec Macron taky.

M. Valenta 19.1.2018 9:24

Re: Předně

Správný postřeh.

M. Valenta 19.1.2018 9:22

Pane Žantovský,

ještě se na ty výsledky jednou podívejte. Zeman už nemá kde brát (max + 5%), o tom vypovídá i ta nedávná pirueta - z neúčasti udělali narychlo účast dokonce čtyřnásobnou. A ta negativní kampaň? Ta mu píše uškodí a pak tu jsou sázkové kanceláře a jejich kurzy a ty se na rozdíl od agentur pletou jen velmi zřídka a dále poměrně překvapivé chování voličů ANO v prvním kole, včetně následného vyjádření jejich šéfa. Jen zázrak velmi nízké účasti nebo něco velmi, velmi neočekávaného v příštím týdnu, může zachránit Mynáře, Nejedlého a tu jejich bandu. Zeman bude nakonec rád, že bude mít klid. Škoda pro něj, že to nepoznal dříve.

A. Alda 19.1.2018 9:00

Velmi se obávám, že Drahoš fakt vyhraje.

Máme osmičkový rok a to se takové tragedie přiházívají.

J. Jelínek 19.1.2018 8:46

Medailista

Žantovský troubí na poplach.

J. Jelínek 19.1.2018 8:45

Re: Vaše dokladování, pane Žantovský

Vlčku, vy jste také dnes všude, abyste to nepřepálil.

P. Chládek 19.1.2018 8:43

Největší sprosťacký hovado tady jseš ty. Co by člověk od Miloušova slouhy...

P. Chládek 19.1.2018 8:41

Ve Vašem případě to platí dvojnásob. Co Vy se tu naplkáte nesmyslů. Zřejmě každý žijeme v jiné "sociální bublině" a já říkám: Díky Bohu!!! Když jinak nedáte, zvolte si svýho Zemana a já se budu jen těšit až ho povezem na lafetě.

J. Vlček 19.1.2018 8:32

Re:

Pane Chládku, ono někdy myslet, je ho... vědět. Takže až zase budete chtít něco bryndat, tak bryndejte za tu svoji osobu a ostatním nechte jejich svobodnou volbu.

P. Chládek 19.1.2018 8:06

Žantovskýmu jde o další metál od Zemana, jinak by tak nebryndal. Jeho uvaha poněkud pokulhává. Když to vezmu dle své osoby, tak mým favoritem do prvního kola byl pan Horáček, ale kromě Hanniga bych úplně se stejným klidem volil jakéhokoliv jiného kandidáta, samozřejmě kromě prolhaného Milouše. A myslím, že podobně to vidělo hodně lidí, kteří ač v prvním kole sympatizovali se svým kandidátem, v kole druhém budou volit hlavně proti Zemanovi a jeho bandě...

R. Gramblička 19.1.2018 6:51

Re: Vaše dokladování, pane Žantovský

a co jste tím jako chtěl říci. Nevšiml jsem si, že by to Žantovský popíral...

R. Gramblička 19.1.2018 6:49

Re: Vaše dokladování, pane Žantovský

přečtěte si článek ještě jednou, vy troubo, pan Žantovský pouze varuje Drahošovy příznivce před přehnaným očekáváním a ve třech bodech ukazuje, že volby se mohou vyvinout jinak, než jak by si dotyční přáli a že vše zůstává otevřené. Takže fakt nevím, kvůli čemu se rozčilujete

J. Vlček 19.1.2018 3:24

Re: Vaše dokladování, pane Žantovský

To jste spočítal na prstech, nebo používáte kalkulátor? Pane Růžičko, to bych byl do vás neřekl. Opravdu obdivuhodné.