25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Financování zdravotní a sociální péče

Pamatujete si tu facku, kterou dal MUDr. Miroslav Macek MUDr. Rathovi? Tento střet dvou alfa mužů vyhrál Macek nejen tou fackou, ale svými argumenty. Kdyby se tím David Rath poučil, nebyl by dnes za mřížemi. Miroslav Macek - nikoli při tomto střetu - usiloval o sjednocení financování zdravotní a sociální péče.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Plíva 17.9.2012 14:30

Kolik funkcí měl pan Vinař?

Z článku jsem se dočetl, jaké měl pan Vinař po revoluci významné funkce, věru pozoruhodné. Nezmínil se, že je také na seznamu spolupracovníků StB. Po revoluci si ho pamatuji jako významného bojovníka proti marihuaně. Hlásal, jak je konopí návykové - no škoda řeči.

V. Kain 17.9.2012 14:52

Re: Kolik funkcí měl pan Vinař?

Jakýpak terorismus prachy to jsou a nic jiného.Vysoké daně umožňují pálení destilátů pokoutně.Kdepak je náš nejlepší ministr financí který nic jiného neumí než zvyšovat daně.Tady selhal stát na plné čáře a měly by z toho být vyvozeny důsledky.Kampak ale na naše ministry.Ze všeho se vykecat a hlavně zůstat u koryta.Chytli pár prodejců  a myslí si,že je problém vyřešen.Tady je jasně vidět,že jak ta dnešní tak i ty minulé vlády jsou naprosto, ale naprosto nekompetentní a hlavně úplně neschopné.

J. Jurax 17.9.2012 20:55

Re: Kolik funkcí měl pan Vinař?

Konopí návykové je - ovšem jeho návykovost je psychická, nikoliv fyzická. Obecně řečeno je velmi nízká - výrazně nižší, než je návykovost tabáku nebo alkoholu a v zásadě srovnatelná s návykovostí kofeinu. Účinky marihuany ve smyslu bezprostředního a krátkodobého ovlivnění psychiky jsou ale výraznější než u kofeinu či tabáku.

Soukromě soudím, že tzv. legální drogy - alkohol a tabák jsou až dost. Aspoň pro mne ...

P. Schuh 17.9.2012 9:15

Historie z ústního podání

Jak fungovalo zdravotnictví za první republiky, tak s tím bych radši neargemuntoval. Když byly peníze, byl doktor, když ne......Babička mi vyprávěla....

J. Jurax 17.9.2012 20:58

Re: Historie z ústního podání

No, mně zas vyprávěl tata, když ještě žil - ročník 1912 - když nebyly peníze, byl doktor taky ...