28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Finanční potíže ODS

S velkým pobavením jsem si přečetl článek v MF Dnes pojednávající o finančních potížích ODS, které mají zmírnit zastupitelé zvolení do rad našich měst tím, že na oltář strany obětují polovinu své měsíční odměny, kterou získali za svůj mandát.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 4.2.2015 17:20

Pane Cabale,

stačilo napsat, že ODS je všech zločinců futrál.

Já s Vámi v mnohém souhlasím, ale .......... stačí mrknou do jiných stranických kuchyní. A taky stačí se podívat na voliče, mnozí si představují, že jsou minimálně Švýcaři a politikům přitom sepisují požadavky na deset stránek, co deset, celý životní manuál.

M. Rejman 4.2.2015 15:24

Dejme ODS šanci

Nemyslím, že by autor kopal do ODS, a už určitě ne do mrtvoly, jak zde někdo píše, protože ODS není mrtvá. Autor, kterého znám jako zásadového, pravicového, konzervativního člověka, vystoupil z ODS, kdy viděl, že se odklání od pravicové, konzervativní politiky. A vstoupil posléze do malé, neparlamentní, ale pravicové Konzervativní strany. Tedy žádná krysa, opouštějící potápějící se loď, žádný prospěchář.

Osobě jsem přesvědčen, že se ODS jako vůbec první parlamentní strana začala očišťovat od korupčníku a prospěchářů. Myslím, že jiná šance na rehabilitaci pravicové politiky tady není. Dejme jí proto šanci.

J. Jehlík 4.2.2015 14:27

Bod zlomu

Bod zlomu vedoucí k úpadku a ztrátě ideálů v ODS nastal, když se do vedení strany dostali lidé z regionů, kde stabilně propadávali ve volbách.

K. Janyška 4.2.2015 10:20

ODS už není ODS, ale jakási TOP 014.

Příchodem Petra Fialy ztratila svůj původní účel a jeho láska k euru, Evropské unii a kostelu, tedy k socialismu, je pro ODS smrtící. Lidský svět drží pohromadě ekonomické vztahy a ne morálka. Ta je až jejich důsledkem. A to se v ODS přestalo brát do úvahy a to je její konec... Dzžp.

R. Langer 4.2.2015 10:52

Re: ODS už není ODS, ale jakási TOP 014.

Je to tak, jsou v koncích, zcela mimo původní záměr.

Z. Švrček 4.2.2015 10:02

Pane autore.

Mlít pořád to samé a to dávno zjevné, to bych snad uměl taky. Nicméně řečnil jsem na kongresech, diskutoval na intranetu a na sněmech, tedy tam, kam můj hlas dosáhl (marně) v době, kdy se to ještě dalo zvrátit , ale neodešel jsem, i když mi po těle fakt dobře nebylo. A ani nyní neodcházím. Když všichni odejdou, ďábel se postará, to je moje heslo. Vy kopete do těžce nemocné a z klinické smrti se zotavující ODS a chcete omíláním zjevných pravd nasbírat body. Nemám tušení co jste zač, ale asi přítelem pravice nebudete. ODS potřebuje nyní jediné - čas a upřímnou snahu členů o rehabilitaci pravicových východisek a idejí. Potřebuje k tomu i financování, aby nazašla na úbytě a proto jsou v této fázi kroky vedení drastické a riskantní. Můžeme si ovšem být jisti, že olověná koule minulosti na noze této strany bude ještě dlouho brzdit jají snahy, avšak zatím na straně politického spektra od středu napravo žádnou relevantní sílu nevidím, a už vůlbec ne TOP09. Přeji reprezentantům ODS a zejména panu Fialovi, aby se nepředpos*rali před mediálními levičáky, před socialistickou EU, nebrali ohled na všudypřítomnou politickou korektnost, na většinově levicové voliče, nendbíhali jim a trpělivě obnovovali a vysvětlovali pravicové vidění světa stále znovu a znovu. Po ODS je na pravici díra a je ji třeba v zájmu zdravé rovnováhy zašít.

K. Janyška 4.2.2015 10:27

Re: Pane autore.

Obávám se, že místo Fialovy ODS musí přijít zpět skutečná ODS. Tedy postavená na Kompozitivní teorii a ne na Bibli, na respektu ke skutečnosti a ne k bajkám a na odporu vůči socialismu u nás, ale v první řadě vůči Evropské unii. Většího socialistického zločinu momentální svět nezná. A to píši, jako autor impulsu k likvidaci OF a založení ODS prostřednictvím Václava Klause a její spoluzakladatel a také ještě stále její člen. Do konce března určitě. Pak uvidím... Dzp.

J. Kyselková 4.2.2015 9:33

Je to omletá koláž

obvinění ODS. Zapomněl jste připomenout, že občanští demokraté, většinou čestní lidé, vykonali hodně prospěšného na svých postech, což se bere jako samozřejmost. Taky, že výsledky medii nafouknutých kauz jsou podivně neurčité. Snadněji se boří než staví.

Snaha byla -  zkušenosti s obrovským byrokratickým aparátem i direktivou EU se rodí těžce. Pan Fiala předvedl velkou odvahu a já věřím, že pravicová politika má šanci.

L. Kulhánek 4.2.2015 9:29

Potíže ODS

Největší problém ODS je v lidech jako je autor článku. Umí pojmenovat hlavní příčiny neúspěchu ale raději opouští potápějící loď, než se pokusit o její změnu k ideálům a hlavně obnovit atmosféru v ODS jaká byla při jejím vzniku.Stejně jako autor chtěla většina zakládajících členů usilovat o liberální politiku a prosperitu státu.Byli to lidé nejrůznějších povolání od lékařů a učitelů po řemeslníky a všelijací podvodníci byli v zanedbatelné menšině.Pohodlnost a důvěřivost ve zvolené zástupce, nedostatek odvahy hned v zárodku vystoupit proti politickým podnikatelům dohnala členy a hlavně příznivce k úprku.Přitom to vedlo a vede k úpadku liberálně konzervativní politiky a nástupu nejrůznějších populistů.Nadějí je vrátit příznivce skutečné demokracie do politiky včetně autora článku.

M. Rejman 4.2.2015 15:15

Re: Potíže ODS

Autora článku dobře znám, je to čestný a ryze pravicový člověk. Když ztratil důvěru v to, že ODS bude provádět skutečně pravicovou, konzervativní politiku, vystoupil; to nebylo opouštění potápějící se lodi. Posléze vstoupil do Konzervativní strany, malé neparlamentní strany, tedy jistě to neudělal ze zištných důvodů.

A. Reček 4.2.2015 7:53

Je na tom dost pravdy

Některá poučení a příklady si mohou vzít od lidovců.

J. Brunner 4.2.2015 1:35

Jste jen výrobce pamfletů

A čouhá z Vás nenávist. A to nehájím ODS.

P. Kmoníček 4.2.2015 9:18

Re: Jste jen výrobce pamfletů

Nejste také jeden z těch,kteří si nechtějí přiznat pravdu?

J. Brunner 4.2.2015 15:58

Re: Jste jen výrobce pamfletů

Jakou pravdu? ODS se mi dlouho také nelíbí, ale když do ní kopou, už zcela zbytečně, prý pravicoví lidé, není to nic co bych mohl obdivovat.