28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Extrémní „Antibabiš“

Napsat volební program je těžké. Je třeba věrohodně upřednostnit voličské vějičky a současně upozadit, ale spíše zcela vypustit jejich odvrácenou stranu. Politik sám totiž žádné peníze nevydělává.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 9.5.2021 9:39

Víte, co jediné je možno Vám poradit? Přečtěte si program občanského hnutí ANO 2011. Potom možná změníte svůj názor. A antiKalousek? Tento pocit vytvářel a vytváří Kalousek sám. Je typem politika, který umí jen spisovně žvanit, aniž by cokoliv rozumného řekl. Dokáže jen napadat své politické protivníky a to už dnes voličům zásadně nestačí. Změnit se nedovede a také proto odchází z politiky. Nedávno jsem se s chutí zasmál, když jsem se dočetl, že nevyloučil svou kandidaturu na prezidenta. Zdá se, že stále ještě nepochopil, že tato volba prezidenta je přímá a většinová a že tedy skončí jako poslední v prvním kole. Lidé již jej totiž z doby jeho působení mají plné krky.

P. Čech 9.5.2021 9:31

Bohužel to nemalá část voličů dosud nepochopila a budou otrocky volit nadále "své" politické strany. Strany, které je již velmi nmohokrát zklamaly a které jsou schopné pouze slibovat, nikoliv plnit. Je třeba pochopit zásadní věc. Politické strany, svázané svými ideologiemi jsou zcela neschopné jakýchkoliv požadovaných změn a proto je nutno se opřít o občanská hnutí, z nichž v současné době již čtyři nabízejí docela kvalitní programy. Je třeba jim dát příležitost, aby mohly dokázat, že jsou zásadně jiné než dosavadní politické strany, které podle mne již nadmíru dostatečně prokázaly, že stát řídit neumí a dudíž ani nesmějí.

P. Čech 9.5.2021 9:25

Napsat a hlavně uskutečňovat volební program není vůbec těžké. Je třeba ovšem přistoupit na základní věc. To základní věcí je co nejvíce se přiblížit vůli většiny občanů a obětovat tomu vůli politických stran a hnutí. To naše, zejména politické strany a hnutí STAN, zásadně neumí a akceptovat nehodlají. Ideologie a z ní vyplývající vůle jednotlivých stran je pro ně tím zásadním a také proto se od nich občané stále více odvracejí. Ony totiž ty politické strany ustrnuly ve vývoji a to někde v polovině minulého století. V době, kdy důležitost ideologií politických stran začala obecně upadat a kdy se občané států začali od těchto odvracet. Několik politiků u nás to pochopilo a jali se zakládat občanská hnutí. Politické subjekty, které skýtají jakous takous naději, že budou hájit vůli občanů třeba i proti vůli své a v zájmu právě té věětšinové občanské vůle. Obecně je vidět, že klasické politické strany nejsou schopné radikálních změn, které vyžaduje měnící se světový vývoj, který se klasickým ideologiím politických stran stále více vzdaluje. A o tom to všechno je.

V. Halašta 8.5.2021 22:07

Není trochu drzost, reagovat na koment s uvedením odkazu vývoje složené daňové kvóty pindat o jedné marginálii? Podívej se na ten graf, vycucáváte z ekonomiky nejvíc za celé období ČR a nejste schopni zorganizovat ani prd. A o těch důchodcích bych taky na vašem místě pomlčel, koblihy. Průměrné navýšení za ODS 485 Kč, za ANO 499 Kč. Bez započtení inflace, která by ten poměr otočila. O podílu důchodů ke mzdám snad ani netřeba mluvit.

Prostě jen lži, lži a lži

https://www.facebook.com/photo?fbid=3626989670860016&set=a.2742609582631367

V. Čermák 8.5.2021 19:12

pardon, projížděly...;-D

V. Čermák 8.5.2021 18:57

Ten Kalousek vám, zdá se velmi Chybí, nejlepší to Ekonom, který mimo jiné zvedl daň na naftu, takže kamiony projížděli ČR bez tankování a také Důchodci se za něj měli Nejlépe...;-D

V. Čermák 8.5.2021 18:47

Tak lustrovat volební program předvolební účelové koalice Spolu je zbytečné. Shoda je opravdu jen v tom antiBabiši, ale to jejich voličům zcela postačí. Po volbách se tento slepenec stejně rozpadne, když prdelky budou již usazené ve sněmovně. Stejné je to i s předvolební účelovou koalicí Pirátů a Stanu. Jen antiBabiš a otrocké kopírování Bruselu...;-D

L. Písařík 8.5.2021 16:24

Bylo by to krásný....., ale poslechněte si Piráty a přečtěte jejich program - socouš jak vyšitej.

L. Písařík 8.5.2021 16:14

Ne všichni a jejich děti jsou víc Němci než Turci, zvláště když si představí, jak by se jim žilo v Turecku za Erdogana. To neznamená, že podporuji migraci, ale s ní začali sami Němci, když některé práce přestaly být pro ně echt.

J. Jurax 8.5.2021 15:02

No a kolik by koštovala ta složenka dnes?

J. Jurax 8.5.2021 14:58

Nedělejte si iluze.

V. Halašta 8.5.2021 14:12

Njn, Kovanda. Občas mám obavu otevřít ledničku...

Rozpočtová situace není dobrá ale vzít si na paškál jen volební program SPOLU nějak nechápu. Ostatní strany snad pochválí? Třeba piráty, jak pěkně zvedají daňovou kvótu? Kdopak o tom psal.. aha, Kovanda

https://faei.cz/zatizeni-bezneho-danoveho-poplatnika-bude-v-cr-pristi-rok-nejvyssi-za-poslednich-25-let/

Takže aspoň dvě opravy. Ne, neshoda na snížení daně z příjmu (zrušení SHM) nedokumentuje malinkého společného dělitele, naopak je to výjimka potvrzují pravidlo - shodu v daňové oblasti.

A to ukazuje na nepravdu další Antibabiš je výplod babišových propagandistů a dost mě překvapuje jeho použití zrovna Kovandou, jehož články za posledních sedm let by se takto daly označit a myslím, byly tak i mnohokrát označeny. BTW těch propagandistů, kteří dostali Babiše do PS s jediným programem - antiKalousek.

A. Renjascu 8.5.2021 13:00

Migranti z islámských zemí se až na naprosté výjimky nepřizpůsobili ani kdysi. Stačí se podívat na turecké migranty, kteří i ve třetí zůstávají stále Turky a obdivují Erdogana a nikoliv Merkel.

J. Stehlik 8.5.2021 11:58

V zvýšení DPH věřím. V nemovitostni už ne. Přece nebudete danit bohaté R^

L. Písařík 8.5.2021 11:06

Máte na mysli vybarvení ze zvýšení DPH, spotřební daně a daně z nemovitostí a taky daně z majetku? Vím, že v současné době je lépe býti leplem, co všechno prochlastá, než člověkem, který spoří na vybudování vlastního bydlení.

Aspoň tak to nedávno v pořadu Sama doma přednesla jedna "ekonomka".

L. Písařík 8.5.2021 11:01

Ti předchozí migranti se Německu přizpůsobili až na jistá náboženská etnika, zato jsem nikde nečetl, jak přispěli Německu současní migranti.

L. Písařík 8.5.2021 10:58

Top 09 není přece strana, která by zastávala zájmy podnikatelů a kdo jiný by si přál platit € ? Jejich voliči nepomůže mít v kapse kartu na €, stejně není tak bohatý, aby si kupoval dražší věci v zahraničí. Česká koruna je stejně dobrá měna jako švýcarský frank, tak proč si ji neuchovat - to za předpokladu, že ČNB budou řídit odpovědní finančníci a ekonomové.

F. De Winter 8.5.2021 9:34

Když si člověk studuje materiály a programy Pirátů, trkne ho alibismus, s jakým si nechávají pootevřená dvířka snad v každé zásadnější otázce. Konkrétně v případě migrace se u nich dočtete, že jsou proti povinným kvótám na přijímání žadatelů o azyl, ale o pár řádků dále se vyslovují pro to, aby byla vláda tlačena k dobrovolnému přijímání těchto žadatelů. Chtějí bojovat proti nelegálním převaděčským gangům tím, že otevřou vlnám migrantů legální cesty a budou je sem dostávat na základě přesídlovacích programů. V Evropském parlamentu jsou Piráti členy frakce zelených. Zelení se přitom vyslovují pro migraci nejnadšeněji ze všech frakcí. V minulém funkčním období požadovala jistá německá zelená europoslankyně, aby byly do zemí střední a východní Evropy přesídlovány komplet celé vesnice. Francouzský zelený europoslanec zase v době největší migrační vlny v roce 2015 na plénu vykřikoval, že odpor Maďarů k migraci je třeba zlomit tím, že migranty budou přes Maďarsko převážet parlamentní limuzíny. Naši Piráti do tohoto kolektivu podle všeho dobře zapadli. (Jan Keller)

O. Rychlík 8.5.2021 9:03

Já myslím, že program koalice Spolu za žádnou analýzu nestojí. Jediným důvodem Spolu být spolu jsou volby a podaří-li se Bureše porazit, rozpadne se na prvních zákonech, které do PS přijdou. Nepodaří-li se, rozpadne se stejně, jen trochu později. Na volební programy je škoda papíru. Kdo tomu věří, ať tam běží...

S. Pavuk 8.5.2021 8:39

Ak by trojkoalícia zvíťazila, tak to vládnutie by bolo v znamení neustálych "vyjasňovaní vzťahov" prostredníctvom médií. Kompromismi sa ale voľby nevyhrávajú. Trojkoaličný prepadák len zvýrazní víťazstvo marxistickej ľavice zvanej Piráti.

D. Polanský 8.5.2021 8:32

Kalousek alespoň v době krize nerozhazoval peníze, naopak státní sektor přiškrtil, mzdy šly o 10 % dolu. Tahle vláda velkoryse rozházela mezi nemakající home office státní úředníky a ještě kde koho stovky miliard inflačních korun. Podívejte se např. ceny nemovitostí! A podvodníci nám k tomu ještě sdělí, že inflace je 2,5 %. Asi nechodí nakupovat nebo jako nic produkující mají vysoké platy.

D. Polanský 8.5.2021 8:27

Ještě štěstí, že je tu realita, takže všeobecné nicneříkající bláboly z politických programů skončí na hnojišti a nové vládní strany se budou muset vybarvit. A také že se vybarví.

V. Tichý 8.5.2021 8:17

No a co bude, až budou hledat společného jmenovatele s piráty a STAN?Rv

P. Hatina 8.5.2021 4:30

Pravda, kdož má paměť delší než včerejší noviny, si vzpomene že jistý pan Kalousek posílal už v roce 2010 před volbami lidem složenky na 121 000 Kč na důkaz toho, že ekonomický program té jeho partaje je jediný správný;-D