25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Evropské dotace v ohrožení

Reálně však hrozí, že bruselské kohoutky zůstanou nějakou dobu uzavřené. A kdo ví, jestli z nich vůbec něco poteče. Evropě totiž vadí, že Česko nemá jako jediná členská země zákonem upravené podmínky pro pracovníky ve státní správě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Sedláček 24.9.2013 18:25

"Reálně však hrozí, že bruselské kohoutky zůstanou nějakou dobu uzavřené."

Konečně dobrá zpráva!

J. Kuka 22.9.2013 14:27

Me...

Me osobne nepritomnost toho zakona nijak nevadi . Pokud vadi bruselu tak je to jejich problem .

L. Novák 21.9.2013 12:43

Profesor Parkinson by měl radost. :-)

Přidat generální ředitelství české byrokracie a jmenovat jeho prezidenta. Ideálně Špidlu, zavedenou značku.... Zdroje jsou!

R. Brzák 21.9.2013 12:24

jednoduché řešení

Inspirovat se státem, jenž má nejmenší míru korupce v Evropě - Dánskem. Použít jeho právní úpravu, výmluvy na nepřenosnost pečlivě zaznamenat a jejich podstatu použít při průběžných analýzách, které budou zaměřeny na zkvalitnění takto přijatého systému, pokud se ukáží být jako oprávněné.

Samozřejmě, nejlepší řešení jej malý stát (například Švýcaři mají o šest míň ministerstev, než my), žádné dotace ani z Brusele, ani ze "státního" do rukou žadatelů. Namísto toho podporovat nadace, které budou pro konkrétní účel přesvědčovat dárce, vše na základě jejich osobního vztahu k danému problému.

P. Vítek 21.9.2013 18:45

Re: jednoduché řešení

90 % uredniku vyhazet.Svobodni ted maji v programu,ktere urady zrusi ,co vlastne delaji a kolik usetrime.

V. Mlich 21.9.2013 11:19

Pěkná ilustrace, k čemu jsou dobré eurodotace

Když fungují, tak se na nich všichni zúčastnění napakují. A když nás Brusel potřebuje k něčemu donutit, tak jen na chvíli zastaví kohoutky, dokud nezačneme skákat podle jejich muziky. Měli bychom okamžitě vyplatit do Brusele rozdíl (pokud je pravdou, že jsme víc brali, než dávali) a z takového spolku urychleně vycouvat.

P. Scheck 22.9.2013 3:45

Re: Pěkná ilustrace, k čemu jsou dobré eurodotace

Ano, pane Mlichu, "výborný" nápad. A začněme se chovat jako Švýcaři. Už nic hloupějšího asi nelze vymyslet. Mimochodem víte jak by vypadalo Švýcarsko nebýt obrovského majetku a peněz získaných uložením do jejich bank během II. světové války? A pak se k nim nikdo nehlásil...?

Není nic horšího, než když takhle zbohatnou pastevci a sedláci, kterým čouhala akorát sláma z bot. Měli holt štěstí...

R. Kříž 21.9.2013 10:59

jasne...

vznikne generalni reditelstvi statni spravy....

a jako antivirove spolecnosti zamestnavaji byvale hackery, GRSS povede rath a jini zkuseni harcovnici, kteri vedi, jak by obcane do urednickych veci statu nemeli zasahovat... :))))

B. Rameš 21.9.2013 10:32

Nejde přece o dotace

tedy nikoli v první řadě. Jde o to, že každý z druho- a třetiligových "politiků", který se dostane k veslu a kteří se střídají pomalu jak apoštolové na Orloji, si na klíčové pozice prosadí svoje kamarády, kteří mu "konvenují". Takový stav je pro správu státu naprosto zničující, a také to podle toho vypadá. Zákon a státní správě nebude samospasitelný, ale alespoň něco, řekl bych.

J. Kraus 21.9.2013 12:31

Re: Nejde přece o dotace

Ano. Kvalitní úředníky, propojené červenou nití tradice a zkušeností, začínající někde ve starém Rakousku, se sametové demokracii podařilo odstranit. Byli nahrazeni známými známých až, takříkajíc, do pátého kolena. Na ministerstvech zůstala razítka, technicky rozhodují externí firmy. To lze aspoň vyrozumět z útržků různých informací, doplněných i o jakousi omezenou osobní zkušenost. Pokud by to bylo skutečně tak, je možno v úvaze pokračovat po dvou liniích. Jednak zda a jak by bylo možné naplnit úřady samostatnými kvalitními lidmi, jednak jak by to mohlo probíhat, kdyby se chtělo využít příležitosti a začít od nuly.

T. Hudeček 22.9.2013 11:41

Re: Nejde přece o dotace

Nechci byt zbytecne za pesimistu, ale zatim kazdy novy zakon byl zhorsenim predchoziho stavu. Nevim proc v tomto pripade by tomu melo byt jinak.

V. Heidlerová 21.9.2013 8:08

Spoléhejme sami na sebe

Když jsme tak blbí a necháváme se jako národ ohlupovat levicovými kreaturami, jásáme nad pádem vlády, který způsobili, ačkoli přece jen posunula stát směrem k lepšímu fungování, tak se smiřme s tím, že dotace nebudou a spoléhejme jen na své vlastní síly. Dotace beztak vedou k vymýšlení podivných projektů a nejsou peníze na potřeby denního života. Značná část dotací se beztak někde rozpráší. Možná bez nich se naučíme lépe hospodařit, ovšem tato naděje padá s nástupemˇKSČSSD a zemanovců.

P. Lenc 21.9.2013 9:11

Re: Spoléhejme sami na sebe

No jo, ale vysvětlete to těm voličům, co radostně natahují ruce a nadšeně naslouchají pohádkám o zlatých zítřcích.Ten socík má tento národ v genech, bohužel.Poslední socanská perla, vlaky zadarmo, tak věřte tomu, co občánků na to bude slyšet.Kam se hrabe nenáviděný třiceti korunový poplatek, takový vlak zadarmo, no neberte to.

P. Vítek 21.9.2013 18:42

Re: Spoléhejme sami na sebe

Jancura by je vsechny nechal zavrit

J. Schwarz 21.9.2013 6:20

Čert vezmi dotace!

Jediné, co na jejich půdě bují je korupční prostředí, zlodějna, nesmyslné a předražené "projekty" a nezbytné ohavné cedule oslavující EU a její "pomoc". Ptám se, jestli ten model okopíroval od Unie Rath, když se nechal ve středočeském kraji oslavovat za "pomoc" obcím či EU od Ratha?