16.4.2024 | Svátek má Irena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirda 21.3.2009 9:30

Mohl by pan autor . .

 . . .  těch několik myšlenek které má podat stručněji, kdo má tu dýlku louskat.

Tx 21.3.2009 9:21

Re: Malá "technická" k těm zásuvkám

No, tak elektrika jakž takž jo. A co takhle dopravní předpisy? Dálnice: Esp. 120, Fr. 130, D víceméně X... Alkohol: Čs 0, D 0.5, GB 0,8... Hlavně že víme, jak má být banán správně zakroucenej...

Niky 21.3.2009 9:11

Evropská komise vyčlenila 2 miliony eur,

na propagaci Lisabonské smlouvy,před 2 referendem,nepopulární Irská vláda toto rozhodnutí uvítala!

jasan 21.3.2009 9:09

autor je v podstate stejny

pomatenec jak  soudruzi blahe pameti. Z jeho dlouheho povidani v podstate plyne,  ze jen konstruktivni kritika je pripustna, ze mame byt nadenim bez sebe ze nas tam vzali a ze mame drzet hubu a krok  a hlavne na vsechno kyvat...

Patrne si ani neprecetl LS a vubec mu nevadi, ze EU nedodrzuje ani psane smlouvy a ze velke staty  si stejne delaji co chteji...   

M. Zima 21.3.2009 9:01

Pane Mosz,

tím, že Vám "vadí, že Klaus mluví jménem České republiky" dokazujete, že jste stejný kecal jako on a že za Vás mluví oprávněně, nejenom jako za českého občana, ale i za mentálně v principu stejně obdařeného, tedy typického, Čecha.

Např.: Jeho výrok "členství v Evropské unii pro nás nemá alternativu" ukazuje, že jsou Češi tupečci, kteří do EU vlezli jenom proto, že je nanepadla žádná alternativa, protože na ni nemají. Takoví partneři také nedokáží představovat nějaký přínos, přísluší jím zadní řady. Když je nějakým nedopatřením opustí, je to trapas, jako české předsednictví.

MR 21.3.2009 9:00

Re: Pane Moszi

Asi takR^

Oto 21.3.2009 8:33

povzdech

dívám-li se na diskusní příspěvky, musím konstatovat, že jejich čtení je jen ztráta času a iluzí

Niky 21.3.2009 8:31

Re: Vy malý jste nevyužili příležitost držet hubu.

R^R^R^

Anton 21.3.2009 8:28

Re: Malá "technická" k těm zásuvkám

Pamatuji i 110 a zásuvky každý pes jiná ves. Velmi příjemné na cestách a bez předchozího varování.

Otakar 21.3.2009 8:21

Vy malý jste nevyužili příležitost držet hubu.

Řekl svého času Chirac, od té doby se nic moc nezmněnilo, ten článek je něco jako pokorná motlidba eurovazala, to tu už dvakrát ve 20. stol.bylo, jednou, když jeden říkal "svěřuji osud českého národa do laskavých rukou vůdce" a po druhé když jsme byli "na věčné časy a nikdy jinak"  pod článkem chybí jen to "Ámen" a autor by měl zvážit zda neměl také využít radu páně Chiraca.

Ťulpas 21.3.2009 8:14

Svět podle Mozse? Klaus není jediný

který upozorňuje na nedemokratičnost EU.Tak mi pane autore vysvětlete-z jakého důvodu se pospíchá s podepsáním LS.Proč nemůže být o ní debata delší a smlouvu vytvářet "za pochodu". Nyní se ukazuje-že možná po odeznění "krize" se budeme koukat na EU trochu jinak................tak proč být  narychlo sešněrováni LS.?

Vendy 21.3.2009 8:00

Potvrzení

Takže akce Přemyslovců z 27.9.995 byla oprávněná. Přemyslovci tím chtěli sjednocenost zemské kotliny. Určitě Přemyslovci věděli, že demokratickým procesem by sjednocení vzniklo jen dlouhou krvavou občanskou válkou. Proto volili, co zvolili. Nebýt té akce, nebylo by nikdy království. Nemělo by se vše zakončit tak, aby ten den měl parametry 17.11.1989?

BOMBON 21.3.2009 7:09

no....

nechci polemizovat uplne se vsim, co v clanku k polemizovani je, snad jedine pripomenu, ze pred druhou svetovou se taky spolehalo, ze nas v "tom" taky nekdo "nenecha". a tato "jistota" byla zcela iluzorni.

bezpecnostni rizika - na to je nato, ekonomicka rizika - kazdy se na nas vy*ere. cokoliv jineho jsou pouze chimery.

Vojtin 21.3.2009 6:43

Re: Prostě Klaus škodí všemu, na co se podívá.

R^

EVa 21.3.2009 5:35

Prostě Klaus škodí všemu, na co se podívá.

Divíám se, že si s Paroubkem nepadli kolem krku už dříve. Klaus se v současné době stále více ukazuje jako exponent Rusů a ruské politiky a patrně na něho v Moskvě vědí něco hodně ošklivého, takže poslouchá, jak páni v Moskvě písknou. A tlustému Jyrkovi to vyhovuje - tomu jde hlavně o to, aby se dostal k moci. A potom už si o volbách necháme jenom zdát.

V 21.3.2009 5:15

Re: Malá "technická" k těm zásuvkám

na sjednocovani vidlic/zasuvek neni treba Bruselu ani jine vlady, kdyby byly evropske narody svobodomyslnejsi aspon co se ekonomiky tyka, tak uz davno by zasedlo konsorcium hlavnich vyrobcu a domluvili by se na norme, stejne jako to chodi v pocitacove sfere ve vselijakych vecech. Ale staty vidi kazdy svuj trh jako svuj pasalik, ktery je treba vselijak chranit a kam bysme prisli, kdyby vyrobek pro italsky trh, napriklad, nemusel byt nijak upravovan, ale sel by proste sem privezt a zapichnout do zasuvky... Nejsou to ovsem jen vlady, ktere takovymto normam brani, ale hlavne vyrobci lobuji proti necemu takovemu a vlady jim ochotne naslouchaji. Kazda evropska zeme je doslova ztuha sesnerovana vselijakymi domacimi zvlastnostmi, ze je uplne smesne zakladat nejakou EU s tim, ze se vyplati kdyz bude obchodni zona vetsi, nez pouhe dnesni narodni staty. Banany EU standardizuje, ale prakticejsich veci si nevsima, jako treba tech zasuvek apod., kdyz uz musi neco standardizovat. Bohuzel dnesni velkovyrobci nasli vyhody v rozparcelovanem trhu a staty take v tom maji vselijake vyhody a je to oboustrana vec. USA-Kanadsky trh je na tom skoro stejne a vina je na obou stranach. Treba Apple, Dell atd. si udelaly pasaliky v Kanade a jejich vyrobky nelze objednavat/posilat pres hranice a je plno takovych prikladu. Anglicani si prakticky nemuzou objednavat knizky z americkeho Amazonu onlinoveho knihkupectvi, ale musi kupovat jen pres jeho anglickou verzi, kde samozrejme je vse o dost drazsi, stejne to maji s pocitacovou technikou a v plno dalsich oblastech. A to je Anglie, nebo by mela byt nejsvobodnejsi zemi v EU (je to kolebka prumyslove revoluce a USA se zrodily hlavne tam, emigraci jak lidi, tak technologii...)

J,G. Pašek 21.3.2009 5:03

Článek měl mít název ODKLAUSIT REPUBLIKU ! ! . . . .

!!

ginANDtonix 21.3.2009 3:52

Celkem rozumny nazor. Ne uplne presny.

1. Dvourychlostni evropa bude tak jako tak. Cesi se klidne s EU muzou identifikovat, ale dokud se s EU neidentifikuje Francie, tak na Cesku houby zalezi. Francie kazdy den jasne dokazuje, ze nehodla prestat byt vyhradne Francii, takze tahle diskuse je o nicem. Radsi byt z toho spolku venku nez byt uvnitr s Francii.

2. Kdyby se EU sjednotila podle v clanku popsaneho scenare, t.j. napred velke mocnosti, ktere by potom nabizely clenstvi ostatnim stylem ber, nebo nech byt, urcite by to vypadalo jinak nez tohle. EU by tak vznikla pomerne prirozenou evoluci a ne jako naivni projekt hrstky Bruselskych intelektualu. Tim padem by EU jiste byla demokratictejsi, jak clanek sam zminuje a ceska pravice by nemela duvod protestovat. L.S. je ale spatna koncepce, protlacovana uzkou evropskou elitou "shora dolu" navzdory jasne vyjadrenemu odporu ve vetsine narodnich celku (referenda k E. ustave ve Francii, Nizozemi, k L.S v Irsku, verejne mineni v mnoha ostatnich statech). Kriticky postoj ceske pravice k L.S. je zcela srozumitelny, legitimni a v souladu s ceskymi narodnimi zajmy.

Fafa 21.3.2009 2:45

Pane Moszi

Vadí mi, pochopitelně, když prezident výslovně tvrdí, že mluví jménem České republiky. Nepamatuji se, že by k tomu měl jakýkoliv mandát, ba ani, že by kdy o takové pověření žádal.

A koho presne by prezident mel podle Vas zadat? S nazory prezidenta muzeme nesouhlasit, ale podle Ustavy (clanek 63a) prezident zastupuje stat navenek, takze jmenem Ceske republiky mluvi jaksi uz ze zneni Ustavy.  

Chris Kelvin 21.3.2009 1:57

Re: Malá "technická" k těm zásuvkám

Italské asi jak kde a Británie je za mořem. Holt vedle Německa jsme v Evropě elektrotechnická špička, i když je to jen následek setrvačnosti stavu způsobeného kdysi Křižíkem a spol. :-)

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 21.3.2009 1:41

Re: Malá "technická" k těm zásuvkám

Nase a nemecke vidlice jsou zamenitelne, ale pokud vim, tak italske ne a anglicke rozhodne ne. To jsem si vyzkousel osobne ;-)

Chris Kelvin 21.3.2009 0:38

Malá "technická" k těm zásuvkám

Zásuvky být sjednocené nemusí, stačí vidlice. Podle společných evropských norem již jsou - každý nový výrobek musí jít strčit jak do naší zásuvky, tak např. do německé systému Schuko.

Málokdo asi zaregistroval, že již pár let nemáme v zásuvkách "dvěstědvacet", ale po novu 230V, tedy spíše že naše napěťová soustava byla změněna z 220/380V na celoevropskou 230/400V. Což je vcelku úspěch, když uvážíme, že se dříve používalo cosi od 210 do 250 voltů v různých státech Evropy.

Jinak článek chválím, doplním jen, že např. současní kritici dotací v evropském zemědělství nevidí ten fakt, že jedině takto se ukončila zemědělská válka mezi Španělskem a Francií, hrozící přerůst ve skutečný konflikt. Klid zbraní něco stojí, a i když situace není ideální, je třeba ji vnímat v historických souvislostech. A podobných sporů by se jistě našlo více, nejedná se jen o zemědelství.

šur 21.3.2009 0:30

zkraťte to tak na 3 věty s fináním radostným výkřikem