23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Zima 21.3.2009 20:07

Vy to asi nepochopíte, ale máte.

Jde o ubohost, jakou presentoval kLaus u ČSSD, jak mu socani holdovali,, o ubohost Topolánkovy party v Bruselu a jinde, (můžete vzít každého z nich). Ta celá verbež se záporným výkonem nemá formát a stejně tak neví takový Neff, co to formát je a píše stati, jaké by v Evropě nebyly ani pro smích. Mám pokračovat, nebo začínáte trochu chápat?

Lotras 21.3.2009 19:20

Nefiku ..já tu chci Doležala

...kam jsi jej zlosyne zašantročil ..... Tyto články jsou nudné

M. Zima 21.3.2009 18:37

Použil jste

jedno z nejoblíbenějších německých rčení užívaných především mezi bezdomovci, pomocným personálem a v nápravných zařízeních. A jelikož se vyznáte, jak tvrdíte, silně udivuje, že jste ho nepoužil správně: "mich" a "am".

janoryna 21.3.2009 17:58

Re: autor skutečně neví proč? takže nezbývá než

pryč z EU. jinak nevím, co s tím.  nakonec rusko i komunisti jsou pro. o tom, že právo veta, které má být lisabonem omezeno se jak historie ukazuje nesmírně osvědčilo vzhedm ke snadnost iřešit obtížné situace. stačí si vzpomenout na staré polsko. aby se někdo z 300 členého sněmu necítil omezován, měl právo veta proti zbývajícím 299. práva menšiny byla beze zbytku respektována a každé rozhodnutí muselo být přijato jednohlasně. bylo to nesmírně operativní zejména v těžkých dobách. a tomuhle by lisabonská smlouva zabránila.  

janoryna 21.3.2009 17:53

Re: Z pohádek už jsme vyrostli. takže

pryč z EU. jinak nevím, co s tím.  nakonec rusko i komunisti jsou pro.

MR 21.3.2009 17:38

Re: Z pohádek už jsme vyrostli.

To Vám to stojí za to se nad autorem rozčilovat?

Myslím, že jeden z problém obdivovatelů EU je to, že jsou přesvědčeni o neomylnosti starých zemí EU. Říkají, podívejte se, co dokázali ty země ale to nedokázali ty země resp. jejich vedení ale lid těch zemí, díky určité míře svobody a možnostem svobodného světa. A když my jsme dostali možnost sdílet alespoň některé hodnoty a máme relativně čerstvé zkušenosti s megalomanstvím a sociálním inženýrstvím, tak se zase najdou tací, kteří budou tvrdit - vždyť EU nás posouvá dále, oni vědí jak. Ano posouvá ale k větší míře nesvobody. Oni asi na ty své zkušenosti s fašismem, což  není nic jiného než odrůda socialismu, nějak zapomněli.    

František I. 21.3.2009 16:56

Re: Tak nevím, pane autore

Po svých zkušenostech s bruselskými hyenami bych se tomu vůbec nevzpíral. Narozdíl od pana Klause se občas plácám přes ruku, kterou jsem v referendu hlasoval pro náš vstup do onoho zmíněného pofidérního a nelogického spolku.

František 2 21.3.2009 15:55

Re: Tak nevím, pane autore

To co popisuje pan Jiří Mosz,je nejpravděpodobnější scénář chytřejší části Evropy,při obstrukcích některých států nynější EU.Varianta č.1 je dobrovolná a probíhá nyní.Varianta č.2 bude taky dobrovolná,ale bez čechoblbů.A ony tři principy nám budou platné,jak loňský sníh.

Free 21.3.2009 15:40

autor skutečně neví proč?

Demokratické pravici schází v EU skutečná demokracie, nezaměňovat s ukřičováním, a přebývá množství socialistů a kryptokomunistů ve vedení nejménně dvou frakcí, poprvé v prodloužené ruce socialistické Internacionály, frakci socialistů a podruhé ve frakci Zelených.To projevují emonentní, více než obvyklý,  zájem nám radit, co máme dělat.

Richard III. 21.3.2009 15:26

Z pohádek už jsme vyrostli.

Když pominu, že nás autor poučuje o věcech, které jsme se učili někdy v osmé třídě, není mi jasné, proč nás přesvědčuje o tom, že EU nemá alternativu, což uznává naprostá většina občanů? A proč se k tomu potřebuje otírat o Klause, který říká totéž?

A z věcného hlediska? Stručný názorný příklad.

Tvrzení autora, že v EU a jejích předchůdcích (jako podle autora vždy) byla prioritní politika před ekonomikou a že tam nenastal "úprk před právníky", neopovídá faktům. Vezměme jen dvě oblasti: zemědělství a rybolov. V zemědělství si Francie doslova vytrucovala nesmyslné, dodnes nesmírně nespravedlivé dotace, bez nichž nebyla ochotná akceptovat EU. Tedy žádné právo, ale jen kšeftařina. V rybolovu se francouzské úlohy vyděrače ujalo především Španělsko, které si vynutilo rozšíření svého rybolovu na úkor britského, což vedlo k drancování do té doby Británií chráněných atlantických lovišť. Tedy znovu žádné právo, jen čirý - vlastně ve zmíněných případech velmi špinavý - kšeft. Kšeft, v jehož službách působila francouzská resp. španělská politika.

Buď nás autor má za blby nebo je cosi v nepořádku s ním.

Riker 21.3.2009 15:18

Vy nechápete, co nam na EU vadi???

Autor koncí clánek vetou, ze nechape, co demokratum na EU vadi. Autor je asi skleroticky blb. Klaus v Europarlamentu jasne definoval co nam na EU vadi. Vadi nam, ze se z Utopie meni na totalitni SSSR. Je to tak tezke pochopit??

jízlivec 21.3.2009 13:59

Re: .

Já nevím... Vždycky jsem to považoval hlavně za jakousi pojistku, aby se Němci a Francouzi už zase neservali - jako tisíc let předtím. A v tomto směru to snad i funguje, ba dokonce v širším měřítku. I když pravda, Řeci a Turci se už dlouho neservali díky NATO... A druhý smysl by měl být, aby nás nesežrali Číňani... I když pravda, otázkou je, jestli jim machometáni něco k sežrání nechají...

P.S. Jo a podle Lenina je politika nic než koncentrovaná ekonomika, tož nechápu do dělení na čistě politické a čistě hospodářské...

Dušan Streit 21.3.2009 13:28

Re: Vy troubo, v dvojrychlostní EU se účastnit budete, ale jako druhořadí. Napište nám raději, jak jste naletěl na Zahradilovy stupidní skazky, nebo si to vymýšlíte sám?

Tak Zahradil to ode mě opisuje? ;-D

NobodyWasHere 21.3.2009 13:23

Re: Pro ty soudruhy,

Cimo, kdyby blbost nadnášela, lítal bys jako holubička. Když tak sleduju tvoje výblitky, tak se vůbec nedivím tomu, že v zahraničí žijící Češi nejsou v tuzemsku moc v oblibě. A abys neblbnul, pracoval jsem 3 roky v Mnichově a 5 let v Zugu (pokud víš, kde to je), takže nějaké zkušenosti mám. Blbců jako ty je velmi výrazná menšina (spíš jednotky kusů), ale o to více křičí a pak se diví, že jsou za pitomce. Und mit Antwort koennen Sie mir auf Arsch lecken, Herr Cima.

Fafa 21.3.2009 13:22

Pane Zimo,

ale co presne je ten "Evropsky styl", ktereho podle Vas nemuzeme dosahnout?

Italsti politici obvineni ze zpronevery, pan Cohn-Bendit priznavajici se k pedofilii nebo francouzsky prezident radici ostatnim, aby drzeli hubu? Nikdo netvrdi, ze Ceska republika je kralovstvi bozi na zemi, ale to neni ani EU-15. A myslim, ze si navzajem nemame co vycitat.  

 

Pamětník 2 21.3.2009 13:14

Re: Prostě Klaus škodí všemu, na co se podívá.

Na politické dění se dívám nestranně.Zaujalo mne minimum příspěvků do diskuse,Klaus promluvil na sjezdu ČSSD a vzápětí kritika druhého dne zasedání i nesmělé vyjadřování  o Klausovi z řad diskutujících.Spíš by mne zajímalo ne to cosi přívrženci ODS myslí o"Jyrkovi",jak ho s oblibou nazývají,ale co si myslí o projevu Klause na sjezdu ČSSD.Teď    mají možnost hodnotit nadstranický čin prezidenta a ne se tvářit,že je to u něj zcela normální.Ale jak je vidět do tohoto se chce málo komu.Zkuste to,místo neustálého urážení Paroubka i těch podle vás  "idiotů",kteří ČSSD volili::-)

Vojcek 21.3.2009 12:56

.

Tak nevím, ale základ Evropské unie je bylo Evropské společenství uhlí a oceli. A to mi opravdu jako čistě politický subjekt a ne hospodářský nepřipadá. Takže úsměvné mi přijdou spíš poznámky autora než Klause.

František I. 21.3.2009 12:53

Tak nevím, pane autore

ale asi jste si nevšiml, že vše, co jste tak krásně historickohistericky uváděl, mělo v čele vždy tvrdou ruku. Ať už to byli ti ubozí protofrancouzi, které někdo musel ohněm a mečem sglajšasltovat, nebo v posledním případě Sovětský svaz, který také vznikl mírumilovně, že? Bohužel pro vás pan Klaus (a mnozí další vč. mé maličkosti) takovému to řešení neholduje. Stačí mu a jemu podobným ony tři principy, které on ve svém projevu deklaroval. Pokud byste měl jen minimální znalosti o zasahování euroblbů do jakékoliv výrobní sféry, asi byste věděl, co míním a nejspíše byste nepsal takovou hovadinu. Ale to bych asi od vás chtěl hodně, že?

M. Zima 21.3.2009 12:53

Točíme se v kruhu,

Vy nechápete, že k Evropě patří jistý styl, ne kLausovo, Langrovo, ... buranství, jistá kulturní tradice, které se Češi dobrovolně vzdali ve prospěch blbosti.  Chcete pár příkladů, nebo se Vám začíná rozednívat a chápete, že jste s touto representací v EU k ničemu.

M. Zima 21.3.2009 12:48

Vy troubo, v dvojrychlostní EU se účastnit budete, ale jako druhořadí. Napište nám raději, jak jste naletěl na Zahradilovy stupidní skazky, nebo si to vymýšlíte sám?

jcch 21.3.2009 12:46

Re: Máte český rozhled,

Všechno je lepší než zloději z Prahy, kteří okrádají zbytek ČR.(Y)

cb 21.3.2009 12:35

Proc se

pred eurovolbami neprojednavaji eurozalezitosti? Existuji vubec nejake? Nebo je cela EU omyl?

karel-smichov 21.3.2009 12:35

všem,kteří jsou proti EU.

Jsem pro EU, těm kteří jsou proti vzkazuji : jsem rád že jsem se dožil že se Evropa stává jednspolečenství ,že není válka ! Ti kteří vidí jen všechno špatné,bych přál,jako jsem zažil  já

při nasazení na práci v Říši  jeden nálet ,a budou si vážit Evropu v míru ,  Pak by dnešní

 rozpory brali jako legrační debatu . Važte si Evropy kde není válka jako jinde ve Světě ,

To vzkazuji našim představitelům  od Hradu,až po  starosty  >-   Mě by to mohlo být  

jedno těch pár dní co zde budu  nějak vydržím  .Přeji Evropě  klid a mír  >->-          

Dušan Streit 21.3.2009 12:25

Omyl

Na pravdivých argumentech jste vybudoval chybné závěry. Pro nás je dvourychlostní Evropa to nejlepší, co by mohlo nastat. Rychlého řícení do direktivismu, postdemokracie a zaostávání se účastnit nemusíme:

http://streit.blog.idnes.cz/c/39045/Dvourychlostni-Evropo-vitej.html

Oteplovač 21.3.2009 12:25

No, Vám toho pane autore nejde na rozum docela dost

Nějak se Vám stalo, že v celém článku není ani zmínka o svobodě a demokracii. To jsou takové nepříjemné termíny komplikující vytvoření ráje na Zemi prostřednicvím EU. Volby do EU parlamentu jsou fraška, parodující demokracii. Všiml jste si, že by nějaká strana v předvolební kampani kritizovala Komisi a vyhlašovala, že to bude dělat jinak, když dostane hlasy ? Není Vám to divné ? Jsou komisaři voleni ve volbách ?

Fafa 21.3.2009 12:11

Re: Máte český rozhled,

Pane Zimo, kdyz uz do Evropy patrite Vy, tak se tam par dalsich tupych demagogu celkem ztrati, nemyslite?

hlava22 21.3.2009 12:08

hovadiny

Bude znamenat sjednocená Evropa více svobody pro člověka nebo převáží dle autora normativní hovadiny. Jak budu moci ovlivnit, když někdo dostane dobrý nápad, třeba zrušit to babylonské změtení jazyků a zavést jeden úřední. Nebo třeba když se v Bruselu rozhodnou, že je nutné pomoci spravedlivému boji Palestinského lidu. Budu muset narukovat. A co když někdo vymyslí, že popírání globálního oteplování bude trestným činem.

M. Zima 21.3.2009 11:59

Máte český rozhled,

pro Evropana se u klAuse nejedná o názory, ale o tupou demagogii. Když si tajně nahrál rozhovor a potom ho zmanipuloval, dokázal podle evropských měřítek, jaký je blbec. Ale českým domorodcům to stačí. OK, radujte se s ním debilně, ale proč s tím ubožákem lezete do Evropy, když tam jednoznačně nepatříte.

M. Zima 21.3.2009 11:54

Nevíte zřejmě o co jde, jak s "pérky", tak s velikostí problému, namalujte si to.

Papouch 21.3.2009 11:23

Re: Malá "technická" k těm zásuvkám

coz si prosadili vydavatele, ne Amazon - staci prislusne zredukovat autorska prava a je po problemu