29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Eurofederalismem posedlý prezident Zeman

Většina komentátorů kritizuje prezidenta republiky za prakticky všechny jeho výroky, respektive na každém výroku dokážou najít něco, co lze zkritizovat. Tato osobní vendeta mezi Milošem Zemanem a novináři je oboustranně nedůstojná, ale zřejmě bude pokračovat ještě dlouho.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 26.10.2018 16:58

INTEGRACE NÁRODŮ EVROPY V NÁROD JEDEN,

V POSLEDKU NĚMECKÝ, PROSTŘEDNICTVÍM EU ?

Název, jak z hororu, co ? A přesto popisující realitu. Co se tedy děje ?

Lidský svět, coby celek, se snaží zorganizovat (já vím, že marně, ono to nejde ze známých důvodů, je navždy lidmi nezorganizovatelným spontánním řádem, který řídí je, ne oni jeho) skupina nejbohatších lidí světa, tedy špičkových socialistů. Ano, bohatí mentálně propadnou dojmu, že když umějí zorganizovat tak obří a výnosné firmy a majetky, že by to mohlo jít i z celým lidským světem. A tak pilně zasedají v různých světových podivných institucích a radí se, jak to udělat.

Špičkou a centrem takového celosvětového radění, tedy socialistického řádění, je Bilderberg. Na něm se tajně, naposledy na konci minulého roku na 3 denním jednání, domlouvají. Kdo to nechce vidět - nevidí, stačí však vyhledat všechno na netu a jen ignorant si myslí, že na tajném jednání si porovnávají, kdo má dražší slipy nebo hodinky. Dohodnou se a konají. A samozřejmě, že v první řadě ovlivňují politické dění všude ve světě tak, aby to jejich záměrům vyhovovalo. A jedním z jejich hlavních zájmů je samozřejmě Evropa.

K. Janyška 26.10.2018 16:58

Re: INTEGRACE NÁRODŮ EVROPY V NÁROD JEDEN,

Mimochodem, Macron pracoval přímo v administrativě Bilderbergu a tak není divu, že náhle z ničeho nic získal takovou podporu Francouzů prakticky neznámý člověk, když mu Bilderberg patřičně pomohl. Totéž platí o předsedovi francouzské vlády, který byl účastníkem Bilderbergu také. Také, o podle všeho vydírané, Merkelové. Každý si pamatuje, když vypukla aféra s tím, že ji sledovala roky tajně polostátní americká agentura, jak rychle změnila názor na jí před tím tolik kritizovaný mulitikulturalismus.

Německo a Francie se dohodly pod tlakem svých mocenských choutek, tažených inspirací socialismem, který má ve Francii své "vědecké" rodné hnízdo a kterým se Němci velmi rychle nakazili už dávno. Dokonce přes linie první světové války se hádaly, řečeno s mistrem Hayekem z jeho slavné Kontrarevoluce vědy, kdo z nich lépe ovládá umění socialismu, tedy kdo umí lépe zorganizovat lidský svět. No a taková ideologická nálož v obou národech se Bilderbergu velmi hodila a hodí. Tlačí je už roky k založení jednoho evropského velkostátu, který by mohli mocní lépe svými penězi ovládat. EU ničím jiným, než takovým zárodkem, neustále se vyvíjejícím v tomto směru, není.

Ale vraťme se k tzv. integraci Evropy, tedy neustále omílanému termínu, jakoby vůbec nešlo o pohlcení malých velkými a likvidaci národních států a dokonce národů na evropském kontinentu. Ano, tzv. integrace Evropy nic jiného neznamená. Kdo si pod takovým termínem představuje něco jiného, měl by to vyložit. Já, coby znalec kompozitivní teorie, to nedokáži. Kdo potom jiný, mi není jasné.

K. Janyška 26.10.2018 16:58

Re: INTEGRACE NÁRODŮ EVROPY V NÁROD JEDEN,

Momentální model EU podle LS, jak jinak, byla přijata za předsednictví Německa, je skvělým nástrojem pro tak zločinný úkol. Vždyť z ní vycházející euorgány neslouží ničemu jinému, než podřízení všeho v EU Německu, coby nejsilnějšímu jeho členovi. Každý vidí, že za EU v případě skutečně velkých věcí jedná Merkelová, ne ty loutky, které Německu v čele EU slouží. Mimochodem, Německo už těží z EU a eura teď. Má největší přebytek státních financí na světě, přestože růst HDP jen průměrný.

A intergrace, tedy podřízení národních států a národů Evropské unii prostřednictvím tzv. implementace tzv. evropského práva, čti evropského, tedy vlastně novoněmeckého, příkaznického práva, postupuje. Někdy tempem až závratným. Najednou se mluví o Evropanech, o Evropě jako státu, o evropanství a populismu těch, kteří se odmítají takovému vývoji podřídit. A Macron do toho přijde na poradě se svojí rupočernou německou soudružkou s návrhem na urychlení integrace a zapojení do této nelidskosti dalších a dalších oblastí tak, aby evropský stát skutečně vznikl, a to co možná nejrychleji.

Neznikne však. Vznikne jen strašné napětí, které může skončit obřím krveprolitím při zpětném osvobozování národů a národních států z područí tohoto zločinného molochu. Návrhy na evropskou armádu a společnou policii a zdanění nejsou ničím jiným, než dalšími střípky do mozaiky euvýstavby, tedy v budoucnu podřízení Evropy tomu nejsilnějšímu, tedy v posledku právě Německu. To, že si to Francouzi a další neuvědomují, není vůbec důležité. Prostě jim chybí vzdělání stran spontánního řádu lidského světa.

K. Janyška 26.10.2018 16:59

Re: INTEGRACE NÁRODŮ EVROPY V NÁROD JEDEN,

Nemá cenu nikoho o takovém vývoji přesvědčovat. Pro sečtělého je však až neuvěřitelně a nápadně shodný s vývojem a koncem SSSR a pěstováním tzv. sovětského člověka, mimochodem, u nás Čechoslováka a v EU teď tzv. Evropana, které tak krutě a přirozeně selhalo. Stalo se to proto, že se to stát muselo. Spontánní řád lidského světa nic jiného nedovolí a už vůbec ne lidskou hloupost a nadutost ve věcech, které náleží jen a jen jemu, coby nezničitelné neosobní spontánní řídící struktuře všeho ve vesmíru, tedy i lidského světa. Je jedinou možností existence lidstva... Dzp.

R. Gazda 26.10.2018 14:25

Š. Hašek

Kdo nejvice mlzi a zvani vsecko dohromady je prave ten co je kam vitr tam plast Vaclav Klaus mladsi

Jenze komousum je zbytecne to psat ze ?

J. Kanioková 26.10.2018 17:40

Bolí paranoia ?

M. Prokop 26.10.2018 14:22

Jo, to sedí.

Naštěstí Zemana už berou vážně jen jeho voliči a od těch stejně těžko čekat cokoliv rozumného.

R. Gazda 26.10.2018 14:27

Re: Jo, to sedí.

A to jich uz vice jak polovinu stratil

Š. Hašek 26.10.2018 10:05

Pane Skopečku,

rozdíl mezi ODS (nynější) a presidentem je v tom, že president často řekne něco jasně a ve dvou větách. Vy tam "u Fialů" (krom Václava Klause ml.) stále mlžíte "státnickými" větami typu: aktivní proevropská politika, hájit hodnoty Západu, silná účast v unijní politice,........ bla, bla, bla. Takové miloučké ...... a blboučké. Skoro bych řekl bruselské, že? Nebo takové komunisticko sjezdové, jakešovské, z osmdesátých let. Zkráceno.

Dal jsem ODS tolik voličských hlasů, že mohu něco špitnout.

K. Dvořák 26.10.2018 10:47

Re: Pane Skopečku,

Spolu s panem Skopeckem si myslim, ze prezident sice neco rekne ve dvou vetach, ale prilis se nestara o to, zda ma jeho sdeleni hlavu a patu a zde je v souladu s jinymi jeho vyroky a postoji. Pan Skopecek se pokusil rozvest, co ty dve "jasne" Zenamovy vety znamenaji. Ucinil tak rekl bych polopate, bez bruselskych frazi typu "hodnoty Zapadu" nebo "aktivni proevropska politika", ty jste mu podsunul vy. Nevidim tam zadne mlzeni a nic co by bylo miloucke nebo blboucke. Nebo je takovy problem porozumet tem jeho ani ne deseti odstaveckum? Pokud ano, to jste to dopracoval. Zda se mi, ze jste pouze ventiloval svou potrebu nesouhlasit nebo se zastat Zemana dej se co dej ...

R. Langer 26.10.2018 11:22

Re: Pane Skopečku,

Jo, to mlžení tam totiž nastane, až to svoje "jasné a po lopatě" začne probírat se svým stranickým aparátem. Pak se tam hned objeví různé přívlastky, mlžení a podobně.

J. Macků 26.10.2018 9:55

Pan prezident Zeman poškodil svými postoji Česko velmi mnoho

Pan Zeman už uškodil naší zemi prosazováním svých hloupých socanských nápadů velmi mnoho. Například rozprodal do ciziny skoro všechny banky, spíše by se dalo říci daroval. Jeho loupež IPB taky nikdo pořádně nevysvětlil, ale nevydělalo na ni Česko, ale třeba Nomura. Vyhazování peněz na podporu podnikání zahraničním subjektům je další počin. Rozprodání celých hospodářských odvětví cizím subjektům je další z řady. Proti tomu jsou vyslovená sprostá slova jen vějička, které se chytají všelijací mravokárci, je bez významu.

J. Kanioková 26.10.2018 11:06

Kdyby nezničilo naši zemi čtyřicetileté bačování KSČ,

privatizace být nemusela.

M. Valenta 26.10.2018 9:40

Klid pane Skopečku

Zeman jenom plácá co mu slina přinese na jazyk. Něco jiného na setkání V4 (všem čtyřem se v EU přece hrozně líbí), něco jiného na náměstí ve Frýdku nebo na TV Barrandov a něco zcela jiného při návštěvě třeba u Angely M. Názorově konzistentní a proto velmi nebezpečný je v jediné věci a to když se jedná o Rusko nebo Čínu.

K. Janyška 26.10.2018 9:10

Zeman je pro mne hloupým, minimálně však mylně

vnitřně ideově směrovaným, člověkem. Jeho podpora jakémusi demokratickému socialismu, jak stále opakuje, je prostě podpora zločinu na druhou. Demokracie je totiž totalitou většin vůči jednotlivci a socialismus je přímo příkaznictvím z centra všem... Dzp.

V. Církva 26.10.2018 8:34

Ale to přeci není pravda

Prezident Zeman ja podle naší kavárny proruský a proti EU. Tahá ná na východ. Pan Skopeček jistě lže. Nebo vážně, kavárna je mimo a pan Skopeček má více či méně pravdu.Můj názor, který nikde nevnucuju je, že předlisabonská či předmaastrichská EU byla spíš dobrý nápad, který se zvrtnul a trpí obrovským přetlakem neomarxistických ideí evropských států.

I. Schlägel 26.10.2018 9:33

Re: Ale to přeci není pravda

Nu, to je ovšem otázka, zda předlisabonská či předmaastrichská EU byla spíš dobrý nápad. Realizováním tohoto nápadu se zákonitě vytvořila příležitost ke vzniku současné podoby EU, příležitost, která byla využita. Každé budování později zkrachovalého impéria bylo doprovázeno ušlechtilými prohlášeními, někdy i upřímně myšlenými záměry. Každý projekt založený na čím dál vyšší formě kolektivismu je přirozeně odsouzen k postupné degeneraci.

J. Kanioková 26.10.2018 11:07

Přesně !

M. Šejna 26.10.2018 7:52

Eurofobií posedlá ODS

EU jako federální superstát je jedna z mála variant, jak může EU v budoucnu figurovat jako světová velmoc. A doufám, že k tomu jednou dojde. Tedy silná eurounijní vláda, eurounujní prezident s pravomocemi, jaké má americký prezident, eurounijní armáda a federální EU-policie.

Skopeček se chová podobně, jako kdyby někde v americké Virginii nějaký tamní poslanec kritizovat americkou federální vládu a americkou fiskální politiku se slovy, že Virgiňanům nebude diktovat nějakej Washington.

I. Schlägel 26.10.2018 9:36

Re: Eurofobií posedlá ODS

Poslanec ve Virginii má k USA jako celku jiný vztah než národní poslanec k EU.

V. Klepetko 26.10.2018 9:47

Re: Eurofobií posedlá ODS

Pane Šejno, souhlasím s tím, že ty alogie s Amerikou jsou důležité... Již víckrát zde v diskuzi, že v Americe již v okamžiku vzniku Unie existoval jednotný"politický lid", nebo jinými slovy "politický národ. A když otcové - zakladatelé obhajovali myšlenku Unie, tak se mohli o tento lid opřít - argumentačně i fakticky. Současná EU s její nemohoucí strukturu se v mnoha ohledech podobá Americe před schválením současné Ústavy místo "Článků konfederace" podle kterých bylo federální ústředí zcela bezzubé a bezmocné. Máme tu ale v Evropě něco jako "americký lid"? A jak si ho vlastně otcové - zakladatelé kolem toku 1787 představovali, ten lid? Udělejte si vlastní predstavu, níže uvedu pár citátů z vášnivé veřejné obhajoby účelnosti vzniku USA pánů Jaye, Hamiltona a Madisona, kteří v předvečer schválení federální Ústavy be svých slavných Listech federalistů tuto Unii a federaci na více než tisíci stránkách hájili... V porovnání s touto obhajobou je pár Zemanových vlažně prohozeých slov doslova ničím, a Junckerův blábol vypadá jako výsměch a ani Macron nemá odvahu říci, jak má ta federace vlastně vypadat a proč vůbec musí být ...

V. Klepetko 26.10.2018 9:50

Federalista č. 2. Občanům státu New York, 1787:

"Často jsem si s potěšením uvědomoval, že nezávislá Amerika nesestává z oddělených a vzdálených území, nýbrž že našim západním dětem svobody patří jednotná, úrodná a rozlehlá země. Prozřetelnost jí mimořádně požehnala rozmanitostí půdy a plodů a pro potřebu i potěchu obyvatel ji zavodnila nesčetnými vodními toky. Splavně vody vytvářejí kolem jejích hranic jakýsi řetězec, jenž jako by ji celou držel pohromadě a nejkrásnější řeky světa, tekoucí v příhodných vzdálenostech, poskytují obyvatelům cesty usnadňující spojení, přátelskou pomoc, vzájemnou dopravu a výměnu různého zboží."

V. Klepetko 26.10.2018 9:53

Federalista č. 2. Občanům státu New York, 1787:

"S podobným potěšením jsem stejně často vnímal, že laskavá Prozřetelnost dala tuto jednu spojenou zemi jedinému lidu pocházejícímu ze stejných předků, hovořícímu týmž jazykem, vyznávajícímu stejné náboženství, oddanému stejným principům vlády, lidu velmi podobných způsobů a zvyků, který díky svornosti v záměru, úsilí i zbrani vybojoval dlouhou a krvavou válku, aby šlechetně nastolil všeobecnou svobodu a nezávislost.

Tato země a její lid se zdají být pro sebe stvořeny a vypadá to, jako by bylo záměrem Prozřetelnosti, aby dědictví tak přirozené a výhodné pro bratrský svazek, spojený nejpevnějšími pouty, nebylo nikdy roztříštěno na řadu nesoudržných, soupeřících a znepřátelených samostatných států.

Podobné pocity dosud v naší společnosti převládají mezi občany všech stavů a povolání. Pro všechny obecné účely jsme jeden stejnorodý lid — každý občan se těší všude stejným právům, výsadám a ochraně. Jako národ jsme žili v míru a vedli válku, jako národ jsme přemohli společné nepřátele, jako národ jsme vytvářeli spojenectví, uzavírali smlouvy a vstupovali do různých spolků s cizími zeměmi."

Tak to byl ten "americký lid" v okamžiku založení USA. Máme v Evropě něco takového?

M. Šejna 26.10.2018 10:02

pane Klepetko

něco takového v Evropě dnes nemáme a neměly to ani USA v době jejích vzniku. USA tehdy měly jen vznešené proklamace podobně jako dnes máme tady v EU.

V USA se nemluvilo stejným jazykem, pouze se tehdy upřednostňovala angličtina. Tehdy v USA byly silná italská, německá, irská a španělská imigrace hovořící rodným jazykem. Na Aljašce se hovořilo dokonce i rusky.

Americký národ byl dodatečně přetaven z těchto imigrantských skupin. A nás čeká to samé v EU. A nejspíš i v EU převládne jako úřední dorozumívací jazyk angličtina.

V. Klepetko 26.10.2018 10:44

Pane Šejno,

to co píšete, je naše evropská představa o "americkém lidu". Mě spíše zajímá, jak oni vnímali SAMI SEBE v okamžiku vzniku USA. A odmítám si připustit myšlenku, že by otcové - zakladatelé USA, tvůrci Ústavy, první prezidenti, republikáni a federalisté jako Hamilton nebo Madison - že by to byli jacísi "národovci" nebo "nacionalisté". Byli to spíše patrioti a vlastenci. A SVŮJ lid definovali tak, jak jsem citoval! Vy si ten svůj můžete vydefinovat jinak...

Váš pohled je sice zajímavý, ale "cizí", a zatížený současnými politickými konotacemi. Čtěte "Listy federalistů" Slovo "lid" je tam použito více než tisíckrát - ne jako rituální zaklínadlo, ale jako reálný zdroj legitimity Republiky. Existoval již při vzniku USA, na tom trvám!

J. Kanioková 26.10.2018 10:57

........

"nás čeká to samé v EU. A nejspíš i v EU převládne jako úřední dorozumívací jazyk angličtina."

Budíček, globalisto !

J. Kanioková 26.10.2018 10:54

" EU může v budoucnu figurovat jako světová velmoc".

Ha ha ha ha ha ha ha

R. Langer 26.10.2018 11:19

Re: " EU může v budoucnu figurovat jako světová velmoc".

+ 1

V. Petr 26.10.2018 11:14

Pane Šejna, s tím spolkem debi**=lů, co vládne v Bruselu,

Berlíně a Paříži opravdu, ale opravdu nechci mít nic společného. A že by se ve Francii dostala k moci Le Pen a v Německu AfD je utopií...

V. Klepetko 26.10.2018 12:21

Ve své odpovědi jsem chtěl psát o "analogii" s Amerikou,

písmenko mi vypadlo. Amerika z doby "Článků Konfederace a trvalé unie" je opravdu fascinující, pokud jde o ty analogie s EU... Velmi zajímavé je také, jak se vyvíjela terminologie. U otců-zakladatelů a zejména v těch "Listech federalistů" se slovo "demokracie" objevuje neustále. Jenže...

Když hovoří Madison nebo Hamilton o "demokracii", tak má VŽDY na mysli "přímou demokracii". To, čemu dnes například Václav Klaus říká "demokracie", když má na mysli "zastupitelskou demokracii", je v textech federalistů systematicky označováno za Republiku, "republikánské zřízení". Tolik snad k té "demokracii bez přívlastků"... Myslím, že moderní demokracie by měla být svobodná, a pro mě přijatelná svoboda může být jedině demokratická - a to je ten hlavní obsah, který by měl otce-zakladatele USA s dnešní Evropou a musel by být zakódován do základů jakékoliv smysluplné Unie. A co ta dnešní EU? Hlásá ideály svobody - umí je ale naplnit s dostatečnou demokratickou legitimitou? "My, lid Evropy" - není to étos nějaké spíše velmi daleké, utopické budoucnosti? Kolik miliónů lidských životů již bylo kvůli těm utopiím v dějinách zmařeno?