18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

POLITIKA: Eurodotace a uprchlické kvóty

Česká města a obce se rády chlubí tím, na co všechno jim přispěla „matička“ Evropská unie. Migrační krize ukázala, že ty peníze nebyly a nebudou zadarmo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Bures 18.6.2017 10:32

Já si pamatuju dvě klíčová prohlášení z Německa: my to zvládneme a imigrace má pro německou ekonomiku pozitivní efekt. Chápou Němci, že je nám blbé brát jednou rukou dotace a druhou imigranty, kteří jsou ekonomicky tak důležití? Byla by to nenažranost. Pozvali si je a mají z nich hospodářský užitek, hanba by nás musela fackovat kdybychom jim je vyfoukli...

P. Maleček 18.6.2017 7:10

EU legislativa je jako na co?

No, dotace z EU jsou dle EU legislativy na vyrovnávání rozdílů mezi jednotlivými zeměmi EU, takže jejich spojování s prý uprchlíky, spíš islámskými nájezdníky, je dle EU legislativy nemožné.

Vždyť tohle musí umět zdůvodnit každý právní elév, tak proč ty diskuze?

J. Kanioková 17.6.2017 21:01

Evropská komise nás těmi výhrůžkami

dotlačí začít czexit připravovat, protože proti rozhodnutí EK o kvótách nemůžeme nic usmlouvat. Tedy smlouvat či protestovat můžeme, ale platné nám to nic nebude.

Chce to referendum o czexitu..

K. Zelený 17.6.2017 15:49

Bůh ochraňuj nebohé školáky na Praze 4 !

Co z nich asi může vyrůst když jejich vyučování má na starosti tohle ulhané hovado ! Otroctví...neokolonialismus...vnucené kvóty...nikdo neví kolik platíme...předražené cyklostezky...vydírání a vyhrožování...Molenbeek v Praze...pokuty za bezpečné žití...Brusel chce vidět Británii trpět... Koncentrát křiváctví.

D. Nowodny 17.6.2017 20:56

Re: Bůh ochraňuj nebohé školáky na Praze 4 !

????????????????????

P. Maleček 18.6.2017 6:58

Re: Bůh ochraňuj nebohé školáky na Praze 4 !

Chtělo by to upřesnit který Bůh, je jich nahoře věčně se rvoucí smečka.

Z. Lapil 17.6.2017 21:54

Re: Bůh ochraňuj nebohé školáky na Praze 4 !

Mňo. Tak to vezmeme postupně... Otroctví je opravdu přehnané, i když mám chu%t se hádat. Neokolonilismus je použit správně - uvědomte si, že Česká republika je povinna řídit se předpisy nadřazeného celku, odvádí mu peníze a dostává příspěvek nikoliv do rozpočtu, ale na konkrétní akce; použije-li peníze jinak musí je vrátit, přičemž se lze obávat, že Brusel má vždy pravdu.

Vnucené kvóty: ce je na nich nevnuceného, když je řečeno "nepřijmete-li je dobrovolně, nedostanete už slíbené peníze"? Kdo ví, kolik platíme? Beru to jako nadsázku. Najít se nějaká čísla dají, problém je, že to každou chvíli někdo zpochybňuje, případně začne uvažovat Co by kdyby (typicky: dotace s sebou nesou povinnou spoluúčast, takže je třeba "připlácet" na věci, které nejsou možná úplně potřeba (cyklostezky nebo třeba dětská hřiště povinně oplocená a tedy zbytečně drahá, navíc tím připomínají klec), ale chybí jinde.

Vydírání a vyhrožování: ne snad? "Minul příležitost mlčet". To už jste zapomněl, jaká vlna ani ne kritiky, ale přímo řevu se snesla na Maďarsko, když se jako okrajová země Schengenu pokoušela zcela v souladu se svými povinnostmi zabránit nekontrolovanému vstupu cizích občanů? Za jaké vyvrhele byli Slováci, když odmítali přispívat na Řecko s odůvodněním, že nehodlají dávat peníze státu, kde jsou několikanásobně (nekecám?) vyšší důchody, než na Slovensku?

Pravda, Molenbeek v Praze nemáme, ale dokud existuje Chánov a Matiční a v Ostravě dopravní asistenti, tak bych na byl na jakoukoliv kulturně odlišnou imigraci VELICE opatrný.

Podle prohlášení evropských činitelů to opravdu vypadá, že Brusel chce vidět Británii trpět. A to české noviny opravdu nejsou běžně protiunijní.

P. Götze 17.6.2017 10:42

RE

Naopak, Brusel ty paky ma. Brusel vpodstate jedna spravne. Porusujeme dohody a melo by se to resit. Problem nejsou kvoty, problem je Lisabonska smlouva. Takze lide by se meli zacit ptat, proc jsme schvalili Lisabon, kdo ho schvalil a prosazaval v Cesku a hnat je k zodpovednosti. To se ovsem socanum nehodi do kramu a boji se teto diskuse jako cert krize.

J. Hrbek 17.6.2017 13:36

Re: RE

Souhlas - naivně jsme se „vdali“ za sebevraha. To že se dříve tak neprojevoval nás nešťastného sňatku nijak nezbavuje. Teď je otázka, jestli se dokážeme dokopat k rozvodu, nebo jestli přijmeme jeho úděl za svůj.

P. Selinger 17.6.2017 8:50

Není již čas vyhlásit referendum o setrvání v EU ?

To se ale žádná vláda neodváží, protože tuší, jak by dopadlo

J. Kanioková 17.6.2017 21:03

Je

P. Selinger 17.6.2017 8:49

Není jeý

Z. Rychlý 17.6.2017 8:38

Ministr Chovanec možná naznačuje, přesto

dobře ví, že tím vazalem už dávno jsme. Pan ministr jen propásl příležitost držet hubu, jak se občas v EU povídá.

S. Rehulka 17.6.2017 6:30

.....ale také ho

....právem brácha zapíchnul !

P. Lenc 17.6.2017 8:09

Re: .....ale také ho

Ano, ale to se radši ve výuce českých dějin žákům nepřipomíná.

P. Sulc 17.6.2017 1:18

Kdysi sv.Vaclav platil

semu sefu, cisarovy sv. rise rimske rocne 120 volu a nejake to stribro. Neslo by to obnovit? Tech 120 volu by se jiste snadno naslo mezi politiky, dnesnimi i predchazejicimi. Vystacilo by to na dlouha leta.

S. Ševeček 17.6.2017 8:01

Re: Kdysi sv.Vaclav platil

Ve skutečnosti platíme bruselu víc než dostáváme. Perpetuum mobile přece neexistuje ... a platí zákon o zachování hmoty, energie - a peněz ... ty si ale můžeme nezávisle natisknout, ne?

Z. Rychlý 17.6.2017 8:35

Re: Kdysi sv.Vaclav platil

to sice zatím můžeme, ale po přijetí € už to možné nebude. Inflační € smí vydávat jen zcela "nezávislý" Draghi a jeho ECB.

J. Pospíšil 17.6.2017 16:52

Re: Kdysi sv.Vaclav platil

Vám se zdá, že těch volů posíláme do Brusele málo? Určitě víc, jak 120. A taky pár krav.