19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Epidemiolog Tomio Okamura

Máme další skandál. Pan Okamura a jeho mozkový trust přišel na to, že tzv. západonilská horečka souvisí s nelegální migrací, proti které jeho seskupení srdnatě bojuje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Církva 8.10.2018 21:34

Takže strašení?

Okamura pravděpodobně takovou pitomost plácnul. Protože je to blbost, shodil sám sebe, není třeba to rozmazávat do dalšího lhaní o strašení a tvrzení, že u nás migranti nejsou jako v tomto článku.

Podstatnější je to, že ilegální nekontrolovaná migrace, může skutečně být epidemiologický problém. V 60tých letech k nám nosili mononukleozu Jihokorejci, AIDS přišel z Afriky. Evropané zničili Indiány především neštovicemi. Je jasné že v dnes globálním světě stejně epidemie nelze jednoduše zastavit, ale snažit se je omezovat má smysl, stejně jako je normální omezovat migraci a udržovat ve své zemi či soustátí pořádek.

Problém není v touze lidí migrovat. Problém je v nepořádku, neschopnosti bránit vlastní hranice a problém oddalovat umlčováním spoluobčanů. Takový nepořádek je dnes na Západ od našich hranic (je mi naprosto jedno žš na východ je ještě větší). Strany které to nepochopily (TOP09, STAN, Piráti) jako většina těch na Západě, patří na smetiště dějin, čím dřív, tím líp.

V. Církva 8.10.2018 22:14

Re: Takže strašení?

Paardon, mononukleózu v 60 letech u nás měli pochopitelně občané KLDR, ne Jihokorejci.

M. Krátký 8.10.2018 14:39

Mamba zelená je jich odchycena

tak si pusťte hudební epilog - zde : https://www.youtube.com/watch?v=U7FuXrOgk4 a vohulte to pořádně - je to pecka - hezký den

M. Krátký 8.10.2018 14:46

Re: Mamba zelená je jich odchycena

dělá to nějaké kraviny - tak zkuste tohle : https://www.youtube.com/watch?v=s3Nr-FoA9Ps

J. Fridrich 8.10.2018 14:21

" Pan Okamura a jeho mozkový trust přišel na to, že

" Pan Okamura a jeho mozkový trust přišel na to, že tzv. západonilská horečka souvisí s nelegální migrací " - tak to nevím, ale vím jedno jistě - a to, to, že když jsme jeli i my z Východních, ale samozřejmě i ze Západních rozvinutých zemí do tak zvaných rozvojových zemí Afriky, Asie - tak jsme byli OČKOVÁNI PREVENTIVNĚ PROTI tomu a tomu a tomu.. Nyní se z těchto území valí statisíce lidí bez jakékoliv lékařské kontroly do Evropy - nejen nelegálně , ale i zdravotně NEBEZPEČNĚ, víme - pane Vodvářka ??

V. Církva 8.10.2018 21:35

Re: " Pan Okamura a jeho mozkový trust přišel na to, že

K tomu není co dodat, proto má možná Okamura v týmu tolik doktorů, kteří tomu chtějí zabránit.

S. Rehulka 8.10.2018 13:30

Zdravím pane Vodvářko !

Rád čítám Vaše články a skoro vždy s nimi souhlasím. Nejsem fanda pana Tomio Okamury, nejsem totiž vůbec voličem v České republice, protože žiji skoro už půl století v Austrálii a volit v Č.R., když tam nežiji, nepovažuji za slušné. Ale zpět k tomu Okamurovi !

Kdy jste od něho slyšel, nebo četl, že by chtěl, nebo doporučoval plynovat Židy ? Můžete ho nemít rád, nesouhlasit s ním, ale prosím, nelžete o něm, to se obrátí jen proti Vám ! SFR

T. Vodvářka 8.10.2018 16:58

Re: Zdravím pane Vodvářko !

Pane Řehulko, nikde jsem nepsal, že pan Okamura řekl, že chce posílat Židy do plynu. Tento výrok pronesl pan Stanik, tajemník strany SPD v útrobách parlamentu České republiky a byl za to stíhán. V textu je to celkem jasné. Díky za přečtení.

M. Mikulec 9.10.2018 0:34

Re: Zdravím pane Vodvářko !

.. tak by před tímto blábolem aspoň na chvíli otevřel učebnici infekčního lékařství nebo se aspoň obrátil na někoho, kdo umí cosi více, než jen mluvit o plynování cikánů a Židů, případně o vybrušování z nepříjemných otázek, zjistil by, že jeho projev bude zase terčem oprávněného posměchu, neboť se opět veřejně ztrapnil a lidově řečeno zase trefil kozla. "

Čert věř doktorům.

P. Moravčík 8.10.2018 13:23

Nie je to tak jednoznačné.

Malária tiež nie je proienosná z člověka na človeka. Napriek tomu sa po 2. svetovej vojne objavila v močaristých územiach východního Slovenska. Koncom vojny tam bola prevelená časť vojakov Afrikakorpsu a zrejme tam boli jedinci s chronickým malarickým statusom. Potom stačí vhodný druh komára, jedno nasatie krvi nosiča, čas na prebehnutie pomnožovacej fázy a infikovanie ďalšej, dovtedy zdravej osoby. Neviem presne ako to je s nosičstvom a rekonvalescenciou pri západonílskej horúčke, ale nezdá sa mi to nepravdepodobné.

I. Novák 8.10.2018 12:33

Když hoří stoh slámy

vedle něhož si před požárem hrály děti se sirkami, přeci ještě neznamená, že ten stoh zapálily. Oheň může přeci vzniknout třeba od jiskry z lokomotivy, výbojem statické elektřiny mezi stébly, pádem horkého meteoritu, působením mikroorganizmů... . Nemám pravdu pane p.t. Vodvářko?

M. Varadinková 8.10.2018 12:14

Autor se pokusil nasadit psí hlavu Okamurovi

ale nasadil ji leda sám sobě. Nemoc sice přenášejí komáři, ale přenášejí ji od nakažených ke zdravým. Čili primárním předpokladem, aby se nemoc mohla šířit, je přítomnost nakažených osob či zvířat. Čím víc nakažených osob či zvířat v daném prostoru je, tím větší pravděpodobnost, že nějaký komár, který si cucne nakažené krve, přenese nákazu dál. Navíc si nejsem jista, zda se vůbec dostatečně zkoumalo, jestli tu nemoc v našich podmínkách nemohou šířit i další druhy bodavého/savého hmyzu, jako ovádi, klíšťata a pod., popř. i ti naši "obyčejní" komáři. Když se zde nemoc doposud vyskytovala tak sporadicky, tak to nejspíš nikdo pořádně nezkoumal.

V. Církva 8.10.2018 22:24

Re: Autor se pokusil nasadit psí hlavu Okamurovi

Někde se psalo, že to ten určitý komár přenáší nilskou horečku především od ptáků. Ale máte pravdu je to nějaké divné, že by to dostal komár jen od ptáků. Ale nechám to odborníkům. Jinak že ta nemoc není problém jen starých lidí by Vám řekl herec Nový. Zdravý chlap a porazilo ho to tak, že málem zůstal na vozíku.

Podstatné je, že ilegální migrace je problém i pro nás protože jsme součástí Evropy a soused Německa. A že pokud je v něčem takový binec jako v migraci do Evropy. Budou v tom teroristé i riziko epidemiíí. To není panika ani fóbie, to je racionální úvaha, která se pomalu potvrzuje.

Jen blázni jako pan Vodrážka si můžou myslet že pokud už teď je v Německu téměř 10 procent Muslimů, můžeme v klidu říkat že u nás žádní nejsou a dělat že se nás to netýká. Možná by bylo dobré zkusit si udělat předpověď jak to asi může vypadat za 10, 20 či sto let!

A. Alda 8.10.2018 11:39

Aby komár někoho nakazil,

musí se nejprve od někoho jiného nakazit sám.

A že pan Vodrážka účelově klame zaštíten svým mudrovským titulem dobře dokumentuje jiný biolog A.S.Pergill zde: http://upergilla.blogspot.com/2018/10/dalsi-blabol-multikulturalistu.html

J. Jelínek 8.10.2018 12:11

Re: Aby komár někoho nakazil,

Musí se ten komár nakazit jen od člověka? A jak ta nemoc začala? Co bylo dřív, slepice nebo vejce?

J. Gutvirth 8.10.2018 12:14

Re: Aby komár někoho nakazil,

nemoc přenášejí hlavně ptáci na komáry.

S. Netzer 8.10.2018 12:19

Re: Aby komár někoho nakazil,

Doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc., alias A S Pergill není biolog, zato fanatik a velký fabulátor.

Na jiném místě jeho blogu je možno se dočíst, že "zemřela žena, která se na území ČR nakazila virem západonilské horečky. Byl diagnostikován další případ této choroby u muže, který se nakazil na našem území.

Komáry, kteří jsou s to tuto chorobu přenášet, tu máme odjakživa (žádná vazba na "globální oteplování" se nekoná). Pouze jsme tu až do imigrantských aktivit EU neměli lidi s tímto virem v krvi, od nichž by tuto, naštěstí většinou nezávažnou ("klasická viróza"), chorobu přenesli na naše občany", což je evidentní lež.

Protože „se jedná o osobu pocházející z jižní Moravy, bydlí tam, a v inkubační době, která je tři až 14 dnů, nenavštívila žádnou endemickou oblast. Tím pádem mohlo dojít k nákaze jenom na našem území,” doplnil epidemiolog Rastislav Maďar.

Autor tohoto článku se jmenuje Vodvářka, ne "Vodrážka".

H. Lukešová 8.10.2018 13:46

Re: Aby komár někoho nakazil,

Pan doktor Šimůnek je alespoň lékař a vědec z relevantního studijního oboru, ne nějakého sorosovského oboru, gender/homo studií.

A to je vám podobné, útočit na vzdělané lidi, odporující vašemu neomarxistickému postoji. A k tomu, jak píši níže, se dopouštíte rasistického postoje, útočíte na polovičního Japonce Okamuru, to není hezké.

S. Netzer 8.10.2018 13:48

Re: Aby komár někoho nakazil,

Kuš.

H. Lukešová 8.10.2018 13:54

Re:Další úspěch neomarxismu...

No a vy neomarxisté si můžete připsat úspěch. Včera palestinský terorista Ashraf Walid Suleiman Na ́alwa (23) z obce Shweika zastřelil během teroristického útoku v průmyslové zóně, v recyklačním závodě, Barkan v Samaří dva Izraelce, muže a ženu a další žena byla zraněna. První z obětí byla identifikována jako KimLevengrod-Yehezkel (28) z Rosh Ha ́ayinu, která pracovala jako sekretářka v továrně, a druhýmzavražděným byl Ziv Haibi (35) z Rishon Letzion. Třetí z obětí 58letá žena byla mírně zraněna a je hospitalizována v nemocnici v Petah Tikvě. Samotný pachatel byl zaměstnancem továrny.

H. Lukešová 8.10.2018 13:56

Re: Aby komár někoho nakazil,

Můžete si připsat další úspěch. Včera palestinský terorista zavraždil dva Izraelce v průmyslové zóně v Barkatu. Dva nevinní lidé, ženě bylo 28, muži 35. Krev těchto lidí dopadá na vaši hlavu a hlavy všech neomarxistů.

H. Lukešová 8.10.2018 13:56

Re: Aby komár někoho nakazil,

Překlep, příspěvek měl být pod anonymního tvora zvaného sibylle...

P. Grigar 8.10.2018 17:05

Re: Aby komár někoho nakazil,

.. Sybilluše přemoudrá, pokud tedy můžeme vyloučit pohyb nakažené osoby "A" v inkubační době mimo domovskou oblast, dalším krokem by mělo být jednoznačné vyloučení možného pohybu jiné osoby "B" s virem v krvi a to v oblasti, ve které žije osoba "A"(jih Moravy) a současně též možný přenašeč - komár. Což jistě pro vás nebude představovat problém, nelegální migranti doposud zachycení na našem území vždy přicházeli zásadně ze severu, z Afriky je to k nám do Evropy nejblíže přes Špicberky, nebo se snad mýlím?! No a když už budete u toho vysvětlování, co si myslíte o slučitelnosti islámu a lidských práv?

J. Jurax 8.10.2018 18:27

Nějak nechápu.

"Pouze jsme tu až do imigrantských aktivit EU neměli lidi s tímto virem v krvi, od nichž by tuto, naštěstí většinou nezávažnou ("klasická viróza"), chorobu přenesli na naše občany", což je evidentní lež."

Proč lež? Vykytovala se tu choroba už dřív? Ne-li, tak kde tedy se nákaza vzala? Ano-li, jak to víte? Měli jsme ty lidi nebo ne? Nepřeletěl zlotřilý komár z Rakous (nakažená je z jižní Moravy), kde je imigrantů dost? ... :-)

M. Pivoda 8.10.2018 10:51

Politika není věda, přátelé!

Dle prohlášení arogatních jednotlivců (a reakce přhlouplých voličů) jsme v Česku už měli:

- významného klimatologa Václava Klause (který si do klimatologie odskočil ze své funkce prezidenta republiky a také ekonoma vzývajícího mystickou Neviditelnou ruku trhu), který popíral možnost jakéhokoliv globálního oteplování,

- významného specialistu na kmenové buňky Drahoše, který léčbu jimi z politických důvodů zavrhl,

- významného specialistu na umělou inteligenci Jiřího Zlatušku (v době jeho expertízy ve funkci zástupce vedoucího Ústavu pro výpočetní techniku), který efektivně po(s)ral projekt budoucnosti lidstva.

Takže nějaký epidemiolog Okamura se v tom výčtu českých politických siláků určitě ztratí. Neztrácejte, prosím, svůj drahocený životní čas diskuzí o ptákovinách.

O. Prokop 8.10.2018 10:41

Nic nového

Okamura je učebnicový příklad psychopata II. typu a to vysvětluje vše.

M. Valenta 8.10.2018 9:54

To je docela psina číst,

jak se zdejší Okamurovci snaží Pitomiovy hlouposti okecat. Pan Mikulec z něho dokonce udělal nového Alberta Schweitzera -průkopníka na poli potírání rizik tropických nemocí.

P. Boublíková 8.10.2018 10:09

Re: To je docela psina číst,

Větší psina je číst pana Vodvářku, který se statečně pustil na pole epidemiologie patrně skrze wiki.

M. Valenta 8.10.2018 10:34

Re: To je docela psina číst,

Kdyby se Okamura alespoň do té wiki podíval, tak nemusel být zase za blba.

P. Boublíková 8.10.2018 10:54

Re: To je docela psina číst,

Co se týče západonilské horečky, je bohužel Okamura pravdě blíže než pan Vodvářka. Viz moje příspěvky někde dole.