19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Elektronické pokladny jsou znovu odloženy

Projekt zvaný elektronická evidence tržeb, známý i pod zkratkou EET, má další odklad. Původně se měl rozběhnout v lednu 2015, pak v lednu 2016, následovala polovina února a teď je na světě další termín, červenec 2016.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 2.9.2015 17:54

Posílání obrovského množství zbytečných dat

sem a tam jenom proto, aby si rudá parta(j) závistivců udělala radost, je podle mě naprostý nesmysl.

K. Janyška 1.9.2015 21:05

Také, že

je. Strach koblihářů... Dzp.

J. Lepka 1.9.2015 17:33

Hezké resumé.

Jen mám takový intenzivní pocit, že jste silně podcenil potenciální hackery. Ne v horizontu několika měsíců, ale hodin. Ovšem otázkou zůstává, bude li to třeba, ostatně nedávný kolaps sítě nejmenovaného operátora dává tušit budoucí problémy v kopcovitém terénu, při dešti, při slunečnu, na jaře, na podzim atd atp. Nakonec prosazují to stejní jedinci, kteří se dříve vymlouvali na jaro, léto, podzim, zimu a světový imperialismus.

B. Uhlich 1.9.2015 22:43

Re: Hezké resumé.

Žijeme v zemi, kde se prakticky nic nemyslí vážně...nevěřím, že by byl Bureš tak blbý, aby věřil, že něco takového může fungovat. Bureš je velmi chytrý, využívá malé české debility a závisti, aby si mohl obhájit pořízení a vlastně nekonečné pořizování nějakých technologií na kontrolu OSVĆ..., že to nikdy nebude a ani nemůže fungovat je zjevné..., ale to přeci nic nemění na tom, že se takový systém nemůže léta budovat a budovat a nakonec po nějakých volbách to celé zanikne v singularitě prostoru a času... Myslím, že to není potřeba brát vážně....

R. Langer 1.9.2015 15:34

Vybudovat takový systém

je práce na několik let, ne že se něco řekne a ONO se to udělá. A jak to navíc ve státní správě u takových věcí funguje v praxi je nejlépe vidět na registru vozidel, a to je prosím náročností řádově úplně někde jinde. A jsem hodně zvědavý, na koho pak budou chtít hodit to, že to vlastně nefunguje. Ale to už asi bude ve vládě někdo jiný, tak se to spláchne jako obvykle, a bude. :-(

S. Ševeček 1.9.2015 11:44

EET skončí

Velkou úřednickou sabotáží.

R. Dubravský 1.9.2015 10:54

EET

Já si přece jenom pořád myslím, že byla prostě podceněna technická a organizační složitost projektu. Původní předpoklad byl v podstatě převzetí chorvatského systému - ten je ale tak nedokonalý a děravý, že by byl jen pro ostudu. EET, pokud má být spolehlivá a rychlá pro svoje (nucené) uživatele a přitom dostatečné odolná proti útokům nejrůznějšího druhu, bude velmi složitý a propracovaný systém. Po odstrašujících případech jako registr vozidel a IS pracovních úřadů si již státní správa snad dá větší pozor.

R. Langer 1.9.2015 15:35

Re: EET

Státní správa si žádný pozor nedá, nemá k tomu totiž jediný důvod. Pozor si jako obvykle budou muset dát jedině postižení občané.

K. Vyšata 1.9.2015 9:22

Už vidím, jak restauratéři

a třeba taxikáři dobrovolně ustoupí od neplacení daní. Pan Holub je naivní, vlastně velmi nerozumný. Jestli se koalice sjednotila na pozdějším náběhu systému, který se musí nejenom vypracovat, ale i pořádně otestovat a vychytat případné zádrhele, musí člověk uznat, že postupují obezřetně a rozumně. Babiš, a vlastně celá koalice, se po lavině námitek a útoků opozice, která si ochranu zlodějíčků dala do programu jak vyhrát příští volby, dostala do pozice, že na EET stojí a padá její program. Tak si to alespoň užijou s plnou parádou, připraví asi jako jedni z prvních, program, který bude funkční a dokážou ekonomickým nedoukům, že z logiky věci musí systém přinést do státních pokladen více peněz. Nejenom DPH, daň z příjmu, ale i omezení práce na černo a odvody na zdravotní a sociální.

A časen námitky o různých babičkách na trhu, malinkých hospůdkách na vrcholu hor a náhlém návalu na pracovní úřad utichnou a bojovníci proti koalici si potichu utřou sliny vzteku. Výsledky se projeví před volbami a bojovníci z ODS a TOPky za podvodníky zase utřou ......

R. Langer 1.9.2015 15:37

Re: Už vidím, jak restauratéři

No, na to jsem hrozně moc zvědavý. Hlavně na koho se svede, až se ukáže, že to vlastně nefunguje.

M. Mýval 1.9.2015 17:41

hlavně se napakují ajťáci

Ti poctiví budou platit a ti nepoctiví si najdou nějakého Janečka který jim prodá díru v programu

B. Uhlich 1.9.2015 22:37

Re: Už vidím, jak restauratéři

Když tak čtu ty Vaše příspěvky na téma EET...myslím, že jediným kdo bude "utírat sliny vzteku" budete tak akorát Vy....

M. Mýval 1.9.2015 8:40

Řekové to vyřešili

Jde to i bez EET. Kupovali jsme výlet lodí kolem ostrova. Každý kdo zaplatil, dostal daňový doklad. Když jsme nastupovali na loď, fungoval jako vstupenka a byl nám odebrán. Jen nevím jestli kvůli tomu, aby se řádně zaplatily daně nebo zmizel někde v koši.

K. Vyšata 1.9.2015 10:24

Re: Řekové to vyřešili

Dokonce to jde i bez vstupenky, co takhle přidat k posouzení tuhle příhodu. Při ochotném převozu z jednoho ostrova na druhý, žádná vstupenka, doklad, nic než ochota. A uprostřed cesty najednou velmi, velmi přesně spočítaná cena, ber nebo si zaplav.

J. Hejna 1.9.2015 7:22

Poněkud zmatené

"Hlavní problém elektronických pokladen ovšem může ležet hlouběji. Určitě jim nepřispěla rétorika, podle níž jsou všichni odpůrci pokladen zloději okrádající na daních státní pokladnu. Tím se dostanou do jednoho protivládního šiku i ti podnikatelé, kteří by nakonec proti pokladnám z věcných důvodů ani nebyli."

Takže odpůrci by proti pokladnám nebyli!?

L. Novák 2.9.2015 17:58

Re: Poněkud zmatené

Nejde o pokladny samotné, ale o nesmysl odesílání (zjednodušeně) každé jednotlivé účtenky či dokonce faktury na Ministerstvo financí k archivaci.