18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

POLITIKA: Elektronická evidence tržeb?

Vyvolávání dojmu, že podnikatelé a živnostníci jsou příčinou řady problémů, má devastující účinky na morálku uměle rozdělované společnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Holcman 9.3.2015 20:27

Porad mne u Fanouse neni jasny

co si dela hlavu s elektronickym uctovanim, kdyz nemuze mit zaddny trzby. Zivnostak nema, vlastni firmu taky ne a na cernym trhu prece trzby nevykazuje.

8.3.2015 18:51

Re: To jistě nevykryje,

Toho se držel i nenažraný MatějKa, že platil co nejméně nebo také vůbec nic. Proto se topí asi 15 let v obrovských dluzích a neví, kde jak nahrábnout, aby dluhy zmizely. Na takové by si náš stát měl posvítit ještě víc....

Ale na úřady si matěj troufá a bezdůvodně napadne i samotného státního zástupce, pro kus řeči, a podá na něj Tr. oznámení, čímž, jak se zdá, šlápl si zřejmě pěkně do vlastního lejna. Jen si to přečtěte!

:o))

http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/c/452398/uhersky-brod-jedina-vec-je-nezbytna-pro-triumf-zla-aby-dobri-lide-nic-nedelali.html

J. Vlasák 7.3.2015 9:35

Re: Výjimečně ZÁSADNĚ NESOUHLASÍM

Ne že by na tom záleželo, ale mohu doručenkami doložit právě takové upozornění předcházející uvedenému příkladu. Nezajímalo to nikoho napříč daňovou a celní správou, ministerstvy, policií, prokuraturou. Skutečnost nezájmu mi dokonce někteří i zmínili v odpovědi.

Co to Vaše IČ?

V. Kain 7.3.2015 8:42

Re: To jistě nevykryje,

Tak jak hospodaří tento nenažraný stát s penězi daň.poplatníků si zaslouží jenom jedno.Pokud máte možnost plaťte tomuto státu co nejméně.Bohužel zaměstnanci tuto možnost nemají.Posvítí si Babiš na chronické neplatiče DPH vietnamce?Nebo budou mít mít vyjímku jakou mají několik desítek let?

J. Pražák 6.3.2015 21:54

Re: Výjimečně ZÁSADNĚ NESOUHLASÍM

Těžce vydělávám peníze, platím nemalé daně, takže vítám každou možnost jak zabránit únikům. I když nejen socani, ale i ostatní paraziti a dobrosráči stačí konat tolik dobra za cizí peníze (prošustrovat), kolik jich mají k dispozici.

Jesli vidíte takové "díry" v navrhovaném systému, tak byste mohl na ně upozornit příslušná místa, aby byl systém funkční a normální poctiví lidé nebyli diskriminovaní (okrádáni zmetky).

P. Skřivan 6.3.2015 21:46

To jistě nevykryje,

ale ono pokud skoro každá hospoda většinu mezd vyplácí cash načerno, je to problém ... .

J. Slanina 6.3.2015 21:24

Re: Možná že vyvolám u mnohých

On má Karlík Vyšatů takový malý internetový bleší trh:

http://aukro.cz/my_page.php?uid=14393726

Mimo to se snaží zviditelnit (bez úspěchu) na parlamentních listech.

http://www.parlamentnilisty.cz/profily/Atas9-32989 případně "natáčí" úžasná videa s popiskami v klínovém písmu:

https://www.youtube.com/user/atas9

J. Vlasák 6.3.2015 21:06

Re: Výjimečně ZÁSADNĚ NESOUHLASÍM

Nepochopil jste. Přes veškerou péči a on-line evidenci to nezabránilo drbanům za 1,5 měsíce vydělat na státu 3,4 mld. Nevím, jestli je situace lepší, před dvěma roky se přikrádali daně na jednotlivých cisternách, dnes se přikrádadají celé vlaky a veškerá evidence je na nic. To samé bude s tržbami, bez armády úředníků konajících fyzický dozor se systém s dokladem či bez nezmění. A nadšení ze státní buzerace vyplývající z neschopnosti státu plnit svoji funkci by Vás přešlo, pokud byste vedle své práce zajišťující Vám chleba musel rozesílat desítky formulářů, hlášení, přiznání a jiných ní s veskrze stejnými údaji.

R. Brzák 6.3.2015 21:04

Máme v tom trochu zmatek (alespoň někteří)

A je logické, že stát (tedy lidé, kteří jsou na státu závislí existenčně, nebo pocitově - ze strachu, že se bez něj neobejdou) tento omyl podporují. To já jsem si zařídil stát ve své zemi pro ty části svého života, které (zatím) nechci či nedokáži plně kontrolovat sám. Nikoliv tedy stát musí zavést pořádek - to já si prostřednictvím státu zavádím, cítím-li tu potřebu, nějaký pořádek do svých věcí v životě v této zemi. To já to platím - takže stát (lidé, které si platím, aby mně poskytovali služby, na jejichž potřebnosti jsem se shodl se svými sousedy) musí přijít a říct - chceš takovou a onakou službu? Dáš mi na ni peníze? A já se pak, se svými sousedy dohodnu - ne, tuto službu už nechci, tebe, úředníku, propouštím.

Vše, co je postaveno jinak, je otroctví. Otroctví, založené na strachu. Strachu, který stát a na něm závislí lidé podporují, jsou jím sami ovládáni a snaží se skrze strach ovládat i druhé.

P. Čech 6.3.2015 21:03

Re: Dovolím si malou věštbu

Pan Zeman se stal prezidentem jen proto, že zákonč.71/2012 sb obsahuje ve svém čl. 56, odst.5 ustanovení, které odporuje nejméně dvěma článkům Listiny základních práv a svobod. Jsem přesvědčen o tom, že pokud by do prvního kola voleb bylo připuštěno všech 20 kandidátů, kteří projevili o věc zájem, nikdy by se pan Zeman prezidentem nestal. Dokonce si myslím, že by se do druhého kola nedostal ani pan Zeman, ani pan Schwarzenberg. Zmíněný zákon totiž vytváří nedemokratické podmínky pro volbu stejně jako všechny ostatní volební zákony v ČR.

I. Kudrnová 6.3.2015 19:47

Re: Možná že vyvolám u mnohých

Čím se živíte?

K. Vyšata 6.3.2015 19:38

Re: Možná že vyvolám u mnohých

Paní Moravcová, zase vedle, jako téměř vzdy. Od převratu se živím tzv. na své triko a nepotřebuji žádný cecík k životu. A daří se mi dobře, žádné dotace, granty, příspěvky nebo úlevy. Jestli někdy budete podnikat, přeji Vám nejméně to co mám já. Budete potom mít pocit, ža za své daně máte právo kritizovat ty kteří je neplatí nebo z nich jen žijí.

V. Halašta 6.3.2015 19:23

Re: Rakovi kalhoty nahoře při pomalém vaření nepomohou

Mě nemusíte přesvšdčovat o nebezpečích EET ale o jakémkoliv zpochybnění z MF bych se hádal a ten článek určitě neříká, že takový systé je nerealizovatelný. O tom bych se koneckonců hádal taky. Je to jen otázka času a peněz. Ale to není podstatné. Podstatné je, že přínosy nejsou zdaleka jisté a že pro ekonomiku to přinese jen vicenáklady a tedy snížení konkurenceschopnosti.

J. Pražák 6.3.2015 19:20

Re: Výjimečně ZÁSADNĚ NESOUHLASÍM

Zboží zatížené spotřební daní je třeba kontrolovat pečlivěji. Vzpomínáte na podvody s PHM v 90. letech? Myslím, že situace s PHM se nyní trochu zlepšila, protože tehdy z nějakého důvodu nebyla "politická vůle" daňovým únikům zabránit. Evidence snad pomůže i s cigaretami, aby se zabránilo pašování.

M. Moravcová 6.3.2015 19:20

Re: Možná že vyvolám u mnohých

Že byste byl přisátý na státní cecek? Takže státní parazit?

M. Moravcová 6.3.2015 19:19

Re: :o) Jednou spolu elektricky zůčtujeme...

nejde o ohrožování, ale o buzeraci, šikanu a bolševické šmíráctví. Kdo nepodniká a nevede účetnictví ví prd o povinnostech a šikanování podnikatelů a živnostníků a neměl by vůbec do problému kecat, protože ho nezná. A o mé placení daní se nestarejte, já si své povinnosti plním a zkuste je platit sám, aby z vás taky stát něco měl, abyste byl něčím prospěšný.

J. Vlasák 6.3.2015 18:54

Re: Výjimečně ZÁSADNĚ NESOUHLASÍM

Ale ono vůbec nejde o strach, jde jenom o další buzeraci, starost a náklady právě těch "poctivých". Evidence není samospasitelná, bez fyzické kontroly je k ničemu. Kolik dalších úředníků bude potřeba živit?

Dám Vám zářný příklad, jak elektronická evidence podporuje výběr daní. Při dovozu PHM z EU v okamžiku, kdy cisterna v německém skladu odpojí plnící hadici, celníkům v EMCS naběhnou veškeré údaje k nákladu. Jako aktivní je ten dovoz dokud není v ČR přijatý, vše včetně RZ, firem, kde bude složeno, ... Vedle toho každý distributor musí odevzdávat měsíční záznamní povinnost, kterou lze na finanční správě párovat každý litr PHM od původu až do nádrže auta na ČS. Máte ponětí, jak toto pomohlo zabránit např. úniku 3,5 miliardy na brněnském Ecollu?

IČ asi nemáte, takže coby panic diskutujete o souloži.

J. Pražák 6.3.2015 18:22

Re: Výjimečně ZÁSADNĚ NESOUHLASÍM

Už jste strachem zpocený... Ono to nepůjde tak rychle. Stále si myslím, že poctiví se nemusí bát. Proč by měli?

J. Vlasák 6.3.2015 17:52

Re: Výjimečně ZÁSADNĚ NESOUHLASÍM

Právě poctiví mají největší důvod k obavám, nepoctiví mají celou státní správu kdesi.

Hoďte do fóra svoje IČ, ať je vidět, jestli jste zvyklý bojovat s větrnými mlýny, nebo coby šiml jenom nadšeně řehtáte, aniž byste věděl proč.

B. Uhlich 6.3.2015 16:44

Re: Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko...

Já si myslím,že..jako obvykle tady o žádné daně nepůjde. Myslím že na MF nejsou úplně blbí a moc dobře vědí kolok se v této sféře pohybuje peněz... tedy moc dobře vědí,že nula od nuly pojde... Tady jde spíš o ty zakázky na ten systém,programy,HW, SF,.. v tom budou lítat miliardy... desitky miliard.Proto se to celé dělá... jiný smysl to nemá....

P. Schon 6.3.2015 16:21

Re: Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko...

Dobrá rada, na pracáku a k tomu domácí hospodu. Poradím mu to, že to tak funguje.

:-)

K. Vyšata 6.3.2015 16:19

Možná že vyvolám u mnohých

nelibost, ale kdybych měl možnost poradit Babišovi, nabídl bych začít zakoupením přístrojů (třeba v rámci vyzkoušení systému) finančním úřadem a každé živnosti která opakovaně podniká ve ztrátě by zajistila přístroj, školení a dobu kterou bude povinnen elektronickou evidenci tržeb provádět. Okamžitě by to trochu uklidnilo živnostníky, velcí neplatiči by začali platit a systém by se vyzkoušel (i s eliminací snah jak system obejít). A to vše, milá podnikatelská veřejnosti bez nových zákonů a nákladů i pro ty poctivé.

Z. Frys 6.3.2015 15:56

Re: Souhlas s článkem.

moje vzdělání je více než dostatečné (http://www.mff.cuni.cz/studium/bcmgr/ok/f1b9.htm), na takové fakt nemáte, pokud byste na takové měl, neplácal byste nesmysly. Ale naneštěstí Vám podobných soudruhů, kteří se o sebe nedokáží postarat, je stále hodně. Udělejte si tedy svůj sociální a zdravotní systém, svoji elektronickou účtenkovou buzeraci, a mě laskavě vynechte, já se o sebe dovedu postarat sám, od státu nechci vůbec nic. Do očí byste mi zcela určitě neřekl "hňupe", to by Vám strach nedovolil. A pokud ano, ve státní nemocnici by Vás asi ani nedali dohromady.

K. Vyšata 6.3.2015 15:49

Re: :o) Jednou spolu elektricky zůčtujeme...

Ještě paní Moravcová, co Vás na elektronické evidence tržeb ohrožuje? Že byste neplatila daně? Tak je plaťte a nebudete ohrožena.

K. Vyšata 6.3.2015 15:47

Re: :o) Jednou spolu elektricky zůčtujeme...

To máte jako u soudu, svědek, i když má pravdu je nedůvěryhodný když má pokažený profil třeba vězením nebo usvědčením ze lži. Takže článek od člověka, který má na krku takový batoh neschopnosti a lumpáren (jestli to není pravda může pisatele žalovat), je podivný. Šmírování, jak uvádíte asi v souvislosti s elektronickou evidencí tržeb, je hloupost, ve světě je to dost normální snažit se vybírat daně od všech stejně, t.j. od poctivých i nepoctivých. Svoboda také není parazitování na těch co platí daně.

6.3.2015 15:35

Re: :o) Jednou spolu elektricky zůčtujeme...

A malý přídavek na pobavení(dost údajů tam ale chybí)....

http://www.firmo.cz/en/spolecnost/14463229/frantisek-matejka#tabs:time-line

M. Moravcová 6.3.2015 15:33

Re: :o) Jednou spolu elektricky zůčtujeme...

já posuzuji článek a téma v něm přednesené, ten problém mě totiž ohrožuje. Ne autora a už vůbec nemám ambice hodnotit autorovo podnikání a firmy.

S paninkou si běžte do brdele. A můžete si to uložit, abyste to mohl později vytáhnout z archivu.

6.3.2015 15:30

Re: Výjimečně ZÁSADNĚ NESOUHLASÍM

:o)

Tak.

6.3.2015 15:26

Re: Ptám se, co pistolník zase hulil?

Nevím, proč mě oslovuješ soudruhu, když ve straně, kterou leta volím, si soudruhu v žádném případě neříkáme. A v KSČ nebo KSČM jsem také nikdy nebyl. S četnými soudruhy byl často kamarád Matějka.

Asi praktikuješ vlastní zvyky nebo ti soudruzi nejsou cizí.

:o)

6.3.2015 15:18

Re: :o) Jednou spolu elektricky zůčtujeme...

Jste na omylu, paninko, já nebyl u StB, ani v jejich evidenci. Na šmírování a špinění i střílení je mistrem spíše pisálek Matějka, zdejší bloger. Ten má praxi, měl na to k dispozici i firmy, bohaté konexe a kamarády, m.j. také bývalé esenbáky, pány od StB, bachaře i kriminálníky. Obchodování a jiné kšefty, zastavárny, střelnice, zbraně a střelivo, výcvik ve střelbě, detektivní služby, aj....Zde máte jednu z firem, kde F.M. divoce působil tak neurvale, firma šla postupně do krachu, což za jeho působení je normální jev. (PROFI PIC KLUB DOBŘICHOVICE spol. s r.o., později přejmenovaná, viz příloha. Poučte se, paninko.

:o))

http://rejstrik-firem.kurzy.cz/rejstrik-firem/DO-62967720-servis-pro-reality-rekonstrukce-spol/