19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Elektronická evidence tržeb?

Vyvolávání dojmu, že podnikatelé a živnostníci jsou příčinou řady problémů, má devastující účinky na morálku uměle rozdělované společnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Halašta 6.3.2015 19:23

Re: Rakovi kalhoty nahoře při pomalém vaření nepomohou

Mě nemusíte přesvšdčovat o nebezpečích EET ale o jakémkoliv zpochybnění z MF bych se hádal a ten článek určitě neříká, že takový systé je nerealizovatelný. O tom bych se koneckonců hádal taky. Je to jen otázka času a peněz. Ale to není podstatné. Podstatné je, že přínosy nejsou zdaleka jisté a že pro ekonomiku to přinese jen vicenáklady a tedy snížení konkurenceschopnosti.

J. Strakoš 6.3.2015 6:06

Re: Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko...

To, co popisujete je ukázka salámové metody - celý salám se špatně jí (=nelze zavést ihned a pro všechny), ale pokud jej nakrájíte po kouscích (=nejdříve hospody, pak ostatní větší živnostníky), pak se zbytek už v podstatě dojíst musí (=malí živnostníci).

Proto je třeba se o navrhované věci zajímat co nejdříve, nejen čekat, co z vlády nakonec vypadne.

B. Uhlich 6.3.2015 12:55

Re: Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko...

Víte pane Strakoši, já už podnikám skoro 25let (příští rok mám výročí) a za celou dobu podnikání jsem zaznamenal tolik Jobových zvěstí co se s námi živnostníky bude dít, že už mě v podstatě nic nepřekvapuje. Jo situace se cyklicky horší a pak se to zas nějak upufruje a není to tak hrozné... Za ty roky tady měla spousta politiků velmi originální nápady a tak stejně se tady podniká dál. Já nějak spoléhám na to, že existuje něco jako samosvornost, za bolševiků i po něm, to tady fungovalo zdatně...prostě když se něco mělo zlepšit tak se to nezlepšilo a když se něco mělo podělat tak se to nepodělalo... Teď to nebude jiné, je tady "společenská objednávka", (kterou i tady v diskuzi presentují někteří vyšinutí jedinci) a s tím se nic nenadělá. Lidi mají pocit, že Bureš je dobré řešení, tak se s tím nic nenadělá... holt musí proběhnout nějaký společenský proces a uvidí se...třeba to fakt vyčistí podnikatelské prostředí , nebo tu bude 18% nezaměstnaných..nevím? Vy ano?

Já s tím zas až tak velký problém nemám, jelikož už dnes ode mne nekoupí vůbec nikdo nic bez účtu, prodávám firmám nějakou techniku a chci vidět jak si ode mne nějaká firma koupí osciloskop za 20 tis. bez účtu... pro mě bude pouze šikanózní, že si budu muset kupovat a platit provoz nějakého debilního terminálu, který bude k ničemu, protože já hotovost vidím tak jednou za 14dní... Víte já už začínám být smířen a začínám věc vidět pudově...buď to pude nebo nepude .-) Tak když Bureš nebude chtít abych podnikal tak holt půjdu na pracák a vzhledem k věku už zůstanu doma na podpoře, nebo mi Bureš zaplatí nějakou rekvalifikaci a já to pak stejně nebudu dělat , protože po 50tce už taky nejste moc zdravej tak nemůžete dělat všechno... a tak budu stát Bureše (a těch několik místních živnostníkožroutů) kýžených 207 tisíc ročně a uvidí se. Třeba časem někoho napadne jestli tak náhodou nebylo lepší , když si podnikali, nezlobili a nic nás nestáli.... :-))))))

J. Strakoš 6.3.2015 14:00

Re: Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko...

Podnikám pouze při podnikání, takže mě to nezasáhne, většinu faktur mám placených přes účet. A i kdyby to zavedli - prostě to nakonec nějak zaplatí moji zákazníci.

I po zavedení terminálů to jistě nějak "pude" - určitě to nezabalí všichni, jen mě ty zbytečné výdaje (i vyhrožování jimi) prostě vadí - a pokud národ bude potichu až do zavedení zákona, pak se to jednou zavést povede.

A výsledek bude další zbytečnost, další klacek pod nohy. Takže nějaká menší hysterie je, dle mého názoru, na místě.

Mimochodem - nemám nic proti lepšímu výběru daní (=výběr daní dle zákona), jen mi však nějak není jasné, jak plánované opatření má vést k lepšímu výběru.

B. Uhlich 6.3.2015 16:44

Re: Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko...

Já si myslím,že..jako obvykle tady o žádné daně nepůjde. Myslím že na MF nejsou úplně blbí a moc dobře vědí kolok se v této sféře pohybuje peněz... tedy moc dobře vědí,že nula od nuly pojde... Tady jde spíš o ty zakázky na ten systém,programy,HW, SF,.. v tom budou lítat miliardy... desitky miliard.Proto se to celé dělá... jiný smysl to nemá....

P. Schon 6.3.2015 6:30

Re: Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko...

Tak tak. V dědině kde mám chaloupku je malá hospoda. Pár štamgastů. Hospodský nemá počítač ani net. Ptal jsem se ho jak se těší na evidenci tržeb. Netěší. Nebude kupovat počítač, tiskárnu, net, antivir. Poslední hřebík bude zákaz kouření. Skončí a půjde na pracák. Co bude dělat potom neví.

B. Uhlich 6.3.2015 12:37

Re: Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko...

Ale prd...hospodu ..možná..zavře, ale hned druhý den si prostě doma v garáži otevře malý výčep kam mu budou chodit kamarádi a známí... pojede to dál a když se někdo bude ve vsi pídit po hospodě tak se mu prostě řekne, že tu žádná není... U nás to tak funguje už teď... :-)

P. Schon 6.3.2015 16:21

Re: Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko...

Dobrá rada, na pracáku a k tomu domácí hospodu. Poradím mu to, že to tak funguje.

:-)