25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Elektronická evidence tržeb?

Vyvolávání dojmu, že podnikatelé a živnostníci jsou příčinou řady problémů, má devastující účinky na morálku uměle rozdělované společnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Pražák 6.3.2015 14:49

Re: Výjimečně ZÁSADNĚ NESOUHLASÍM

Demagogu. Poctiví se nemají čeho bát.

6.3.2015 15:30

Re: Výjimečně ZÁSADNĚ NESOUHLASÍM

:o)

Tak.

J. Vlasák 6.3.2015 17:52

Re: Výjimečně ZÁSADNĚ NESOUHLASÍM

Právě poctiví mají největší důvod k obavám, nepoctiví mají celou státní správu kdesi.

Hoďte do fóra svoje IČ, ať je vidět, jestli jste zvyklý bojovat s větrnými mlýny, nebo coby šiml jenom nadšeně řehtáte, aniž byste věděl proč.

J. Pražák 6.3.2015 18:22

Re: Výjimečně ZÁSADNĚ NESOUHLASÍM

Už jste strachem zpocený... Ono to nepůjde tak rychle. Stále si myslím, že poctiví se nemusí bát. Proč by měli?

J. Vlasák 6.3.2015 18:54

Re: Výjimečně ZÁSADNĚ NESOUHLASÍM

Ale ono vůbec nejde o strach, jde jenom o další buzeraci, starost a náklady právě těch "poctivých". Evidence není samospasitelná, bez fyzické kontroly je k ničemu. Kolik dalších úředníků bude potřeba živit?

Dám Vám zářný příklad, jak elektronická evidence podporuje výběr daní. Při dovozu PHM z EU v okamžiku, kdy cisterna v německém skladu odpojí plnící hadici, celníkům v EMCS naběhnou veškeré údaje k nákladu. Jako aktivní je ten dovoz dokud není v ČR přijatý, vše včetně RZ, firem, kde bude složeno, ... Vedle toho každý distributor musí odevzdávat měsíční záznamní povinnost, kterou lze na finanční správě párovat každý litr PHM od původu až do nádrže auta na ČS. Máte ponětí, jak toto pomohlo zabránit např. úniku 3,5 miliardy na brněnském Ecollu?

IČ asi nemáte, takže coby panic diskutujete o souloži.

J. Pražák 6.3.2015 19:20

Re: Výjimečně ZÁSADNĚ NESOUHLASÍM

Zboží zatížené spotřební daní je třeba kontrolovat pečlivěji. Vzpomínáte na podvody s PHM v 90. letech? Myslím, že situace s PHM se nyní trochu zlepšila, protože tehdy z nějakého důvodu nebyla "politická vůle" daňovým únikům zabránit. Evidence snad pomůže i s cigaretami, aby se zabránilo pašování.

J. Vlasák 6.3.2015 21:06

Re: Výjimečně ZÁSADNĚ NESOUHLASÍM

Nepochopil jste. Přes veškerou péči a on-line evidenci to nezabránilo drbanům za 1,5 měsíce vydělat na státu 3,4 mld. Nevím, jestli je situace lepší, před dvěma roky se přikrádali daně na jednotlivých cisternách, dnes se přikrádadají celé vlaky a veškerá evidence je na nic. To samé bude s tržbami, bez armády úředníků konajících fyzický dozor se systém s dokladem či bez nezmění. A nadšení ze státní buzerace vyplývající z neschopnosti státu plnit svoji funkci by Vás přešlo, pokud byste vedle své práce zajišťující Vám chleba musel rozesílat desítky formulářů, hlášení, přiznání a jiných ní s veskrze stejnými údaji.

J. Pražák 6.3.2015 21:54

Re: Výjimečně ZÁSADNĚ NESOUHLASÍM

Těžce vydělávám peníze, platím nemalé daně, takže vítám každou možnost jak zabránit únikům. I když nejen socani, ale i ostatní paraziti a dobrosráči stačí konat tolik dobra za cizí peníze (prošustrovat), kolik jich mají k dispozici.

Jesli vidíte takové "díry" v navrhovaném systému, tak byste mohl na ně upozornit příslušná místa, aby byl systém funkční a normální poctiví lidé nebyli diskriminovaní (okrádáni zmetky).

J. Vlasák 7.3.2015 9:35

Re: Výjimečně ZÁSADNĚ NESOUHLASÍM

Ne že by na tom záleželo, ale mohu doručenkami doložit právě takové upozornění předcházející uvedenému příkladu. Nezajímalo to nikoho napříč daňovou a celní správou, ministerstvy, policií, prokuraturou. Skutečnost nezájmu mi dokonce někteří i zmínili v odpovědi.

Co to Vaše IČ?

J. Růžička 6.3.2015 11:06

Dovolím si malou věštbu

Registrační pokladny přinesou do státní kasy tak malý objem peněz, že ministr financí celý systém v tichosti odpíská.  Vynaložené prostředky ovšem drobným živnostníkům nikdo nevrátí. Dlouhý bude kandidovat na prezidenta a s všestrannou Babišovou podporou se jím i stane. A jedeme dál...

P. Čech 6.3.2015 11:17

Re: Dovolím si malou věštbu

"Bývalý" komunista Dlouhý se prezidentem nikdy stát nemůže, byť by kandidoval až do smrti. Takovéto politické kreatury totiž většinový dvoukolový volební systém, kde jsou kandidáti voleni přímo voliči nedovolí zvolit. Bohužel takovýto systém nemáme u voleb do poslanecké sněmovny. Pokud by i tam byl zaveden většinový dvoukolový volební systém, jsem přesvědčen o tom, že by se tam dostali tak nejvýše 2-3 komunisté. Vysoké procento poslanců - komunistů dovoluje a umožňuje pouze a jedině volební systém podle zásad poměrného zastoupení.. Bohužel mnoho lidí, zvláště ovčanů, toto nechápe.

J. Slanina 6.3.2015 13:34

Re: Dovolím si malou věštbu

Proč by se Dlouhý nemohl stát prezidentem???? Když se jím mohl stát Ovar....

P. Čech 6.3.2015 21:03

Re: Dovolím si malou věštbu

Pan Zeman se stal prezidentem jen proto, že zákonč.71/2012 sb obsahuje ve svém čl. 56, odst.5 ustanovení, které odporuje nejméně dvěma článkům Listiny základních práv a svobod. Jsem přesvědčen o tom, že pokud by do prvního kola voleb bylo připuštěno všech 20 kandidátů, kteří projevili o věc zájem, nikdy by se pan Zeman prezidentem nestal. Dokonce si myslím, že by se do druhého kola nedostal ani pan Zeman, ani pan Schwarzenberg. Zmíněný zákon totiž vytváří nedemokratické podmínky pro volbu stejně jako všechny ostatní volební zákony v ČR.

A. Alda 6.3.2015 10:02

100 000 registračních pokladen je skvělý kšeft.

A tvůrci a údržbáří software budou mít taky zajištěn kšeft ještě pro svá vnoučata.

Co jsou proti tomu zájmy drobných živnostníků...

K. Frauknecht 6.3.2015 9:19

Naprostý souhlas.

EEP bude v naší kotlince běh na velmi dlouhou trať. Osobně jsem přesvědčen, že nebude nakonec zrealizován :-). Její efekt (EEP) bude minimální. Pokud se vybere víc (tam kde to půjde to bude fungovat stejně - "Účet nebo bez daně?" :-)) spolkne to provoz a pořizovací cena systému!

P. Lenc 6.3.2015 10:38

Re: Naprostý souhlas.

Přesné.

R. Langer 6.3.2015 11:24

Re: Naprostý souhlas.

Také si myslím.

F. Havala 6.3.2015 9:02

Jinde to funguje

Itálie nemá pověst velké disciplíny obyvatel. Nic méně když jsem si zaplatil bombardíno za 4 eura na chatě ve výšce 3000m dostal jsem automaticky účtenku z pokladny. To samé druhý den při koupi piva za 3 eura. Takhle to funguje v Itálii přes třicet let. Poprvé jsem to zažil při placení kávy na náměstí Sv. Marka v roce 1980, bylo to tehdy 5000 lir za kávu. I nás v restauracích mají majitelé pokladny, kde markují každou minerálku, jinak by je personál přivedl na mizinu. Ještě poznámku, pokud si účtenku v Itálii nevezmete a zastaví Vás úředník berňáku 20 m od obchodu, máte problém. Prostě by přestal fungovat systém "chcete to na paragon paninko".

K. Frauknecht 6.3.2015 9:20

Re: Jinde to funguje

To prostě fungovat nepřestane :-))!

R. Langer 6.3.2015 11:02

Re: Jinde to funguje

Proč mám problém. Vždyť jsem si nic nekoupil... ;-)

P. Čech 6.3.2015 11:11

Re: Jinde to funguje

Fungovat to nepřestane, dokud budou socani (vč. TOP09 a ODS) navyšovat daně. My nejsme Italové. Nás naše systémy za posledních 67 let naučily dávat státu co nejméně. To vše proto, že stát lidi, své občany, nehorázně okrádá jen proto, aby mohl na druhé straně promrhat co se dá. Například provozováním nejméně osmi zcela zbytečných ministerstev, financováním provozu poslanecké sněmovny, když by nám zcela stačil senát, utápěním peněz v mnoha zbytečných organizacích přímo řízených ministerstvy a pod.

Z. Frys 6.3.2015 8:49

Souhlas s článkem.

STbák transformovaný v socfašistu oprašuje estébácké metody, kterým se kdysi naučil, tedy šmírování a špiclování. Vůbec nejde o to, jestli to drobný živnostník ekonomicky ustojí či ne. Občan je státní majetek a stát si ho prostě musí pohlídat, přesně tak jak předpověděl G. Orwel ve své dystopii 1984.

J. Kratochvíl 6.3.2015 10:53

Re: Souhlas s článkem.

Pane, vy jste zase zasmrádlý a primitivní antikomunista. Ony ty pořádky spíše bordel, který jste tady zavedli po roce 89 také leze mnoha lidem krkem. A jestli to živnostník ekonomicky neustojí, tak ať se nechá zaměstnat od někoho schopnějšího než je on sám. Stát je tady od toho aby zavedl určitá pravidla na kterých musí trvat a vynucovat jejich plnění ve prospěch celé společnosti.

R. Langer 6.3.2015 11:03

Re: Souhlas s článkem.

Co se nechat zaměstnat od státu, soudruhu, to by bylo asi nejlepší, co? Stát, ten se umí postarat o své soudruhy.

J. Kratochvíl 6.3.2015 11:08

Re: Souhlas s článkem.

To víte, takové hňupy jako jste vy nezaměstnal ani stát.

R. Langer 6.3.2015 11:17

Re: Souhlas s článkem.

Kdepak, to jsou pozice pro takové soudruhy, jako jsi ty, soudruhu. :-D

R. Langer 6.3.2015 11:18

Re: Souhlas s článkem.

Tam se běžný smrtelník nedostane.

P. Švejnoch 6.3.2015 12:40

Re: Souhlas s článkem.

... a co kdybychom živnostníkovi naordinovali ještě nějakou další povinnost? Co třeba 100% daň z obratu... Nebo alespoň ze zisku, parazitovi jednomu! :-)

No, a když to ekonomicky neustojí, tak ať se nechá zaměstnat od někoho schopnějšího než je on sám - v tomto případě od státu, protože nikdo jiný už za takových podmínek zaměstnávat nebude, že? Mám neodbytný dojem, že to už tady bylo, a tak docela se to neosvědčilo...

Doporučuji Vám používat dříve mozek než klávesnici.

K. Frauknecht 6.3.2015 12:49

Re: Souhlas s článkem.

Mozek? A to je co?

J. Slanina 6.3.2015 13:37

Re: Souhlas s článkem.

Kde by ho, soudruh, sebral????