25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ALFONS 4.10.2007 21:12

TEĎ SI PŘIDEJME JEŠTĚ KOMUNÁLNÍ ŠIBALY A ?

   A   JEJICH ZNÁMÉ PIJAVICE VŠEHO DRUHU  !  TO se člověk  může sedřít  a stejně státní kasu  nenaplní .  Každý člen ČSSD  má kolem sebe  nenasytné  otrlé pijavice.  Co nás může  s touto  stranou potkat dobrého??  Jedině  být členem  -  přitakávat  jim  a krást taky !

Karel 1.10.2007 16:00

Sociální demokrat

Ve dne lhal a v noci krad, sociální demokrat.:-D(Y) To už říkali naši dědové za první republiky.

zíralek 1.10.2007 17:53

Re: Sociální demokrat

Ještě to chce vlajku do ruky a vykřikovat, modrá je dobrá;-D

H.K. 1.10.2007 18:28

Re: Re: Sociální demokrat

Kdo Vám v tom brání?

Schumacher 1.10.2007 13:17

Zvažuji podání trestního oznámení na pana Grosse, a to kvůli poškození dobrého jména a znehodnocování firmy

Tohle mě také zaujalo. Neměli byste si dobře než koupíte nějaké akcie? Není to podle Chrenka trestný čin ?  Nemohl by Chrenkův výrok  kvalifikován jako křivé obvinění ? SNapříklad s poukazem na to, že jako zkušený obchodník zajisté věděl, že takový  trestný čin nemohl být spáchán i kdyby akcie koupil sám Sarkafarka loupežník ?  Nelze v téže logice  dovodit, že výrok učinil v úmyslu poškodit dobrou pověst Stanislava Grosse a učinil tak nepochybně v úmyslu aby přivodil trestní stíhání jmenovaného ?  Namítnete jaká dobrá pověst  ? Nemá být pověst posuzována stejně  jako zmíněné dobré jméno ?  Nemá Gross  tak možnost kontrovat trestním oznámením, které na rozdíl od Chrenkova by mohlo mít  racionální základ ? Nemohl by takový výrok u neznalé veřejnosti poškodit  Grossovu pověst ? Kromě toho, nemohlo by zvýšení společenské nebezpečnosti onoho výroku být spatřováno ve vyvolání klamu v široké veřejnosti, že koupí akcií, s ohledem na osobu kupujícího, zejména na jeho pověst ve vybraných obchodních kruzích a na mínění oznamovatele o ní, se kupující vystavuje riziku trestního stíhání ? Není to způsobilé vyvolat obavu, že koupíte-li akcie a nebudete-li se jinému akcionáři líbit, nechá vás zavřít ?  Není snad taková obecná kriminalizace zcela legálního jednání  způsobilá ohrozit akciový trh a není snad možné ji považovat i za manipulaci s ním ? Podá Gross trestní oznámení ? Všimli jste si, že nic netvrdím, že se jen ptám ? ;-D;-D;-D

jerry 1.10.2007 14:20

Re: Zvažuji podání trestního oznámení na pana Grosse, a to kvůli poškození dobrého jména a znehodnocování firmy

Gross nepodá trestní oznámení. tento JUDr. totiž neví, jak se to dělá a stydí se zeptat.:-)

Schumacher 1.10.2007 16:42

Možná jiný důvod.

Nepodání trestního oznámení by mohlo zvednou cenu akcií při nabídce Chrenkovi k odkupu. Protože zatím Gross vůči Moravia energo ani Chrenekovi ani slovem ani skutkem nespáchal nic co by naplňovalo skutkovou podstatu tretsného činu, Crrenek se dopustil na Grossovu adresu výroků, které by mohly být posouzeny jako pomluva nebo i křivé obvinění. Honba na Grosse je marná, pokud věřitel nepodá trestní oznámení. Nikdo se nepozastavil nad mediální kampaní  snažící se za pouhou "koupi" akcií ho oběsit bezmála na polovině trestního zákoníku. Bez jakéhokoli důkazu. Ve snaze " Za byt jsme ho nedostali, dostaneme ho za akcie. Na něco ho musíme dostat, lidí chtějí krev." V čele s novinářskou žumpou MF Dnes. Favority dnešního vydání je Gross a jako obvykle rozsáhlá sportovní rubrika pro nadržené pivně televizní gladiátory. Zatím co Topolánkova ojetina zůstává v pozadí. Že by náhodou či nenáhodou ?

AAA 1.10.2007 17:02

Re: Možná jiný důvod.

A proc ho nepodas sam?

Vita 1.10.2007 17:12

Re: Re: Možná jiný důvod.

A proč ne ty?

AAA 1.10.2007 21:05

Re: Re: Re: Možná jiný důvod.

A proc ne ty?

milkom 1.10.2007 11:26

O ničem

Jediná zajímavá informace v celé této kauze by byla, kdyby někdo uvedl jakým způsobem a za kolik nabyl akcie Robert Sýkora. Ostatní je balast...

Karim 1.10.2007 22:33

Cely obchod s energiemi ridili "spolehlivi soudruzi" - firma Czechpol......

...s velmi spravnymi kontakty na Ukrajine a v Polsku, kde se obchoduje stylem kdo maze temn jede atd.

Museli se dat ovsem do spolku s Chrenkem, vzhledem k tomu ze CEZ jim blokoval prodej ukrajinske lektriny kde to slo, museli ji prodavat na severni morave a zde narazili na Chrenka. Pote co soudruzi z Czechpolu odchazeli na zaslouzeny odpocinek, prodali akcie oranzovemu soudruhu Sykorkovi a ten zase oranzovemu soudruhu Grossovi. 

Pochybuji ze pribeh  ma nejake prilis kladne hrdiny - ale to je v Cesku celkem normalni. Nakonec Topol s tim darovanym Volvem je mozna jeste to nejmensi hovado mezi politiky.

jerry 1.10.2007 9:44

Jen pár poznámek

1.Když se akademik Pačes vyjadřuje o katastrofálním nevzdělanci Grossovi takto, přestává být akademikem a stává se politikem. 2.Topolánkovo Volvo je zajímavé právě proto, že to nemá zapotřebí a auto si může z platu normálně koupit. 3.Ten seznam socdem šibalů bych doplnil o jedno jméno -Michal Pohanka / či snad zběhnutí k ODS znamená očištění?/:-)

Ivan Nový 1.10.2007 10:40

jerry,

to jistě, ale se zamontovaným odposlechem. Auto bez odposlechu jedině od 3 nezúčastněné osoby, nejlépe půjčené :-))))

Jirka 1.10.2007 9:09

STANDA

VE DNE CHLASTAL, V NOCI KRAD´- SOCIÁLNÍ DEMOKRAT !!!

ver 1.10.2007 10:04

Re: STANDA

časové určení už asi není podstatné , pravděpodobně jde obé ve dne v noci

Charlie 1.10.2007 11:18

Re: STANDA

Já to znám od dědy takhle:  Kudy chodil, tudy krad, sociální demokrat.

Václav 1.10.2007 9:02

Elegantní řešení.....

Za elegantní řešení bych považoval, kdyby soc. demokracie prosadila schválení zákona o povinnosti prokázat původ nabytého majetku od cca 50 mil. Kč výše.Vsadím 100 dolarů proti makové buchtě, že 95 % našich miliardářů a multimilionářů přestanou mít dobré spaní a budou urychleně vyřizovat odjezdy na Seychely či jiné daňové ráje.

kapitán 1.10.2007 9:09

Re: Elegantní řešení.....

Jak chcete zjišťovat velikost OSOBNÍHO majetku ???

Takový Pitr je chudý jako kostelní myš.

Václav 1.10.2007 9:17

Re: Re: Elegantní řešení.....

 Když si např. někdo postaví za cca 20 mil. domeček, měl by k této investici  na požádání fin. úřadu prokázat adekvátní příjem. To není žádná buzerace, to na západ od Aše zcela běžná záležitost.Pouze u nás platí opak, t.j. že úřady musí prokázat že peníze na domeček jmenovaný nabyl nelegálně což je v českých podmínkách v podstatě nemožné.  

jirka.s. 1.10.2007 10:25

Re: Re: Re: Elegantní řešení.....

Naivo! Vždyť ten domeček je přece napsán na prababičku třetí manželky a jinak mu v něm patří pouze kartáček na zuby a dvoje slipy!

aljav 1.10.2007 11:59

Re: Re: Re: Re: Elegantní řešení.....

 tak ať to prokáže ta babička. Když k tomu dala souhlas !

Schumacher 1.10.2007 16:46

Kartáček na zuby a dvoje slipy ?

Ani ty ne. Bez holého vlastnického práva ke kartáčku a slipům se lze také obejít. Stačí mít právo užívací. Nehledě na to, že v módě jsou trenýrky, protože v nich příslušenství lépe větrá a je zdravější ;-D

vládík 1.10.2007 11:15

Re: Re: Re: Elegantní řešení.....

V kterém státě mají takovou praxi?  Ano, možná jako podpůrný důkaz, když už oprávněně vyšetřují z jiných důvodů. Prosím znava: ve kterém státě v Evropě, na západ os Aše mohou z ničehož nic po vách chtít prokázat nabytí peněz?

aljav 1.10.2007 12:00

Re: Re: Re: Re: Elegantní řešení.....

 no třeba v USA se s tebou FÚ vůbec nemazlí. Neprokážeš původ peněz a máš smůlu ! A tak to má být !

Bohata9 1.10.2007 12:53

Re: Re: Re: Re: Re: Elegantní řešení.....

Za prvnírepubliky prokazování původu peněz při koupi i třeba vesnické chaloupky byla samozřejmost.Když někdo řekl,že si je vyžebral u hlavního nádraží Brno, tak se jej financ zeptal kde to zdanil.Když nikde tak následovalo zdanění včetně penalisace a chalupník si musel vypůjčit od banky aby mohl splácet

 Dnes v Bordelistanu můžou i vládní činitelé na všechno .....

Vita 1.10.2007 17:11

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Elegantní řešení.....

Kdo je v této "kauze" vládním činitelem?

Já vidím jednoho právního koncipienta, tedy čekatele na advokáta...

Karim 1.10.2007 22:50

Je tomu tak, amici plati US dane dane i pri nekolikaletem pobytu v zahranici....

i kdyz maji odpocet cca 80 tisic. Utratit nezdanenych par tisic je v USA dost o hubu (pro obcany).

Pripad, ze policejni urednik na pasovce ci manazer zkrachovale banky si z lehce nadprumerneho platu postavi vilu za 35 mega by v Rakousku neprosel. Respektive by prosel tak, ze by prislusni cinityele dodanili s cca 40% sazbou.

Presumpce neviny je pouze u trestniho prava, danri vesele dodanuji neprokazane prijmy (proto byly tak popularni banky ve Svajcu - Rakusan se opravnene boji nezdanene penize v Rakousku utracet).

Karim 1.10.2007 22:43

Toto jest v civilizovanych zemich zcela normalni...nejenom na zapad od Ase ale i na jih

od Niklausburgu. V Rakousku se namatkove lec casto zjistuje puvod penez na nakup nemovitosti. Neprokazane penize se tvrde dodanuji - presumpce neviny plati v trestnim pravu, ne u danaru.

Rakousky vrchol je daneni restauraci a hospod. Danovy urednik ma cenovou mapu Vidne, jednou za rok zjisti obsazenost restaurace a prumerne ceny, zdani v rozpeti v souladu s cenovou mapou bez ohledu na to, zda majitel ma prebytek nebo nedostatek nakladovych faktur.

Pravda je ze celkem prisny postup bernaku vede nektere obcany k ukladani penez v Lucembursku ci Svycarsku - doma se je proste boji utratit.

jezevec 1.10.2007 12:47

Re: Re: Re: Elegantní řešení.....

naivo! podívej se do OR, kolik je tam s.r.o.ček stoprocentně vlastněných nějakou anonymní korporací ze seychelles - a jejíž jedinou činností je vlastnit barák. proč asi.