25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: EET se bude rušit

Prosím čtenáře, zejména podnikatele, aby se neradovali předčasně, ale vysvětlím, proč ke zrušení nevyhnutelně dojde.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Frys 7.12.2016 21:27

Benito Mussolini

"Vše ve státě, nic proti státu, nic mimo stát." Korporátní socialista Bureš je jeho derivát.

K. Janyška 7.12.2016 21:35

Re: Benito Mussolini

Obávám se, že i Robejšek... Dzp.

P. Skřivan 7.12.2016 19:40

EET, že by se zrušila ?

... neřekl bych. Kdo chtěl vědět, tak věděl, že skoro v každé hospodě a každém malém obchodě se platí málo a zbytek se dává "na dlaň".

Baví mne tzv. podnikatelé, kteří na tomto systému založili podnikání a teď je překvapuje, jak jsou ty daně vlastně vysoké. No jsou: my ostatní, co děláme na fakturu, to dobře víme !

F. Svoboda 7.12.2016 15:26

Pane Payne,

kdykoliv uvidím na Neviditelném psu článek s vaším jménem, tak jej bleskurychle obejdu k článkům duchaplnějším, ze kterých pravda a láska nezahlcuje své čtenáře.

Dnes jsem článek od vás poctivě přečetl. Zaujal mne totiž jeho nadpis EET...

Udělal jsem tentokrát dobře a konstatuji, že je to od vás zhodnocení EET brilantní. Pokud vše zaměření bude i nadále takto realistické, tak vaše další působení každému doporučím !!!

J. Kanioková 7.12.2016 15:32

Omyl,

jde o dvě odlišné osoby. Jiří Payne, autor tohoto článku, a Jan Payne, neurolog a P&L

J. Brunner 7.12.2016 17:09

Re: Omyl,

Ale ten z neurologie má, zdá se mi, něco s mozkem. Také jsem si je jednou spletl.

Š. Hašek 7.12.2016 17:53

Re: Omyl,

To mě nenapadlo.

Buď to bude varianta Jekyll a Hyde a nebo Babiš dokáže i P/L přinutit věnovat se poněkud čecháčkovsky konkrétnu republiky a přestat se na minutku klanět božstvu bruselskému/létat v nebesích lidskoprávna.

K. Vyšata 7.12.2016 14:56

Někteří odhadují skupinu podnikatelů

nepřiznávající tržby na tak 15%, což je důkaz jak je zbytečné instalovat EET. Dobrá, je to docela možné. Tak nechápu, proč se o takovou malou část voličů derou TOP09, ODS a koukám i Svobodní. Proč se třeba nepustí do poplatků za televizi a rozhlas, když postihují povinně celou populaci a není za to odpovídající služba? To je jen jeden příklad, těch povinností vycházející z předpokladu, že jsou všichni vinni, je spousta (autorské poplatky, poplatky za nosiče dat a pod).

Zdá se, že problém není v EET a podobných omezujících opatřeních, ale všeobecná nechuť snášet takového exota v politice jako je Babiš, zlobivý chlapeček bourající bábovičky hodným chlapcům.

J. Blažek 7.12.2016 15:26

Re: Někteří odhadují skupinu podnikatelů

1. Úplně bez přihlédnutí k obsahu problému - protože prostě právě teď EET vstupuje v platnost. Přecházíme od stavu bez EET, do stavu s EET, který pro řadu lidí představuje zhoršení. Snad dá rozum, že právě v této době se bude akcentovat právě toto téma, nebo co se vám na tom zdá divné?

2. Ale s EET přece nemají zdaleka problém jenom lidé, kteří nepřiznávají tržby! To je podobně pitomé tvrzení, jako že by s povinnou kamerou v domácnostech sledující možný výskyt domácího násilí neměli souhlasit jenom lidé toto násilí páchající!

3. Právě proto, že EET je cíleně namířená proti jedné, menší skupině obyvatel (živnostníci, malé podniky), na kterou si ti vždy "čestní" zaměstnanci začali ukazovat jako na zloděje - a tento fenomén se velkopodnikateli Babišovi a ostatně i socialistům velmi hodí do krámu.

4. Protože EET představuje reálně podstatně větší "opruz" a to hlavně pro ty malé podnikatele, bez IT vzdělání, znamená další komplikaci v podnikání (jakoby těch pravidel a jejich neustálých změn nebylo už tak dost) a neustále zvednutý damoklův meč nad hlavou hrozící likvidační pokutou.

5. Protože všechna tato online data se sbíhají k člověku, který se ani nesnaží zakrývat svůj mohutný, mnohonásobný střet zájmů a pro kterého tato data mohou mít v dalším rozšiřování svého mocenského impéria velkou hodnotu - ač se neevidují konkrétní položky nákupů, přesto lze zcela jistě i tak z dat EET získat mnohé strategicky zajímavé informace.

K. Vyšata 7.12.2016 16:42

Re: Někteří odhadují skupinu podnikatelů

Otřepané, zástupné argumenty vycházející z pocitů ublíženosti. Škoda času na ten výlev reagovat.

Babiš je jen jeden z mnoha lidí co se dočasně objevil v politice a třeba za pár měsíců nebude. Takže, že by si něco dělal pro sebe je docela hloupý argument.

J. Blažek 7.12.2016 17:36

Re: Někteří odhadují skupinu podnikatelů

Jistě, bývalý prominentní komunista, člověk se spoustou kontaktů mimo jiné na ty politiky, na které tolik nadává, investuje v posledních několika letech spoustu času, úsilí a peněz z čistého altruismu, jistě si nedělá nic pro sebe. A podle všeho zjevně do pár měsíců zmizí (např. podle předvolebních průzkumů), takže je úplná blbost, že by se snažil dělat si v politice něco pro sebe. Tak to je ovšem velmi chytrý protiargument.

K. Vyšata 7.12.2016 18:02

Re: Někteří odhadují skupinu podnikatelů

Hezké, ale pomýlené. Vzhledem k volebním výsledkům, kde o Babišově minulosti věděl každý jeho volič, by Vám už mělo být konečně jasné, že zastydlé názory z minulosti se už až tak nenosí. Babiš je na tom místě, kam ho vystrčila přízeň voličů, ti jsou jak je vidět spokojeni se svou volbou. O tom, jestli bude i po dalších volbách na místě, kde bude udávat směřování vývoje státu je na voličích. Ti co prohrají se s tím budou muset smířit.

No a my, když prohraje taky, že?

J. Jurax 7.12.2016 18:35

Re: Někteří odhadují skupinu podnikatelů

No, bez urážky, prosím, ale Vy byste mohl být živoucí ilustrací jednoho výroku W. Churchilla - "Nejlepší argument proti demokracii je pětiminutový rozhovor s průměrným voličem".

K. Vyšata 7.12.2016 19:40

Re: Někteří odhadují skupinu podnikatelů

No, bez urážky, kam patříte Vy? Nad průměr nebo pod průměr?

M. Prokop 7.12.2016 21:36

Re: Někteří odhadují skupinu podnikatelů

Rozhodně nad.

Vy zase pod, aby to ten průměr dalo.

J. Blažek 7.12.2016 19:34

Re: Někteří odhadují skupinu podnikatelů

Pane Vyšato, musím říct, že debata s vámi, je určitým zvráceným způsobem zábavná - s člověkem, který si je absolutně jist, že ví všechno nejlépe, nepotřebuje argumentovat, protože má vždycky pravdu, nikdy nemá pocit nejistoty, nebo toho, že jeho argumenty stojí na vodě a měl by je přehodnotit... Je to něco podobného, jako debata s Ovčáčkem :).

Ale popravdě, po čase to omrzí, přece jenom ta debata je taková trochu neplodná, poněkud vám schází argumenty. Argumentovat nějakou většinou ve volbách, nebo že nějaké zastydlé názory se dnes už nenosí - no, cítíte asi, že to je trochu slabé ne? :)

Samozřejmě nijak nerozporuji legitimitu toho, že se Babiš ve volbách dostal tam, kde je teď, to se nemusíte bát. Doufám ale že mi uznáte právo, abych Babiše mohl za jeho konkrétní počínání kritizovat - to je také součástí demokracie, většina nevětšina. Anebo ne, uznávat od vás nějaké své právo nepotřebuju.

Tak se mějte hezky (nevím proč, ale z nějakého důvodu mám pocit, že se mít dobře budete - takoví jako jste vy, za každého režimu... ale přeju vám to). Třeba zase někdy pokecáme :).

K. Vyšata 7.12.2016 19:46

Re: Někteří odhadují skupinu podnikatelů

Ty vaše argumenty o Babišovi jsou na úrovni puberťáka co si něco někde přečetl a tím pádem to musí být pravda. Klidně si ho kritizujte, ale vaše argumenty jsou jen ubohé pomluvy. Pan Babiš podniká, že se to spoustě nelíbí se nedá nic dělat. Ale proč přes takovou záplavu pomluv ho ještě nikdo neodsoudil? Nezdá se vám to dost podivné? Pokud vše dělal v rámci našich zákonů, je zbytečné chrlit neustále pochybnosti o jeho minulosti.

J. Jurax 7.12.2016 18:32

Re: Někteří odhadují skupinu podnikatelů

Fatálně se mýlíte v obou odstavcích svého příspěvku.

K. Vyšata 7.12.2016 18:34

Re: Někteří odhadují skupinu podnikatelů

Mýliti se, je lidské..... Teď jde jen o to kdo z nás.

J. Jurax 7.12.2016 18:38

Re: Někteří odhadují skupinu podnikatelů

No jistě ... :-) ... ale pozor, názor z druhého odstavce bude v budoucnu ověřitelný!

J. Macků 7.12.2016 19:13

Re: Někteří odhadují skupinu podnikatelů

Pan Babiš už za ty 3 roky, co je ve vládě, spolu se svou nesvéprávnou kamarilou, Pelikán, Ťok, Stropnický, Šlechtová, Brabec, nadělali dost škod, jsou to suverénně nejhorší ministři této vlády. Nejsou zde žádné příznaky, že by se chystal odejít z politiky, spíše naopak, má k tomu nejspíše nakročeno, pokud hluponi, kteří ho volili v tom budou pokračovat.

K. Vyšata 7.12.2016 19:50

Re: Někteří odhadují skupinu podnikatelů

Docela dobrý protimluv, nejhorší ministři ve vládě která má nejlepší výsledky od převratu. Asi někteří z nás je právě proto bude volit. Pochopíte snad tu jednoduchost, že jestli zůstanou nebo odejdou není na jejich přání, ale na vůli voličů?

M. Prokop 7.12.2016 16:24

Re: Někteří odhadují skupinu podnikatelů

Svobodní se perou o trochu větší skupinu voličů, o ty, kdo jsou schopni uvažování a vidí zbytečná a nákladná opatření.

Vy se nemusíte bát, nejste v ní.

J. Jurax 7.12.2016 18:39

Re: Někteří odhadují skupinu podnikatelů

Bohužel se perou celkem neúspěšně ...

P. Skřivan 7.12.2016 19:46

Re: Někteří odhadují skupinu podnikatelů

Protože Svobodní mají vcelku sice líbivé, ale jinak docela nereálné názory. Např. nechápou zemědělské dotace. ... tedy spíš nechtějí chápat. Jistě: pro člověka, který nic neví o zemědělství, je to naprostá hloupost.

O. Uživatel 7.12.2016 20:26

Uživatel požádal o vymazání
J. Jurax 7.12.2016 22:14

Re: Někteří odhadují skupinu podnikatelů

No, taky nic nevím o zemědělství. Proč jsou tedy dotace do zemědělství nezbytné nejen u nás, ale po celé EU?

J. Blažek 7.12.2016 14:25

Andreji, jen tak dál!

Za sebe musím říct, že jsem z EET přímo nadšený! A proč nejít dál - co třeba uzákonit povinnost do každého auta (na náklady majitelů) namontovat krabičku, která by online na policii ČR posílala informace o aktuální rychlosti, GPS poloze a dodržování předpisů? Víte kolik hříšníků jezdí po silnicích a ohrožují slušné občany? Beztak ti neslušní - to jsou všichni ti "podnikatelé", kteří si nakradli na ty svoje bavoráky. A slušný a poctivý člověk se přece nemá čeho obávat, takový nikdy nezvýší mimo obec rychlost nad 90 km/h, za což by byl následně automaticky prošetřován. A pokud by se přece stalo, že slušný občan překročil povolenou rychlost, protože třeba vezl manželku do porodnice, tak se také není třeba obávat - stačí napsat Velkému Andrejovi, který Česko ovládá jako svoji rodinnou firmu, jejímž je majitelem, a pokud se bude jednat o dostatečně srdceryvný příběh (typu "Babička z Kladna"), tak se ještě dočkáte slávy v jeho médiích. Andrej ukáže svou velkorysost a milostivě vám pokutu odpustí - možná i přihodí nějaký ten dárek narozenému miminku, to bude pane story!

Nebo co třeba do každého počítače a mobilu povinně instalovat software neustále kontrolující a na jedno centrální ministerstvo hlásící dodržování licencí při používání softwaru, oprávněné užívání stažené hudby a filmů - opět, slušný člověk se přece nemá čeho bát! A jak k tomu přijdou umělci a vývojáři SW, kteří jsou těmi nepoctivci okrádáni!

Ach bože, je mi z toho smutno, asi si opravdu zasloužíme nějakou novou totalitu - našlápnuto k tomu máme výborně. Závistivců, udavačů a různých "užitečných pomocníků" (nebo jak to říkal tatíček Lenin) tady máme stále dost.

M. Prokop 7.12.2016 16:25

Re: Andreji, jen tak dál!

Většina z toho už se připravuje, tu v Praze, tu v Bruseli.

J. Jurax 7.12.2016 18:46

Re: Andreji, jen tak dál!

Troškaříte - proč vůbec nemonitorovat veškerou hlasovou, textovou i obrazovou elektronickou komunikaci v republice? A samozřejmě zákaz šifrované komunikace - kdo si zašifruje, na deset let do kameňa natvrdo!Poctivec se přece nemá čeho bát!

A pomohlo by to České poště - narostl by masivně objem posílaných dopisů, protože rozlepování obálek a čtení se dá robotizovat hůř - i když i to se dá technicky řešit.