18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

POLITIKA: Dynamický rozjezd hnutí Trikolóra

Jako eurofederalista a příznivec větší integrace Evropské unie směřující k budoucí evropské federaci, nebo alespoň ještě pevnější konfederaci, než tomu je doposud, bych neměl být z dynamiky hnutí Trikolóra příliš nadšen, nicméně opak je kupodivu pravdou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Portwyn 1.10.2019 7:46

Když jsme u toho rozpouštění, jeden vrcholný český politik v reakci na Klausova slova řekl, že se těší na to, až se v Evropské Unii rozpustíme jako kostka cukru... atd.

Hádejte který...

I. Hendrych 1.10.2019 6:37

Klaus ml. je křivý jak ta jeho huba s Okamůrou si mohou podat ruce.

P. Grigar 1.10.2019 8:58

.. inu, pusinku opravdu nemá výstavní.. ale mozek, to už je jiné kafe!

R. Langer 1.10.2019 10:09

To ho nezajímá. Nedokáže ohodnotit, co sám nemá... ;-D

R. Langer 1.10.2019 5:49

Jestliže Trikolora není stranou pravicovou, potom ODS je stranou silně levicovou. To je tak to jediné, co zatím víme. :-P

M. Mařák 1.10.2019 5:59

Na to se zeptejte Klause mladšího, proč podle něj není Trikolóra pravice.

M. Mařák 1.10.2019 6:02

Klaus navíc ODS za pravici požaduje. Četl jsem s ním nedávno (myslím minulý týden) rozhovor, kde tvrdí, že se pravice s levicí mezi sebou v parlamentu vyřádily. Bylo to tuším v souvislosti se žalobou na Zemana, pokud se nepletu.

R. Langer 1.10.2019 10:11

Možná by bylo dobré se ho zeptat, koho opravdu považoval za tu pravici... ;-D

Z. Rychlý 1.10.2019 3:20

Prý má radost z hnutí trikolóra. Lhář, farizej.

Ctitel mnohonárodnostní federace. Taková Jugoslávie, nebo R-U - to jsou vzory. Ale tentokrát by to jistě dopadlo jinak.

M. Mařák 1.10.2019 5:42

Federace je světově dominantní systém vlády:

https://martinmarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=714893

Na Trikolóře mne zaujal i její proud moravismu a snaha o zrušení krajů a návrat k zemskému zřízení.

M. Mařák 1.10.2019 5:46

Federalismus, sorry za překlep.

M. Mařák 1.10.2019 5:48

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Politicke-neziskovky-pozor-V-hnuti-Trikolora-vas-maji-na-musce-Promluvil-Zdenek-Koudelka-597737

Abych byl přesný, zatím se o zrušení krajů nejedná, pouze se kraje klausovi nelíbí. Ale je to dobrý začátek...

M. Mařák 1.10.2019 5:49

Klausovi

Z. Rychlý 1.10.2019 9:16

ukažte mi jednu funkční vícejazyčnou federaci a neargumentujte Švýcarskem, což je specifikum, které téměř nemá centrální vládu a vše důležité se rozhoduje v národnostních kantonech. Vy světově dominantní federalisto. Ani ta federace čechoslováků nefungovala, natož Jugo.

A nerozdmychávejte moravskou notu, jsem rodilý Moravák tělem i duší, a přesto federální Moravu nepotřebuji. Bojujete proti národovectví a teď takový nacionalismus. Máte v tom hokej. Zjevně máte slivovicu ještě říznutou likérkou Drak.

J. Pavelka 1.10.2019 10:15

No ale jako v tom švýcarsku by federace měla fungovat...ani jsou ale spory i tam, stejně jako v Belgii, Španělsku (tam jsou horkokrevní zvlášť)...No , netroufal bych si navrhovat, že se má Belgie Španělsko apod. rozdělit podle národností..

Z. Rychlý 1.10.2019 10:47

Španělsko - španělština. Tam si lidé navzájem rozumí a federace nemá takové problémy, jako vícejazyčné. Německo je taky svým způsobem federace - ale jeden jazyk.

Vlámové a Valoni, to je úplně jiná písnička, tam to pěkně hapruje. Spojuje je monarchie a i ta má na kahánku. Mimochodem vzpomínám, že se tam stala srážka vlaků s mnoha mrtvými, protože si eisenboňáci nerozuměli. Mají těžké problémy se sestavením vlády, což je na jedné straně dobré, ale jako ukázku funkční federace bych to nebral.

Švýcarsko není federace s plnou ústřední vládou, tam si "zaostalci" jedni ponechali většinu daní v obci a v kantonu. To by se mi taky líbilo, kdyby daně zůstaly napůl v obci a napůl v české nebo moravské zemi. A do Prahy na federál by šel drobek na armádu a policii. O daně, a jejich rozdělování jde především.To by byla federace po Švýcarsku a ta by se mi líbila. Jenže tomu tak bohužel není. Švýcarsko je jinak docela volný spolek zemí - mají sice rotujícího prezidenta, ale nejsem si jist, zda by vám Švýcar správně odpověděl na dotaz k jeho jménu.

P. Grigar 1.10.2019 8:39

..to chce klid, podívejte se na včerejší Mařákovo video, "reportáž BBC, heč." Možná vám dojde, co vím už dlouho.. toho chlapíčka není třeba brát vážně. Na jaře už nezaseje..

V. Klepetko 1.10.2019 0:58

Martine, kde leží Tvá vlast?

Každý vlastenec by to měl vědět jednoznačně, pro jistotu se ale zeptám ještě jinak - kde leží Tvá hlavní vlast?

P. Han 1.10.2019 1:16

Pokud vím, tak na Moravě. Ovšem kolik století zpátky, netuším. Každopádně článek je zcela zmatený, snad se dostanu k nějaké rozumné reakci. Teď už musím spát.

https://www.youtube.com/watch?v=nzgE6OV2gJs

M. Mařák 1.10.2019 5:36

Moravsko slezské Beskydy-slovenské Javorníky, pohoří Vosges, dobře se cítím v Bretani a silně na mně zapůsobily Highlands.

Čechy kromě Prahy, kterou mám rád, vůbec neznám. Dalo by se vlastně říct, že je to pro mne cizina.

V. Klepetko 1.10.2019 8:40

Takže jdi vlastenec Moravsko slezský Beskyd, slovenské Javorníků, pohoří Vosges a Bretaně...

Jak bys ale chtěl na bázi podobného zemského vlastenectví, které nijak nezpochybňuji, dělat nějakou rozumnou politiku?

Ve své vlasti jsi jediná lidská bytost - a to je svým způsobem krásné, ale ... Trikolóra by podobnou Vlast mít nemohla, i kdyby Tě chtěla napodobit. Myslím že je založena na myšlence jednoty politického a etnického lidu (definovaného nebiologicky, kulturně). Vlastí Trikolóry je, hádám, ČESKÁ REPUBLIKA, a té ty zemským patriotem nejsi, protože ji jakou svou VLAST nevnimáš, necítíš...

Musí to být hrozný pocit. Nechci, abys byl na světě ve SVÉ vlasti sám! Jaká to strašlivá samota! Hlásím se tam, bude to moje druhá vlast. Ale je v ní pro mě místo?

V. Klepetko 1.10.2019 8:41

"jsi"

V. Klepetko 1.10.2019 8:43

"Jsi vlastencem Moravsko slezských Beskyd, slovenských Javorníků, pohoří Vosges a Bretaně..."

P. Grigar 1.10.2019 8:57

..dokud je ve Francii, jsem klidný. Jeden Martin z jeho klanu už nějakou dobu exceluje na Ostravsku v regionální politice za KSČM..

V. Klepetko 1.10.2019 10:38

Kdysi dávno žil, teď už nevím jestli to byl ruský nebo ukrajinský básník - Igor Severjanin. Ten pravil (volně přeloženo): "Nenávidím lidstvo! A chvatně se snažím z něj uniknout to své pravé vlasti - mé duše, která je jak poušť..." Martin je dobrý člověk, a jeho klan nemá s bolševiky, trockisty, komunisty ani maoisty nic společného, vidím ho jako individualitu - univerzalistického pravičáka, jakým byl Lao C', ne jakým byl Mussolini!

Je ale ve své vlasti sám, a ta naše Vlast pro něj neexistuje . Jak potom může soudit Vklml, jehož zemský patriotismus je republikánský? Tak jako ten můj, a proto Trikolóře fandím - Česká Republika je mou vlastí! A vlastí voličů ANO, Lidovců a ODS, a i toho Okamury a dokonce i voličů KSČM. Naproti tomu si myslím, že vlastí Pirátů, Topáků a Starostů je Brusel. Nebo snad není?

P. Grigar 1.10.2019 13:32

..myslí jako Mařák, mluví jako Mařák, vypadá jako Mařák.. tož asi to bude Mařák.

V. Klepetko 1.10.2019 13:59

Tož nevím, toho Ostraváka neznám, našeho Martina ano...

A myslím si o něm, že jeho skutečnou vlastí je Evropská Unie, je to eurofederalista a patriota Evropy, sjednocené pod kuratelou Bruselu. Je na Moravě mnoho vlastenců podobného typu? Není, Martin je jedinečný, pro Bruseliány unikátní a potřebný, a proto mu věštím velkou mediální eurobudoucnost! Snad si jednou na nás vzpomene a přimluví se za nás u nové eurovrchnosti a vytáhne pár Psích kamarádů že spárů zelených euromilicí a klimatických šerifů ve službách Zelených Ajarolláhů! :-)))))))). Je to tichý až plachý, hodný a inteligentní člověk s dobrým srdcem, takže mu v tomto věřím!

Na proti tomu Trikolóra - to je hnutí zemských patriotů, kteří cítí, že jejich vlastí je Česká Republika, republika autentických Čechů: Rayů Korantengů, Nováků z horní - dolní, Pražanů, Moravanů severních i jižních, Karlů Schwarzenbergů, asimilovaných Vietnsmců a všech nás ostatních - hrdých občanů Republiky!

P. Grigar 1.10.2019 14:29

.. kdysi se patrioti rozhodli, že jejich vlastí, bez ohledu na jejich původ, je země, ve které žijí a pro kterou jsou odhodláni bojovat a zemřít. Dnes tomu říkají USA.

Plachý člověk s dobrým srdcem má v kritické situaci hodnotu přítěže. Nepomůže vám táhnout, ale neodolá touze v nejnevhodnější chvíli přispět dobrou radou, že by se cosi mohlo jinak.. nebo tak nějak jaksi.

V. Klepetko 1.10.2019 14:56

Nojono... Jenže nám tu může vzniknout paradox: jestliže si Vklml dupne a podmíní si povolební spolupráci s Babišem třeba zavedením zemského uspořádání s důstojným postavením Moravy, tak odhaduji, že právě třeba takový slušný a civilizovaný Martin Mařák potlačí svůj odpor k údajnému národovectví a nacionalismu, a klidně ho bude volit! On se totiž eurofederalismus vůbec nevylučuje s moravským zemským patriotismem.

A ten Babiš na to klidně kývne. Nějaké zemské uspořádání je mu totiž úplně ukradené, takže když na tom bude politický spojenec trvat, tak mu to dá s velmi lehkým srdcem. IMHO...