25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Dynamický rozjezd hnutí Trikolóra

Jako eurofederalista a příznivec větší integrace Evropské unie směřující k budoucí evropské federaci, nebo alespoň ještě pevnější konfederaci, než tomu je doposud, bych neměl být z dynamiky hnutí Trikolóra příliš nadšen, nicméně opak je kupodivu pravdou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 1.10.2019 15:22

Příliš liberální Bureš, to mne tedy dostalo. :-P

J. Vlček 1.10.2019 15:13

V pořádku, pane Klepetko. Nic vám nevyčítám, naopak s vašimi názory jsem v souladu. Ta rodinná tragedie je samozřejmě velmi smutná záležitost.

Přeji vám hodně zdraví a příjemný den.

J. Vlček 1.10.2019 15:04

Pane Valento, být vámi, pochutnával bych si na bavorských klobásách a kašlal bych na nějaké české koblihy. Jinak ale přijďte zase diskutovat. My k vám taky nelezem.

V. Klepetko 1.10.2019 15:00

Nesmutnil jsem nad úbytkem lidiveckých hlasů - jen jsem vyjádřil kondolenci panu Výbornému: umřela mu totiž náhle manželka, byla to dobrá žena, R.I.P.!

V. Klepetko 1.10.2019 14:56

Nojono... Jenže nám tu může vzniknout paradox: jestliže si Vklml dupne a podmíní si povolební spolupráci s Babišem třeba zavedením zemského uspořádání s důstojným postavením Moravy, tak odhaduji, že právě třeba takový slušný a civilizovaný Martin Mařák potlačí svůj odpor k údajnému národovectví a nacionalismu, a klidně ho bude volit! On se totiž eurofederalismus vůbec nevylučuje s moravským zemským patriotismem.

A ten Babiš na to klidně kývne. Nějaké zemské uspořádání je mu totiž úplně ukradené, takže když na tom bude politický spojenec trvat, tak mu to dá s velmi lehkým srdcem. IMHO...

J. Vlček 1.10.2019 14:54

Moc rád bych vám věřil, pane Klepetko. Ve všem s vámi souhlasím, akorát na rozdíl od vás nad úbytkem voličů účastníků srazů landsmanšaftu, tedy Lidovců, vůbec nesmutním. Tato strana je mi ukradená.

V. Klepetko 1.10.2019 14:31

Myslím si, že na Moravě Trikolóra ubere hlasy zejména lidovců, možná až polovinu!

Pan Výborný, kterého postihla strašlivá rodinná tragédie (a kterému bych rád vyjádřil upřímnou soustrast) nejspíše uprednostní rodinu před vedením strany. Lidovce by teď mohlo zachránit jedině zvolení Jiřího Čunka do čela partaje, jinak se jim z 6% přelije do Trikolóry nejméně polovina, Trikolóra má na Moravě velmi silné kořeny, Martin Mařák to intuitivně vycítil! A konzervativní pohled na rodinu a školství, "obrana normálního světa", to zní pro každého lidovce jako rajská hudba! A proto také ta mírně potlačená "pravicovost" VKml, lidovecká 3% se mu budou velmi hodit, takže je asi nechce vystrašit!

Od Okamury přejdou do Trikolóry, hádám, tak 2% těch inteligentnejších, jako je naše paní Varadinková, i když u ní si jistý nejsem, ono totiž možná odhadem až každý čtvrtý z těchto "přebehlíků" přeskočí rovnou do ANO! (Těch 0.5% ale Trikolóře dorovnají Svobodní). .. Okamurovi tak zůstane ve volbách odhadem tak 6-7%, a jeho pozitivní úloha bude obrovská: vytvoří Trikolóře mantinel zprava, zcivilizuje místní "Kotletby" někam až na úroveň rakouských Svobodných a zabere místa v parlamentu extrémní levici!

ODS by mohla v první fázi darovat Trikolóře taky 2-3%, důvody jsou natolik zřejmé, že je zde nebudu rozvádět, stačí se podívat na tu Alexandru Udženii, případně i na Fialu, a každý snad pochopí...

Konečně, tak dvě 2% ubere Trikolóra i ANO: pro některé z Aňáků je Babiš přeci jenom příliš liberální. Takže, sečteno a podtrženo, v dalších volbách vidím Trikolóru nejméně na devíti procentech!

P. Grigar 1.10.2019 14:29

.. kdysi se patrioti rozhodli, že jejich vlastí, bez ohledu na jejich původ, je země, ve které žijí a pro kterou jsou odhodláni bojovat a zemřít. Dnes tomu říkají USA.

Plachý člověk s dobrým srdcem má v kritické situaci hodnotu přítěže. Nepomůže vám táhnout, ale neodolá touze v nejnevhodnější chvíli přispět dobrou radou, že by se cosi mohlo jinak.. nebo tak nějak jaksi.

M. Valenta 1.10.2019 14:28

Na co vlastně osamocený Junior v ODS roky čekal. Kdyby se rozhoupal dříve, mohl už klidně plnit koblihy v dnešní babišově vládě. So geht das.

J. Vlček 1.10.2019 14:20

Pane Mařáku, za vaši eurofederalizaci Rv .

Ještě bych rád věděl, co je na současné fialové ODS pravicového. Vzniku Trikolory fandím. Můžem za něj vděčit právě té fialové ODS, což je asi tak vše, za co jí vděčit lze. [>-]

J. Vlček 1.10.2019 14:09

Co by si s Němci vyprávěl. Pan Valenta umí otravovat jenom nás Čechy.

V. Klepetko 1.10.2019 13:59

Tož nevím, toho Ostraváka neznám, našeho Martina ano...

A myslím si o něm, že jeho skutečnou vlastí je Evropská Unie, je to eurofederalista a patriota Evropy, sjednocené pod kuratelou Bruselu. Je na Moravě mnoho vlastenců podobného typu? Není, Martin je jedinečný, pro Bruseliány unikátní a potřebný, a proto mu věštím velkou mediální eurobudoucnost! Snad si jednou na nás vzpomene a přimluví se za nás u nové eurovrchnosti a vytáhne pár Psích kamarádů že spárů zelených euromilicí a klimatických šerifů ve službách Zelených Ajarolláhů! :-)))))))). Je to tichý až plachý, hodný a inteligentní člověk s dobrým srdcem, takže mu v tomto věřím!

Na proti tomu Trikolóra - to je hnutí zemských patriotů, kteří cítí, že jejich vlastí je Česká Republika, republika autentických Čechů: Rayů Korantengů, Nováků z horní - dolní, Pražanů, Moravanů severních i jižních, Karlů Schwarzenbergů, asimilovaných Vietnsmců a všech nás ostatních - hrdých občanů Republiky!

P. Grigar 1.10.2019 13:32

..myslí jako Mařák, mluví jako Mařák, vypadá jako Mařák.. tož asi to bude Mařák.

M. Moravcová 1.10.2019 13:23

:-)

P. Kubáč 1.10.2019 12:52

V Ústavě Sovětského svazu se taky psaly různé hezké věci.

P. Aron 1.10.2019 12:49

A ještě co se týče Trikolory, teď je to hlavně o práci, přesvědčování lidí. Kontakty s lidmi. Nikoliv přemýšlení o funkcích.

P. Aron 1.10.2019 12:47

Je fascinující pozorovat jak lidé jako jste vy se sice zalykají nenávistí a plivou po druhých a zároveň se ohánějí slušností. Ono je to takovéto : Všichni jste blázni jen já jsem letadlo.

P. Aron 1.10.2019 12:44

Nejprve díky Martinu Mařákovi za článek. V mnoha věcech a to dost zásadních se s ním sice neshodnu ale říká své názory jasně a slušně.

Já jsem odpůrcem eurofederalismu a to především toho, který vznikl v hlavách evropských sociálních inženýrů, hrabětem Kalergim počínaje. A není výsledkem přirozeného vývoje ale byrokratickým diktátem.

Co se týče toho, že se Trikolora nedeklaruje jako pravice ? To je hodně diskutabilní téma. Já s tím celkem souhlasím. Mimo jiné proto, že pojmy pravice a levice už jsou tak zkreslené, že to přestává dávat smysl. Navíc skutečné ohrožení našeho světa a naší západní civilizace jde odjinud. Od extrémní neomarxistické levice, která se skrývá pod pojmy boj za práva menšin, politickou korektnost, genderismus apod. Není jistě náhodou, že zakladatelkou gender studies v České republice je bývalá zapálená komunistka Jiřina Šiklová.

S. Donát 1.10.2019 12:41

Vám nechyběla, mně a mnoha dalším lidem ano.

P. Han 1.10.2019 12:35

Neseďte pořád v prokremelském koutku a běžte mezi lidi. Bude to pro vás poučné.

A. Sedláčková 1.10.2019 11:24

Souhlasím. Nechápu, že p. Mařák vidí a označuje fialovou TOP09 II. za pravicovou stranu a Trikoloru za levo pravo cosi. A EU je pravicová !?!?To jsou věci...

M. Valenta 1.10.2019 10:50

S kým myslíte, že Trikolóra utvoří vládu, jestli bude mít příležitost?

Z. Rychlý 1.10.2019 10:47

Španělsko - španělština. Tam si lidé navzájem rozumí a federace nemá takové problémy, jako vícejazyčné. Německo je taky svým způsobem federace - ale jeden jazyk.

Vlámové a Valoni, to je úplně jiná písnička, tam to pěkně hapruje. Spojuje je monarchie a i ta má na kahánku. Mimochodem vzpomínám, že se tam stala srážka vlaků s mnoha mrtvými, protože si eisenboňáci nerozuměli. Mají těžké problémy se sestavením vlády, což je na jedné straně dobré, ale jako ukázku funkční federace bych to nebral.

Švýcarsko není federace s plnou ústřední vládou, tam si "zaostalci" jedni ponechali většinu daní v obci a v kantonu. To by se mi taky líbilo, kdyby daně zůstaly napůl v obci a napůl v české nebo moravské zemi. A do Prahy na federál by šel drobek na armádu a policii. O daně, a jejich rozdělování jde především.To by byla federace po Švýcarsku a ta by se mi líbila. Jenže tomu tak bohužel není. Švýcarsko je jinak docela volný spolek zemí - mají sice rotujícího prezidenta, ale nejsem si jist, zda by vám Švýcar správně odpověděl na dotaz k jeho jménu.

J. Matuška 1.10.2019 10:39

Že jsem nacionalista? Nestydím se za to, svět bez Česka pro mě nemá smysl, říká Klaus

Máme se starat o to, co je v zájmu českých občanů, nemáme zodpovědnost za miliardu lidí v Africe, tvrdí poslanec Václav Klaus mladší, zakladatel hnutí Trikolóra. Není naším zájmem dávat do legislativy a cpát dětem do škol klimatické náboženství a genderové šílenosti, říká.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=V_zDjaVMOP0

Martine, je od tebe férové, že jsi v blogu postoval DVTV. Kvůli diskusi pod videem dávám přímý odkaz na You Tube.

Svým blogem jsi Trikolóře polibek smrti nedal. Šídlo v pytli totiž neutajíš. Celý svět se mění, doufám, že dojde i na změny v EU. Kéž by došlo na tvrdý brexit. Už je to únavné... Zdravím!!! [>-]

V. Klepetko 1.10.2019 10:38

Kdysi dávno žil, teď už nevím jestli to byl ruský nebo ukrajinský básník - Igor Severjanin. Ten pravil (volně přeloženo): "Nenávidím lidstvo! A chvatně se snažím z něj uniknout to své pravé vlasti - mé duše, která je jak poušť..." Martin je dobrý člověk, a jeho klan nemá s bolševiky, trockisty, komunisty ani maoisty nic společného, vidím ho jako individualitu - univerzalistického pravičáka, jakým byl Lao C', ne jakým byl Mussolini!

Je ale ve své vlasti sám, a ta naše Vlast pro něj neexistuje . Jak potom může soudit Vklml, jehož zemský patriotismus je republikánský? Tak jako ten můj, a proto Trikolóře fandím - Česká Republika je mou vlastí! A vlastí voličů ANO, Lidovců a ODS, a i toho Okamury a dokonce i voličů KSČM. Naproti tomu si myslím, že vlastí Pirátů, Topáků a Starostů je Brusel. Nebo snad není?

M. Malovec 1.10.2019 10:26

Platí již psané výše.

M. Malovec 1.10.2019 10:25

Vy, prosím, nestrašte svým rozumem.

M. Malovec 1.10.2019 10:22

KBYSTE BYL VÝZNAMNÝM A VIDITELNÝM politikem, mohl by to být pro Trikoloru takový malý polibek smrti. Naštěstí nejste a ni významný ani viditelný.

J. Uzel 1.10.2019 10:19

VK jun. se snažil změnit politiku jedné současné strany, tak ho vyhodili.

J. Pavelka 1.10.2019 10:15

No ale jako v tom švýcarsku by federace měla fungovat...ani jsou ale spory i tam, stejně jako v Belgii, Španělsku (tam jsou horkokrevní zvlášť)...No , netroufal bych si navrhovat, že se má Belgie Španělsko apod. rozdělit podle národností..