16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

POLITIKA: Dvojka k pohledání

Jako vlastník nemovitosti ji budete moct pronajmout jen se souhlasem souseda. Jako pracovníci využívající home office se budete s ostatními vídat, i kdyby to nebylo potřeba. Soudruzi jedou. Už chybí jen kádrové profily.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 15.3.2016 0:05

No, v punktu

home office je odborářský bos pozoruhodně blbý, jak se ostatně na odborářského bosse sluší. Jeho argumenty jsou argumenty idiota.

A k návrhu soudružka Marxové-Leninové je výše článek, jenž se nese ve stejném duchu jako článek tento. Nicméně diskuze pod ním se nenese jednoznačně v odsudku námětu soudružky - ono totiž problém má víc faset.

P. Papež 14.3.2016 21:45

Oba

Oba šme..di dokázali zatím je rozhazovat státní (to znamená naše) peníze, aniž by hnuli prstem na jejich vytvoření. Středula jako bolševické netáhlo a Marksová Leninová vymýšlí jen blbiny na své úrovni.

V. Vaclavik 14.3.2016 20:52

Az nebudou zadne socialni dotace na bydleni

pak jsem pro svobodu pronajimani bydleni. Ale v dnesni dobe 'pronajimatelu', kteri nemini bydlet, ale pronajimaji pro jine, pro socialne zaostale, socialne neschopne, neprizpusobive, s vidinou dotaci od statu za zprostredkovani socialniho bydleni, jde o cistou spinu.

Jsem vzdycky pro svobodu, ale nikoli pro svobodu zneuzivat dojnou kravu socialniho statu. Jen blbecek dnes muze bojovat za takovouto svobodu, kdyz mnohem zakladnejsi svobody cloveka jsou zaslapane do zeme.

L. Novák 14.3.2016 19:35

No fuj, fuj, v USA tohle platí už odpradávna...

a najednou se soudružka Maksová rozhodne převzít princip bydlení v družstvu či společenství vlastníků z kapitalisticko-imperialistické mocnosti, kde vládne buržoazie a kapitál?

Vzpomněl jsem si totiž na jednu kauzu, která proběhla i českým tiskem. Známá zpěvačka Madonna si chtěla koupit byt v nějakém společenství blízkém našim bytovým družstvům či společenství vlastníků. A ejhle! Členové se rozhodli, že slavnou a bohatou Madonnu v domě nechtějí, protože měli obavy ze ztráty klidu v domě. Zřejmě oprávněné, ale sám to dost dobře neumím ze vzdáleného Kocourkova posoudit. Z blízkého okolí ale vím, že s majiteli jednotlivých bytů, kteří je pronajímají za peníze kde-komu, bývají nepříjemné a vlekoucí se potíže a spory.

Takže pokud by nějaký zákon dával větší sílu společenství vlastníků, kde rozhodování by bylo možno nechat přezkoumat v krajních případech soudem, budu uvažovat o jeho kritické podpoře. Ono totiž není vůbec jednoduché zbavit se obtížného majitele nebo nájemníka, který jednoduše dělá v domě bordel.

A marxista rozhodně nejsem. ;-)

J. Jurax 15.3.2016 0:10

Re: No fuj, fuj, v USA tohle platí už odpradávna...

Jenže tohle existuje v kondominiích, kde mají tohle ve stanovách. Nevím, zda by tohle mohlo - smělo - mít u nás ve stanovách společenství vlastníků soukromých bytů v činžáku. A smělo-li by, nechal bych to na svobodné vůli a hlasování členů onoho společenství. Na tohle nemusí být zákon aktivitu nařizující, ale jen aktivitu podle uvážení těch, jichž se to týká, povolující.

J. Kokaisl 14.3.2016 15:50

Autor se mýlí ...

Sociální demokraté (kde je jaká demokracie v tom, co činí?) jsou přece kryptokomunisté, což stále více a více potvrzují.

Z. Lapil 14.3.2016 12:04

Vono to s těma sousedama tak zlý nebude

Tatíček státíček určitě nedovolí, aby sousedi někomu kecali do majetku. Na to bude zákon, který majiteli přikáže oznámit záměr pronajmout tomu č onomu, a stát prostřednictvím svých úředníků toho onoho prolustruje a sousedovi tak oznámí, s kým souhlasí (ne stát, soused; máme přece svobodu) a s kým nikoliv.

A aby se zabránilo úplatkům, pěkně si seženete nejméně tři kandidáty a bude výběrové řízení.

Z. Švrček 14.3.2016 11:49

Oba, a nezáleží na pohlaví,

jsou si tak strašně podobni, že by místo dvou osob klidně mohla stačit jedna. Mohla by se jmenovat třeba Středula Marksová.

I. Mentlík 14.3.2016 10:11

Nová šance na změnu? Ale kdeže!

Dobrý den,

"neuplyne den, abych se netěšil na další volby, které by mohly být, stejně jako například v případě Richarda Sulíka na Slovensku, novou šancí na změnu".

No, tak to se načekáte, bohužel, spolu s Vámi i já a zjevně nepočetné řady našich spoluobčanů. Svobodní jsou začasté přirovnáváni k SaS, ale málo platné; nemají výraznou tvář. Řada mých známých, a považuji je za lidi podobného smýšlení a nadprůměrného společenského rozhledu, ani neví, že nějací Svobodní existují. Pan Sulík kupodivu na tomto webu publikuje podstatně častěji než pan Mach, o jehož snahách v EP se vlastně nic neví. A nedělejte si iluze; pořady, v nichž pan Mach vystupuje, a tento a jemu podobné weby, notabene přímo web Svobodných, běžný občan nesleduje. V diskuzích pan Mach sice prezentuje podnětné návrhy, ale způsobem, který voliče nepřitáhne. Dokonce bych řekl, že v době, kdy jste byl u Svobodných aktivnější, byli tito více veřejností vnímáni. Se stávajícím technokratickým přístupem nelze novou šanci naplnit. Vsaďte se, že bohužel i Stropnický na tom bude lépe.

S pozdravem fanda moderního DonQuichotství.

R. Tichý 14.3.2016 9:42

V ramci tmeleni kolektivu bude provozovan i sex. Aby to bylo spravedlive, tak partneri budou losovani.

Stredula ma tah do EU-zavidi Falbrovi hodinky za 100 kKc.

Z. Švrček 14.3.2016 11:52

Re:

Jo, a aby se učinilo zadost i gendrovému pohledu, tak by v osudí pro losování měli být spolu kluci i holky.

J. Mrázek 14.3.2016 16:12

Rasisto ! 4% opomíjíte ...

O zoofilech a nekrofilech nemluvě ....