20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Dvojí tvář Karla Schwarzenberga

Kampaň "občanské společnosti" za zvolení Karla Schwarzenberga prezidentem je skutečným majstrštykem v marketingu a v manipulaci veřejným míněním. Během několika týdnů se médiím podařilo vytvořit portrét Schwarzenberga jako mravního velikána, vlastence, konzervativce. Klausova éra končí, česká pravice má nového vůdce, přesvědčuje své neokonzervativní souvěrce Roman Joch.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vaňura 25.1.2013 23:49

Jinak, program NSDAP najdete ZDE

http://cs.wikipedia.org/wiki/Program_NSDAP

a můžete posoudit, zda je levicový či pravicový.

P. Vaňura 25.1.2013 23:41

Perzekuce pana Bátory, na které se kníže podílel

je na úrovni bolševiků a to ještě tehdy, když si na dotyčného soudruzi zasedli. D.O.S.T. je iniciativa, hlásající fakticky návrat k hodnotám, které tady byly před sto lety, dříve, než je zlikvidovaly rudé, hnědé, černé a zelené a další šílené -ismy.

Tedy tehdy, když byla Evropa v zenitu své slávy, ač za oceánem už existovaly silné USA.

P. Vaňura 25.1.2013 23:36

Tím "bývalým bolševikem" míníte Zemana???:

Zeman vstoupil do KSČ r. 1968, kdy se zdálo, že nějaké uvolnění režimu bude snad možné. Když toto úsilí bylo zmařeno sovětskou okupací, je Zeman r. 1970 z KSČ vyloučen pro nesouhlas s okupací.

Nemám přesnou statistiku ale myslím že tak polovina členů mohla při prověkách r. 1970 v KSČ zůstat, jen kdyby zůstat CHTĚLI. Stačilo se formálně přihlásit k normalizaci a někdy ani to ne. Dělníci dokonce byli v KSČ drženi pohrůžkami, jak bude postižena jejich rodina, pokud odejdou.

Všichni, kteří odešli z KSČ, věděli, že se tak stávají občany nižšího řádu, než nestraníci. Zejména "Vyloučení," na rozdíl od "Vyškrtnutí" byl veliky handicap v zaměstnání, o které dotyčný často přišel.

Znám případ inženýra, kterému kádrovák z pomsty napsal do partajního posudku, že je vyloučen z KSČ ač tam dotyčný nikdy nebyl. On se o tom dozvěděl náhodou, protože kádrové komunistické posudky se vedly i na nestraníky, ale nestraník NEMĚL PRÁVO SE S NIMI SEZNÁMIT (VLASTNÍ ZKUŠENOST, MĚ BYLO ŘEČENO, ŽE JDE O "VNITROSTRANICKOU ZÁLEŽITOST," prý jsem tam měl, že mí rodiče nevyvěšují praporky na prvního máje (1976)). Když dotyčného na nevím kolikátém míst odmítli řekli mu, "to víte, když jste vyloučený, vzít Vás nemůžeme." On si stěžoval na toho kádrováka, ale bylo to zahráno do autu jako "omyl."

M. Stuchlik 25.1.2013 22:32

Aha, takže konzervativci mají podle soudruha Semína

volit KGBáckou loutku. Pan Semín se buď zbláznil nebo má nějaké to procento ze 100 miliard ruského dluhu, které Zeman odpustil okupantům.

T. Šmilauer 25.1.2013 22:12

D.O.S.T.

Mám se za katolíka a konzervativce, ale s těmito lidmi z iniciativy D.O.S.T naštěstí nemám a nebudu mít nic společného.

Pod rouškou křesťanství a konzervatismu  se už napáchalo dost zla a tito lidé v tom pokračují. Pane Semíne, stydím se za vás.

K. Vážný 25.1.2013 17:18

Konzervativci

Ještě že nemusím být jako křesťan nutně konzervativec, nebo semínovec.

Vždycky mi vytane na mysli, že řada z těch později statečných pastorů německé Vyznávající církve (odboj v zemských církvích prot Hitlerovi, na bázi odmítnutí antisemitismu a státních zásahů v církvi), na počátku JAKO KONZERVATIVCI Hitlera vítali.

Konzervativní řád je dobrý jako kotva, směřující zpět k pevnému místu, ale ne jako kůl, u něhož musí být člověk uvázán.

K. Vážný 25.1.2013 17:24

Re: Konzervativci

Ještě dodám, v EU jsme, na základě rozhodnutí v referendu a na základě schválení Lisabonské smlouvy paramentem. Pokud by mělo dojít ke konstelaci, která by umožnila vystoupení z EU v našem parlamentu, tj. ústavní většiny v obou komorách, tak by to zřejmě znamenalo směs (klero)fašistů, extremistů, korporativistů a komunistů a to by fakt bylo na emigraci.

Takže boj proti tomu, kam jsme dobrovolně vstoupili je nesmysl hodný malých dětí. Jde o to, abychom EU rozuměli (pro začátek alespoň jazykově, především novináři) a pak ho mohli v rozumné politice ovlivnit. A politika JE HANDL, takže nečekejte nějaké morální vrcholky světa... Abolice otroků v GB začala zákonem o technických podmínkách lodí ...

T. Marek 25.1.2013 23:20

Re: Konzervativci

Jako člověk, který ví o osudovosti koncentrace kapitálu nemám nic proti existenci EU jako takové. To ovšem neznamená, že se mi líbí vše co přemnožení úředníci v Bruselu dělají a vymýšlejí. Dlužno pochopit, že vytvoření společné meny EURO bylo jasným signálem politického směru vybudování Evropského federativního státu s velmi omezenou regionální pravomocí historických zemí. Bez toho totiž EURO ani pořádně fungovat nemůže. Takže vy mladší máte dvě možnosti. Buď chcete vytvořit EFS a nebo přibrzděte. Pokud jde o článkem kritizovaný umělý multikulturalismus, tak ten zcela odmítám. Postačí, když se dokážeme vypořádat s kulturními odlišnostmi v původní evropské skladbě a zatahovat do toho lidi např. z Asie a Afriky považuji za bezdůvodné a dokonce kulturně sebevražedné. Nicméně platí starošpanělské: Koho chtějí bohové zničit, toho nejdřívě připraví o rozum. heslo: ať si každý doma žije po svém, ale  v mé vlasti ať nevyrušuje, tak jako já to nebudu dělat v jeho domovině.

M. Martinovská 25.1.2013 16:40

Semínovi hráblo už dříve.

škoda, že tady tak nějak "reprezentuje křesťany".

V. Venc 25.1.2013 15:26

Výborný článek

Ale jak je vidět mnohé diskutéry neuspokojuje. Důvodem asi je, že nejsou schopni pochopit logiku a ideologické zázemí ze kterého autor článku vychází. Zůstávají na povrchu argumentů a nepřemýšlejí nebo nedomýšlejí viditelně uchopitelnou skutečnost.

Kníže je dlouholetým, věrným a významným aktivním exponentem Barrosovy EU, kterou je nutno odmítat. Jako taková nemá šanci se reformovat (viz např. projev premiéra Camerona 24/1/13).

Kníže je příslušníkem kulturní levice západoevropského střihu, která stávající Unii zkonstruovala a která má jasnou ideologickou představou i o budoucí EU. O Evropě organizované systémem NUTS, svázaných kohezní politikou a čerpáním rozličných přidělených kvót pro NUTS2.

Dominantní, osvícensko-marxistická ideologie EU, kdy “svoboda” neznamená svobodně činit správné věci, ale je svobodou k čemukoliv, kdy “rovnost” znamená poskytování zvláštních privilegií “obětem útlaku”, “solidarita” argument pro lenivé a omluva pro neschopné, nenechává chápavého člověka na pochybách, že se nejedná o konzervativně orientovanou volbu.

Š. Hašek 25.1.2013 15:28

Re: Výborný článek

Asi tak.

J. Vyhnalík 25.1.2013 15:48

Re: Výborný článek

Pánové, viděli jste včerejší diskusi na ČT a reakce kandidátů na dotaz Václava Moravce ohledně Cameronem ohlášeného referenda o vystoupení GB z EU (Farage mu asi pěkně zatápí)?

Reakce Miloše Zemana byla jednoznačně eurofederalistická, pro něho jsou i Barroso, van Rompuy a Ashtonová brzdami pokroku.

To odpověď KS o návratu pravomocí z Brusele zpět členským státům byla aspoň trochu rozumná.

J. Tic 25.1.2013 13:25

nerozumím

Takže volbou konzervativce je Miloš Zeman?

J. Vyhnalík 25.1.2013 15:13

Re: nerozumím

Ještě jeden, dva dny mediální kampaně ve prospěch KS a šel bych volit MZ.

Š. Hašek 25.1.2013 15:34

Re: nerozumím

Rozumím a dodávám, že u mě to není ani tak věc kampaně, kde je rafinovaně podáváno sérum. Po miligramech.

M. Stuchlik 25.1.2013 22:34

Re: nerozumím

Hmm, takže soudruh Semín vás málem přesvědčil volit KGBáckou loutku.

J. Vyhnalík 25.1.2013 23:44

Re: nerozumím

Naopak, málem mne přesvědčily jednostranné zprávy a debaty režírované na jednu bránu.

Š. Hašek 25.1.2013 15:31

Re: nerozumím

Konzervativec buď volit nepůjde -a nebo dokonce půjde volit Miloše Zemana. Dle osobní nátury. Viz poznámka pana Lence výše. Třeba.

Š. Hašek 25.1.2013 15:32

Re: nerozumím

Omlouvám se panu Vencovi. Dovolil jsem si poukázat na jeho příspěvek.

Š. Hašek 25.1.2013 13:23

Zajímavé čtení.

Ale hlavně moc nechválit, protože bych mohl naštvat ty "s otevřenou myslí pro všechny".

S výjimkou jednoho jména ovšem. Nebo dvou. Ti jsou již zřejmě navždy exkomunikováni.

Ach jo.

V. Rálek 25.1.2013 12:53

Upozornění

Dovoluji si upozornit rozvášněné diskutující a také pana ctěného autora, že do finále volby presidenta se dostali dva kandidáti: Karel Schwarzenberg a Miloš Zeman. Tudíž existují dvě možnosti: nevolit a nechat za sebe volit jiné, nebo volit sympatičtějšího (lepšího, slušnějšího, atd.) z těchto dvou.

Také se hlásím ke katolictví, ale jsem si vědom své hříšnosti, a proto raději dám hlas hříšnému katolíkovi (ostatně každý katolík a věřící obecně by měl vědět, že všichni jsme hříšníci), se kterým v mnohém nemusím souhlasit, než arogantnímu neznabohovi, který lže a uráží jak na běžícím pásu.

P. Kmoníček 25.1.2013 13:29

Re: Upozornění

souhlas.Bohužel to ani jeden Semín nepochopí.

T. Marek 25.1.2013 23:27

Re: Upozornění

Pojem katolictví není ani tak projevem víry, jako příslušnosti k organizaci. Nic proti tomu, ale u organizací vždy riskujeme, že se idea dříve či později stane ideologií.

M. Hoblík 25.1.2013 11:06

Manipulace obecným míněním je snadná,

nikdy nebyla snadnější. Z blbce udělat hrdinu, z vraha "celebritu", z teploty pod nulou katastrofu, z h...bič, z Rakušáka prezidenta republiky... to udělá Borhyová z občana ČR za jeden večer.

J. Štrobl 25.1.2013 13:25

Re: Manipulace obecným míněním je snadná,

Z blbce udělat hrdinu zajisté lze, ale z blbce udělat moudrého člověka, jak možná vidíte sám na sobě, nelze.

J. Tejkl 25.1.2013 10:47

svatá slova,

v této rozhodující chvíli je třeba se semknout k obraně národních hodnot, neboť myšlenka národní jest svatou! Nedopusťme, aby prastaré sídlo českých králů a prezidentů, které s s láskou a citem k všemu českému budovali po generace Matyáš z Arrasu, Petr Parléř z Gmundu, Benedikt Reit z Piestingu, Nicolaus Paccasi, Jožé Plečnik a mnoho dalších  českých vlastenců, aby tento nádherný symbol práce a píle českého lidu  pošpinila noha potměšilého cizáka, který se už už natahuje, aby utrhl věneček naší čisté a nezkalené duše národní, a hodil ji v plen svým chlabodárcům, kteří netrpělivě přešlapují na hranicích! Vidíme je jasně: v jednom šiku tu stojí seřazeni Němci, revanšisté, zednáři, Bildenberg, Eurokraté, levičáci všeho druhu,  enviromentalisté, humanrightisté a pravděpodobně též marťané, aby s konečnou platností vyrvali českou lípu - strom náš národní  z hroudy rodné, a vydali tak tuto zemičku v plen cizákům, zejména pak sudetským Němcům - odvěkým nepřátelům všeho českého!  V tomto ohavném díle jim vydatně pomáhá zdejší  pátá kolona vlastizrádců - pravdoláskařů. Aby dosáhli svého, nestydí se tito ztroskotanci a zaprodanci všeho nečeského, cynicky a chladnokrevně vrhat kal a špínu na šediny prezidenského kandidáta, který, spolu s několika statečnými,  stojí na stráži národních hodnot a představuje poslední překážku jejich zločinným rejdům!   

  

J. Urban 25.1.2013 12:15

Re: svatá slova,

:-)

Š. Šafránek 25.1.2013 13:20

Re: svatá slova,

Zapomněl jste na hrdé syny Čechie sokolíky Fűgnera s Tirschem či popravené české pány v čele s Joachimem Andreasem Schlickem.

H. Faltejsek 25.1.2013 14:58

Re: svatá slova,

krásná poznámka :)

L. Vaníček 25.1.2013 10:14

Karel světcem.

Nespal pan Halík odkopanej?